התשובה, בכללי, היא: תלוי.
1. אם העבודה היא מעניינת ומאתגרת, במקצוע שאותו למדתי כי הוא מעניין אותי וכי רציתי לעבוד בו (כמו שיש לי עכשיו) - אין לי עניין להפסיק לעבוד ואין לי מושג מתי יהיה, אם בכלל. אבא שלי כבר מתקרב ל-80 ועדיין עובד, אם כי ירד להיקף משרה פחות ממלא - לא כי הוא חייב את הכסף ולא כי מישהו מחייב אותו, אלא פשוט כי הוא רוצה ונהנה מזה. במקביל אנחנו כן עושים מאמצים ליצור לעצמנו בסיס כלכלי כזה שאם מתישהו נרצה או נאלץ לפרוש - נוכל להרשות זאת לעצמנו. והיות שאנחנו ממש לא רוצים להסתפק במועט וכן נהנים מהחיים הטובים - יש לנו עוד בהחלט לאן לשאוף.
2. אמא שלי פרשה בגיל 60, בעיקר כדי לטפל בסבתא שלי, שהייתה מאוד חולה. גם לא ממש השתלם לה להמשיך לעבוד בנסיבות שהיו, לא מבחינה כלכלית ולא משום בחינה אחרת. היא ממילא לא עבדה בדיוק במקצוע שאותו למדה ושבו עבדה לפני שעלתה לארץ, וגם המשכורת לא הייתה משהו. אבא שלי כל חייו עסק במה שהוא אוהב (גם בבית בתור תחביב הוא ממשיך לעסוק בזה, ולכן, אף שהוא מתקרב כבר לגיל 80, הוא כאמור עדיין עובד במרץ במקום העבודה שבו עבד גם לפני שהגיע לגיל הפנסיה.
3. כנראה שהייתי ממשיכה לעסוק, בין היתר, באותם התחומים שאני גם עובדת בהם, כי זה מה שמעניין אותי. בנוסף, הייתי מטיילת הרבה, אבל בשביל לטייל הרבה צריך הרבה כסף, אז לא הגיוני לפרוש כדי לטייל ואז שלא יהיה מספיק כסף לטיולים. אני אוהבת לקרוא, אך אני קוראת הרבה גם ככה. אני אוהבת לשחק, אבל אני משחקת גם ככה. אז כנראה שבכל התחומים האחרים לא הייתי משנה כלום, אולי רק קצת בכמות.
4. לא בדיוק, אולי במובן מסוים וחלקי מאוד. תמיד ידעתי בגדול באיזה תחום אני רוצה לעסוק, תמיד ידעתי מה אני אוהבת ומה מושך ומעניין אותי. רק מה - חשבתי לתומי שאולי, כדי להיות מעשית יותר, כדאי לי להוציא תעודת הוראה, אז התחלתי ללמוד תעודת הוראה באוניברסיטה במקביל לתואר שני. ואז הבנתי שהוראה זה לא תחום שמתאים לי או מעניין אותי או שיש לי עניין כלשהו לעסוק בו, ועזבתי את לימודי ההוראה ובחרתי תחום מקצועי אחר, באוניברסיטה אחרת, ששילבתי בו תעודה מעשית עם תואר שלישי, במקביל לזה שעבדתי בו גם במהלך כל שנות הלימודים.
5. הכסף כן חשוב לי, לא כדי שישכב לי בבנק ואוכל לספר לעצמי ולכולם איזו עשירה אני (ואנחנו גם באמת לא) - זה הדבר האחרון שמעניין אותי. אבל הכסף נותן אפשרות לעשות את הדברים שרוצים לעשות ומציל במצבי חירום. אני אדם מאוד רומנטי ולא מעשי וחולם חלומות בבסיס שלי, אך ברור לי לחלוטין שדווקא אנשים שחשוב להם להיות מסוגלים לחיות חיים רומנטיים ולא מעשיים ולהגשים חלומות, חשוב שיהיו להם האמצעים לכך. למשל, היה לי חלום לאמץ בת, ואילולא היה לנו מספיק כסף לצורך זה, אין סיכוי שזה היה קורה. אז כן, בזכות זה שהיה לנו קצת כסף בצד הצלחתי לממש את החלום שלי, וזה אחד הדברים הטובים שקרו לי בחיים, שלא קשורים לכסף בפני עצמם, אך לא ניתן לממש אותם בלי כסף. וזו רק דוגמה אחת, יש עוד הרבה.