סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Midriff

New member
חומוס רק ככה
אני מבשלת את החומוס אחרי השריה בסיר לחץ - 17 דקות בלחץ וזה מוכן. מבשלת מראש עם מלח ופפריקה יוצא מושלם
 

liat1271

New member
תודה אילן,הכנתי את המתכון, שמתי את הבשר בקרוק פוט
אתמול בלילה על LOW בבקר זה היה מוכן, הריח מצויין, בעלי והילדה מאד נהנו.
 

BigMatilda

New member
לגבי סוג הבשר: אני משתמשת בbeef for stew של פרש דיירקט
אין לי מושג איזה נתח זה... אבל קיוויתי שהם בחרו משהו מתאים.
אנסה לבשל אפילו עוד יותר זמן פעם, ונקווה לטוב.
 

debby12

New member
מנהל
רק לגבי הילד

לדעתי הוא בהחלט יכול להמשיך ללמוד בבית הספר הציבורי ללא בעיה. מבחינה מעשית, זה לא שהם יקבלו הודעה מכם שאבא שלו איבד את מקור עבודתו וכו', נכון?

מצטערת לשמוע לגבי השאר. אין לי עצות...
 

Boston Guy

New member
הויזה שלכם תקפה בדיוק עד לשנייה שבה המעביד מדווח על הפיטורים

לרשות ההגירה. מאותה נודת זמן - אתם OUT OF STATUS.
אל תתבלבלי מזה שיש איזשהוא תאריך שמוטבע על הויזה - התאריך הזה תופס כל זמן שבעלך מועסק על ידי אותו מעסיק שהשם שלו כתוב על הויזה. בשנייה שהמעסיק מודיע לרשות ההגירה (דרך מערכת ה SEVIS) שההעסקה תמה - כל הויזות (שלו ושל כל הנגזרים ממנו) מאבדות תוקף. ממיד. איו שום GRACE PERIOD.

מה שהמעביד יכול לעשות זה להשהות את המועד של הדיווח שלו לרשות ההגירה. כנראה שזה מה שאת הבנת כ "נותנים לנו GRACE PERIOD". הניחוש שלי (על סמך דברים שראיתי בעבר) הוא שהמעביד ימשיך לשלם לבעלך משהו (במסגרת הסכם SEVERANCE), ומבחינה הגירתית הוא לא ידווח על סיום ההעסקה עד מועד שהוא יגיד לכם. כנראה שבמקרה לכם המועד הזה זה חדשיים מיום נפילת הגרזן.
זה יתן לכם את הזמן "לקפל את החיים" בארה"ב, למכור מה שצריך למכור ולשלוח מה שצריך לשלוח - במקום שתצטרכו לזרוק הכל מהידיים ולעלות על המטוס הבא אל מחוץ לארה"ב.
שוב - חשוב להדגיש: מבחינת רשות ההגירה, מהשנייה שתמה העסקתו של בעלך אתם צריכים להעלם מתחומי ארה"ב.

עוד עניין: אני לא בטוח שאני מבין למה את מתכוונת במילים "סה״כ יש חצי שנה ורק חודשיים ראשונים לנסות לשנות סטטוס". הניחוש שלי הוא שמישהו אמר לכם ש"חבילת הפיטורים" שבעלך יקבל כוללת 6 חדשים של SEVERANCE PAYEMNT, או 6 חדשים של כיסוי של הביטוח רפואי אחרי הפיטורים, או גם וגם... ושאת מתבלבלת בין זה ובין "סטטוס הגירתי".
אם אני צודק - אז חשוב שתביני שאין שום קשר בין הפיצויים \ BENEFITS שהמעביד מוכן לתת לכם אחרי הפיטורים ובין הסטטוס ההגירתי שלכם.
במילים אחרות - החבילה שהמעביד מציע למפורטרים מכוונת לאנשים שיש להם סטטוס שמאפשר להם להשאר בארה"ב אחרי הפיטורים (אזרחים \ בעלי גרין קארד). יש מצב יותר מסביר שחלק מה"הטבות" שמציעים בחבילת הפיטורים לא רלוונטיות עבורכם, כי לא תוכלו להשאר בארה"ב.

מכיוון שאני לא ידוע כאחד ש"ממתיק את הגלולה", ואני לא חושב שבממצב הנוכחי זה פרודוקטיבי, קבלי את המציאות:
הסיכוי קלוש עד כדי לא קיים שבעלך ימצא בארה"ב מעסיק אחר שיוכל לסדר לו ויזת עבודה אחרת תוך חדשיים.
ויזת L1 אי אפשר "להעביר" ממעביד למעביד,
ויזות מסוג H1B (שלא לחוקרים באקדמייה) נגמרו להשנה - והנגלה הבאה תהיה רלוונטית רק באוקטובר 2019.
יש מצב שיהיו כל מני מעאכרים ונוכלים שינסו לנצל את הנואשות שלכם ו"לחלוב" מכם כסף תוך הבטחות שהם יכולים לסדר לכם איזה ויזת "קומבינה". ראיתי את העופות אוכלי הנבלות האלו עושים את זה לאנשים אחרים במצבכם. מה שלא ראיתי עד היום זה מישהו שבאמת הצליח להגיע לסטטוס חוקי בארה"ב בדרך כזו.

לגבי הילד בבית הספר: זה תלוי במדינה ובעיר שבה אתם גרים. בחלק גדול מארה"ב (בעיקר בערים גדולות) בית הספר לא בודק סטטוס הגירתי של התלמיד, ומערכת החינוך הציבורית מלאה בשב"חים.
מצד שני, אם תישארו בארה"ב אחרי שהמעביד יודע על הפיטורים לרשות ההגירה - אתם תהיו שב"חים. וגם הילד יהיה שב"ח. אני אולי "מרובע" ושמרן, אבל לדעתי לא שווה להרוס לעצמכם את הסיכוי אי פעם לחזור לארה"ב, ועוד יותר מזה - לא שווה להדביק לילד תווית "עבריין הגירה".
 

Boston Guy

New member
"זה" מה שניקרא בצרפתית "מיראז'", ובעברית "חזון תעתועים".

מי שרוצה להקצין יכול אפילו להגיד שבמאמר הזה הגברת Maneesha Mukhi, המנכ"לית של אתר האינטרנט שאליו קישרת, עושה בכוונה מצג שווא במסמך הזה - אולי כדי להביא לסוכנות שלה קצת ביזנס? (היא מוכרת שרותי ייעוץ הגירה, אבל היא לא עו"ד ואין לה השכלה משפטית - מה שביידיש קוראים "מעאכר").

העידכון של ההוראות שהגברת מתייחס אליו (מינואר 2017) כתוב בלשון קצת עמומה, ואומר ש"ה GRACE PERIOD שעליו מדובר ינתן ל " certain high-skilled nonimmigrant workers".
הגברת יוצרת מצג כאילו /שזה תופס לגבי כל מי שיש לו ויזה כזו. אז זהו - שלא. למילה CERTAIN יש משמעות ברורה מאוד - "לאנשים מסויימים". לא "לכולם".

הציטוט המדוייק הוא:
Establish a grace period of up to 60 consecutive days during each authorized validity period for certain high-skilled nonimmigrant workers when their employment ends before the end of their authorized validity period, so they may more readily pursue new employment and an extension of their nonimmigrant status.

מכיוון שאין דרך להאריך סטטוס L1 שלא אצל אותו מעביד - הרי שזה לא רלוונטי עבורכם.

ודי ברור שהגברת מוקהי מבינה שהיא "מוכרת" אשלייה - כי חצי מהמאמר שלה מוקדש להסבר למה להיות שב"ח במשך 180 יום זה בעצם לא כל כך נורא, ושלא ינקטו נגד מי שנשאר שב"ח פחות מ 180 יום סנקציות רציניות.

יש עוד עניין: המאמר הזה נכתב לפני שנה. מאז הוחלו עוד שינויים בגישה של ההגירה - ולפני שבוע צץ שינוי חדש שהמשמעות שלו עדיין לא מובנת עד הסוף.
[URL]https://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Laws/Memoranda/2018/2018-06-28-PM-602-0050.1-Guidance-for-Referral-of-Cases-and-Issuance-of-NTA.pdf[/URL]
 

applebee

New member
וזה מהאתר של uscis

נראה לי פשוט קצת הזוי לסגור עניינים בשבועיים. זה הזמן שנשאר עד סיום החוזה והודיעו לו רק אתמול. איפה כרטיסי טיסה, איפה מכולה, איפה מכירת הבית, איפה הטסת הכלבה שלנו, איפה מציאת בית בארץ. משהו בכל הסיפור הזה לא הגיוני לי. אני מבינה שאת האמריקאים זה לא מענין אבל אתה יודע, אנחנו משפחה ויש לי גם עבודה והתחיבויות.

 

Boston Guy

New member
הינה מה שכתוב ב CFR 214.1 סעיף L פיסקה 2

2) An alien admitted or otherwise provided status in E-1, E-2, E-3, H-1B, H-1B1, L-1, O-1 or TN classification and his or her dependents shall not be considered to have failed to maintain nonimmigrant status solely on the basis of a cessation of the employment on which the alien's classification was based, for up to 60 consecutive days or until the end of the authorized validity period, whichever is shorter, once during each authorized validity period. DHS may eliminate or shorten this 60-day period as a matter of discretion. Unless otherwise authorized under 8 CFR 274a.12, the alien may not work during such a period.​
 

xbuffalomen

New member
אז טיפה באריכות ...

הילדה שלי הייתה במצב זהה, לאחר התייעצות עם עורכי דין מוערכים (ליעם שוורץ) מסתבר כי אין שום אפשרות להישאר בארצות הברית "דקה" מעבר למועד שבו דיווח על הפסקת ההעסקה. לטענתם "לא יקרה כלום אם המעבר ידחה בשבועיים אבל בוודאי לא מעבר לכך. בפועל המעסיק התחייב לדווח רק לאחר חודשיים בהם שילם להם סכום סימלי ומיד אחרי סיום החודשיים הוא דיווח על סיום ההעסקה והם עזבו לקנדה.
 

applebee

New member
תודה ועדיין

לפי מה שאני מבינה יצא חוק חדש שאומר שיש תקופת חודשיים בה ניתן לשנות סטטוס.
 

xbuffalomen

New member
אין לי מושג , תשאלי עוכר דין אם כי אני חושב שאת קוראת

את הגיגייך ...
 
האם במקרה אתם בתהליך גרין קארד?

האם המעסיק של בעלך התחיל עבורכם תהליך של גרין קארד, ובפרט הגשת טופס I-485? אם עברה חצי שנה מרגע הגשת I-485, ישנה אופציה להשאר באופן חוקי (צריך למצוא מעסיק שיסכים להמשיך את התהליך, או בשפה של USCIS- Supplement J). זה מה שקרה לי לפני כמה חודשים.

אופציה אחרת (לדעתי לא סיכוי גבוה), למצוא מעסיק שמוכן (ועומד בתנאים) להוציא h1b cap exempt - לרוב מדובר בארגונים ללא מטרות רווח ו\או מחקר אקדמאי.

החודשיים המדוברים - גם אני הבנתי מ2 עורכי דין (ביניהם אחד של החברה, ואחד שפניתי אליו באופן פרטי), שאחרי הפיטורים, יש 60 ימים לקפל ולארוז (או לעבור לh1b cap exempt או אם יש I-485 בתנאים הנ"ל - למצוא מעסיק חדש).
 
זה מה שאני הבנתי מעורכי הדין של החברה (ועוד אחד פרטי)

אני לא חושב שאנשים מטעים, אולי לא מעודכנים, העורכי דין ציינו שזה משהו יחסית חדש (כשנה). אני מודה שלא בדקתי בעצמי באתר של USCIS. אבל המקרה שלי הוא מהחודשים האחרונים והעורכי דין אמרו לי במפורש שיש לי 60 ימים מסיום העסקה למצוא מעסיק\ויזה חדשה או לקפל ולארוז.
 

placid1

New member
איזה אינטרס יש למישהו פה להטעות

אותך?
את במצוקה ורוצה לשמוע את מה שנח לך, אבל בין אם היו אומרים לך שיש לך חודשיים, חצי שנה או אפס זמן להישאר אחרי הפיטורין, הכל חסר משמעות כי את לא יכולה לסמוך על מה שאומרת לך חבורה של ניקים בתפוז, נחמדים וידענים ככל שיהיו.... את צריכה לקבל את האינפורמציה ממקור אמין יותר ומקווה בשבילך שיתברר שיש לכם קצת זמן להתארגן. בהצלחה!
 
למעלה