סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

oligomerization

New member
נכון -

לכן אם היה לי ילדים (אין לי ולא מתכוון) לא הייתי שולח אותם לאחד מביתי הספר בטקסס שחימש את המורים שלו...

לגבי המחלה הסופנית - יש דברים שלא תלויים בנו... אני משתדל ללכת לפחות 3 פעמיים למכון כושר... הולך לפחות פעם בשנה לבדיקות אצל רופא... משתדל לאכול נקי...

מה שכן... ה3 שנים שעשיתי בחזית שנפלו גם על מלחמת לבנון השנייה (בדיוק בסוף השרות) היו סיכון מיותר מבחינתי (בדיעבד).

KallaGLP

New member
אבל לבית ספר בפלורידה כן היית שולח אותם?

תראה, בניגוד לשירות צבאי מהחיים בטוח מתים...
ואגב, בשירות צבאי יש גם הרבה תפקידים לא קרביים.

xbuffalomen

New member

הכל תלוי במצב הכלכלי שלך.

אם כמשפחה יש לכם "הכנסה שנתית עמוק בטריטוריית ה 6 ספרות", אז כן, כל אחת מהאוניברסיטאות שהבטחת לבן ברגע של חולשה יהיו מאוד מאוד יקרות.
אם המצב הכלכלי שלכם יותר צנוע, אז באופן פרדוקסאלי, דווקא אוניברסיטאות פרטיות שמדורגות מאוד גבוה יהיו הכי נדיבות בסיוע כספי והמחיר שתתבקשו לשלם עשוי להיות הרבה יותר נמוך מהסטיקר פרייס.

meir12121

New member
"ברגע של חולשה" היה קצת בבדיחות דעת

אני בדרך כלל לא מבטיח מה שאיני יכול לקיים.
אכן אתה צודק לגבי סיוע כספי נדיב של אוניברסיטאות יוקרתיות, הבעיה היא שלפי מה שראיתי קו פרשת המים לסיוע הוא משהו כמו הכנסה משפחתית של 110K (לפי זה אני כנראה אצטרך לכסות את מלוא העלות
)
ואני חושב איך משפחה שמרוויחה 110K או אפילו 140K יכולה לממן שכ"ל של 60K או 70K. וזה כמובן מסביר את המספר של מעל 1 טריליון דולר של הלוואות סטודנטים.

Fellowship

New member
אני רק שאלות הדיוט בתחום

הבנתי עד כמה מערכת הבריאות הרקובה, האם גם מערכת ההשכלה האקדמאית רקובה, או שהבנתי לא נכון?

אם אני מבין נכון, זה בגדול המצב
1. אם רוצים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה טובה או אפילו מצויינת, לא בהכרח IVY League,
אבל נניח באחת מתוך 30-40 האוניברסיטאות המדורגות ראשונות,
ובהנחה שמבחינה אקדמאית מתקבלים, השכר יהיה גבוה מאוד.
מלגת הצטיינות זה נחמד אבל זה לא מספיק כדי להוריד את העלות למספרים שפויים,
אלא אם זה משולב(?) עם הכנסה משפחתית נמוכה ואז אפשר אולי לקבל מלגה גבוהה יותר,
אבל נניח הכנסה משפחתית ממוצעת או אפילו ממוצעת פלוס,
מדובר על עשרות רבות של אלפי דולרים בשנה, האם זה נכון?

2. בכל State יש אוניברסיטאות מקומיות שבהן שכר הלימוד מסובסד וסביר, האם זה נכון? מה סדר גודל העלויות?
עד כמה ההבדל ונקודת הזינוק להמשך קריטית בתואר הראשון בחינת מוסד הלימודים? (אולי גם תלוי תחום לימוד)
מה גם שזה רק הבסיס ואולי כדאי לשמור את הכסף לתואר השני(?).

3. השוותי עלויות של בני משפחה קרובים בין ישראל ארה"ב, במסלול M.D PhD,
שהוא מסלול יוקרתי ויקר, אבל להבנתי לא היחיד, גם במשפטים (ולא רק) מדובר על אותם סדרי גודל.

• אוניברסיטת ת"א
    כל התואר (לאחר קיזוז מלגות, לא כולל מגורים) עלה סה"כ כמה עשרות אלפי שקלים.
  • Boston University
    כל התואר (כולל מגורים) אמור לעלות בין 500K$-750K$,
    זה מספר פשוט בלתי סביר בעליל, ללא קשר ליכולת הכלכלית.

כן, אי אפשר באמת להשוות בין המדינות, בין מערכת ציבורית ופרטית,
וכן, כנראה שבארה"ב יכולת ההשתכרות וההחזר בהמשך תהיה גבוהה מאוד,
אבל עדיין, האם פשוט אין מערכת השכלה אקדמאית ציבורית טובה ונחשבת בארה"ב?

אמנם הילדים שלנו בגן ובכיתה ג', אבל זה מעניין להשכלה (תרתי משמע) כללית.

gidishemer

New member
לגבי האוניברסיטאות הציבוריות

שכר הלימוד בוא בסביבות 8-12k, תלוי בסטייט ותלוי באוניברסיטה. לזה צריך להוסיף מגורים ואוכל. יש גם כאלו שמחייבים לאכול דרך האוניבסיטה מה שמייקר את העלות. החישוב הרשמי הוא של ג- 22-23 לשנה, כולל כל ההוצאות. המספרים האמיתיים הם יותר בסביבות ה- 18 (אם לא מחייבים תכנית מזון דרך האוניברסיטה).

נקודת הזינוק משתנה לגמרי בהתאם לאוניברסיטה הספציפית ולתחום הלימוד. אגב, ציינת את הטופ 30 כאילו הן נפרדות מהציבוריות. יש בהחלט ציבוריות בטופ 30.

בקיצור, למי שחי בסטייט עם אוניברסיטאות ציבוריות טובות (זה לא קיים בכל סטייט) ובמידה והילדים מתקבלים (זה סיפור בפני עצמו), אז בלי מלגה מצפה להורים משהו כמו 60 לסך ה- 4 שנים. במקרה שלנו הילדים מממנים את האוכל לעצמם. אני לא רואה שום סיבה בעולם שזה לא יהיה המצב אצל כולם.
לגבי מלגות שאינן קשורות להצטיינות, זה כבר תלוי במצב הכלכלי ובמספר הילדים שהולכים לקולג׳. במשכורות הממוצעות של משפחות פה בפורום מדובר בדרך כלל במשכורות גבוהות מדי בשביל לקבל מלגות כאלו (אנחנו בצד הנמוך יותר של הממוצע בפורום וקיבלנו מלגות כלכליות חלקיות רק כששתי בנות היו בקולג׳ ביחד. מעבר לזה היתה מלגה אבל זו כבר היתה מלגת הצטיינות).

gidishemer

New member
לגבי ההשוואה שעשית

בתי ספר לרפואה זה סיפור מאד יקר. מדובר גם לא בתואר ראשון אלא בתואר מתקדם. אחת מהסיבות (לא היחידה) מדוע הטיפול הרפואי בארה״ב כל כך יקר.
שים רק לב שאתה התייחסת למסלול של ה- MD-Phd. התשלום על ה- PhD הוא כמו תכנית רגילה של PhD, כלומר- אפס. לא יודע מה העלות הכוללת אבל זה כאמור שונה מ- MD רגיל

gidishemer

New member
אם לא הייתי ברור

הכוונה היא שתואר md-phd יהיה משמעותית זול יותר מתואר md. אמנם תראה שכר לימוד אבל הוא באופן חלקי או מלא משולם על ידי האוניבסרסיטה או קרנות של ה- nih

Fellowship

New member
אתה בטוח?

להבנתי M.D Ph.D עולה כמו M.D בתוספת לא גדולה עבור ה Ph.D בארה"ב, בעיקר תוספת המגורים,
בישראל אכן הוא משולם באופן מלא, אבל הוא לא זול יותר מ M.D רגיל (אלא אם אתה מחשב עלות ממוצעת לשנה).

Fellowship

New member
צודק, טעות שלי. בישראל זה פחות, לא משלמים על השנים הקליניות.

Fellowship

New member
כלומר, במערכת הציבורית זה בערך פי 4 מישראל ובפרטית קטסטרופה?

בכמה מדינות בארה"ב יש אוניברסיטאות ציבוריות שנחשבות טובות?
באילו תחומי לימוד פרטי להנדסה, משפטים וכלכלה(?) יש חשיבות גדולה לאוניברסיטת התואר הראשון? (החרגתי רפואה מכיוון שזה לא תואר ראשון בלבד)

gidishemer

New member
לא יודע פי כמה כי לא יודע מה שכ״ל ישראלי

כאמור, שכ״ל אמריקני באוניברסיטה ציבורית טובה הוא סביבות ה- 10 בשנה, לפעמים פחות (אצלנו) ולפעמים יותר.
הוא בפירוש יותר יקר מבישראל. בישראל שכר הלימוד הוא זול מאד ביחס לאיכות הלימודים.
לא כל כך הבנתי מה כתבת לגבי רפואה (זה לא תואר ראשון בלבד). זה לא תואר ראשון בכלל, כך גם משפטים.
לא יודע בכמה מדינות בארה״ב יש אוניברסיטאות ציבוריות שנחשבות טובות או מצוינות. זה גם מאד תלוי מה הכוון ההמשכי.

Fellowship

New member
גם בישראל זה סביב ה 10 בשנה, אבל בשקלים.

רפואה - צודק.
משפטים - מדוע זה לא תואר ראשון? אי אפשר להיות עו"ד בארה"ב רק עם תואר ראשון במשפטים? (ובחינות ה BAR כמובן).

gidishemer

New member
אין דבר כזה תואר ראשון במשפטים

משפטים זה תואר מתקדם.

הצצתי עכשיו בטכניון וראיתי 13000. אם תגלם גם את פער המשכורת הממוצעת בין שתי המדינות אני חושב שזה נוטה יותר לפי 2.5 או בסביבות. אבל כן, תואר בארה״ב זה הרבה כסף ותואר ישראלי הוא זול מאד

למעלה