סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

אז נסי אולי את השיטה הצבאית:

https://www.google.co.il/amp/s/www....ow-to-military-secret-trick-a8520991.html?amp

אני פיתחתי שיטה דומה, אבל את שלי לא בדקתי אמפירית ומצאתי שהיא עובדת על 96% מהאנשים או משהו בסגנון...

בהנחה שאת לא נרדמת ב-20-21 וזו הסיבה שאת קמה ב-4... (עוד אופציה היא באמת ללכת לישון ב-21...).

KallaGLP

New member
אבל מה חדש?

זה שטראמפ בריון מושחת, לא יציב, לא צפוי, חסר בושה ועכבות וגס רוח ידענו עוד הרבה לפני שהוא נבחר ובטח שהוא לא השתפר מאז. בפורום הזה אתה ממילא משכנע את המשוכנעים (פרט אולי ל-3-2 שאותם מראש אין סיכוי לשכנע). אני חושבת שזה לפחות השרשור הרביעי המוקדש או עוסק בחלקו הגדול בטראמפ בתקופה הממש אחרונה בפורום. זכותך/כם, כמובן, ואין לי טענות, אבל התופעה הזו מסקרנת בעיניי. מעניין מה גורם לך לרצות לעסוק בו כל כך הרבה. אילו לפחות היה בזה איזה חידוש משמעותי או משהו מעשי שמוביל לאנשהו, הייתי מבינה. אבל זה נשמע כל פעם חזרה על אותם דברים בווריאציות שונות. שוב, זה לא שיש לי התנגדות, זו זכותך המלאה, השאלה היא מה כל כך מרתק אותך בזה? עליי אישית טראמפ מאוס ואני משתדלת לא להרהר בו יותר ממה שאני ממש חייבת. האמת היא שבכלל פוליטיקה זה דבר מאוס. זה לא שיש חלופות שהיו גורמות לי למהר להצביע, אילו הייתה לי זכות בחירה. במצב העניינים הנוכחי, אני שמחה שאין לי.

lamah

New member
מה שמרתק אותי זה התמיכה היציבה בו

בקרב רפובליקאים. "הוא ביריון אבל הוא הביריון שלנו" מספק תובנה חלקית לתופעה. לתת את ההגאים של המדינה לאיש המתנהג כמו ילד בן 6 הזורק טנטרומים ולהצדיק זאת, זה מעבר להבנתי.

KallaGLP

New member
מה שמצחיק בכל העניין הזה הוא שתמיד כל צד

משוכנע ללא כל צל של ספק שהתכונות האלה שייכות רק לצד השני.

John the Savage

New member
ממש לא

שבטיות ופוליטיקת זהויות קיימת בשני הצדדים. המנגנונים הפסיכולוגיים שמובילים ל"עיוורון מרצון" קיימים אצל כולנו. הבחירה של פסיכופאט לבית הלבן, כשכולם יודעים שהוא כזה ומוכנים להעלים עין בגלל שבטיות ופוליטיקת זהויות - זה חריג. ולפחות בפוליטיקה האמריקאית זו פעם ראשונה, וזה צד אחד שעושה את זה.

KallaGLP

New member
זה שהן קיימות אני יודעת, אבל זה לא מפריע

לאנשים רבים (לא אומרת שלך ספציפית, ברור שלא לכולם) להאמין שזה קיים רק בצד השני. אני לא בטוחה כלל שאילו הפסיכופת היה בצד השני של המפה הפוליטית, תומכי הצד השני לא היו בוחרים בו. אני אפילו די משוכנעת שכן.

John the Savage

New member
אילו לסבתא היו גלגלים

לא יודע מה היה יכול להיות. העובדות הן שזה מה שקרה כרגע בצד אחד של המפה הפוליטית. מה היה אילו? אין לי את היכולת לנבא. העובדה היא גם שטראמפ הוא זה שנבחר בפריימריז הרפובליקנים מבין 17 מועמדים. שרובם אנשים נורמאלים (פרט אולי לקרוז).

KallaGLP

New member
ועובדה היא שמישהי כמו הילארי נבחרה להנהיג

את המפלגה הדמוקרטית. מבחינתי זה גם אומר הרבה.

KallaGLP

New member
בגלל זה אני ברמה העקרונית לא תומכת בצד זה או אחר.

אלא כל מקרה וכל בחירות לגופם. אלא שכרגע המצב הוא אסוני בשני הצדדים.

vinney

Well-known member
סליחה, אני רק שאלה

מה בדיוק הבעיה עם הילארי קלינטון? אף אחד בעשור האחרון לא הצליח להסביר לי...
&nbsp
אני יודע שהרפובליקנים שונאים אותה כי
&nbsp
היא הייתה בצוות שחקר את ניקסון
היא הייתה אישתו של ביל
היא תמכה בביטוח בריאות ממלכתי בתור "הגברת הראשונה"
בנגאאאאאאאאאאאאאאאאאזי
איייייייייייייייימייייייייייייייייייייייייליייייייייייייייייייייייייייים
&nbsp
אבל למה לדמוקרטים יש כזאת בעיה איתה? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהיא קפצה על המקום בסנאט מטעם ניו יורק אחרי שגרה שם בערך שעתיים, אבל אחרי הכל - ניו יורקים בחרו בה....

KallaGLP

New member
אין לי מושג מה הדמוקרטים חושבים

כי אני לא מחשיבה את עצמי לדמוקרטית או כשייכת לצד פוליטי כלשהו. מה הבעיה האישית שלי עם הילארי כתבתי באחת ההודעות כאן בשרשור.

John the Savage

New member
Try again

כפי שכתבתי בשרשור הקודם, התמיכה בטראמפ נשארת יציבה בסביבות ה-40%, פלוס-מינוס. באתרים שעוקבים אחרי ממוצע הסקרים כמו 538 או RCP, התמיכה בטראמפ בממוצע מאז מרץ ועד עכשיו נעה בין 42% ל-36%. הסקרים האלו לא חורגים מהחלון הזה.

בכל סקר יש טעויות דגימה וטעויות שיטיות של הסוקרים, ולכן הממוצע (משוקלל או לא) יותר משמעותי בעיני מאשר סקר בודד. היו בתקופה הזו גם סקרים מסויימים שהראו תמיכה של 32% בעבר, אבל כאמור, סקר בודד לא אומר כלום. הממוצע כרגע, אגב, עומד על 40% לפי 538.

כן, היו תנודות, אמיתיות, אני מאמין, של כמה אחוזים לכאן ולשם בתמיכה בטראמפ במהלך השנה וחצי האחרונות. זה עדיין מספר מאד יציב בהשוואה לתנודות בתמיכה בנשיאים קודמים, ועדיין נראה שיש לתמיכה בטראמפ "רצפה" של שלושים ומשהו אחוז, ותקרה של מתחת ל-50%.

אז לא ירדתי לסוף דעתך בעניין תא ההדים בעניין הזה (פרט לרצון לגעור בשני הצדדים בשביל להראות, לא ברור למי, שאתה שומר על עצמאות מחשבתך ולא חלק מהעדר).

עצים ויער.

זה שהתמיכה בו כל כך נמוכה כאשר המצב הכלכלי של ארה"ב נראה טוב ויציב וכאשר נראה שהרפובליקנים הולכים להשתלט על בית המשפט העליון אולי לעוד דור נראה לי מלמד קצת יותר מאשר טענות ל"תמיכה עיוורת" בבולי שלהם, willful blindness, וכו'. ואני משוכנע שאפילו התמיכה הקיימת תקרוס מתחת ל"רצפה" במידה ומלחמות הסחר שלו יובילו לפגיעה בכלכלת ארה"ב או אם נסבול ממשבר כלכלי כלשהו. המון רפובליקנים ינטשו אותו באותה מהירות שבה אימצו אותו אם הארנק ייפגע.
&nbsp
שנינו מסכימים שלא רק החלטות רציונאליות משפיעות על הבחירה (ראה כבר בתגובה הראשונה שלי), אבל אני חושב שאתה ואחרים מגזימים מאוד ברמת העיוורון וחוסר הרציונאליות שאתם מייחסים לכל הרפובליקנים (טיעון מאוד טרנדי עכשיו --> אקו צ'יימבר).
&nbsp
בנוגע לסייפא, אני לא מתבייש בחשיבה העצמאית שלי. I made a living out of it.

KallaGLP

New member
נו, ואני בזמנו לא הבנתי איך בחרו בפעם השנייה באובמה.

מילא בפעם הראשונה, אבל בפעם השנייה? אבל אני מבינה שחלק מהאנשים האחרים כנראה רואים את המציאות אחרת ממני ואני מקבלת זאת כעובדה שכולנו שונים. הפעם באמת היו מועמדים כאלה שמן הפח אל הפחת. מצב בלתי אפשרי ממש. הבעיה היא שאין חלופות נורמליות. כאמור, אני שמחה שאין לי זכות בחירה ונחסכת לי בינתיים הדילמה הבלתי אפשרית הזאת.

John the Savage

New member
אילו היתה לך זכות בחירה

היתה לך אפשרות לבחור בין מישהי שאת פשוט לא אוהבת, לבין פסיכופאט. אני לא רואה כאן את הדילמה. אבל כאמור, איש איש ודעותיו ...

KallaGLP

New member
מי אמר שאני "סתם לא אוהבת" אותה?

לדעתי היא גם מושחתת, גם יהירה וגם סתומה, כי היא הצליחה לקלקל לעצמה ניצחון בטוח בצורה הכי מטומטמת ומזלזלת שאפשר. אני בזה לה, היא לא אישיות בעיניי בכלל, ובטח שלא אישיות מנהיגותית. אולי אתה "סתם לא אוהב" אותה, ואולי אפילו קצת או הרבה אוהב, אך אצלי זה ממש לא "סתם".

John the Savage

New member
מיד אחרי ששלחתי את ההודעה

תיקני את המילה "סתם" ל"פשוט לא אוהבת", בשביל למנוע אי בהירות.

למעלה