סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

HagaiShklar

New member
מעבר של ילדה לפני כיתה ב' מישראל לאמריקה

עד כמה זה עשוי להיות קשה לילדה שדוברת אנגלית עם אמא מהבית לעבור מישראל לארה"ב בקיץ שלפני כיתה ב'?
הכוונה לקושי של סגירת הפערים בכתיבה וקריאה באנגלית. האם יש מצב שהיא תאלץ לתחזור לכיתה א'?

לא כתבת לאן אתם עוברים, אבל כיום פחות או יותר בכל בית ספר

ציבורי יש ESL (English as second language, ולא משאירים ילדים כיתה אלא מוציאים אותם בזמנים מסויימים לעבוד עם מורה ייעודי. אם הבת שלך דוברת אנגלית ברמה גבוהה, אז היא כבר במצב טוב בהרבה מרוב ילדי המהגרים, כולל מבחינת פוטנציאל השתלבות חברתית.
כמובן שכל ילד הוא מקרה בפני עצמו, אבל מבחינה מערכתית רוב בתי הספר, ובטח כאלו באיזורים עם מהגרים רבים, ערוכים לקלוט ילדי מהגרים, ולא משאירים אותם כיתה.

KallaGLP

New member
גם לדעתי אין מצב שתחזור לכיתה א'.

בתי הצעירה נכנסה לסוף כיתה ד' כשעברנו (אפריל, אם אני לא טועה), ואפילו לקראת סוף שנת הלימודים לא הייתה לה בעיה להשתלב אף על פי שהיא לא ידעה אנגלית מעבר למה שלומדים בבית ספר בשכבה זו. הוציאו אותה הרבה מהכיתה לספריה ולשיעורים פרטניים, ונתנו לה חומרים נפרדים לקרוא ולעשות, כדי שתלמד אנגלית, אך היא בהחלט לקחה חלק גם בלימודי הכיתה הרגילה. החל מתחילת כיתה ה' כבר למדה הכל רגיל עם כולם, אם כי נתנו לה עוד טיפה הקלות פה ושם בדברים מאוד ספציפיים שקשורים לידיעת השפה ברמה גבוהה בסמסטר הראשון של השנה.
בכלל, לדעתי בתך עוברת בגיל שההסתגלות בו היא יחסית קלה ומהירה, במיוחד אם היא ילדה חברותית וכבר יודעת אנגלית ברמה שהיא הרבה מעבר למה שרובם של ילדי מהגרים יודעים בגילה.

תחום הנורמה לרכישת שפה (כולל קריאה וכתיבה) זה עד סוף כיתה ב'

גם ילד אמריקאי אמור רק בסוף כיתה ב' להשלים את תהליך רכישת השפה. בעיקרון עד סוף כיתה ב' עובדים על רכישת השפה, ומכיתה ג' והלאה מתייחסים לשפה ככלי לרכישת ידע. באופן עקרוני הבת שלך לא נופלת מהנורמה כרגע. בבית הספר ילמדו אותה באופן פרטני (מן הסתם יוציאו אותה מהכיתה לעבוד עם מורת ELI) ותוך חצי שנה עד שנה היא תזרום באנגלית ותסגור את הפער. המניע של בית הספר זה שהיא תסגור את הפער כי בתי הספר נמדדים (וזה משפיע על הדרוגים שלהם) בכמה ילדים עדיין לא רכשו שפה באופן מלא בסוף כיתה ב'.

בגיל הזה השפה החדשה בדרך כלל "תחליף" את השפה הקיימת, ורכישת האנגלית תגרום לנסיגה משמעותית בעברית, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, זה האם שווה להשקיע מאצץ בשימור העברית (ואם כן, אז העבודה מההתחלה היא קריטית) או האם התוכניות שלכם הן לחיות בארה"ב ואז אולי שווה לשמר רק על הדיבור בלי קריאה וכתיבה וכ"ו.

בהצלחה

Fellowship

New member
אנחנו עברנו חודשיים לפני סיום כיתה ב'

ההשתלבות וההתאקלמות היתה מושלמת ומהירה,
אולי זה גם קשור לעובדה שאנו נמצאים במקום עם ריבוי זרים (ממקומות שונים בעולם),
ולכן מערכת החינוך כאן מאוד מוכוונת לקליטה זרים.
&nbsp
לימודי ה ESOL שהוזכרו מאוד מסייעים לתהליך.
מבחינת הכיתה שבה היא תשולב, להבנתי זה לא רלוונטי לפערים אלא בעיקר ל Cut Off Age.

The Other One

New member
הסיכוי שהיא ״תשאר כיתה״ הוא קלוש

כשאנחנו עברנו (לפני לא מעט שנים) הבן הגדול שלי סיים בישראל כיתה ה׳ ונכנס כאן לכיתה ו׳ עם אנגלית ממש מינימלית. לקח לו כחצי שנה של ESL עד שהוא השתלט על האנגלית גם מבחינה לימודית וגם חברתית. בכיתות נמוכות יותר זה אפילו יותר קל יחסית.

danakama10

New member
לא יחזירו אותה לכיתה א

אבל אני הייתי מנצלת את הזמן עד לתחילת הלימודים ללמד אותה כמה שאפשר כדי להקל את המעבר. הכי חשוב שאת השפה היא כבר יודעת.
יש המון apps ללימוד ה- abc ואיך הוגים את האותיות. זכור לי במיוחד האפ הנהדר הזה - Montessori Crosswords - Fun Phonics Game for Kids.
יש גם את סדרת הספרים הנהדרת Bob שמאוד מאוד מאוד עוזרת לילדים להתחיל לקרוא.
https://www.amazon.com/Bob-Books-Se...id=1529541129&sr=8-1&keywords=bob+books+set+1

Anat Shemer RDI

New member
המלצה - עכשיו בנטפליקס

למי שלא הספיק, הסדרה על וויטנאם הגיעה לנטפליקס. יש לה גם כתוביות בעיברית למי שמעוניין. אני בהחלט הולכת לצפות בה בפעם הרביעית...
ובואתה הזדמנות, המלצה נוספת - Shetland.

Fellowship

New member

lamah

New member
משהו שהצחיק אותי בקבוצת FB של עולים

You know You are an Israeli When...

.you have no idea you can use your peripheral vision

היו עוד דברים מצחיקים אבל זה הטופ

debby12

New member
מנהל
לא הבנתי

הכוונה היא שלא מסתכלים ימינה ושמאלה בכביש לפני שעוקפים?

lamah

New member
לא מסתכלים ימינה ושמאלה

כל הזמן. בנהיגה, כשהולכים, כשחוסמים, כשחוצה את שדה הראיה דמות מסויימת, בסופר, בים וכיוב'. רק תחשבי על המרחב הציבורי בישראל ותביני.

רמי אב

New member
מעבר אל ארצות הברית

יצא לי לקרוא את זה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5294423,00.html
כמה שאלות,
אם לפני שהיא נעצרה, היא הייתה מראה להם דרכון חתום ממדינת צרפת, אז לא היו מעבירים אותה למעצר?
שאלה נוספת, אמרו לי שחוץ מקנדה יש עוד מדינות שמי שיש לו אזרחות שלהם שהוא יכול עם דרכון פעיל, בלי חובה של ויזה, להיות בארצות הברית? אבל אני לא הבנתי אם זה נכון מה הן המדינות?
ומה ההבדל בין ויזה לבין דרכון?
ואם יש לאדם ויזה לארצות הברית והוא נמצא בקנדה, אז דרך איזה מקומות בגבול בין קנדה לבין ארצות הברית מותר לו לעבור לארצות הברית?
תודה לעונים.

למעלה