סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

תוך כמה זמן התופעות עברו? הוא הסביר למה הוא נגד הורמונים?

liat1271

New member
אני ממש לא זוכרת

זה התחיל אצלי בגיל צעיר יחסית (בערך 44-45), ועכשיו אני בערך בגיל של ענת שמר. אני מניחה זה היה תהליך של שנה אולי שנה וחצי.

iris mom of two

New member
לא רוצה לבאס

אבל כל אישה זה אחרת.
&nbsp
ש כאלו שהתופעות הן לא קיימות כמעט ויש כאלו שסובלות שנים. אי אפשר לדעת איפה את על הסקאלה.

gidishemer

New member
חצי עזרה

אצלי אין בינתיים תופעות למרות גיל ה- 53 הממשמש ובא, אז לא יכול לשתף מנסיון.
מצד שני, מחזק פה מה שאיריס ואנני כתבו לגבי ההורמונים.

זה לא שאין עידוד מחלות סרטן מסוימות על ידי הורמונים נשיים (אסטרוגן בעיקר) אבל זה תלוי ביותר מגורם אחד ובשביל זה צריך לדבר גם עם גניקולוג וגם עם אנדוקרינולוג. בהחלט יכול להיות שזה יכול לעזור. אותה שאלה רלבנטית גם לצמצום הסיכון לאוסטאופורוזיס.
כמו כמעט כל דבר בחיים (למעט אבוקדו וסקס בהסכמה) אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב. צריך למצוא אם וכמה זה מתאים לך

iris mom of two

New member
הרופאה שלי

גבלל זה נתנה לי רק פרוגסטרון. כל עוד יש עדיין מחזור זה כנראה יעזור.
&nbsp
אבל לי אין התנגדות לקחת גם אסטרוגן יותר מאוחר, במיוחד כי גנטית אין לי סכון גבוה לסרטן.
&nbsp
לגבי צמצום הסכון לאוסטרואופרוסיס, אני עדיין בגובה שלי, מרימה משקולות והולכת המון. לוקחת ויטמין D, ומקבלת קלציום מהדיאטה. וגיל 53 הוא פה. נדמה לי שאנחנו באותו מחזור. לצערי הגנקולגית שלי מאמינה בבדיקה רק אחרי גיל 60, אלא אם כן בסכון גבוה. אבל היות ואני עדיין לא איבדתי גובה, אני נחבלת לא מעט בעקבות תחביב מטורף (כולל לעוף אל הקיר במהירות של מטולטלת - הצד השני של החבל נפל 3 מטר, והוא במשקל 240 לפחות ואני לא הייתי מוכנה לספיגה...) ולא שברתי עצם כבר 41 שנים, אז כנראה שאני לא בסכון גבוה.

KallaGLP

New member
באשר לשינה, שמעתי על מישהי שניסתה מלטונין ומאוד עזר לה.

אפשר לקנות ללא מרשם.

debby12

New member
מנהל
מה זה P5P? נשמע כמו שם של סם

PCP. וגם - למה תיאנין ו P5P זה מועיל / מוצלח?

Anat Shemer RDI

New member
אופס, התכוונתי כמובן

ל- 5-HTP שהוא פריקורסר של סרוטונין. גם הוא וגם התיאמין בעלי אפקט הרגעתי. אני לא יכולה להסביר למה דווקא המלטונין הזה מצטיין, אני רק יודעת שלקחתי אחרים בעבר (בהקשר של ג'ט לג) ולא ראיתי שום השפעה. את המלטונין הזה ניסיתי והרגשתי השפעה מצוינת, המלצתי לבני-משפחה במצבים של התהפכות-שינה (עקב ג'ט לג או מעגל שנכנסים אליו כשלא ישנים ואז ישנים ביום ואז שוב ערים בלילה הבא) ויש לי לפחות 5 אנשים שהגיבו מצוין אליו.
באותה הזדמנות כדאי להזכיר שחשיפה למסכים יכולה לרוקן מלטונין, ולכן מומלץ להוריד את התוכנה f.lux ולדאוג שהמסך של המחשב יהיה מוחשך ובגוון ורוד (לקראת השינה אצל מי שנמצא מעט זמן מול מסך. אצלי זה המצב הקבוע שלו כי אני נמצאת מול מחשב רוב שעות העירות שלי).
אין לי מה לתרום לגבי מנופאוז - אני גם בדרכי לגיל 53 אבל לא מושפעת בינתיים . עם זאת אני אוכלת תזונה מוזרה מאוד, ובקבוצות שאני חברה בהן של נשים שאוכלות כמוני הן מדווחות על ירידה או היעלמות של סימפטומים.

Anat Shemer RDI

New member
נו, אולי כדאי

בכל זאת שאבהיר את המסך שלי קצת - הכוונה היתה לתיאנין, באנגלית L-Theanine

Ani15

New member
תודה על ההמלצה

האמת שניסיתי בשנה הארורה ההיא מלטונין ולא עזר (אבל לא את זה של TJ). גם כדורים OTC אחרים לשינה לא עזרו. אני יודעת שכדורי שינה אמיתיים מהסוג שדורש מרשם רופא כן עובדים, אבל ויתרתי מחשש להתמכרות. מה שכן, הספקתי המון עבודה בלילות ההם...

תודה רבה

מלטונין לא עוזר, אני אנסה את הסוג מטריידר ג'ו, ניסיתי את זה מקוסטקו וזה לא עבד... אין לי בעיה להרדם, אני עייפה ומתמוטטת כל ערב, הוספתי גם טיול ערב ארוך לפני השינה, ואני כמעט לא מול מסכים בערב חוץ מטלוויזיה בחדר שינה (לא הכלב ולא הלפטופ נכנסים למיטה שלי
)... . הבעיה היא לישון יותר מ 4 שעות בלילה.

אני אלך לרופא

תודה ושנה טובה

debby12

New member
מנהל
הנסיון שלי דווקא הפוך

יצא כמה פעמים לבקר אצל רופא המשפחה כדי לבקש כמה כדורי אמביאן 5 מ"ג עבור נסיעות עבודה קצרצרות ורצחניות לסין או אסיה (12 שעות הפרש זמנים).

בכל פעם אחרי תחקור שלא היה מבייש את קפטן-איך-שלא-קראו-לו מהשב"כ, והצעה מצידי להראות פשוט את האייטנררי, קיבלתי 5 כדורים. זה מספיק לי כל פעם לאיזה שנה וחצי (כי אני מאוד מאוד משתדלת שלא לקחת אותם, ואם אני כבר לוקחת אני לוקחת חצי וזה במקרה חירום של מצגת למחרת ואין סיכוי לישון אחרת). ולכשאני מתייצבת אחרי שנה-וחצי/שנתיים לבקש עוד כמה - חוזר התחקיר.

אז דווקא הנסיון שלי זה שהאצבע איננה קלה על ההדק (וזה בסדר איתי). וזה עוד עבור אמביין למתחילים של 5 מ"ג (למיטב הבנתי יש גם של 10 מ"ג) במרפאת אורג'נט קייר כזו של וולק אין בלבד - אם כי זה תמיד אותו רופא ובתכל'ס הוא רופא המשפחה שלי. הייתכן שרופא אמריקני יותר מקפיד בנושא מעמיתיו בישראל? חשבתי שבד"כ זה הפוך כשזה מגיעה להתרפות (מילה שאני המצאתי עכשיו. איך אומרים medicated בעברית?)

mal1

New member
אין לי מה להוסיף על כל מה שנאמר חוץ מסמפטיה והצהרת me2

למה התרוץ של הג'ט לג פג תוקף?

אצלי פעם לא הסתדרה השינה אחרי חזרה מהארץ למשך מספר חודשים. אחרי משהו כמו 3 חודשים נשברתי והלכתי לבית המרקחת, והרוקח נתן לי מלטונין - לקחתי כדור אחד (!) והכל הסתדר וחזרתי לישון. לי היה ברור שזה דווקא כן קשור לג'ט לג - פשוט כי מאז שחזרנו השינה לא הסתדרה.
האם הבעייה היא הירדמות בתחילת הלילה או התעוררות באמצע הלילה?

אין לי בעיה להירדם, הבעיה היא שאני מתעוררת ב 4 בבוקר

זה התחיל לפני הנסיעה לארץ וגם במהלך הנסיעה לא ישנתי כרגיל... אני על מלטונין כבר חודשיים, לא עוזר. אני מכירה את הג'טלג, אני נוסעת לישראל כל שנה כבר 20 שנים... זה לא זה

למעלה