סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

eladts

New member
שהוא התפטר מתפקידו בסנאט

על הרבה הרבה פחות. אה, הוא גם ביקש לערוך חקירה, שזה מה שמצפים ממי שמרגיש שהוא חף מפשע.

danakama10

New member
מצויין

אז כל מי שמאשימים אותו אמור to step down?
אולי כאלו שחוששים ממה שימצאו מעדיפים לפרוש או כאלו שלא רוצים להתמודד עם הכפשות שווא.
אם אני אומרת עכשיו שלפני 30 שנה שלפת את הבולבול שלך מולי, ומכרה נוספת משותפת שתומכת בי אומרת שהשכבת אותה על מיטה לפני 35 שנה, האם עלייך להתפתטר מיד ולדרוש חקירת FBI?

placid1

New member
אחרי שקצת פשפשתי וראיתי עכשיו את מה שמספרים

עליו בייל לגבי איך צריכה להיראות סטודנטית שרוצה להתקבל לעבוד במחיצתו, גם אני כנראה הייתי משנה את דעתי ומצביעה נגד המינוי. והאמת שהייתי גם מקוה שאיימי צ׳ו ובעלה היו מקבלים את מה שמגיע להם בתור משת״פים. גועל.

danakama10

New member
מה הפישפושים שלך העלו?

כי אני מצאתי שזוג נשוי, שהגבר עכשיו עומד בפני חקירה פנימית בייל על התנהגותו עם הסטודנטיות שלו ואישתו לא מלמדת כי היא ״בבית חולים״ (אין עוד פרטים), הם אמרו לסטודנטיות שקונה אוהב שאלו שעובדות איתו יראו ״ בדרך מסויימת״. מהי הדרך המסוימת? אולי מקצועית? אולי לא חושפנית?
לך זה לא משנה, כי מישהי שלא פגשה אותו אמרה את זה למישהי שגם לא פגשה אותו, והשמועה הזו גורמת לך להסיר את התמיכה הדמיונית שלך בו, לו היתה כמובן.

vinney

Well-known member
אלה דברים שנורא קל לבדוק

בואי נראה אם תרצי ללכת ולחפש את התמונות של המתמחות שלו בעבר ובהווה...
&nbsp
אני מניח שאם יש כמה מכוערות - הן יצוצו מהר.

danakama10

New member
גם היא לא טוענת שהוא אנס אותה

וגם לי לא ברור מה עושים עם טענה כזו, אבל כשכל הכוונה היא לעכב את ההצבעה עד נובמבר, כשהדמוקרטים מקווים שאז להם יהיה רוב, אז זה גם לא כל כך משנה. העיקר לעכב את ההצבעה. הדמוקרטים טוענים הרי שגנבו מהם את בחירת השופט (כי גם אז היו שאננים וחשבו שהבחירות בכיס של קלינטון), והם יעשו הכל כדי ״לתקן״.

vinney

Well-known member
באמת גנבו להם, לא טוענים.

אבל זה לא קשור.
&nbsp
קודם כל לא יהי הלהם רוב בנובמבר וכנראה גם לא בינואר. אבל מה זה משנה? האם את טוענת שלא משנה מי המועמד הייתה קמה אישה לטעון שהמועמד פגע בה מינית? ההיסטוריה מראה שזה לא נכון, ע"ע כל שופטי העליון הימניים קיצוניים שהושבעו כבר לאחר הסיפור של אניטה היל (כולל ניל גורשוץ' בסנאט הנוכחי).
&nbsp
לא ראית את השופט הזה אומר לתלמידי פנימיה יוקרתית "מה שקורה בפנימיה נשאר בפנימיה" (ווינק ווינק נאדג' נאדג')? לא ראית את העדויות לכך שבמקרה לחלוטין ובאופן בלתי מפלה לגמרי כל המתמחות שלו היו דוגמניות? זה לא מעלה שום סימני שאלה אצלך?
&nbsp
או שכמו שאמרתי, כל עוד זה "משלנו", אין בעיה?

KallaGLP

New member
אוי ואבוי!

אני חוויתי משהו מאוד דומה, לפני יותר מ-30 שנה, והייתי נערה מתבגרת, ואני חייבת להגיד שמעבר לזה שזה מפחיד וטראומטי בטירוף שמישהו סותם לך את הפה כדי שלא תוכלי למחות ולהתנגד, אפילו אז, בתור נערה בת עשרה לפני יותר מ-30 שנה, זה היה ברור לי מעבר לכל צל של ספק שזה לגמרי לא בסדר. יש הבדל בין סתם להתחיל עם מישהי (אפילו שגם זה יכול להיות לא נעים, ואם לא מפסיקים עם זה כשברור שהאישה לא מעוניינת גם זה כיום כבר ייחשב להטרדה), לבין לתפוס אותה בכוח בניגוד לרצונה ולסתום לה את הפה. זו אלימות נפשעת, נקודה. בחיי שאני לא מבינה איך אפשר בכלל להתייחס לעניין בזה בביטול.

danakama10

New member
כשהקונטקסט הוא

מספר ימים לפני ההצבעה, וכשברור שאין דרך להוכיח משהו שקרה או לא קרה לפני 30 שנה (העד היחיד שלטענתה היה בחדר כבר הכחיש שזה קרה) הרי ברור שכל המטרה היא לעכב את ההצבעה עד השגת רוב דמוקרטי...
וכן, ברור שגם אז זה היה משהו לא בסדר, אבל גם לא ראו את זה גם בתור משהו חמור כל כך.

KallaGLP

New member
לא על זה דיברתי.

השאלה אם היו דברים או לא זו שאלה נפרדת, שלא קשורה לשאלה העקרונית בדבר חומרת המעשה. בשביל לקבוע אם זו תלונת שווא יש הליך משפטי, ואם זו תלונת שווא - ברור שהמתלוננת לא בסדר, יהיו הסיבות לשקרים שלה אשר יהיו. אבל מה שאני לא מוכנה להסכים עליו בשום פנים ואופן שזה "לא משהו חמור כל כך". זה חמור מאוד, זו אלימות, ברור שזה לא בדרגת רצח או אונס (אם אכן לא היה אונס), אבל זה בהחלט סוג של תקיפה וזה מספיק חמור בשביל לתת על כך את הדין במקרים שבהם אכן מוכח שהמעשה בוצע.

danakama10

New member
את יכולה לא להסכים איתי

אבל זו דעתי. דברים שאני והחברות שלי עברנו, שהיום היו נחשבים איומים ונוראים, היו אז אפיזודה חולפת. אני לא אחשוף יותר מדי, אבל גם בצבא וגם באוניברסיטה אף אחד לא התייחס ברצינות לדברים דומים. ולהיות עם ילד שיכור ולהתמזמז איתו וכשהוא דוחף אותך על המיטה ואז את מתנגדת והוא ממשיך לנסות את מזלו וסותם לך את הפה לרגע לא היה ביג דיל. כאמור, אני חוזרת ומדגישה שטוב מאוד שהנורמות השתנו והיום מספיק שאשה תגיד לא, וכל דבר אחרי זה נחשב להטרדה. אז מה ששלט זה כשאת אומרת לא למה את מתכוונת.

KallaGLP

New member
גם אני עברתי עוד הרבה דברים

שהיו נחשבים כיום איומים ונוראים, גם בצבא וגם באוניברסיטה וגם במקום העבודה, אבל את זה אני זוכרת במיוחד כמעשה אלימות תוקפני שמבחינתי היה אחד החמורים והפוגעניים במיוחד, שהיה לי ברור כבר שהוא מסוג המעשים שעליהם צריכים להישפט ולהיענש. ברור שזו דעתך וברור שאני יכולה לא להסכים איתה, וזה בדיוק מה שאני עושה.

KallaGLP

New member
עניין רגיל לגמרי.

בצבא רבים באותה תקופה (כולל חיילים וקצינים בסדיר וקבע וסתם מנילואימניקים) חשבו שלהעיר הערות מיניות, לגעת, למזמז וכו' זה תקין לגמרי, והיות שעוד לא היה מושג כזה "הטרדה מינית" בלקסיקון ולא שמענו בחיים שאפשר להתלונן על זה, גם לא עלה בדעתנו לעשות זאת. היינו בטוחות שזה משהו שאנחנו פשוט חייבות להתמודד איתו, שזו הבעיה שלנו. ככה היה עדיין אפילו בסוף שנות ה-80 ובשנות ה-90 ה"עליזות".

vinney

Well-known member
יש לי כמה סיפורים מהצבא

אחד מהם הוא שידידה שלי ביקשה שאלווה אותה לביתו של החבר שלה (רצוי עם מדים ונשק, הייתי קצין קרבי) לאסוף דברים אחרי מקרה פחות או יותר דומה למה שתואר פה. שאלתי אותה למה היא לא מגישה תלונה במשטרה - אמרה "למה להתעסק? במילא לא יאמינו לי".
&nbsp
היה לי גם מקרה דומה שליוויתי חייל הומו חרדי לשעבר לאסוף דברים מהבית של ההורים שלו בירושלים, גם הוא היה בפאניקה מוחלטת מהאיומים... אבל זה לא קשור

&nbsp
אני כנראה קצת יותר צעיר ממך ומדנה, אבל בסוף שנות ה90 ותחילת שנות ה2000 לי זה היה נראה מוזר שהאנשים האלה לא מערבים משטרה, ולמה שלא יאמינו להם?

KallaGLP

New member
לא יודעת מה היה בצבא בסוף שנות ה-90,

אך אני אומרת לך בוודאות שהמושג "הטרדה מינית" פשוט לא היה קיים בתחילת שנות ה-90, תקופה שבה סיימתי את שירות החובה שלי. ייתכן מאוד שלקראת סוף שנות ה-90 הוא כבר נכנס לשימוש ולתודעה, אך לא בתקופתי, לצערי. וזו בכלל לא הייתה שאלה של יאמינו לנו או לא, מבחינתנו להתלונן על דבר כזה בכלל לא הייתה אופציה כי לא העלינו בדעתנו שזה יכול להיחשב לעבירה. פשוט, שוב, כי המושג המובן מאליו כיום של "הטרדה מינית" לא היה קיים, בכלל לא קישרנו בין זה לבין עבירה פלילית..

KallaGLP

New member
ואגב, היו לי גם מורים בחטיבה ובתיכון שהטרידו מינית

אותי ואת חברותיי, ואף אחת לא העלתה בדעתה אפילו שאפשר להתלונן על זה.

למעלה