סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
כמה זחיחות

אתה מגדיר לעצמך מיהו יותר יהודי, ושמח לאשר בעיני עצמך שאתה יותר יהודי. ואם לא כיוונת לראוי, אז באמת לא ברור למה אתה מכוון, כי אתה לא יכול לקבוע עבור אחרים כמה היהדות שלהם היא מרכזית בחיים שלהם ואיך המרכזיות הזו נמדדת, ובכלל להחליט שכאלו שהיהדות מרכזית יותר עבורם הם יותר יהודים.
אבל סחטיין על הפלגנות הבלתי נלאית. מעכשיו אמור יש יהודי ויש יותר יהודי.

Midriff

New member
פעם ראשונה שאני מסכימה עם דנה

לא מבינה את ההגדרות האלה. יהודי בעיני הוא כל מי שמגדיר את עצמו יהודי, בלי קשר אם הוא הולך לבית כנסת או לא, שייך לקהילה זו או אחרת.
ואם מישהו יהודי כי זו חלק מהזהות שלו, מי אתה שתגדיר אם זה מספיק מרכזי או תופס מספיק משקל בחייו, רק בגלל שהוא לא שייך לקהילה כזו או אחרת?

KallaGLP

New member
יהודי זה מי שאמו יהודיה או עבר גיור.

אני לא מכירה שום הגדרה אחרת למי הוא יהודי, ובפרט מי יותר יהודי ומי פחות יהודי.

את גרה בארה"ב כבר כמה שנים ו"לא מכירה שום הגדרה אחרת"? עצוב.

רוב היהודים האמריקאים אינם נמנים על הזרם האורתודוכסי או הכתות השונות המשתייכות לו, ולחלק ניכר מהם יש בהחלט הגדרות אחרות. אפשר לא להסכים איתם, אם ההלכה האורתודוכסית היא כוס התה שלך, אבל כדאי לפחות להכיר.
&nbsp
זו ההגדרה הרפורמית, בנוסף למי שאמו יהודיה: In 1983 the Central Conference of American Rabbis adopted the Resolution on Patrilineal Descent. According to this resolution, a child of one Jewish parent, who is raised exclusively as a Jew and whose Jewish status is "established through appropriate and timely public and formal acts of identification with the Jewish faith and people" is Jewish. These acts include entry into the covenant, acquisition of a Hebrew name, Torah study, bar/bat Mitzvah and confirmation.
&nbsp
בשנים האחרונות יש פוש לאמץ את הדוקטרינה הזו (אחד ההורים, ומודעות, זהות, וידע יהודי להגדרת מיהו יהודי) גם בקרב הקונסרבטיבים, בינתיים ללא הצלחה.

KallaGLP

New member
לי אין בעיה, מבחינתי הדבר היחיד שחשוב זה איך האדם מגדיר

את עצמו. ממש לא מעניין אותי איזה הגדרות חדשות יש, אני מראש מקבלת את כולן. לצורך העניין לא משנה אם יהודי הוא מי שאחד מהוריו יהודי או מי שמגדיר את עצמו יהודי פשוט כי ככה הוא מרגיש וכו'. הכוונה שלי הייתה שאני לא מקבלת שיש יהודי שהוא יותר יהודי מיהודי אחר.

KallaGLP

New member
ואגב, לפי ההגדרה שלהם

רבים מאלה שנולדו להורים יהודים ומגדירים את עצמם יהודים הם לא יהודים, כולל אני. אמנם משעשע, אבל מה אכפת לי.

את טועה. לפי ההגדרה, והנהגים שלהם, מי

"שנולדו להורים יהודים ומגדירים את עצמם יהודים" בוודאי שיתקבלו על ידם.

KallaGLP

New member
אני בכלל לא בטוחה שכל בני משפחתי עומדים בתנאים האלה:

and whose Jewish status is "established through appropriate and timely public and formal acts of identification with the Jewish faith and people" is Jewish. These acts include entry into the covenant, acquisition of a Hebrew name, Torah study, bar/bat Mitzvah and confirmation.

אלו הנחיות כלליות, לא חוקים כתובים בסלע... משפחה כמו שלך, של

ישראלים עם מסורת יהודית ברורה, ולא משנה אם מישהו מבני המשפחה מאומץ, תתקבל על ידי הרפורמים, במידה והייתם רוצים להצטרף לקהילתם. אין בכלל ספק בכך. אבל נראה לי שזה רק היפותטי בשבילך, אז אין מה להתפלפל.

KallaGLP

New member
הנקודה שלי היא שאנשים מחליטים וקובעים הגדרות

עבור אנשים וקבוצות אחרים, וזה מה שמגוחך ולא בסדר בעיניי. זו אחת הסיבות שאני לא סובלת את האורתודוקסיה, אבל לא חובבת גם תנועות דתיות אחרות ואין סיכוי שבחיים אצטרף לאחת מהן. דווקא בכלל לא חשבתי על עניין האימוץ, הבת שלי גוירה כהלכה. זה לא העניין בכלל. ומה אם אין מסורת יהודית ברורה והאדם מרגיש את עצמו יהודי? מה זה עניינה של קבוצה זו או אחרת?

אף אחד לא מונע מאף אחד את ההרגשות שלו. מישהו גם יכול

להרגיש את עצמו קלינגון בלי שיש לו מסורת קלינגונית ברורה. It's a free country.
ולא, הם לא קובעים עבור אחרים. פה זה לא ישראל. הם קובעים עבור מי שרוצה להצטרף אליהם (וד"א, ההסתייגות שלך מעט אירונית אחריי שכתבת בנחרצות ש"יהודי זה מי שאמו יהודיה או עבר גיור").
&nbsp

KallaGLP

New member
זו הייתה הסתייגות מקביעה

שיש יהודים שהם יותר יהודים מאחרים, והתכוונתי להגיד ששום הגדרה של מיהו יהודי, אפילו האורתודוקסית והמחמירה ביותר, לא מדברת על כך שיש יהודים יותר או פחות. כמובן שאני אישית לא משייכת את עצמי לאף זרם דתי והיהדות מבחינתי בכלל לא קשורה לדת או לקביעות הדת.

תודה על הלינק! אני באמצע ויכוח מתגלגל עם הרבי בדיוק על זה

בבית הכנסת הרפורמי שלי אני רואה את המגמה הזאת בענק...
וקשה לי מאוד להסביר את ישראל כשגם אני לא מסכימה עם מה שקורה שם...

נחמנית

New member
ואת עדיין מנסה להסביר את ישראל לישראלים?

בביקור המשפחתי האחרון ניסיתי להסביר למה דברים שרואים מכאן לא רואים משם והוגדרתי כעוכרת ישראל, ציון ויושביה. אויה ברוך.

placid1

New member
רק הערה, לא יודעת בת כמה את, אבל

אני יכולה לומר לך ממקור ראשון (בתור נערה בישראל וגם בארהב) שגם לפני 30 שנה בנים נורמלים לא נהגו לאנוס בנות במסיבות....החתך שהרגיש פריבילג׳ד אז והרשה לעצמו לעשות כאלה דברים עושה אותם גם כיום (ראה מקרה אלון קסטיאל או האדיוט ההוא שהיה מאבטח הרמטכל.....).

מעבר לכך, בין אם הטענות במקרה הזה נכונות או לא, כל עוד אין הוכחה אובייקטיבית למקרה, לא ברור לי מה עושים עם עדות של מישהי שהחליטה אחרי 30 שנה לצאת עם הסיפור.

vinney

Well-known member
מה עושים? לא שמים אדם עם עננה כזאת מעל ראשו להיות שופט עליון

לכלא הוא הרי לא ילך, התיישנות חלה מזמן.
&nbsp
אבל האם זה מפתיע מישהו (ובמיוחד - מישהי) שנשים לא ממהרות לדווח על מקרים של פגיעה מינית? במיוחד נערות בתיכונים יוקרתיים כשמדובר מנגד במישהו בעל שררה והשפעה?
&nbsp
אז כן, כשפתאום שמו עולה לתפקיד כזה רם ומופיע בכותרות, הזכרונות עולים מחדש והכעס מחליף את הבושה. אישה בשנות ה50 בחייה שכבר השיגה הרבה ממה שרצתה והקימה משפחה - וודאי שיהיה לה יותר אומץ לעמוד ולדבר מנערה בת 17 שנאנסה במסיבה על ידי חתיך שיכור באמצע שנות ה80. אז מה היו אומרים לה? "תראי איך התלבשת, ביקשת את זה הרי".

placid1

New member
עננה? אלה עננים כבדים שתוצאתם תהיה גשם זלעפות.....

אז נניח שלא נותנים לו להיות שופט עליון, מה עם שופט בערכאה נמוכה יותר? מה עם ראש עיריה? מה עם רופא/מנהל בית חולים/ עורך דין/וכו?
יכול מאד להיות שהוא אכן עשה את כל מה שהיא מספרת, אבל אני חושבת שהקלות הבלתי נסבלת הזאת של הכתמת שמו של מישהו אאוט אוף דה בלו בסופו של דבר תפגע בנו הנשים ובחברה כולה. אני מכירה באופן אישי מישהי ומישהו שנפגעה להם הקריירה אנושות אחרי סיפור של האשמות להטרדה מינית במסגרת העבודה מצד מישהי שהרגישה שהיא עומדת להיות מפוטרת.

למעלה