סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

vinney

Well-known member
עניתי.

״אפשר פשוט להצניח פוליטיקאי טוב עם הקשרים הנכונים לתפקיד שופט פדראלי,
ללא קשר להשכלה, ניסיון ותפקידים קודמים״ - כן, בפירוש, כך קבנה קיבל את התפקיד הנוכחי שלו.

Fellowship

New member

KallaGLP

New member
נכון, כי מוכר שווארמה הוא כנראה לא פוליטיקאי.

בשביל להגיע לתפקיד ציבורי רם דרג, צריך קודם כל להיות פוליטיקאי טוב. כל היתר - בכלל לא בטוח.

vinney

Well-known member
אז זהו... זה בדיוק המקרה.

תקרא את זה, זה מה שהוגש בזמנו לסנאט כשדנו בכישוריו להיות שופט באופן כללי.
&nbsp
בתור שופט פדראלי אתה יכול לקרוא על ההחלטות שלו ולהחליט בעצמך עד כמה הוא מקצוען איכותי לעומת טענות שהועלו במסמך הזה שמדובר באידאולוג שקיבל תפקיד מסיבות פוליטיות בלבד. לפי מה שאני ראיתי (הקביעה שלו שבת 17 לא זכאית להפלה כי היא מהגרת, הקביעה שמעקב בעזרת GPS לא מפר את התיקון הרביעי, הקביעה שאסור היה להגביל זרים בתרומות פוליטיות בארה"ב, וכד') הוא בהחלט אידאולוג פוליטי ולא משפטן דגול, שזה בדיוק מה שהמסמך הזהיר בפניו.
&nbsp
אבל מצד שני - זאת גם הסיבה שטראמפ רוצה אותו בעליון. הא, והקביעה שלו שאסור להגיש כתב אישום נגד נשיא מכהן, כמובן.

Fellowship

New member
אבל זה בכלל לא העיקר

העיקר הוא האם ראוי להשחיר את הקריירה של אדם ע"י תלונה שכנראה אי אפשר להוכיח,
והיכן במאזן שבין השניים עובר הגבול.

vinney

Well-known member
"להשחיר" זה בהנחה שלא מדובר באמת. אבל אם מדובר באמת?

האם ראוי לדעתך להתעלם מתלונה על תקיפה מינית רק כי מדובר באדם עם קריירה?
&nbsp
כי אחרי הכל, הרבה מהתלונות על תקיפה מינית הן נגד אנשים עם קריירה... אז מה נעשה? רק נטפל בתלונות נגד הומלסים?
&nbsp
&nbsp

Fellowship

New member
אם ניתן לחקור מבלי לסכל את המינוי - אז לחקור.

אחרת, במקרה הספציפי הזה, אני מעדיף מינוי ללא חקירה במקום חקירה ללא מינוי, אם חייבים לבחור.
&nbsp

vinney

Well-known member
מה זה "לסכל את המינוי"? המינוי יכול לחכות.

אין שום הכרח שהמינוי יתקיים השבוע.
&nbsp
שיחכה, כמו שחיכה בפעם הקודמת. שלוש שנים לקח למנות אותו לשופט פדראלי. מה הבעיה שיחכה קצת למינוי לעליון?

Fellowship

New member
אם יש כזו אופציה, אז אני מסכים שעדיף לחקור ולבדוק, אבל גם

אתה יודע, או לפחות סביר מאוד להניח, שבסיום הבדיקה/חקירה לא יהיו שום ממצאים חד משמעיים.
בעיקר מכיוון שזה אפילו יותר מ "30 שנה, לך תזכור".

ואז מה?
אם תגיד לפסול אותו, אתה פותח פתח לסיכול מינוי של כל אדם, גם צח כשלג,
ע"י תלונה שלא ניתן להוכיח.

vinney

Well-known member
וודאי שיש אופציה. למה שלא תהיה?

תסתיים הבדיקה, נראה מה יהיו התוצאות, ואפשר יהיה לדון.
&nbsp
אתה למעשה דורש לשלול כל בדיקה רק כי אתה לא בטוח בתוצאותיה. אז מה, פשוט נתעלם מכל תלונה כי זה ״מסכל מינויים״?

Fellowship

New member
גם אני בעד איסור של הגשת כתב אישום נגד נשיא/ראש ממשלה מכהן

אני סבור שראש המדינה צריך לעסוק אך ורק בפעילות למען המדינה,
ועם כל הרצון שלי לראות את ביבי עף הביתה יחד עם שרה (מסכן) ויפה שעה אחת קודם,
באופן עקרוני אני נגד בזבוז זמנו של ראש המדינה בעניינים משפטיים,
אלא כמובן אם מדובר בהדחה על בסיס אי ביצוע תפקידו, או עבירה חמורה שדחיית העיסוק בה תגרום לנזק משמעותי ליכולת להוציא את הצדק מהכח אל הפועל בעתיד.
עם כל השאר - שיתעסק ויתבע לאחר סיום תפקידו.
&nbsp
גרסה כלשהי של החוק הצרפתי.

vinney

Well-known member
אתה יכול להיות בעד כמה שאתה רוצה

אבל אין שום דבר בחוקה שמצדיק את זה.
&nbsp
בחוקה האמריקאית יש התייחסות לנשיא שלא מסוגל למלא את תפקידו, וכבר היו מקרים שסגן נשיא הוכרז כממלא מקום (בזמן הפציעה של רייגן למשל). בדיוק כמו שבארץ יש את הליך הנבצרות (ולהזכירך בארץ הגישו כתבי אישום נגד נשיאים).
&nbsp
אני די בטוח שהשאלה הזאת עלולה לצוץ בפתחו של בית המשפט העליון די בקרוב, וזאת הסיבה העיקרית שדווקא קבנה ולא אף אחד אחר קיבל את המינוי.
&nbsp
גם בארץ יש את ממלא מקום ראש ממשלה, ואין שום סיבה שהבן אדם יהיה קדוש. לא נשיא בארה"ב ולא ראש הממשלה בישראל הם לא מלכים ותפקידם לא ניתן להם מאלוהים. אם עברו על העבירה - הם צריכים לעמוד לדין, כמו כל אזרח אחר. שהסגן יקח את המושכות, בשביל זה יש סגן.

KallaGLP

New member
מה זה רלוונטי מתי בוצעה האווירה?

אלימות זו אלימות. אילו היית מגלה שמישהו רצח או שדד לפני 35 שנה, היית אומר שהיות שעברו 35 שנה צריך להניח לסיפור?
ייתכן מאוד שאתה צודק והמטרה במקרה הספציפי הזה היא לסכל את המינוי, וברור שכל עוד לא הוכחה אשמתו, כל אדם הוא חף מפשע. אבל לו היה כן ניתן להוכיח שמישהו עשה מעשה שכזה לפני 35 שנה, לא היה צודק שיועמד לדין?

Fellowship

New member
ברור שהיה צריך לעמוד לדין.

אני גם חושב שצריך לבצע חקירה כעת, אבל רק בתנאי שזה לא יפגע בתהליך המינוי,
מכיוון שעל פניו זה נשמע קלוש ומוזמן.
ואם חייבים לבחור בין מינוי ללא חקירה, או חקירה ללא מינוי,
אז במקרה הספציפי הזה, אני בוחר במינוי ללא חקירה, לאור מה שכתבתי בהודעה הפותחת.

KallaGLP

New member
מישהו כאן חייב לעוף על טיל.

נגיד שהוא חף מפשע וזה תרגיל למניעת המינוי. אתה לא חושב שתלונת שווא כדי להרוס קריירה של בן אדם גם ראויה להעמדה לדין? יש פה שני צדדים שאחד מהם ללא ספק משקר, ולדעתי השקר במקרה השני לא יותר טוב מבראשון. אחד מהם אשם, ולדעתי חובה לפחות לנסות למצוא את האשם הזה ולגרום לו לשלם על מעשיו, ולו כדי למנוע מקרים דומים בעתיד.

danakama10

New member
ברמת העיקרון את צודקת

ברמה הפרקטית, ואני לא מתייחסת בהכרח למקרה הספציפי הזה עכשיו, דברים כאלו הם בעיקר he said she said. קשה מאוד להוכיח דברים כאלו גם כשהם התרחשו אתמול (אני יכולה לספר לבעלי שאתמול השכן השכיב אותי על המיטה בבית ואז לכאורה יש לי גם עד, אבל אם אין מצלמות בתוך הבית שתיעדו את האירוע, מדובר על מילה שלי מול שלו) , על אחת כמה וכמה כשמדובר על לפני למעלה מ- 35 שנה. חקירה במקרים כאלו היא בעיקר בזבוז זמן וכסף של הציבור ולכן אני חושבת שראוי להתעסק עם האשמות כאלו רק כשיש סיכוי כלשהו להרשעה. זה אפשר בעיקר במקרי רצח, עקב התפתחות הטכונולוגיה בראויות פורנזיות.

בשאר המקרים, עם כל הכאב, מוטב להפנות את המשאבים לדברים אחרים.

KallaGLP

New member
ראשית, אין לנו מושג אם היו או לא היו מצלמות וכמה עדים יש

או עדויות אחרות כלשהן. לא ברור לי על סמך מה אפשר להחליט מראש מה תהיה תוצאת החקירה. בדיוק בשביל זה עושים חקירה. ושוב - לא מדובר פה במינוי של של סגן שר לענייני תחבורה, מדובר במינוי של שופט עליון. אם גם זה לא יהיה טהור, כלום לא יהיה טהור.

למעלה