סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
נשמע מעולה!

טוב שלא ויתרת עד שלא הגשמת את החלום הזה.
 

נחמנית

New member
אני קודם צריכה להתחיל לעבוד כדי שיהיה מאיפה לפרוש

הסיפור מעלי מרתק. יש משהו מפתה באקדמיה מצד שני זה מקום מסובך. כשהייתי קטנה הייתי בטוחה שאני אהיה אשת קבע ואפרוש לפנסיה בגיל צעיר. זו היתה המטרה שלי, פנסיה בגיל 40. זה נראה לי הדרך האולטימטיבית להגשים חלומות. מאז הפנסיה בצבא השתנתה, ואני גיליתי שצה"ל ואני נאלצים להפרד על רקע חילוקי דעות בלתי ניתנים לגישור
 

KallaGLP

New member
התשובה, בכללי, היא: תלוי.

1. אם העבודה היא מעניינת ומאתגרת, במקצוע שאותו למדתי כי הוא מעניין אותי וכי רציתי לעבוד בו (כמו שיש לי עכשיו) - אין לי עניין להפסיק לעבוד ואין לי מושג מתי יהיה, אם בכלל. אבא שלי כבר מתקרב ל-80 ועדיין עובד, אם כי ירד להיקף משרה פחות ממלא - לא כי הוא חייב את הכסף ולא כי מישהו מחייב אותו, אלא פשוט כי הוא רוצה ונהנה מזה. במקביל אנחנו כן עושים מאמצים ליצור לעצמנו בסיס כלכלי כזה שאם מתישהו נרצה או נאלץ לפרוש - נוכל להרשות זאת לעצמנו. והיות שאנחנו ממש לא רוצים להסתפק במועט וכן נהנים מהחיים הטובים - יש לנו עוד בהחלט לאן לשאוף.
2. אמא שלי פרשה בגיל 60, בעיקר כדי לטפל בסבתא שלי, שהייתה מאוד חולה. גם לא ממש השתלם לה להמשיך לעבוד בנסיבות שהיו, לא מבחינה כלכלית ולא משום בחינה אחרת. היא ממילא לא עבדה בדיוק במקצוע שאותו למדה ושבו עבדה לפני שעלתה לארץ, וגם המשכורת לא הייתה משהו. אבא שלי כל חייו עסק במה שהוא אוהב (גם בבית בתור תחביב הוא ממשיך לעסוק בזה, ולכן, אף שהוא מתקרב כבר לגיל 80, הוא כאמור עדיין עובד במרץ במקום העבודה שבו עבד גם לפני שהגיע לגיל הפנסיה.
3. כנראה שהייתי ממשיכה לעסוק, בין היתר, באותם התחומים שאני גם עובדת בהם, כי זה מה שמעניין אותי. בנוסף, הייתי מטיילת הרבה, אבל בשביל לטייל הרבה צריך הרבה כסף, אז לא הגיוני לפרוש כדי לטייל ואז שלא יהיה מספיק כסף לטיולים. אני אוהבת לקרוא, אך אני קוראת הרבה גם ככה. אני אוהבת לשחק, אבל אני משחקת גם ככה. אז כנראה שבכל התחומים האחרים לא הייתי משנה כלום, אולי רק קצת בכמות.
4. לא בדיוק, אולי במובן מסוים וחלקי מאוד. תמיד ידעתי בגדול באיזה תחום אני רוצה לעסוק, תמיד ידעתי מה אני אוהבת ומה מושך ומעניין אותי. רק מה - חשבתי לתומי שאולי, כדי להיות מעשית יותר, כדאי לי להוציא תעודת הוראה, אז התחלתי ללמוד תעודת הוראה באוניברסיטה במקביל לתואר שני. ואז הבנתי שהוראה זה לא תחום שמתאים לי או מעניין אותי או שיש לי עניין כלשהו לעסוק בו, ועזבתי את לימודי ההוראה ובחרתי תחום מקצועי אחר, באוניברסיטה אחרת, ששילבתי בו תעודה מעשית עם תואר שלישי, במקביל לזה שעבדתי בו גם במהלך כל שנות הלימודים.
5. הכסף כן חשוב לי, לא כדי שישכב לי בבנק ואוכל לספר לעצמי ולכולם איזו עשירה אני (ואנחנו גם באמת לא) - זה הדבר האחרון שמעניין אותי. אבל הכסף נותן אפשרות לעשות את הדברים שרוצים לעשות ומציל במצבי חירום. אני אדם מאוד רומנטי ולא מעשי וחולם חלומות בבסיס שלי, אך ברור לי לחלוטין שדווקא אנשים שחשוב להם להיות מסוגלים לחיות חיים רומנטיים ולא מעשיים ולהגשים חלומות, חשוב שיהיו להם האמצעים לכך. למשל, היה לי חלום לאמץ בת, ואילולא היה לנו מספיק כסף לצורך זה, אין סיכוי שזה היה קורה. אז כן, בזכות זה שהיה לנו קצת כסף בצד הצלחתי לממש את החלום שלי, וזה אחד הדברים הטובים שקרו לי בחיים, שלא קשורים לכסף בפני עצמם, אך לא ניתן לממש אותם בלי כסף. וזו רק דוגמה אחת, יש עוד הרבה.
 

KallaGLP

New member
ורק רציתי להוסיף - כן חשוב מאוד בחיים למצוא את האיזון

בין עבודה קשה לבין זמן למשפחה, מנוחה ותחביבים. הייתה תקופה בחיינו שבעלי עבד במקום עבודה מאוד תובעני והרגשנו שאנחנו לא מצליחים ליהנות מהחיים כמשפחה כמו שרצינו, והיה ברור מעבר לכל ספק שיש צורך בשינוי, וזה מה שהוביל בסופו של דבר למעבר שלנו לארה"ב - כי במקרה דווקא מכאן הגיעה ההצעה שהיה לה פוטנציאל לאפשר לנו את האיזון הזה, וזו אחת הסיבות שאנחנו באמת מרוצים בדיעבד מכך שבעלי קיבל אותה, כי מבחינה זו היא ענתה על כל הציפיות שלנו ויותר.
 

Midriff

New member
פרישה

* באיזה גיל הייתם רוצים לפרוש מעבודה, אם בכלל?
אני נהנית ממה שאני עושה, אבל אם לא הייתי צריכה לעבוד לא הייתי עובדת ועושה דברים אחרים ומטיילת יותר בעולם
* באיזה גיל פרשו הוריכם? או מכרים קרובים אחרים?
ההורים שלי פרשו באיזור גיל 60, הם היו במצב בריאותי שנראה היה מעולה, היו להם המון תוכניות והם התחילו לממש (ללמוד דברים שהם לא הספיקו אף פעם, לטייל בעולם), למרבה הצער הם נפטרו מהר מאוד אחרי זה ולא הספיקו כמעט כלום.
* מה הייתם עושים לו פרשתם כדי לא להתחרפן?
יותר אומנות, התנדבות, יותר ספורט, יותר מטיילת בעולם
* האם עברתם בחייכם הסבה מקצועית משמעותית ואם כן - ספרו קצת עליה.
עם השנים התפקידים שלי השתנו, אבל קשה להגיד שעשיתי הסבה ממש, אבל אני די נהנית ממה שאני עושה, נהנית מזה שאני מרוויחה יפה, ואין לי משהו שהוא החלום הלא ממומש שלי מבחינת עבודה..
* כל מחשבה אחרת שעולה לכם בראש
 

mal1

New member
אני אוהבת את מה שאני עושה (למרות שאוהבת גם לקטר על זה...)

ולכן...
* באיזה גיל לפרוש? מניחה שקרובה לכך מהרבה אחרים כאן אבל עדיין נראה לי רחוק. לא יודעת. 65?
* הורי פרשו באמצע שנות השישים שלהם. אימי המשיכה לעבוד ולהתנדב בצורה חלקית עד גיך 70. להתנדב היא ממשיכה גם היום (78). הבריאות של אבי התדרדרה בצורה קיצונית אחרי שפרש (למעט השנתיים הראשונות שהיו מין "תור זהב") והמשיכה להתדרדר עד שנפטר.
* אחרי הפרישה? התנדבות. עוד לימודים. טיולים והרבה. נכדים אולי?
* הסבה מקצועית לא ממש אבל הקריירה המקצועית שלי עברה מסלולים משונים וכל קשר בין מה שאני עושה היום והמקצוע שלמדתי מקרי בלבד
 

John the Savage

New member
נכון, זה משקף את מה שיהודים אמריקאים שמאלנים חשים

אבל אל תשכחי שאלו רוב יהדות ארה"ב, שעד לאחרונה העניקו תמיכה בלתי מסוייגת לישראל. את יכולה לא להסכים איתם, אבל תשאלי את עצמך מה יהיו ההשלכות של המגמה הזו לגבי יחסי ישראל-ארה"ב לטווח הרחוק.
 
לא יודעת מאיפה הבאת את ה 51%

רייגן קיבל רק 31% מהקולות היהודים לעומת 67% לדמוקרט וולטר מונדייל. אותו הדפוס הופיע בשנת 1988 כשהדמוקרט מייקל דוקאקיס קיבל מהם 64% תמיכה לעומת ג'ורג' בוש עם 35%. התמיכה היהודית בבוש התמוטטה במהלך בחירתו מחדש בשנת 1992, רק 11%, ועם 80% הצבעה עבור ביל קלינטון. קמפיין בחירתו מחדש של קלינטון בשנת 1996 שמר על תמיכה יהודית גבוהה 78%, כש-16% בלבד תמכו בבוב דול. בשנת 2004 74% מהיהודים הצביעו בעד הדמוקרט ג'ון קרי ובשנת 2009 רובם הצביע לדמוקרט ברק אובמה. ב-2012 היו לאובמה 70% מקולות היהודים בעוד שהמועמד הרפובליקני, מיט רומני, קיבל רק 22% מהקולות (8 אחוזים הצביעו למועמד אחר).


בבחירות בין הילארי קלינטון לטראמפ, 50% מכספי התרומות למפלגה הדמוקרטית הגיעו מיהודים, ו-25% מהתרומות לרפובליקנים. גם העובדה שאחוז ההצבעה הכללי בארה"ב בקושי עובר את ה-50%, ואילו בקרב הקהילה היהודית הוא מגיע ל-85%, מחזקת את חשיבותו של הקול היהודי.
 

John the Savage

New member
היא מצליחה לא להבין את התוצאות של הסקר הזה

באופן ספציפי, התשובות לשאלה 21 מבלבלות את דנה:
https://www.ajc.org/news/survey2018

בסקר הספציפי הזה, עם כאלף נשאלים, 51% מהיהודים האמריקאים הגדירו את ה-affiliation שלהם כדמוקרט, לעומת 16% רפובליקנים. באותו סקר יש גם 24% שמגדירים את עצמם כ"עצמאיים", כאשר רובם נוטים לדמוקרטים (גם ג'ון סטיוארט לדוגמה מגדיר את עצמו כעצמאי). באותו סקר, רק 20% הצביעו לטראמפ (לעומת 60% לקליטון), ו-71% כותבים שהם לא מרוצים מטראפ.

על פי ה-exit polls של מכון Pew, מדובר ב-71% שהצביעו לקלינטון:
http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/11/09/how-the-faithful-voted-a-preliminary-2016-analysis/
 

danakama10

New member
אתה, כרגיל, המבלבל והמבולבל

בלינק שצירפת זה שאלה 22, שמראה בדיוק שרק 51% מהיהודים מגדירים עצמם דמוקרטים. לא ברור למה מדבר פשוט כזה אתה גם מסתבך ומסבך.
 

vinney

Well-known member
חברות או אי חברות במפלגה הדמוקרטית לא מעידה בהכרח על הצבעה

יש מספיק אנשים, למעשה בקליפורניה זה הרוב, שלא מגדירים את עצמם לא כדמוקרטים ולא כרפובליקנים. זה לא אומר שהם לא מצביעים עבור המועמדים הדמוקרטיים.

יהדות ארה"ב באופן עקבי מצביעה עבור מועמדים דמוקרטיים. את יכולה לראות את הנציגים שלהם בקונגרס. באתר הזה [1] רשומים 17 מחוזות בהם ליהודים היה קול מכריע (יותר יהודים בעלי זכות בחירה במחוז מהפרש הקולות בין המועמדים).

רק 6 מהם רפובליקנים, קצת יותר משליש.

[1] http://pjvoice.org/2014/01/08/jewish-population-by-congressional-district/
 

Boston Guy

New member
אולי זה יעזור להבהיר את העניין

ה PEW RESEARCH CENTER פירסם בינואר 2017 מחקר בנושא "ההבדל בעמדות בין יהודים בישראל ויהודים בארה"ב".
[URL]http://www.pewforum.org/essay/american-and-israeli-jews-twin-portraits-from-pew-research-center-surveys/[/URL]
יש בו הרבה נתונים מעניינים - אבל התמונה המצורפת שהיא אילוסטרצייה של כמה מגדירים את עצמם "ליברלים" לעומת כמה מגדירים עצמם "שמרנים" - בישראל ובארה"ב - די חדה וברורה.

למען האמת גם המספרים שבמחקר שדנה קראה די ברורים...
היא בוחרת להציג את הנתונים שקראה בצורה עקומה כדי איכשהוא לנסות ליצור מצג שיתיישר עם האג'נדה שלה.
אם משתמשים בדיוק באותה צורת הצגה שהיא השתמשה בה, ניתן להגיד ש רק 16% מהיהודים בארה"ב מגדירים עצמם "רפובליקנים",
וכל השאר - 84% - מגדירים עצמם כדמוקרטים או עצמעיים.
אותם נתונים בדיוק - רק מוצגים בצורה טיפה יותר ריאליסטית.
כדי להמחיש את המספרים: מתוך 10 יהודים אמריקאיים פחות משניים הם רפובליקנים מוצהרים.

 

danakama10

New member
בקיצור

אתה אומר מה שאני אומרת, אבל מתעקש שאתה אומר דברים אחרים.
בעקבות הטענה שרוב יהדות ארה"ב היא דמוקרטית, אני אמרתי 51% הם דמוקרטים, השאר רפובליקאים ועצמאיים (וצירפתי לינק שם רואים איך זה מתחלק), ואתה טוען ש- 16% הם רפובליקאים והשאר הם דמוקרטים או עצמאיים.
היות והשאלה היתה האם רוב יהדות ארה"ב היא דמוקרטית, אני חושבת שדרך הצגת הנתונים שלי, שמתייחסת לאחוז הדמוקרטים, היא הנכונה יותר. לו היו שואלים מה הם אחוז הרפובליקאים, אז ה- 16% היה רלוונטי יותר.
אבל אם נוח לך להציג 84% כדמוקרטים ועצמאיים, וכך אתה מרגיש גדול וחזק יותר - שיבושם לך.
 

Boston Guy

New member
לא, אני לא אמור בדיוק מה שאת אומרת.

הגרף שהבאתי מתוך המחקר של PEW מפריך את מה שניסית ל"הוכיח" בהודעה שלך - הטיעון ש"המאמר לא מייצג את הדיעה של יהודי ארה"ב".
את כתבת מה שכתבת, בצורה שכתבת, בנסיון לייצר רושם ש"רק" חצי מהיהודים באמריקה נוטים לכיוון ה"פרוגרסיבי" - תקראי לזה איך שאת רוצה - "דמוקרטים" \ "שמאלנים" \ "ליבראלים".
כועשית זאת כדי לבסס את הטיעון שהמאמר של (בחרי את ביטוי הנאצה החביב עליך לתאר אדם שהוא כנראה יהודי הרבה יותר "יהודי" ממך) אינו "מייצג" את דעת רוב הציבור היהודי.

מה שאני כתבתי - וביחוד הגרף שצירפתי - מראה שהכתבה מייצגת את הלך הרוח של לפחות 75% מהאנשים שמגדירים עצמם כיהודים. ויש מצב יותר מסביר שמדובר ביותר מ 75% - אולי זה 80%, אולי יותר.
כלומר - המאמר כן מייצג דיעה של רוב מוחץ של יהודי ארה"ב.
 

danakama10

New member
יש יהודי יותר ויהודי פחות? מעניין

אז אני יהודיה פחות ראויה מיהודי החצר וממך? יהודי שמאלני שהולך לבית כנסת קבוע הוא היהודי האולטימטיבי, השאר - הם פחות.
זוועה.
בכל מקרה, אני מסתכלת בטבלה, ואתה מנכס לדמוקרטים את כל אלו שמצהירים על עצמם כמרכז.
שמע - אני עצמי הצבעתי להילרי בבחירות, ואני לא מזדהה כמעט עם דבר שאתה מזדהה איתו. אל תניח שכל מי שהצביע להילרי תומך בדברים שלך, ואל תניח שהיהודים רובם המוחץ ליברלי רק בגלל שקולם נשמע הכי חזק.
 

John the Savage

New member
את באמת מקרה מיוחד ...

זכור לי גם שלפני הבחירות כתבת שאת מתלבטת בין טראמפ לברני סנדרס.
 

vinney

Well-known member
איזו צבועה את...

את קוראת לבן אדם שאת לא מכירה בכינוי מזלזל "יהודי החצר" ואז מתלוננת שמישהו מזלזל בך בחזרה... אין לך טיפה של בושה, הא...
 

Boston Guy

New member
יש יהודי יותר "יהודי" ויהודי פחות "יהודי"

את זה שאת פחות "ראוייה" - את כתבת. ואולי זה משקף את מה שאת חושבת על עצמך.
אני לא השתמשתי במונח "ראוי", ולא כיוונתי אליו.

בהחלט יש יהודים שהיהדות שלהם היא חלק יותר מרכזי בחיים שלהם, ויותר משמעותית להם.
זה לא משנה לאיזה זרם דתי הם משייכים את עצמם, זה לא מוגדר על ידי הבגד שהם בוחרים ללבוש (או לא ללבוש) - למשל כיפה - וזה לא משנה אם הם הולכים לבית כנסת כל שבוע או פעם בכמה חדשים.
מה שכן משנה זה שהם חברים בקהילה יהודית כלשהיא. אם לכך התכוונת כשאת כותבת "הולך לבית כנסת קבוע" - אז כן, זה בהחלט קשור. זה לא חייב להיות בית כנסת - באותה מידה זה יכול להיות חברותא או כל אחד מעשרות הווריאנטים.
 
למעלה