סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
מילא זה - לא ברור לי איך מיליוני אמריקאים לא-יהודיים

בוחרים לבצע אותו בבניהם, למרות שאצלם אפילו לא מדובר במצווה דתית. טירוף.

ברוב העולם מתנגדים ל"ברית מילה" לנשים ואפילו קוראים לזה "הטלת מום באיבר מין נשי" (female genital mutilation - FGM) ומתייחסים לתרבויות בהן זה רווח כפרימטיביות/אכזריות ווטאבר. אבל כשזה מגיע לברית מילה לגברים - כלום

KallaGLP

New member
אפקט העדר, אני מניחה.

אף אחד כנראה לא שואל את עצמו מדוע זה האיבר היחיד בעולם שעושים לו כריתה כביכול בריאותית מניעתית כשאין שום סיכון או בעיה מיוחדת. לא ידועה שום פרקטיקה כזו ברפואה לאף איבר אחר בגוף, לפחות לא בימינו. אין אף איבר בריא ומתפקד אחר בגוף שכורתים אותו "ליתר ביטחון".

debby12

New member
מנהל
"רב האנשים לא חושבים"

משפט אלמותי שנתקלתי בו פעם, כשהייתי בהריון הראשון שלי, והתבררו לי כל מיני עובדות ונתונים הנוגעים ללידות במוסדות רפואיים (בעיקר בישראל כי גרתי אז בישראל)

אני חושבת שבהרבה תחומים רוב האנשים "לא שואלים שאלות" והולכים עם העדר.

כמובן שיש כאלה שכן. אבל הרוב - לא.

זה מזכיר לי בדיחה שסיפרה לנו פעם המורה לספרות בתיכון. הבדיחה נגעה לחברה חדת לשון שלה, שלמדה איתה בחוג לספרות באוניברסיטה העברית אי אז לפני מיליון שנה. מסתבר שבחוג הזה היו "אופנות" מתחלפות - כל פעם היה איזה סופר "אליל" תורן שכולם סגדו לו ולכתיבתו.

בקיצור, היא סיפרה שבמהלך איזה מבחן בעל פה או משהו, נשאלה חברתה מי בעיניה סופר טוב יותר, גינסין או ש"י עגנון. וזו היתה תקופה שבה האליל התורן היה גינסין. אבל היא ענתה שבעיני.... ש"י עגנון מוצלח יותר, כלומר לא האליל באותה שנה [אולי היו עוד פרטים בבדיחה והיא פירטה מדוע. לא זוכרת]

שאלו אותה הבוחנים משהו כמו: "יכול להיות שאת לא חושבת בקטיגוריות הנכונות"? ענתה הבחורה: "יש כאלה ש"חושבים בקטיגוריות", ויש כאלה שחושבים

בהשאלה: לדעתי רוב האנשים "חושבים בקטיגוריה של כלל העדר", ויש מיעוט שחושבים [בנפרד עבור עצמם].

KallaGLP

New member
ממש לא, יש הבדלים מהותיים.

ראשית, עורלה אינה פיסת עור אלא איבר מתפקד ומלא עצבים. אם אינך מודע למבנה ותפקיד שלה, כדאי לך לקרוא על כך.
שנית, אם עושים עגיל או נזם ואחר כך מסירים אותם, עם הזמן החור נסגר. כלומר אין פה בדרך כלל נזק בלתי הפיך. לעומת זאת עורלה שהוסרה לא ניתן להחזיר ולכן מדובר בהטלת מום פרמננטי.
שלישית, אני נגד חירור אוזניים וכד' בתינוקות. כשהילד כבר מספיק גדול כדי לדעת מה הוא רוצה ומבקש זאת, אפשר להתיר לו. אבל אני נגד כפיית דברים כאלה על תינוקות חסרי מודעות וישע. אם אדם בוגר מחליט שבא לו לעשות ברית מילה - זכותו ואין לי שום בעיה עם זה. אני נגד לעשות זאת בכפייה למישהו שאינו מודע למה שעושים לו ושאין לו אפשרות להתנגד. יש הבדל בין לבצע פרוצדורות רפואיות נחוצות בילדים בלי לבקש את רשותם לבין סתם לפגוע באיבר בריא ומתפקד בלי שום אינדיקציה רפואית מיידית.

אז איך זה שהסרתו לא פוגעת במערכת החיסונית מקצרת תוחלת חיים?

הנחיצות של הפרוצדורה היא תחושת השייכות למשהו גדול מפרט ומשפחה ביולוגית מה שבעידן המודרני שהרס את הקהילות מעלמים מכך.
מי שלא מעוניין להשתייך לקבוצה זאת שלא ימול את בניו לא חייבים :)
ועל ילדים כופים עוד עשרות דברים אחרים, כמו לסדר את החדר, לאכול את מה שההורים חושבים לנכון ובזמנים שההורים רוצים והכי גרוע ללכת לבית ספר.

KallaGLP

New member
גם אם תתלוש ציפורן או חצי אצבע זה לא יפגע במערכת החיסונית

או בתוחלת החיים. בא לך?
כל עניין השייכות זה בולשיט. גם מוסלמים מלים. זה לא גורם לך לתחושת שייכות אליהם? ונשים לא עושות ברית מילה, אז הן לא מרגישות שייכות לעם, לתרבות או לדת (עבור מי שדתיה)? תחושת השייכות נמצאת בראש ובחינוך ולא בקצה הצ'ופצ'יק. ברית מילה לא תמנע מאדם להתבולל. לא חסרים יהודים נימולים שלא מרגישים שום קשר ליהדות. אני מכירה כמה וכמה כאלה. לעומת זאת, אבא שלי, שאינו נימול, ועוד איך מרגיש שייכות ואינו מוכן לשמוע אפילו על לעזוב את ישראל תמורת שום הון שבעולם, ותאמין לי שהיו לו הצעות מפתות מאוד.

נכון לעכשו הזיה, פייסבוק גורם להפוך כל זבוב לפיל

גם בירושלים מסתובבות חילוניות וחילונים בכל לבוש וצורת דיבור כולל ברכבת הקלה.
כמובן שכל אירוע קיצוני משותף עשרות אלפי פעמים בפייסבוק, על מצב רגיל לא משתפים כלום, אפקט המגירה.

debby12

New member
מנהל
לגמרי. שבוע מזעזע.

גם חוק הלאום וחוק הפונדקאות שהזכרת - זוועה.

אחר כך מעצר לחקירה בחמש וחצי בבוקר של רב שפשעו החמור הוא שהוא לא אורתודוכסי וערך טקסים חתונה לא אורתודוכסים אלליי. ע"ע למשל פה https://www.inn.co.il/News/News.aspx/378350 (זו אחת הכתבות הראשונות שעלתה לי - היו עוד). ועל זה יצאה הודעה נגד חריפה של התנועה הקונסרבטיבית האמריקאית.

וגם איזה טיול של חברי כנסת שמהלכו החליט איזה ח"כ "נכבד" לצבוט/לסטור בישבנה של עמיתתו חברת כנסת נוספת

בד"כ אני בחורה די אופטימית, ואגב אינני שייכת למחנה השמאל הקיצוני בדעותי, אם זה משנה משהו. אבל צרור ארבעת הידיעות השבוע הזה הופכות אותי לפסימית

KallaGLP

New member
אכן, מסכימה - חוקים עצובים.

גם אני לא שייכת לשמאל, וגם לא לימין, אלא מעדיפה היגיון בריא, וכאן אני לא רואה אותו. יחד עם זאת, עדיין שומרת על אופטימיות זהירה.

איי ל

New member
מנהל
הקיצוניות הזאת איומה

אני מחשיב את ישראל כבלון ניסוי שמנבא לאיזה כיוון העולם שלנו הולך.
הקיצוניות לא באה רק מהימין. אין סבלנות ואין סובלנות גם מהצד השמאלי של המפה.
אם פעם צד היה מקדם את האג'נדה שלו תוך התחשבות (גם אם מינימלית) בצד השני, היום זה כבר לא קיים. הלאומניות כובשת את העולם. בדיוק כמו לפני 100 שנים.
&nbsp
גם ויכוח פוליטי שבעבר יכול היה להיות מהנה, הופך לשדה קרב.
אנשים היום מאד מקובעים בדעות שלהם. בין אם ימין או שמאל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
הייתה אתמול כתבה מרתקת ב-NPR על נושא The Overton Window

לא היכרתי את זה, והנושא מרתק. בהחלט שווה לקרוא ולהבין.
&nbsp
מעניין אם טראמפ מבצע את זה במודע, או שלא.
&nbsp
הנה כמה לינקים מעניינים:
https://en.wikipedia.org/wiki/Overton_window
http://thehill.com/blogs/pundits-bl...erton-window-and-how-trump-won-the-nomination
https://www.npr.org/podcasts/452538775/on-the-media (הפודקאסט של NPR מאתמול, 20 ביולי, כותבת Blah blah blah)

מעבר לפרינסטון ניו ג'רזי

שלום לכולם,
אנחנו גרים 5 שנים בפרבר מקסים של מיאמי, אך נראה שיהיה עלינו לעבור בשנה הקרובה לניו ג'רזי.
אנחנו מעדיפים לגור בפרינסטון, כי יש לנו שם משפחה ואנחנו אוהבים את העיירה. יש לנו שני ילדים בכיתה ה', ואנחנו מחפשים מקום שאינו מבודד מידי, שיהיה רב תרבותי, עם בתי ספר טובים (public schools).
הבעיה היא המרחק לפרסיפני (מקום העבודה, 46 מייל מפרינסטון).
מנסיונכם או היכרותכם את המקום, האם זה רחוק מידי?
לפי מה שאני רואה, מדובר בשעה וקצת נסיעה לכל כיוון, אלא אם אני לגמרי לא בעניינים, ומדובר ביותר בשעות העומס. מה דעתכם? האם כדאי לבחור מקום מגורים אחר?
תודה

ilanvag

New member
את מדברת על Parsippany?

כלומר נסיעה על ה-287 ?

אני לא מהאזור, אבל עובר שם לא מעט. למיטב זכרוני והבנתי, מדובר בפקק רציני בשעות הקומיוט, קרי בשעות הבוקר ובשעות אחר הצהריים... הרבה יותר משעה.

נכון לעכשיו, 4:37 אחה"צ שעון החוף המזרחי, גוגל מראה שמדובר בנסיעה של שעה ורבע.

אני לא אתפלא אם בעוד חצי שעה עד שעה, קרי בסביבות השעה 5 וקצת אחרי -- שאז כולם יוצאים מהמשרדים -- יהיה מדובר על נסיעה של יותר משעה וחצי לכל כיוון.

אני מניח שזה שנוסע יהיה בעלך?

כי אם כן, יש שאלה אחת חשובה בנוגע לקומיוט היומי -- עד כמה את אוהבת (או שונאת) אותו?

וברצינות -- יש לכם שלל עיירות איכותיות מסביב לפרסיפני, עם המון יהודים וישראלים... עיירות כגון ליבינסגטון, פלורהאם פארק, רוזלנד, האורנג'ס -- בכולן יש לנו חברים (או שהיו, והם עברו).

משאיר לחבר'ה מהסביבה להמליץ על מקומות ספציפיים, אני מכיר רק כמה הודות לחברים, בוודאי יש עוד הרבה.

אגב, את מוזמנת לפורום "עוברים לארה"ב" לשאול גם שם, אני יודע בוודאות שיש לנו שם כמה אנשים שמתגוררים באזור (לינק לפורום בעמודה השחורה, בצד שמאל).

תודה, בדיוק מזה פחדתי

כן, אני מדברת על Parsippany, נסיעה על ה-287 ו-206 אם אינני טועה, ועל בעלי שצריך לנסוע לשם ובחזרה 4 פעמים בשבוע.
ולא,אני לא בעניין של לענות אותו. קיוויתי שתגיד שזה רק קצת יותר משעה.
המליצו לנו על שלל עיירות איכותיות, וכנראה קצת ננעלתי על פרינסטון וקשה לי לשחרר את הרעיון. אבדוק עכשיו את העיירות שהמלצת עליהן, על חלקן כבר שמעתי, ואני יודעת שכולן קרובות למדי למקום העבודה שלו.
תודה רבה

למעלה