הויזה שלכם תקפה בדיוק עד לשנייה שבה המעביד מדווח על הפיטורים
לרשות ההגירה. מאותה נודת זמן - אתם OUT OF STATUS.
אל תתבלבלי מזה שיש איזשהוא תאריך שמוטבע על הויזה - התאריך הזה תופס כל זמן שבעלך מועסק על ידי אותו מעסיק שהשם שלו כתוב על הויזה. בשנייה שהמעסיק מודיע לרשות ההגירה (דרך מערכת ה SEVIS) שההעסקה תמה - כל הויזות (שלו ושל כל הנגזרים ממנו) מאבדות תוקף. ממיד. איו שום GRACE PERIOD.
מה שהמעביד יכול לעשות זה להשהות את המועד של הדיווח שלו לרשות ההגירה. כנראה שזה מה שאת הבנת כ "נותנים לנו GRACE PERIOD". הניחוש שלי (על סמך דברים שראיתי בעבר) הוא שהמעביד ימשיך לשלם לבעלך משהו (במסגרת הסכם SEVERANCE), ומבחינה הגירתית הוא לא ידווח על סיום ההעסקה עד מועד שהוא יגיד לכם. כנראה שבמקרה לכם המועד הזה זה חדשיים מיום נפילת הגרזן.
זה יתן לכם את הזמן "לקפל את החיים" בארה"ב, למכור מה שצריך למכור ולשלוח מה שצריך לשלוח - במקום שתצטרכו לזרוק הכל מהידיים ולעלות על המטוס הבא אל מחוץ לארה"ב.
שוב - חשוב להדגיש: מבחינת רשות ההגירה, מהשנייה שתמה העסקתו של בעלך אתם צריכים להעלם מתחומי ארה"ב.
עוד עניין: אני לא בטוח שאני מבין למה את מתכוונת במילים "סה״כ יש חצי שנה ורק חודשיים ראשונים לנסות לשנות סטטוס". הניחוש שלי הוא שמישהו אמר לכם ש"חבילת הפיטורים" שבעלך יקבל כוללת 6 חדשים של SEVERANCE PAYEMNT, או 6 חדשים של כיסוי של הביטוח רפואי אחרי הפיטורים, או גם וגם... ושאת מתבלבלת בין זה ובין "סטטוס הגירתי".
אם אני צודק - אז חשוב שתביני שאין שום קשר בין הפיצויים \ BENEFITS שהמעביד מוכן לתת לכם אחרי הפיטורים ובין הסטטוס ההגירתי שלכם.
במילים אחרות - החבילה שהמעביד מציע למפורטרים מכוונת לאנשים שיש להם סטטוס שמאפשר להם להשאר בארה"ב אחרי הפיטורים (אזרחים \ בעלי גרין קארד). יש מצב יותר מסביר שחלק מה"הטבות" שמציעים בחבילת הפיטורים לא רלוונטיות עבורכם, כי לא תוכלו להשאר בארה"ב.
מכיוון שאני לא ידוע כאחד ש"ממתיק את הגלולה", ואני לא חושב שבממצב הנוכחי זה פרודוקטיבי, קבלי את המציאות:
הסיכוי קלוש עד כדי לא קיים שבעלך ימצא בארה"ב מעסיק אחר שיוכל לסדר לו ויזת עבודה אחרת תוך חדשיים.
ויזת L1 אי אפשר "להעביר" ממעביד למעביד,
ויזות מסוג H1B (שלא לחוקרים באקדמייה) נגמרו להשנה - והנגלה הבאה תהיה רלוונטית רק באוקטובר 2019.
יש מצב שיהיו כל מני מעאכרים ונוכלים שינסו לנצל את הנואשות שלכם ו"לחלוב" מכם כסף תוך הבטחות שהם יכולים לסדר לכם איזה ויזת "קומבינה". ראיתי את העופות אוכלי הנבלות האלו עושים את זה לאנשים אחרים במצבכם. מה שלא ראיתי עד היום זה מישהו שבאמת הצליח להגיע לסטטוס חוקי בארה"ב בדרך כזו.
לגבי הילד בבית הספר: זה תלוי במדינה ובעיר שבה אתם גרים. בחלק גדול מארה"ב (בעיקר בערים גדולות) בית הספר לא בודק סטטוס הגירתי של התלמיד, ומערכת החינוך הציבורית מלאה בשב"חים.
מצד שני, אם תישארו בארה"ב אחרי שהמעביד יודע על הפיטורים לרשות ההגירה - אתם תהיו שב"חים. וגם הילד יהיה שב"ח. אני אולי "מרובע" ושמרן, אבל לדעתי לא שווה להרוס לעצמכם את הסיכוי אי פעם לחזור לארה"ב, ועוד יותר מזה - לא שווה להדביק לילד תווית "עבריין הגירה".