סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

JimmyGee

New member
As to not worthy of licking McCain's boots

I am not worthy of licking his boots either when it comes to flying fighter jets over Vietnam or spending years at the Hanoi Hilton POW camp.

That's why unlike Trump I don't say that what McCain did is not heroic or that he is not a hero because he got captured.

danakama10

New member
חשבתי שתביא ענייני policy

שאתה מתנגד להם.
אבל הכל rants איזה איש לא נחמד הוא. אני חושבת שהרבה מאוד פוליטיקאים הם אנשים מאוד לא נחמדים. לכן אני חושבת שעדיף לבדוק את המעשים ולא את האופי.

JimmyGee

New member
What policies?

Trump hasn't done anything good so far other than maybe improving the relationship with Israel and the tax reform. As to tax reform it's not really helping the middle class so not that great.
The great health care he promised - replacing Obamacare with something great (only he knew what it was) failed.
The new Trumpcare short term policies are a disaster
His trade war is a bust
North Korea was a bust
What exactly has he done that makes any sense? Go ahead and enlighten us
.

danakama10

New member
ובכן:

1) הוא עשה את מה שאובמה טען שיעשה אם סוריה תחצה את הקו האדום והפציץ את סוריה ברגע שהתברר שהם השתמשו בגז עצבים.
2) הוא נקט בקו קשוח עם רוסיה - אישר חבילת כלי נשק לאוקראינה, שלח צבא לפולין לגבול עם רוסיה וקבע דנקציות על רוסיה על שהפרו הסכם גרעיני.
3) זה לא רק חיזוק הקשר עם ישראל, זה קצת יותר דרמטי. זה הכרה בירושלים כבירת ישראל והעברת השגרירות.
4) אובמה לא הצליח לגרום לחברות נאטו לשלם את הכספים שהיו אמורות להעביר לארגון. טראמפ הצליח.
5) ISIS - שאובמה אחראי במידה מסויימת על התחזקותם בגלל נסיגתו המהירה מדי מעירק (בוש הזהיר מזה), טראמפ נלחם בהם בחוזקה ובקצב יותר מהיר מאובמה.
6) רפורמת המיסים ההיסטורית שלו גרמה לצמיחה כלכלית מרשימה (אני בהתחלה לא הייתי מרוצה מהרפורמה הזו, אבל מסתבר שטעיתי).
7) מלחמה בגבולות הפתוחים של ארה"ב.
8) לגבי צפון קוריאה, מוקדם להכריז שזה BUST. הקוריאנים עושים שרירים כי הם הבינו שטראמפ מתכוון מיד לחתום על סיום המלחמה בין הקוריאות. אני סומכת על השיקולים של טראמפ, ולכן נראה מה קורה.
9) הוא החזיר את הסנקצות על אירן.
10) סוף סוף ארה"ב מתגוננת נגד מלחמת הסחר שסין החלה בשנות ה- 2000.
11) הדבר הטוב המרכזי שאובמה עשה זה אובמהקייר, כך שאני מודה שאני שמחה שבינתיים טראמפ לא הצליח לגעת בזה.

ובטוח שכחתי דבר אחד או שניים...
בכל מקרה, אני לא מתכוונת לחזור על מקרה דנמרק, מי שרוצה להתווכח עם הדברים מוזמן לעשות זאת אבל הכוונה שלי היא לא להפוך את זה לדיון אינסופי.

vinney

Well-known member
אני יודע שאת שונאת שאני מבלבל אותך עם עובדות, אבל בכל זאת...

1. סוריה - הוא הפציץ שדה ריק, בערך כמו שעושים ישראלים בעזה רוב הזמן. מעבר לזה - הוא וויתר על סוריה לחלוטין ומסר את השליטה בה לסוריה ואיראן. אני לא יודע עד כמה ההחלטה הזאת טובה או לא איסטרטגית לארה״ב - אבל לישראל בוודאות לא. אז עם הפגנת כוח אחת שווה בעינייך יותר מיכולת מעורבות איסטרטגית - נו, שיהיה.
&nbsp
2. הוא לא נקט קו קשה עם רוסיה, להיפך. הקונגרס נאלץ להעביר חוקים כדי להכריח את הנשיא לקיים מדיניות חוץ שהוא סירב בתוקף להעביר בניגוד מוחלט לשבועתו.
&nbsp
3. ההכרה בירושלים כבירת ישראל הייתה מעוגנת בחוק משנות ה90. אבל עד כמה העברת השגרירות תהיה טובה לישראל אנחנו עוד נראה. אצל טראמפ אין מתנות, נתניהו חייב לו ובגדול. והוא יגבה.
&nbsp
4. טראמפ לא הצליח כלום, הוא בעיקר מדבר. מה שהוא כן הצליח זה להראות לחברות האחרות בנאטו שאין להם למה לצפות מארה״ב. נאטו זאת ברית איסרטגית לארה״ב בדיוק כמו שהיא איסטרטגית לאירופה, אבל הברית עם ארה״ב הפכה עבור אירופאים לנטל במקום יתרון - הודות לטראמפ. ברית נאטו הופעלה בפועל רק פעם אחת - לטובת ארה״ב. אז אם מישהו חייב משהו למישהו - זה ארה״ב לנאטו, לא להיפך.
&nbsp
5. טראמפ לא נלחם בISIS בכלל. הוא פשוט נסוג מכל הבמה במזרח התיכון. מי שפועל עכשיו נגד ISIS זה האיראנים, העיראקים (אם קצת תמיכה לוגיסטית מארה״ב) והרוסים.
&nbsp
6. רפורמת המסים ההיסטורית מובילה לגרעון תקציבי עוד יותר גדול. רק שכשאובמה היה בשלטון הרפובליקנים לא הפסיקו לצווח על גודל הגרעון. הצמיחה הכלכלית נבעה ממדיניות הכלכלית של אובמה, לא רפורמת מס שרק השנה נכנסת לתוקף ותוצאותיה יבואו לידי ביטוי רק בעוד כמה שנים.
&nbsp
7. הגבולות של ארה״ב לא פתוחים ומעולם לא היו.
&nbsp
8. הסיפור עם צפון קוריאה בכלל מגוחך, בזיון מושלם, איך את בכלל מזכירה את זה?
&nbsp
9. החזיר את הסנקציות על איראן בניגוד מוחלט להסכם שארה״ב חתומה עליו. כמו עם נאטו - זה רק מוכיח שלמילה של ארה״ב אין יותר שום ערך. אפשר לדון עד כמה ההסכם הזה היה טוב או לא, אבל הפרות הסכם גסות כל כך זה לא בדיוק צעד בונה אימון.
&nbsp
10. מלחמת הסחר מול סין פוגעת בעיקר באמריקאים, כפי שהראתי לך בהודעה האחרת. סין תאכל את ארה״ב בלי מלח במלחמה הזאת.
&nbsp
11. לא הצליח לגעת בזה? הוא מערער את ACA בלי סוף, בכל מיני דרכים רגולטוריות. למשל - ביטול חובת ביטוח, שזה עקרון קריטי בACA. למשל החזרת ביטוחי ״חרום״ חסרי כל ערך לשוק כדי שצעירים לא ישתמשו בביטוחי ACA. למשל הפסקת תשלומי השלמה לחברות ביטוח. למשל איום על מהגרים, חוקים או לא, ששימוש בסובסידיות של ACA יפגע בתהליכי הגירה.
&nbsp
אין לך שום כוונה לנהל דיון. כי את לא תסכימי איתי על העובדות. את חיה בעולם ה״עובדות האלטרנטיביות״ של תומכי טראמפ.

JimmyGee

New member
Perfect response Vinney - Kudos

And on top of all that (as mentioned before), Trump's entire governing strategy is based on hate, racism, bigotry, misogyny and other horrible and divisive strategies.
This will divide this country and negatively impact it for generations.

danakama10

New member
אתה ממשיך לדבר בסיסמאות שאינן נכונות

השמאל הוא זה שיוצר שנאה אלימות ומחלק את האומה.
לך יש דיעה משל עצמך על איזה דברים לא טובים יש בפוליסי של טראמפ, או אתה מסתפק בלחלק מחמאות למישהו אחר שנחלץ לעזרתך?
בינתיים אתה מזכיר לי את פלושיפ, שבויכוח אחר רץ לעודד מישהו שהתווכח איתי, אף לפחות היה לו את ה decency אח"כ להודות שהוא לא טרח אפילו לבדוק את הנתונים.
אתה מוזמן לקרוא את מה שעניתי לויני, ומעניין אם *לך* יש השגות על הדברים, בהסתמך שאתה חושב שטראמפ לא עשה דבר חיובי.

JimmyGee

New member
The left ecnourages violence? LMAO

Trump just told the Jesus freaks that if he doesn't win in November (not him but his party) it's going to get violent.

What kind of President says that?.
I do have a few examples:
Erdogan in Turkey, Kim Jong Un in Korea and Trump

danakama10

New member
שוב, רק סיסמאות??

אין לך שום דבר קונקרטי לגבי המדיניות?? רק רכילות?

לא שמעתי מעולם את השטות על ישו , וטרומפלדור הזהיר מהאלימות של השמאל!! כפי שהשמאל תקף אותו פיזית באחמד מנאומי הבחירות, כפי שהשמאל התפרע ולהחטיף מכות לתומכי טראמפ. השמאל הוא האלים, תתרגל למציאות העצובה.

אני מבינה שאין לך הבנה או עניין פוליטי, ואתה פשוט הולך עם העדר מבלי לחשוב בעצמך. אין לך מושג או דיעה על המדיניות של טראמפ, ואתה מסתפק, כמו הרוב, ולצעוק - טראמפ נורא! יותר נורא ממה שחשבתי! הכל חוץ מטרמפ!

סורי, אתה פשוט לא מעניין.

vinney

Well-known member
טראמפ הוא אכן נורא. ולו כי בגללו את חושבת שאת בסדר.

עצם זה שאנשים עכשיו יכולים להגיד בפה מלא ובלי שום בושה שהם תומכים בטראמפ זה הדבר הכי איום והכי נורא שקרה לארה״ב. לא מעשיו, לא האלימות האישית שלו, לא הגזענות שלו, לא ההתרסה שלו ולא ההסתות שלו.
&nbsp
זה שאת לא מתביישת בזה שאת תומכת בו. זה מה שנורא.

danakama10

New member
והנה האמת כולה

השמאל הסהרורי עושה דליגטימציה לתומכי טראמפ, דבר שלא שונה בכלל ממה שקורה בארץ עם נתניהו.
השמאל שמנסה לעשות משטרת מחשבות, להאשים כל מי שמחזיק בדיעה שונה, הסכסכ, הראת את הפנים האמיתיות.
פויה.

vinney

Well-known member
משטרת מחשבות זה כשמגגלים את עצמך בגוגל וזועקים שלא הכל וורוד

משטרת מחשבות זה כשמחליטים שכל עיתונאי הוא ״אויב העם״ (מושג שהושאל מסטאלין). משטרת מחשבות זה לטעון שכל דבר שאת לא מסכימה איתו זה Fake News. משטרת מחשבות זה לדרוש לבטל רשיונות של ערוצי טלויזיה בגלל כיסוי ״לא הוגן״.
&nbsp
להגיד שתומכי טראמפ שפתאום מפסיקים להתבייש ומביעים בפומבי תמיכה באחד האנשים השפלים ביותר בפוליטיקה האמריקאית זה נורא - זה לא משטרת מחשבות. זאת האמת.
&nbsp
זה לא ״כל מי שמחזיק בדעה שונה״. אותו מקקין שאת השירשור עליו חטפת בכזאת פראות - הוא מחזיק בדעה שונה. הבושים מחזיקים בדעה שונה. את? את לא ״מחזיקה בדעה שונה״. את - תומכת בטראמפ. משהו שלפני חמש שנים לא היית מעיזה להבעיה בפומבי ועכשיו - זה נראה לך בסדר לחלוטין. וכן, זה נורא ואיום.

danakama10

New member
הדגמת פה יפה מאוד

איך השמאל צורח פייק ניוז לכל רמז של הצלחה של טראמפ. הדגמת איך השמאל מפלג את העם בכך שמגדיר 50% מהאוכלוסיה כאיומים ונוראים על כך שתומכים בטראמפ. הדגמת את ההסתה של השמאל ע"י שאתה קורא לנשיא אחד האנשים השפלים ביותר.
בוש? הוא היה נשיא שנוא מאוד בזמן כהונתו, להזכירך. עכשיו הפך לרפובליקאי מחמד, בעקבות כך שהוא לא מסמפט את טראמפ. אותו הדבר לגבי מקיין.
בקיצור, תאכל את הכובע. אה, והמחטף על השרשור? הכבוד נתון לג'ימי.

danakama10

New member
טוב, אני כבר מבינה מדוע הומצא הכינוי השמאל הסהרורי

לוקחים עובדות, ומסלפים וממציאים ומתעלמים.

1. סוריה - הוא לא הפציץ שדה, הוא הפציץ בניינים ריקים. זו היתה התגובה האידיאלית לאותת לאסד שלא נסבול יותר מה שאתה עושה, מבלי להסלים את המצב.
כפי שטענתי, הוא עשה את מה שאובמה טען שיעשה אם סוריה תחצה את הקו האדום והפציץ את סוריה ברגע שהתברר שהם השתמשו בגז עצבים.

2. אתה בכלל מדבר על משהו אחר! אתה מדבר על סייבר קריים, אני התייחסתי לסנקציות על שהרוסים הפרו את הסכם הגרעין. וגם מה שאתה מדבר עליו, יושם, פשוט באיחור.
כפי שטענתי, הוא נקט בקו קשוח עם רוסיה - אישר חבילת כלי נשק לאוקראינה, שלח צבא לפולין לגבול עם רוסיה וקבע דנקציות על רוסיה על שהפרו הסכם גרעיני.

3. נהדר. ואיזה נשיא העז להכריז על כך בפה מלא? בוא נזכור מה אובמה אמר - "
"Well, obviously, it's going to be up to the parties to negotiate a range of these issues. And Jerusalem will be part of those negotiations."
וזה לאחר שעבר החוק בארה"ב ב 1995 שאמר שירושלים בירת ירושלים ותשאר מאוחדת. וכמובן שאף נשיא לא העז להעביר את השגרירות מפחד הזעם של הפלסטינאים.
זו לא מתנה של טראמפ, הוא מקיים את מה שהוא מאמין בו. אבל יתהפך העולם ולא תוכל להודות שטראמפ עשה דבר חיובי. כאמור, שמאל סהרורי.

4. המדינות החברות *התחייבו* להגדיל את ההשתתפות שלהן ל- 2% מה GDP שלהם. כמעט אף מדינה לא עשתה זאת. אחרי הלחץ של טראמפ, המדינות מגדילות את התקציב לנאטו ב- 12 בליון $. הצלחה של טראמפ, ואתה יכול להמשיך לקשקש שארה"ב חייבת לנאטו ולא נאטו לארה"ב...
https://www.apnews.com/dbae196fc9044d9aa4126227cbd912b6/NATO-chief:-US-allies-to-spend-$12-billion-more-this-year

5. אוי, הבטן כואבת לי מרוב צחוק! שמאל סהרורי, כבר אמרתי. האמת, שזה כבר ממש שקר, ועם שקרנים באמת אין מה לדבר. בכל מקרה, טראמפ שינה את ה- micro management בתקופת אובמה ונתן לגנרלים פקודה להכין תוכנית כראות עיניהם ולהגיש לו אותה, וזה עשה את הטריק. והטענה שלך שארה"ב סיפקה רק תמיכה לוגיסטית למלחמה ב- ISIS בתקופת טראמפ היא שקר וכזב ונראה אותך מעז להגיד זאת לחיילים שלחמו ולוחמים. שמץ האמת שאולי יש בדברייך הוא שלאור ההצלחה במלחמה ב- ISIS ב- 2017, מ- 2018 החיילים עברו לתפקיד שהוא יותר stabilizing ופחות offensive terrain-seizing.

6. אתה באמת תנסה להפוך עולמות כדי לא לשבח את טראמפ... נראה עוד כמה שנים... ההצלחה שייכת לאובמה...
הנה מה שיש ל - WSJ ול- NY TIMES להגיד על זה:
https://www.wsj.com/articles/econom...d-for-u-s-growth-hiring-and-stocks-1515682893
https://www.nytimes.com/2018/01/01/us/politics/trump-businesses-regulation-economic-growth.html

7. יפה! אז תסביר לי למה השמאל נלחם ב- ICE? למה השמאל מכריז שכל אדם שהצליח להסתנן לפה מותר לו להשאר פה?

8. בקיצור, אין לך מה להגיד בנושא...

9. נגד אירן לא צריך צעדים בוני אימון. צריך להגן על העולם. איראן היא זו שלא עמדה בהסכם ולכן היא האחראית לביטול ההסכם.

10. כשדמוקרטים, כמו אליזבת ווארן (כן כן, ההיא, האינדיאנית) שהיא אוייבת מושבעת של טראמפ, כשם מצדדים בטראמפ, אתה יכול להבין שהצעד הזה הכרחי.
https://www.reuters.com/article/us-...-is-waking-up-to-chinese-abuses-idUSKCN1H80X2

האם ארה"ב היא המפסידה? כנראה שלא.
https://money.cnn.com/2018/08/30/news/economy/china-soybeans-trade-war/index.html
https://www.businessinsider.com/chi...rastructure-stimulus-before-us-tariffs-2018-8

עכשיו, באמת, הדיונים איתך הם פשוט בזבוז זמן. אתה ממציא שקרים, מספר חצאי אמיתות, מתעלם מהעובדות. כמו בשרשור דנמרק. אם פה ושם מתפנה לי קצת זמן אענה לדברים שלך, אבל אם מישהו בכל זאת מתלבט (למרות שכבר למדתי להכיר קצת את השמאל - מספיק שהמילה טראמפ קשורה לזה, ואין שום דרך, גם לא בעובדות, להוכיח שמדובר בדבר טוב) הוא מוזמן לעשות מחקר משל עצמו.

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי, את לא מסכימה אפילו עם עובדות.

1. בניינים ריקים, שדה תעופה ריק, לא משנה - הוא הפציץ כלום, לפחות על זה אנחנו מסכימים. הבניינים היו בשדה תעופה צבאי, סתם לידיעתך. לאסד זה לא שינה כלום כי היו התקפות גז בסוריה גם לאחר מכן.

2. כאמור, הוא עשה את המינימום הנדרש, חלק מהדברים שהוא עשה אושרו עוד בתקופת אובמה, וחלק אחר - בלחץ של הקונגרס. אבל אם לנסוע לפינלנד כדי להתרפס בפני פוטין, או לקיים איתו פגישה פנים מול פנים בלי שום דיווח על מה נאמר הוא הוסכם שם זה בעינייך ״להיות קשוח״ - אשרייך.

3. לא בדיוק איכפת לי שהוא ״העיז״. איכפת לי כמה זה יעלה לישראל. לארה״ב, לעומת זאת, זה גרם בעיקר נזק. ברור לך כמו שזה ברור לי שנושא ירושלים כן יהיה חלק ממשא ומתן על ההסכם הסופי מול הפלשטינים, כי זה לא בשליטתך. זה בשליטת הפלשטינים. טראמפ יכול לקשקש מפה עד מחרתיים, אבל אין לו שום משמעות מהבחינה הזאת.

4. אז הם התחייבו, אז מה? הם התחייבו לזה גם בנוסח הברית המקורית. הם אולי אפילו יקיימו את זה במשך כמה שנים, אז מה? האם זה אומר שארה״ב תוריד את ההוצאות שלה בתחום הבטחוני? לא. אז למה זה משנה לאמריקאים? זה לא משנה. אין לזה שום משמעות עבור האמריקאים.

5. אז את בעצם מודה בעצמך שטראמפ צימצם את המלחמה בISIS, ועכשיו הצבא האמריקאי עסוק בעיקר בשיטור. אז למה אני סהרורי? כי ב2017, כשהצבא עוד קיים את הפקודות והמדיניות מתקופת אובמה, הצבא האמריקאי עוד היה גורם משמעותי? אני מניח שלא שירתת בשום תפקיד משמעותי בצבא, אחרת היית יודעת שאי אפשר להוציא לפועל שום תוכנית רצינית ברמת חטיבה ומעלה בלי לפחות כמה חודשים של תכנון והכנות. פה אנחנו מדברים בסדרי גודל של כמה פיקודים, אם נשווה לקנה מידה צה״לי. שינוי מדיניות ברמה הזאת לא מתבצע תוך ימים אלא תוך כמה וכמה חודשים.

6. אני לא צריך להפוך כלום, להיפך. טראמפ לא שינה שום מגמה, בינתיים. זה נכון שהוא מייחס לעצמו את ההצלחה של הכלכלה, אבל הוא לא תרם שום דבר משמעותי להצלחה הזאת מעבר לזה שהוא בינתיים עוד לא הצליח לעצור אותה. נכון, יש לאמר לזכותו שהוא עוד לא הכניס אותנו למיתון, למרות הציפיות. אבל אם זה הרף שלך - הרף הזה ממש ממש נמוך (שזה לא מפתיע)

7. ה״שמאל״ זה הרבה אנשים שונים ומשונים. אני יכול להסביר למה נבחרי ציבור בקליפורניה מסרבים לאפשר למשטרה המקומית לבזבז את משאביה על העבודה שצריכה להעשות על ידי הממש הפדראלי: אנחנו משלמים מספיק מסים לממשל הפדראלי כדי שהכסף שאנחנו משלמים למשטרה המקומית ילך לאכיפת החוקים המקומיים. בתי משפט קבעו פעם אחר פעם שאכיפת חוקי הגירה לא בסמכותם של שוטרים מקומיים (למעשה טראמפ עצמו חנן שריף שהורשע בפלילים בדיוק בגלל זה).

בנוסף, ICE עושה דברים שהם, איך נאמר, מתאימים יותר למשטרים מסוג אחר. למשל, להזמין מישהו לראיון GC רק כדי לעצור אותו כשיגיע.

אפשר לדון הרבה על אכיפת חוקי הגירה ומה לעשות עם אלה שעוברים עליהם, אבל להחזיק אנשים במשך חודשים ושנים במעצר בלי שיעמדו לדין, להפריד משפחות בתור ״עונש״, לפצל משפחות ולגרש בני זוג של אזרחים שלפי חוק מגיעות להם זכויות הגירה או לשנות כללים בדיעבד כדי לגרום לעוד ועוד אנשים להפוך ל״לא חוקיים״ בלי שהם בכלל יכולים להשפיע על המצב - זה פשוט שפל.

8. אכן אין לי יותר מה להגיד בנושא. הכשרת הדיקטטור בתור ״מנהיג״, הפסקת שיתוף פעולה צבאי עם דרום קוריאה, ומה הוא קיבל בתמורה? צילום עם דגלים? מדליה עם הפרצוף שלו? זהו בערך.

9. אוקי, אז לפחות את מודה שאין שום משמעות להבטחות של ארה״ב יותר. אז למה את כל כך מתפעלת מההבטחות של ארה״ב על ירושלים? למה שאחד יהיה מחייב והאחר ״אין צורך בצעדים בוני אימון״? יבוא נשיא הבא ויעשה בדיוק את ההיפך מהקודם וזה בסדר, נכון? כי זה עובד לשני הכיוונים.

10. וודאי שארה״ב מפסידה. בינתיים ארה״ב זאת שצריכה להלוות כסף מסינים כדי לשלם לתומכי טראמפ שפתאום מגלים שבמלחמה יש נפגעים. לאמריקאים, במיוחד לרפובליקנים, אין שום סיבולת. אמריקאים, ובמיוחד תומכי טראמפ, לא מסוגלים לחשוב איסטרטגית ולטווח ארוך. כשיש בחירות כל שנתיים, אי אפשר לעשות מהלכים שישפיעו על הכלכלה בעוד עשור או שניים. לסינים אין את הבעיה הזאת. נכון, הסינים משחקים מלוכלך, אבל טראמפ יפסיד במלחמה הזאת כי האמריקאים לא מסוגלים לנצח. אמריקאים הפסידו למעשה את המלחמה הזאת כבר, ושום דבר שטראמפ יעשה לא יעזור. זה לאו בהכרח אשמתו, נכון. אבל זה גם לא משנה. אחרי הכל, אם אמריקאים היו רוצים להתחרות בסינים לא הייתי מוצא פה עבודה כל כך בקלות
כאמור, טראמפ הוא רק סימפטום במקרה הזה, הוא לא הסיבה.

כאמור, כמו בשרשור עם דנמרק, כשמעמתים אותך עם עובדות את מתנהגת כמו טראמפ: לא מוצא חן בעינייך? חייב להיות שקר! אבל לא, העולם הוא לא תוכנית כבקשתך. לפעמים לקבור את הראש בחול פשוט לא עובד.

אני די שמח שאת פה. זה מאוד משעשע. הייתי יודע שאת נמצאת פה הייתי מגיע לפורום הזה כבר מזמן, אני אוהב לעמת את תומכי טראמפ עם המציאות. התגובות שלכם כל כך ילדותיות ומשעשעות

danakama10

New member
באמת איך אפשר להגיב לאדם שמתעלם

מהוכחות שנותנים לו? אני שמה לינקים, ואתה ממשיך לחזור על דבריך כמו תוכי.

1. לא, הוא לא הפציץ כלום, הוא הרס חלק מהתשתיות משם נשלח גז העצבים. אתה יכול לזלזל בהפצצה, כי זה טראמפ, ועדיף אובמה שרק מאיים ואז עושה במכנסיים כי מה יגיד העולם. טראמפ עשה זאת בחוכמה רבה - פעולת אזהרה, ואכן, במשך חודשים רבים אסד לא העז להשתמש שוב בגז. גילו הוכחות שב- 2018 הוא שוב השתמש, וטראמפ שלח איום לכיוונו. מאז האיום באפריל, לא היה עוד שימוש בגז.

2. מראי מקום!!!

3. אז הדברים הטובים לא איכפת לך שעשה, ואולי בעתיד זה ישפיע בצורה רעה, וככה אפשר לפתור כל דבר. טראמפ עושה דבר נהדר? אולי בעתיד יסתבר שזה לא! עוד דרך עלובה של השמאל ההזוי.

4. הא??? מראה מקום שארה"ב לא תוציא פחות על נאטו!

5. לא לא, הסברתי כיצד טראמפ שינה ב- 2017 את שיטת הלחימה ב- ISIS, וזה מה שגרם להם תוך מספר חודשים לכבוש שטחים יותר גדולים ממה שאובמה עשה במשך שנים.

6. לא רק הוא מייחס לעצמו הצלחה, גם המומחים. אבל אתה מתעלם מזה.

7. גם אני בקליפורניה, ואני שומעת את החדשות איך city officials מזהירים illegal aliens מפעילות צפויה של ICE, אני רואה איך משתמשים במקומות ציבוריים (כמו סיפריות) כדי לתדרך את המסתננים כיצד לפעול אם ICE מגיעים אליהם. יש גם ראשי ערים של sanctuary cities שהודיעו שהם לא מתכוונים לבדוק חוקיות של אף אדם, וה- illegals מוזמנים לעבוד בעיריות.
אגב, מעניין שאף אחד לא פצה פה כשאובמה "הפריד משפחות". גם כשהורים מבצעים פשע הילדים "מופרדים" מהם.

8. נחכה ונראה. עוד מוקדם מדי.

9. בהחלט יכול להיות שנשיא דמוקרט יעביר את השגרירות חזרה לת"א. זה כנראה יתקבל באהדה רבה אצל השמאל, ואין מה לעשות. זה עדיין לא קשור לכך שאיראן היא זו שאחראית על ביטול ההסכם.

10. שוב, אני מביאה לינקים שמראים שהמומחים טוענים שסין היא המפסידה, אבל לך זה לא משנה. אתה פולט את האמונות הפרטיות שלך כמו מנטרה בלי לתת לדבר לבלבל אותך.

לתומכי טראמפ בהחלט יש דברים יותר טובים לעסוק בהם (כמו להנות מהכלכלה הנהדרת ששוברת שיאים) מאשר להתווכח עם אחד שפשוט מתעלם ממה שאומרים, וממשיך בשלו בלי הוכחות ובלי התעמתות עם עובדות.

vinney

Well-known member
שוב, את לא מסכימה עם עובדות. אפילו לא בלינקים שבעצמך שמת.

1. עצמך אמרת לפני הודעה שאלה היו בניינים ריקים. פתאום עכשיו זה ״תשתיות״?
&nbsp
2. כמו זה למשל? https://www.motherjones.com/politic...a-sanctions-that-congress-ordered-months-ago/
&nbsp
3. איך אפשר לטעון שמשהו ״נהדר״ לפני שיודעים כמה זה עולה ומה זה מביא? לי בתור ישראלי ממש לא משנה איפה השגרירות יושבת, אבל בהחלט משנה לי מה ביבי חייב לטראמפ. כנ״ל בתור אמריקאי - לא משנה לי איפה השגרירות יושבת, אבל ממש משנה לי שארה״ב נזרקה החוצה מלהיות מתווך בתהליך.
&nbsp
4. https://www.npr.org/2018/02/12/5850...lueprint-but-congress-already-wrote-the-check
&nbsp
טראמפ גם מעולם לא אמר שהוצאות ארה״ב על בטחון יקטנו, למעשה הבטחת הבחירות שלו הייתה להגדיל אותן.
&nbsp
5. השינויים שלו היו טקטיים, ודי מינוריים. בבקשה, למשל, מHeritage foundation (ארגון ימני קיצוני), תקראי את החלק על הstrategic continuinity: https://www.heritage.org/middle-east/commentary/did-trump-really-beat-isis
&nbsp
6. חלק מהמומחים, ולא להכל. אבל כמו שאמרתי, עיקר מה שמייחסים לו זה שהוא לא הרס. הוא הצליח לא לעצור את המגמות שאובמה התחיל, וזה מצוין, לא אומר שלא, רק שכל מה שנדרש ממנו בשביל זה זה לא לעשות כלום. באופן עקרוני טענה שמישהו יכול להשפיע באופן מהותי על הכלכלה בהחלטה מהיום להיום זה טיעון שטותי ואופייני לדמגוגים ופופוליסטים. וכן, חלק מה״מומחים״ הם כאלה. תהליכים בכלכלה לוקחים שנים. לאובמה לקח שנתיים להפוך מגמות שהוא ירש מבוש, וטראמפ עוד לא שנתיים בשלטון.
&nbsp
7. שום דבר ממה שאמרת אינו עבירה על החוק. אנחנו יכולים לדון עד מחרתיים לגבי אם זה שימוש נבון במשאבים ציבוריים, אבל בסופו של דבר זאת החלטה של הבוחרים המקומיים שבינתיים תומכים בפוליטיקאים שלהם. לגבי אובמה - הרי הוא ידוע כdeporter in chief לא בכדי, לא?
&nbsp
8. אוקי. אז לגבי הכלכלה את בסדר להכריז מהיום להיום, ולגבי זה שטראמפ נתן לצ׳ קוריאה כל מה שביקשו וקיבל בתמורה ז*ן - צריך לחכות? טוב, אז נחכה.
&nbsp
9. זה כן קשור לזה שלמילה של ארה״ב אין ערך. וזה קשור להרבה הסכמים אחרים, כולל אלה שאת כן אוהבת.
&nbsp
10. בינתיים אני רואה בעינייים שלי למי מועבר הכסף מהכיס שלי: https://www.wsj.com/articles/u-s-to...on-to-offset-trade-conflict-losses-1535396442
&nbsp
תומכי טראחפ אכן צריכים להנות מפירות ההחלטות של אובמה, במקרה שלך - גם מפירות ההחלטות של ממשל בראון במשך רוב העשור האחרון.
&nbsp

למעלה