סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
אפרופו מידע לצרכן - אמזון פריים עלה ל-120$

מחיר מנוי שנתי. אני חשבתי שזה עלה מ-79 אבל בן זוגי הבקיא יותר בענייני אמאזון אומר שזה כבר היה 99 קודם.

על כל פנים - גורם לי לחשוב שאולי זה מגיע לשלב שבו זה לא כדאי, מה גם שהתנתקות יכולה לעזור להוריד את ה"התמכרות" לשימוש באמאזון לצורך רכישת כל מה שצריך.

מה דעתכם?

John the Savage

New member
שאלה טובה

מאד תלוי בהיקף השימוש וכמות הקניות שלכם באמזון. עניין המשלוחים של אמזון פריים (מזה הכל התחיל) זה קודם כל עניין של נוחות. בזמנו, כשהמנוי עלה 80 דולר, זו היתה ההטבה היחידה. אם יוצאים מנקודת הנחה שהמשלוחים חינם עדיין שווים את אותם 80 דולר, שזה עניין אינדיבידואלי, השאלה היא האם ההטבות הנוספות שוות את ה-40 דולר הנוספים.

אחת ההטבות המשמעותיות שמקבלים עם פריים זה 5% קאשבק דרך כרטיס האשראי של אמזון (במקום 3% למי שאינו לקוח פריים). זאת אומרת שאם אתם מוציאים לפחות 2000$ בשנה באמזון ומשתמשים בכרטיס של אמזון לקניות, רק זה שווה את ה-40 דולר הנוספים. אנחנו (לצערי ...) מוציאים הרבה יותר מזה.

בזמנו, כשגרנו באזור המפרץ, השירות של אמזון פריים נאו היה מאד שימושי עבורינו, וגם זו היתה הטבה שלקחנו בחשבון. כיום אין לנו את זה, אז זה לא רלוונטי. הוידיאו של אמזון פריים זה נחמד, אבל בעיני אישית זה רק בונוס ולא בטוח שזה משהו שהייתי משלם עליו בנפרד.

אז זה לפחות החישוב שלי.

לא בטוח שזה שווה את ההשקעה, אבל תמיד אפשר

לאמץ סטודנט/ית. בפעם האחרונה עלה $49. בטח יש כמה זמינים אצליכם באוניברסיטה.

John the Savage

New member
רק 49$ בשביל לאמץ סטודנט/ית?

וואלה, סטודנטים מוכרים את עצמם בזול בימינו ...

metm98

New member
כן אבל,

שכ"ל, שכ"ד, ודמי הכיס מצטברים לסכום לא קטן שאפילו נקודת הזכות ב-IRS לא תפצה עליו (אלא אם כן אתה באפט).
&nbsp

Boston Guy

New member
שיטת המטרייה. פרקטיקה עיסקית עתיקת יומין.

אכן, היה 99$ לשנה ב 2017. לדעתי המחיר יעלה שוב בשנים הקרובות

מכיוון שאמאזון מאפשר לך, דרך הפרופיל של החשבון שלך, לבדוק את "היסטוריית" הקניות שלך מיום שפתחת את הפרופיל הזה - את יכולה בקלות לראות האם באופיין השימוש שלך עדיין משתלם לך לשלם את המחיר החדש.

במקרה שלי, מכיוון שאת כל הקניות שלי באמאזון אני משלם עם כרטיס אשראי "ייעודי" שמשמש אותי רק בחנות הזו - גם מאוד קל לי לבדוק כמה דולרים אני משאיר באמאזון כל חודש \ שנה.

המחיר החדש יוצא 10$ לחודש. לפי הנסיון האנקדוטאלי שלי, ב 3-4 השנים האחרונות קצב השימוש שלי בערוץ הזה הוא הרבה יותר מפעם בשבוע...
בלי שרות ה"פריים" - לו הייתי משלם דמי משלוח "מהיר" (תוך יומיים פלוס מינוס) אפילו על רבע מההזמנות באמאזון - העלות השנתית של משלוחים הייתה עוברת את סף ה 120$.
אני חושב שזה גם החישוב של אמאזון כשהם "מרשים לעצמם" להעלות את המחיר. הם אומרים לעצמם שזה החשבון שהלקוח יעשה.

למען האמת - אני בטוח שבסופו של יום אמאזון "מרוויחים עלי" איכשהוא - אבל באספקט של עלויות משלוח אני חושב שאני עולה להם לא מעט... אני מסתכל על הקניות שלי מאז תחילת 2018 - היו עד עכשיו עשרות משלוחים (רובם תוך יומיים), כשחלק גדול מהקניות הללו היו על סכומים של פחות מ 20$ לקנייה.
חלק מהן היו קניות של דולארים בודדים - פחות מ 10$. הכי קטנה היא 1.99$.
גם אם העלות של כל משלוח כזה לאמאזון היא דולארים בודדים - במצטבר שנתי, אני די משוכנע שאני אעלה להם הרבה יותר מ 120$ בדמי משלוח...

וכן - אני בודק מחירים. גם באתרי אינטרנט אחרים, גם ב FLEA BAY וכיוצ"ב.
היו מוצרים שקניתי באתרי חנויות אחרות כי שם היה משמעותית יותר זול בחשבון הסופי.

debby12

New member
מנהל
לא מכירה את הביטוי שיטת המטריה

<אם כי מנחשת את הרעיון>. ממה זה בא?

לי זה נשמע יותר כמו הסיפור על הצפרדעים בסיר כשמעלים את הטמפרטורה לאט לאט.

על כל פנים - זה לא כך כך הכסף כמו ההרגשה שבקרוב הם יהיו בבעלות מלאה על כל דבר שאנחנו צורכים. וכשמשלמים להם דמי מנוי שנתיים גבוהים יחסית, מן הסתם מרגישים צורך להצדיק אותם וזה כדור שלג. בקיצור - זה לא שיקול כלכלי אלא אישי/חברתי/לא-מצליחה-לשים-על-זה-את-האצבע

איי ל

New member
מנהל
זו בדיוק הייתה הטענה שהעליתי בשיחה עם חבר.

אמזון פייר טי.וי, אלקסה וכ'ו, כל אלה דורשים אמזון פריים. כאחד שגר במרכז הטכנולוגיה העולמי, הרבה מחבריי הטובים הפכו את הבתים שלהם לבתים חכמים. אלקסה מככבת שם. "אלקסה תכבי את האור במטבח" "אלקסה, שלחי מסר לאישתי שהיום אוכלים בחוץ" "אלקסה, מה מזג האויר בחלל" "אלקסה, השמיעי קולות נפיחה" וכ'ו.
אז המחיר נוח ולכן כולם שידרגו. עכשיו כשכולנו שבויים שלהם, מה מונע מהם להעלות את המחיר ל $200 לשנה? ל $500 לשנה?
&nbsp
היום עוד אפשר לעצור ולא להתמכר אליהם. בעוד שנה שנתיים זה כבר יהיה מאוחר.
&nbsp
&nbsp

debby12

New member
מנהל
לגמרי
תיארת את זה טוב יותר ממני

בשנה שעברה ביקרתי אצל מכר בפאלו אלטו. מדובר באדם בעל השכלה גבוה מאוד (דוקטורט יוקרתי בתכנית עלית שמעטים מתקבלים אליה וכו'), כך שבמונחי IQ מדידים, הוא אי שם בסטרטוספירה

רוב הביקור התמקד בהשווצה שלו ב"אלקסה" שבסלון. מכשיר קטן שכנראה מקליט כל מה שקורה שם, אבל אפשר לבקש ממנו לנגן שיר מסוים (מטריף!) או לספר בדיחה (מפגרת). אשקרה לא האמנתי. בחיים לא הייתי מכניסה דבר כזה הביתה.

הנה כתבה מייאשת בנושא דומה (פייסבוק וכו')

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3737229,00.html?ref=ynet

metm98

New member

ביטלתי את הפריים לפני כמה חודשים. גם לי היה קשה לשים את האצבע על הסיבה שהמנוי הזה גורם לי להרגיש אי נוחות - אולי הצורך להצדיק את הפריים בקניות מיותרות, אולי הצורה בה אמאזון מקדמת מוצרים שהיא חפצה ביקרם, ואולי הרגשת העדר - אבל למזלי אני לא צריך להסביר את ההחלטות שלי. וחוץ מזה תמיד אפשר לחדש.
מאז הביטול נראה לי שאמאזון מוכנה לבזבז כסף על שירותי איחסון בכדי לעכב את החבילות שלי לשישה עד שמונה ימי עסקים. נראה מי ימצמץ ראשון.

3rd CYR

New member
עזבנו, נגמלנו, חזרנו

היתה תקופת גמילה ראשונית וגם אמזון אחרי חודשיים התיאשו מאיתנו והפסיקו לעכב את החבילות והיינו מקבלים את הרכישות תוך יומיים שלושה. אבל אז הם הפכו לספקי סטרימינג בלעדיים של כל תכני ה PBS. להתחיל לרכוש כל פרק ב2 דולר או עונה ב 15 דולר וצפונה היה לא כלכלי. בגלל הרגלי הצפיה של הילדים לא היה הגיוני גם להשען בלעדית על ספריה ציבורית, ולפחות בזמנו גם האתר של PBS לא היה אופציה חלופית סבירה. יש לנו עוד כמה חודשים טובים עד החידוש של המנוי להחליט אם נשאר איתם או לא.

nirnir1

New member
עדכון-ביטלו לי את ההזמנה כי אני לא חבר מועדון וגם המבצע הסתי

וגם המבצע הסתייים של המחשב
כנראה יש איזה באג באתר שמאפשר להזמין
ולא דורש את מספר החבר אלא רק מאפשר להכניס, או לא

John the Savage

New member
הבנתי שניתן להזמין את חלק מהמוצרים באתר גם אם לא חברים

אם לא כתוב על המוצר "member only", אפשר להזמין גם אם לא חברי מועדון. אבל אז מוסיפים עוד 5% למחיר באתר. יכול להיות שהמוצר הזה היה אמור להיות members only?

אגב, אני הצטרפתי לקוסטקו השנה לניסיון, אבל אני עדיין לא בטוח אם ארצה לחדש את המנוי בשנה הבאה או לא ... מצד אחד עם מגוון הסופרמרקטים המוגבל באזור שלנו, טוב שיש עוד אופציה והם משתלמים לדברים מסויימים. ומצד שני, אני לא ממש מתחבר לסגנון, וגם הצליחו קצת לעצבן אותי בכמה הזדמנויות.

nirnir1

New member
במייל ביטול יש כמה שורות וסיבות לא הכי ברור

אכן ראיתי שלחלק מהמחשבים באתר אין מחיר וכתוב FOR MEMBERS ONLY
המחשב שהזמנתי כן היה עם מחיר. כביכול פתוח לכולם.

במייל ביטול היה כתוב - עקב פרטים אישיים ופרטי מועדון,
והיה גם משהו לגבי התשלום, אולי לא קיבלו אישור מהאשראי ?
2 שורות די כלליות ומעורפלות ושאפנה אליהם לשרות לקוחות...

בכל מקרה המבצע הסתיים וזה כבר לא רלוונטי עבורי

nirnir1

New member
ובהמשך לצרכנות ומחשבים אתר של Acer refurbished

למי שאין לו בעיה לרכוש מחשב שעבר חידוש ע"י היצרן
מחירים אטרקיטביים,

אגב יש להם גם חנות באמאזון, משום מה באמאזון המחיר מעט יקר יותר, וגם התווסף מס על משלוח לקליפורניה.

אצלם באתר המחיר זול יותר וללא מס, כך שיצא פער משמעותי לטובתם. https://acerrecertified.com/
ואפשר לשלם בפייפאל שזה תמיד טוב
https://acerrecertified.com/

למעלה