כמו שאמרתי, את לא מסכימה אפילו עם עובדות.
1. בניינים ריקים, שדה תעופה ריק, לא משנה - הוא הפציץ כלום, לפחות על זה אנחנו מסכימים. הבניינים היו בשדה תעופה צבאי, סתם לידיעתך. לאסד זה לא שינה כלום כי היו התקפות גז בסוריה גם לאחר מכן.
2. כאמור, הוא עשה את המינימום הנדרש, חלק מהדברים שהוא עשה אושרו עוד בתקופת אובמה, וחלק אחר - בלחץ של הקונגרס. אבל אם לנסוע לפינלנד כדי להתרפס בפני פוטין, או לקיים איתו פגישה פנים מול פנים בלי שום דיווח על מה נאמר הוא הוסכם שם זה בעינייך ״להיות קשוח״ - אשרייך.
3. לא בדיוק איכפת לי שהוא ״העיז״. איכפת לי כמה זה יעלה לישראל. לארה״ב, לעומת זאת, זה גרם בעיקר נזק. ברור לך כמו שזה ברור לי שנושא ירושלים
כן יהיה חלק ממשא ומתן על ההסכם הסופי מול הפלשטינים, כי זה לא בשליטתך. זה בשליטת הפלשטינים. טראמפ יכול לקשקש מפה עד מחרתיים, אבל אין לו שום משמעות מהבחינה הזאת.
4. אז הם התחייבו, אז מה? הם התחייבו לזה גם בנוסח הברית המקורית. הם אולי אפילו יקיימו את זה במשך כמה שנים,
אז מה? האם זה אומר שארה״ב תוריד את ההוצאות שלה בתחום הבטחוני? לא. אז למה זה משנה לאמריקאים? זה לא משנה. אין לזה שום משמעות עבור האמריקאים.
5. אז את בעצם מודה בעצמך שטראמפ צימצם את המלחמה בISIS, ועכשיו הצבא האמריקאי עסוק בעיקר בשיטור. אז למה אני סהרורי? כי ב2017, כשהצבא עוד קיים את הפקודות והמדיניות מתקופת אובמה, הצבא האמריקאי עוד היה גורם משמעותי? אני מניח שלא שירתת בשום תפקיד משמעותי בצבא, אחרת היית יודעת שאי אפשר להוציא לפועל שום תוכנית רצינית ברמת חטיבה ומעלה בלי לפחות כמה חודשים של תכנון והכנות. פה אנחנו מדברים בסדרי גודל של כמה פיקודים, אם נשווה לקנה מידה צה״לי. שינוי מדיניות ברמה הזאת לא מתבצע תוך ימים אלא תוך כמה וכמה חודשים.
6. אני לא צריך להפוך כלום, להיפך. טראמפ לא שינה שום מגמה, בינתיים. זה נכון שהוא מייחס לעצמו את ההצלחה של הכלכלה, אבל הוא לא תרם שום דבר משמעותי להצלחה הזאת מעבר לזה שהוא בינתיים עוד לא הצליח לעצור אותה. נכון, יש לאמר לזכותו שהוא עוד לא הכניס אותנו למיתון, למרות הציפיות. אבל אם זה הרף שלך - הרף הזה ממש ממש נמוך (שזה לא מפתיע)
7. ה״שמאל״ זה הרבה אנשים שונים ומשונים. אני יכול להסביר למה נבחרי ציבור בקליפורניה מסרבים לאפשר למשטרה המקומית לבזבז את משאביה על העבודה שצריכה להעשות על ידי הממש הפדראלי: אנחנו משלמים מספיק מסים לממשל הפדראלי כדי שהכסף שאנחנו משלמים למשטרה המקומית ילך לאכיפת החוקים המקומיים. בתי משפט קבעו פעם אחר פעם שאכיפת חוקי הגירה לא בסמכותם של שוטרים מקומיים (למעשה טראמפ עצמו חנן שריף שהורשע בפלילים בדיוק בגלל זה).
בנוסף, ICE עושה דברים שהם, איך נאמר, מתאימים יותר למשטרים מסוג אחר. למשל, להזמין מישהו לראיון GC רק כדי לעצור אותו כשיגיע.
אפשר לדון הרבה על אכיפת חוקי הגירה ומה לעשות עם אלה שעוברים עליהם, אבל להחזיק אנשים במשך חודשים ושנים במעצר בלי שיעמדו לדין, להפריד משפחות בתור ״עונש״, לפצל משפחות ולגרש בני זוג של אזרחים שלפי חוק מגיעות להם זכויות הגירה או לשנות כללים בדיעבד כדי לגרום לעוד ועוד אנשים להפוך ל״לא חוקיים״ בלי שהם בכלל יכולים להשפיע על המצב - זה פשוט שפל.
8. אכן אין לי יותר מה להגיד בנושא. הכשרת הדיקטטור בתור ״מנהיג״, הפסקת שיתוף פעולה צבאי עם דרום קוריאה, ומה הוא קיבל בתמורה? צילום עם דגלים? מדליה עם הפרצוף שלו? זהו בערך.
9. אוקי, אז לפחות את מודה שאין שום משמעות להבטחות של ארה״ב יותר. אז למה את כל כך מתפעלת מההבטחות של ארה״ב על ירושלים? למה שאחד יהיה מחייב והאחר ״אין צורך בצעדים בוני אימון״? יבוא נשיא הבא ויעשה בדיוק את ההיפך מהקודם וזה בסדר, נכון? כי זה עובד לשני הכיוונים.
10. וודאי שארה״ב מפסידה. בינתיים ארה״ב זאת שצריכה להלוות כסף מסינים כדי לשלם לתומכי טראמפ שפתאום מגלים שבמלחמה יש נפגעים. לאמריקאים, במיוחד לרפובליקנים, אין שום סיבולת. אמריקאים, ובמיוחד תומכי טראמפ, לא מסוגלים לחשוב איסטרטגית ולטווח ארוך. כשיש בחירות כל שנתיים, אי אפשר לעשות מהלכים שישפיעו על הכלכלה בעוד עשור או שניים. לסינים אין את הבעיה הזאת. נכון, הסינים משחקים מלוכלך, אבל טראמפ יפסיד במלחמה הזאת כי האמריקאים לא מסוגלים לנצח. אמריקאים הפסידו למעשה את המלחמה הזאת כבר, ושום דבר שטראמפ יעשה לא יעזור. זה לאו בהכרח אשמתו, נכון. אבל זה גם לא משנה. אחרי הכל, אם אמריקאים היו רוצים להתחרות בסינים לא הייתי מוצא פה עבודה כל כך בקלות
כאמור, טראמפ הוא רק סימפטום במקרה הזה, הוא לא הסיבה.
כאמור, כמו בשרשור עם דנמרק, כשמעמתים אותך עם עובדות את מתנהגת כמו טראמפ: לא מוצא חן בעינייך? חייב להיות שקר! אבל לא, העולם הוא לא תוכנית כבקשתך. לפעמים לקבור את הראש בחול פשוט לא עובד.
אני די שמח שאת פה. זה מאוד משעשע. הייתי יודע שאת נמצאת פה הייתי מגיע לפורום הזה כבר מזמן, אני אוהב לעמת את תומכי טראמפ עם המציאות. התגובות שלכם כל כך ילדותיות ומשעשעות