אני עשיתי את זה, פעמיים. פעם בתור נערה ופעם
בתור הורה.
בעצם, יותר מפעם אחת כשנסעתי עם ההורים לשבתונים, אבל הפעם שהיתה הכי מלחיצה/מסוכנת היתה כשהייתי בתיכון. היה לי חבר, אהבתי את התיכון שלי, אקדמית וחברתית, הייתי בצופים ואז בגיל 16 נסענו לשנת שבתון בפרובידנס, רוד איילנד. אח שלי בדיוק השתחרר מהצבא ונסע ללמוד בארהב, אין לי משפחה בישראל כך שלא היה לי אצל מי להישאר אז נסעתי. היו חודשיים ראשונים קשים מאד, למרות שלא היה עניין של שפה ובלימודים הסתדרתי, אבל הייתי צריכה למצוא מעגל חברתי חדש ובו בזמן איכשהו לשמור על המעגל החברתי בארץ כי הייתי אמורה לחזור לי״ב. היה הרבה בכי, אבל בסביבות נובמבר כבר השתלבתי, אקדמית למדתי פי אלף ממה שהייתי עושה בארץ באותה שנה, וכשהגיע אוגוסט כבר לא כ״כ רציתי לחזור לארץ, אבל חזרתי. בשלב הזה הייתי צריכה למצוא את מקומי מחדש במילייה החברתי שלי שהשתנה במהלך השנה שנעדרתי. בנובמבר כבר הרגשתי טוב ובסיכומו של דבר, למרות הקשיים, היה שווה ביותר. ההמלצה היחידה לשיפור שיש לי, אם נוסעים עם ילדים גדולים יותר, היא לנסוע ללפחות שנתיים, שנה זה קצר מדי ועד שמסתגלים צריך לעזוב ולעבור הסתגלות מחדש.
בתור הורה, באמצע הקריירה שלי ושל בן הזוג, כשהכל היה טוב ועל מי מנוחות, אבל הגענו למין פלאטו, כשהבכורה היתה בת 8, היה לי (בעיקר, אבל גם לו) ברור שאני רוצה לצאת להרפתקה בחו״ל. ההתנתקות, בת השרות הלאומי העילגת שלימדה בכתה של הבת שלי והעובדה שבאותה שנה הודיעו באחד בספטמבר שזו השנה הראשונה שבה מעל 50% מילדי כתה א נמצאים בחינוך דתי כלשהו עזרו לי להגיע לביצוע.
הכי קל היה לי להגיע לקנדה, הילדים ביקרו בקנדה הרבה פעמים בעבר, יש לי משפחה גדולה בקנדה וכך נפל הפור. כלכלית יכולנו להרשות לעצמנו לא לעבוד כשלוש שנים וכך יצאנו אל הלא נודע בידיעה שמקסימום נחזור לארץ פחות או יותר לאותו מקום ודאגנו שלא לשרוף שום גשר.
אני לא יכולתי לעבוד פה במקצוע שלי כי הוא דורש רישוי אז נרשמתי לאוניברסיטה ועשיתי תואר שני במחקר בתחום. קיבלתי מלגה וסטייפנד כך שאמנם לא הכנסתי הרבה, אבל לא הוצאתי אגורה. בן הזוג מצא עבודה אחרי כמה חודשים (בהתחלה נשאר בבית כדי לעזור לילדים בבית הספר/גן) ואז עבודה אחרת ובסהכ שמח בחלקו ומרגיש שהצליח. לי לקח קצת יותר זמן אבל קרה לי נס, קיבלתי את הרשיון, ופיתחתי פה קריירה אקדמית וקלינית ואני מאושרת.
הילדים שלי נתלשו מחייהם הקודמים, מי יותר ומי פחות, אבל אני חושבת (והם גם מאשרים) שהפלוסים > מהמינוסים.
כשתכננו את ההרפתקה, אבא שלי חשב שאנחנו משוגעים ונורא דאג, חברים בעיקר קינאו אבל פרגנו וגם קולגות ומקומות העבודה שלנו תמכו. לא אגיד שלא היו ימים מלחיצים ותהיות האם עשינו נכון, אבל עם תכנון כלכלי מדויק (וכל הקרדיט הולך לבן הזוג שפרש את כל חיינו בגיליונות אקסל), גמישות מחשבתית ויצר הרפתקנות הצליח לנו.
ושלא יצטייר שאני איזה היפית שאנטי שלוקחת הכל בקלות. אני ממש ממש לא. אני כמו החתולים שלי, מאד קשורה לבית שלי, לפינה שלי, אני צריכה יציבות וסטרקצ׳ר, אבל אני גם סוג של עצלנית ומשתעממת בקלות אם אין לי גיוון ולכן בער לי לנסוע ולאתגר את עצמי ולכן אני גם תמיד עובדת ועוסקת ביותר מדבר/מקום אחד.