סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Midriff

New member
ההבדל העיקרי

מהקומונרים של ימינו הוא שהמכינות האלו עולות לא מעט כסף להורים. קרובת משפחה עשתה שתי מכינות אחת כמעט שנה בשדה בוקר במדרשה ואחת במקום אחר יותר קצרה ואז התגיישה ונהייתה מדריכת גדנע

debby12

New member
מנהל
תודה על המידע - למדתי משהו

עדיין לא הבנתי עד הסוף מהי "הכנה לשירות צבאי" (העלאת כושר גופני אני מניחה), אבל שיהיה...

הרקע על המכינה בעלי מסביר לי את הרקע לתגובות זועמות/איומות שראיתי על זה ש"מגיע להם מכיון שהם הלכו למכינה / הדתה"

איי ל

New member
מנהל
כלכך עצוב ומיותר.

יהי זכרם ברוך.

מדובר כאן על נוער מאוד איכותי

המכינות מחנכות את חניכיהן למנהיגות, דמוקרטיה, תרומה לקהילה, גיבוש זהות ערכית ורעיונית, ציונות, יהדות, פילוסופיה, מעורבות חברתית ועוד. בני הנוער במכינות דוחים את השרות הצבאי בשנה, אשר במהלכה הם לומדים חצי יום ומתנדבים חצי יום בקהילה. יש היום 52 מכינות קדם צבאיות, מתוכן 23 מכינות דתיות, והשאר חילוניות או מעורבות. חלק מהמכינות משותפות לישראלים ולצעירים יהודים מרחבי העולם, והן קמו על מנת לבנות את שכבת המנהיגות הבאה של העולם היהודי שתחבר בין ישראלים ליהודים בקהילות היהודיות בעולם.
יש המון ביקוש להרשם למכינות האלה, והמקום די מצומצם, ולכן יש סינון ולא קל להתקבל לתוכנית הזאת. היינו בהרצאה שלהם, מאוד התרשמתי, ורציתי שהבת תרשם לזה, אבל בסוף זה לא הסתדר.

הסיפור הזה מאוד לא ברור ומאוד מאכזב... ממש עצוב

Ziv172

New member
נמאס לשמוע שהם נוער איכותי

איכותי איכותי מה זה השטות הזו? יד טובים כמוהם ויש יותר עם חיים אחרים קשים יותר שעברו יותר והגיעו לפחות כולם ילדים אין חבל יותר וחבל פחות

KallaGLP

New member
נו, אז אמרו שהם נוער איכותי, אז מה?

כואב שאומרים מילה טובה על בני נוער שאיבדו את חייהם? כתוב באיזשהו מקום שרק הם איכותיים או שמישהו אחר לא איכותי? או שאם מישהו אחר היה מת זה היה חבל פחות או לא היו אומרים עליו מילה טובה?
לא ברורה לי ההתקטננות הכעוסה הזו בנסיבות של בני נוער שקיפדו את חייהם.

iris mom of two

New member
כי זה מבדיל

לא רע פשוט להגיד שהם בני נוער? כאילו יש בני נוער שהם לא איכותיים והחיים שלהם פחות חשובים

KallaGLP

New member
למיטב הבנתי זה היה במענה על שאלה של פותחת השרשור

ולא במטרה לטעון שזה עצוב מפני שמדובר בנוער איכותי. כל יתר הסקת המסקנות אינה מתבקשת ולא מבוססת על שום דבר שנכתב בטקסט. בכל מקרה חבל לדעתי להתקטנן על שטויות כאלה לנוכח כזו טרגדיה.

iris mom of two

New member
זו טרגדיה נוראית

ויש לי חברים ששלחו ילדים למכינה הזו בשנים עברו, ויש לי חברים שהילדים שלהם הכירו ילדים שנהרגו.
&nbsp
אני לא רוצה להתקטנן, אבל ההערה הזו, זה נוער איכותי מקוממת אותי. לא בגלל שיש לי משהו נגד הילדים, הם באמת נהדרים וזה באמת עצוב. אבל בגלל שאלו ילדים, ולא חשוב מה הרקע שלהם ולא חשוב מי הם הטרגדיה היא שילדים בני 17 18 נהרגו.
&nbsp
אני לא בטוחה שאני מצליחה להעביר את הנקודה, אבל באמת שאני לא ממעיטה בטרגדיה. כמי שגדלה בשכונת עוני יש לי הרגשה שלפעמים מתעלמים מהנוער שגדל בשכונות כמו שלי. הקטע הוא שאותם חברים שלי הפכו למבוגרים משמעותיים ורק אני עזבתי את ישראל.

KallaGLP

New member
שוב, לדעתי את מייחסת להערה הזו הקשר שכלל לא היה לה.

ובטח ובטח לא משתמעת ממנה אמירה מזלזלת כלפי קבוצות אחרות של בני נוער או בני אדם בכלל. נשאלה שלה על מהות המכינה הקדם צבאית הזאת, ולדעתי לזה התייחסה התשובה.
אבל גם אם לא, זה כמו להגיד שאם אומר בהספד על מישהו שמת שהוא היה אדם נפלא ואיכותי, אז האחרים שישמעו את זה יקבלו את זה כאילו משתמע מכך שמתכוונים להגיד שהם לא בני אדם נפלאים ואיכותיים ויעלבו מזה. גם לא ממש מבינה איך כל זה קשור להפגנת זלזול ביוצאי שכונות עוני.
אבל קטונתי.

תודה קאלה
ואכן, התשובה התייחסה למה זה מכינה צבאית

בלי קשר ישיר לילדים שנהרגו...

וכן, ילדים משכונות עוני ומצוקה יכולים להיות נוער איכותי ובני עשירים בחלק מהמקרים ממש לא איכותיים... לא דיברתי על מעמד כלכלי או דת או גזע... הייתה התייחסות לזה שבמסגרת הזאת לומד נוער איכותי... לא מעובר לזה.

debby12

New member
מנהל
אני מכינה שזו נקודה רגישה בשביל איריס

אפתח שרשור נפרד בשביל הנקודה הזו - כדי שלא לערבב

randomwinds

New member
ה'יהיה בסדר' מת. יחי ה'זה כנראה בסדר'

אני מתעקש למצוא קו מקשר בין אסון הכרמל לאסון נחל צפית

אסון הכרמל גדוש פרטים. נתמצת.

ממערב למזרח כביש 721 חוצה כרמל.

במערב בצומת אורן על כביש 4. 5.6 ק"מ לעיקול בו קרה האסון. 0.6 ק"מ לצומת בית אורן. 1.3 ק"מ לכלא דמון, 1.7 לצומן דמון ועיספיא

13:30 האוטווס יוצא מרמלה . פינוי ראשון מהכלא ב 13:40. הכביש נסגר ונפתח חליפות. פינוי יתבצע כל הזמן הזה לכיוון מזרח ומערב
15:00 התייעצות בבית הסוהר דמון בין נציגי המשטרה , השב"ס, וממערך הכבאות. מחליטים שהפינוי מבית הסוהר יעשה לכיוון מזרח. כיוון מערב נסגר
15:05 התייעצות דומה בצומת דמון. הפינו י יעשה מערבה לא מזרחה
15:17 האוטובוס בצומת אורן, ומשיך מזרחה במעלה הציר
15:20 סייורים של אנשי משטרה וכבאות על הציר מראים שלא ניתן לעבור בו
15:30 תנ"צ אהובה תומר ז"ל ותנ"צ ליאור בוקר ז"ל מגיעים בשני רכבים מצומת דמון, לכל אורך הדרך, דרך האש, מערבה, ופוגשים את האוטובוס בעיקול ומורים לנהג לחזור. אבל זה מאוחר.

נקודת הכשל היא ב15:17 כשהאוטובוס עולה בציר. לא עוצרים אותו. הוא מגיע מדרום, פונה מזרחה, אין התיעצויות, אין הערכת מצב. אוטובוס של לובשי מדים. אז זה כנראה בסדר.

אסון נחל צפית פשוט יותר."לפי התחזיות היה צפי לגשם רק ב-15:00 ואנחנו טיילנו בשעה 13:00". זה כנראה בסדר

נהג האוטובוס שהגיע לצומת אורן חשב שזה בסדר. לא עצרו אותו. לא עצרו אותו כי זה אוטובוס של השב"ס וחשבו שאם כך זה כנראה בסדר. המדריכים במכינה חשבו שזה כנראה בסדר.הילדים חשבו אם כך שזה כנראה בסדר. ההורים שלהם דאגו אבל חשבוש אם כך, זה כנראה בסדר.

בשבוע שעבר, השינוי הקטן שלא באמת נבדק כי זה כנראה בסדר, נגמר בלילה שרוף. אין נפגעים בנפש.

השאלה היא למה לא עצרו את הטיול של המכינה

אני מבינה שאוטובוס עם צוהרים יכול להיות מבלבל כי הוא מלא לובשי מדים, אבל במקרה הזה, טיילו פה אזרחים פשוטים שרובם בין גיל 17-20, למה לא היה שם מחסום משטרתי לעצור אותם? המדבר אומנם גדול, אבל מדובר על אזור שיש בו אולי חמישה כבישים מרכזיים... לא צריך להיות מסובך מידי לחסום אותם. למה לא מסתובב מסוק מעל השטח ומתריע שקבוצת טיילים נמצאת בערוץ הנחל בזמן שיש התראת שיטפונות? למה לא פינו אותם?

metm98

New member
ברבורים שחורים וחיות אחרות

יש לנו כאן כמה הטיות.
1. בזמן אמיתי, קשה מאוד להעריך את גודל האירוע. זה קורה כל הזמן - אם באי-האבחון של מחלה נדירה ע"י הרופא המשפחתי למרות הסימנים או בהבטחה שהמלחמה תסתיים תוך כמה ימים ונחזור הביתה. אנשים נוטים להעריך את העתיד כהמשך של השגרה.
2. בדיעבד, הכל ברור לנו. עכשיו, אחרי שקרה האסון, ברור לנו שאסור לטייל בשטפונות. אבל מה דעתך להקפיא את נסיעות התלמידים לפולין (למשל) בזמן שהחמאס מאיים בפיגועים בחו"ל? זה כבר פחות פסקני, לא?
3. הפינצטה משקרת. יש בישראל המון נערים ונערות (שיהיו בריאים) המון מסגרות שונות ומשונות והמון טיולים ואירועים אחרים. הרוב המוחלט של האירועים לא מסתיים באסונות (ברוך השם). אבל כאשר קורה מקרה נורא שכזה אנחנו עוקבים בדיעבד אחרי חוט האירועים שהוביל אליו כמו טרגדיה יוונית בלתי נמנעת ונחרדים ממחדלי המערכת. אבל זה לא הסיפור האמיתי. הסיפור האמיתי הוא אריג צפוף ולא חוט בודד.
4. הזיכרון משקר. אחרי שקורה המקרה כולם זוכרים איך הם התריעו ואיך היתה להם הרגשה רעה בקשר לזה. זה נובע בעיקר מסעיפים 2 ו3.

בהחלט צריך להפיק לקחים ולנסות למנוע את האסונות הבאים*. אבל צריך לעשות את זה בכובד ראש. מלחמת האשמות והשמצות לא עוזרת לנושא.

__
* ספוילר - אי אפשר באמת למנוע אסונות לנצח. אבל בהחלט אפשר לצמצם אותם.

אפילו נאסם טאלב היה אומר שזה היה ברבור צחור, לדעתי.

1. לא היה בכלל קשה להעריך בזמן אמיתי, היות והיו מספר ימים של גשמי זעף בישראל, והיות והתחזית היתה לגשמים באותו יום. זה לא שבמקרה נפל עליהם מטאור או לווין מהשמיים.
2. לא חושב שאנלוגיה בין מעשי אדם לכוחות הטבע היא מוצלחת במיוחד, אבל אם נלך איתה בכל זאת, אז האנלוגיה הנכונה יותר היא שהיתה התרעה ודאית שחזבאללה עומדים לבצע פיגוע במקום מסויים בפולין, ביום מסויים ובשעה מסויימת, ועדיין היו מוציאים לאותו מקום את הילדים רק בשעה מוקדמת יותר באותו יום. לא נשמע לי החלטה סבירה.
3. ברור, הרי בגלל זה מספרי ההרוגים הגבוהים בהרבה בתאונות דרכים מזעזעים אנשים פחות.
4. להבנתי אף אחד לא התריע, חוץ אולי מחלק מהילדים.
&nbsp
לא צריך להקים ועדת חקירה כדי להבין שלא יוצאים למדבר בתנאים כאלה. רק קצת קומון סנס ורמה סבירה של אחריות. לצערי, בתור הורה, כולל של ההורים. לא כדי להאשים אותם, שזה גם מיותר בנסיבות הטראגיות וגם מגעיל, אלא כדי להזכיר את זה להורים שביננו לא לסמוך בעיניים עצומות על שיקול הדעת של "אנשי מקצוע".

metm98

New member
ברבורים ובירבורים.

לא היה ספק שירד גשם, וגם השטפונות היו צפויים. למעשה הם היו כל כך צפויים שלא מעט אנשים יצאו לטייל במיוחד עבור המחזה הזה (כמו שאני עשיתי פעם). מה שלא היה צפוי זה האסון הנורא הזה.
אני בהחלט מסכים עם הסיפא שלך - שלא כדאי לסמוך בעיניים עצומות על אנשי מקצוע - אבל לא נראה לי שזה הזמן המתאים לדחוף את החכמות בדיעבד בפרצוף של ההורים האומללים.

בסוף תקרא לעצמך ברברה

(not that there's anything wrong with that). ואם יצאת ביום גשם זלעפות שכזה לצפות במחזה של שטפונות מתוך ערוץ הנחל, אז שיקול הדעת שלך מוזר משהו. אני עוד לא שמעתי על "לא מעט אנשים" שנכנסים לתוך הנחלים כמו שקרה במקרה הזה, כדי לצפות בשטפונות.
&nbsp
לדעת שלא להיכנס לערוץ הנחל ביום כזה זו לא חכמה בדיעבד, זה היגיון פשוט. ולכתוב הודעה בפורום של ישראלים בארה"ב אינה דחיפה של שום דבר בפרצוף של ההורים השכולים, כמו שכל אחד שקורא וכותב פה ללא התחסדות מיותרת אמור להבין.

למעלה