סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

WIC בסופר רגיל, מעבר לזה בכל

מיני מינימרקטים בשכונות עניות או על גבולן, שהיו להם בעיקר אוברסטוקס ומוצרים שהתקרבו לפג תוקף ולכן בהוזלה. זה היה לפני קצת יותר מ-15 שנה.

ilanvag

New member

John the Savage

New member

אפשר לקבל WIC בתור מהגרים, או שהייתם אזרחים?

אמנם האופק הקצר, כלומר הידיעה שזה זמני ותוך כמה שנים זה ישתנה, עושה הבדל משמעותי בהרגשה הכללית, אבל עדיין אני בטוח שזו חוויה שנותנת פרספקטיבה.

היינו על ויזות סטודנט.

הם בדקו רק הכנסה (מלגת מחיה) ואת הילד (כולל לשקול אותו כל פעם, לודא שהוא מקבל את התזונה הנחוצה). אבל יותר מאוחר הסטייט החליט לקצץ בהוצאות, ואחת הדרכים היתה לחשב לסטודנטים גם את הפטור משכר לימוד כהכנסה, ואז פתאום לא נחשבנו לעניים.

Midriff

New member
מאוד מעניין

יש שם לא מעט תשובות של אנשים שמודעים ברמה די גבוהה לצורך לאכול פירות וירקות ולהמעיט באוכל מעובד ( גם אם הם בסוף אוכלים שבועיים רק ראמן או פנקיקיים). זו אינדיקציה טובה שאולי קצת מהחינוך בבתי הספר בנושא אולי עובד.

John the Savage

New member
לפחות מבחינת המודעות, אני לא יודע עד כמה זה מייצג

קודם כל, כפי שכתבו שם כמה אנשים, זה מאד תלוי מי אותו אדם, איפה הוא גדל וכו'. במקומות שונים ולאוכלוסיות שונות יש רמת הרגלים ומודעות שונים. ושנית, לא יודע אם מדגם האנשים שכותבים ב-Quora אכן מייצגים מבחינת רמת המודעות הכללית.

כשחייתי בפילדלפיה, חייתי אמנם בשכונה שנחשבה לטובה, אבל על הגבול של אזור הרבה יותר עני. ראיתי את האנשים שמגיעים ל-Dollar General אצלינו בשביל לערוך קניות של אוכל, וראיתי מה יש להם בעגלות (וגם על המדפים): שקיות אורז, מאק אנד צ'יז זול של קארפט, אינסטנט ראמן, המבורגר הלפרס, קופסאות שימורים למיניהן וכו'. יש כמה הודעות בשרשור הזה שמתארות תזונה מאד דומה שכניראה מאפיינת את התזונה ב-Inner city.

לא רחוק מאיתנו, היתה גם שכונה שמאוכלסת בעיקרה במהגרים ויאטנמים. בפילדלפיה יש אוכלוסיה די גדולה של מהגרים ויאטנמים, רובם מאד עניים, והרבה מהם לא דוברי אנגלית ומוגבלים מבחינת העבודות שהם יכולים לעבוד בהן. הייתי הולך הרבה פעמים לקניות בסופרמרקטים הויאטנמים באזור ההוא, ושם ראיתי סל קניות מאד שונה: המון ירקות זולים (ירקות עלים וירקות שורש), חלקים שונים של עוף וחיות אחרות שהם לא חלק מהתזונה המערבית ולכן מאד זולים וכו'. וזה בנוסף לאורז כמובן.

Midriff

New member
עגלות בסופר

באופן כללי, אני תמיד אוהבת להסתכל על הדברים שאנשים שלפני או אחרי בתור שמו בעגלה. יש לא מעט אנשים (כמובן שאין לי שום יכולת לדעת מה היכולת הכלכלית שלהם) שקונים בסופר באיזור שלנו, שהעגלות שלהם מלאות בזבל מתועש (שאכן רובו מאוד זול). הרבה אמריקאים גדלו על הדברים האלה ועם הורים שלא ממש בישלו אלה התבססו על ארוחות קפואות או מקופסא.
בגלל זה די הופתעתי מכמות האנשים שאמרו בשירשור ב quara שמדי פעם הם חגגו עם תפוח או ירק. אבל אולי באמת כי אלה האנשים שמסתובבים באתר ואולי הם אלה שיצאו ממעגל העוני.

Fellowship

New member
נצל"ש: מה בנוגע ליוקר המחייה באופן כללי?

נכתב לאחרונה בפורום שאנשים חושבים שארה"ב זולה מישראל והם מתאכזבים.
אולי זה בכלל לא נכון להשוות את ישראל לארה"ב לאור השונות של הסטייטים בארה"ב,
אבל אם כן לוקחים מספרים המייצגים חציון בהכנסות (רלוונטי יותר משכר ממוצע), ממוצע סל מזון, תחבורה וכו' בארה"ב,
ובטח יש מדדים רלוונטים יותר ומשווים אותם למספרים המקבילים בישראל, האם ניתן להגיע למסקנה?

אין לי מושג גם זה בכלל מייצג, אבל מהניסיון האישי הקצר והספציפי שלנו,
אני יכול לומר עבור האיזור הספציפי והתקופה הספציפית (מיציתי את נושא הספציפי
):

דיור
בישראל יש לנו דירה גדולה וחדשה יחסית, במחיר שניתן למכור אותה בישראל,
אנחנו יכולים לרכוש כאן דירה/בית בכמה רמות מעל הדירה בישראל.
מצד שני, אפשר לעשות זאת גם בישראל, אם במקום דירה במרכז נעבור לפריפריה.

מזון
עלויות המזון למשפחה דומים מאוד לישראל, אך מצד שני כאן אנו רוכשים באותו הסכום אוכל טוב יותר, לדוגמא:
ירקות - רק אורגני, פירות - הרוב אורגני, בשר ועוף - רק אורגני, דגים - אורגני וללא אנטיביוטיקה,
כנ"ל ביצים, לחמים ומוצרים נוספים.
גם בישראל היינו רוכשים אורגני, אבל פחות, גם מכיוון שהיה פחות מבחר וזמינות וגם מכיוון שהיה יקר יותר.
יש כאן כמובן מוצרים ספציפיים יקרים יותר (פלפל בדולר, עגבניות, חלק מהפירות וכו'),
אך בשורה התחתונה נראה שהמזון בארה"ב זול יותר, אבל לא משמעותית.

תחבורה
רכבים עולים בארה"ב חצי (פער המס) והדלק זול משמעותית, אני מניח שאת זה כולם יודעים,
כמו גם שבישראל אין תחבורה ציבורית סבירה,
באיזורים שכן הספקנו להיות בהם שלא במסגרת טיול (MD, D.C, NJ, NY), כן היתה.

רפואה
בארה"ב יקרה משמעותית, לא הצלחתי לפענח האם "רק" פי 2-3 מאשר בישראל, או יותר.
כמובן כאשר לוקחים בחשבון את המיסים בישראל (מס בריאות וחלק משאר המיסים הישירים והעקיפים).
עם כל הביקורת שיש לי על מערכת הבריאות בישראל (עומס, תקצוב חסר וכו'), מכאן זה נראה הרבה יותר טוב

חינוך
לפני השכלה גבוהה נראה שכאן קצת יותר זול מישראל,
מכיוון שבישראל שילמנו על כל ילד כ 1,000 ש"ח בחודש עבור צהרון עד שעה 16:00,
וכאן זה חלק ממערכת החינוך הציבורית (מתחילים קצת מאוחר יותר, ב 9:00, אבל מגיעים הביתה ב 16:30)
השכלה גבוהה - ללא ספק שבישראל זול יותר, לאור השרשורים בפורום אתם חווים זאת על בשרכם

שונות
רוב המוצרים הלא יקרים שרוכשים בשוטף (ביגוד, צעצועים וכו'), בארה"ב זול יותר.
הוצאות תקשורת (כבלים, אינטרנט, סלולארי): בישראל זול יותר.
הוצאות חשמל/גז/מים נראה לי דומה לישראל.

מיסים
דומה?

Fellowship

New member
לא יודע בנוגע לארה״ב

אבל בישראל גרנו במרכז,
ועדיין כל אחד מאיתנו בילה בפקקים למעלה משעה לכל כיוון.
לא היתה אלטרנטיבה אמיתית לרכבים.

3rd CYR

New member
לא יודעת איפה גרת

אני גרתי בישראל גם במרכז, גם בירושלים, גם בצפון. לא היה לי רכב. לכל מקום הגעתי עם תחבורה ציבורית. בארה"ב יש מקומות עם תחבורה ציבורית טובה, אבל אני גרתי בשני מקומות בהם פשוט אין תחבורה ציבורית כמעט בכלל וזו שיש לא יכולה לעזור לך.
לנסוע מכאן לשדה התעופה באוטובוס או רכבת אין אפשרות בכלל בכלל. להגיע ממקום למקום (בית-עבודה-לימודים) אפשר עם מלא החלפות בין קוי תחבורה בתדירות נמוכה.
&nbsp
לדוגמא מייצגת:
הבית שלי נמצא במרחק 5 מייל מהעבודה. לוקח לי 15 דקות מדלת לדלת (אסטרטגית בחרנו בית כך שנגור בכיוון ההפוך מהתנועה של הפקקים בבוקר).
בתחבורה ציבורית אני צריכה ללכת כמה בלוקים לתחנת אוטובוס (לקו שמגיע אחת לשעה), לנסוע במשך 40 דקות, ללכת חצי מייל לתחנה אחרת, להחליף אוטובוס שמגיע אחת לשעה, לרדת בתחנה הקרובה למקום העבודה שלי וללכת עוד 0.8 מייל! סך הכל -- שעתיים וחצי של טיול שכולל בתוכו כמייל וחצי של הליכה. זה פשוט לא סביר.
&nbsp
הכי מדהים זה שהאוטובוסים עצמם נוסעים נוראאאאא ל--א--ט, אף פעם לא מגיעים למהירות המותרת, כך שבנוסף למפת קוים לא נוחה ותדירות נמוכה, הנסיעה עצמה איטית מאד.

קודם כל התחבורה הציבורית בארץ השתפרה בשנים האחורנות

שנית בעלי רכב רבים לא מכירים את האלטרנטיבה הכי טובה, נוסעים באוטובוס כלשהו פעם אחת ומחליטים שזאת התחבורה הציבורית.
להוציא מקרה שגרתם בעיר אחת ונסעתם לאיזור תעשיה של עיר אחרת לעבוד, תחבורה ציבורית אפשרית ויעילה בכל שאר המקרים.

Fellowship

New member
פשוט בלתי אפשרי.

אין אופציה ריאלית לנסוע לוגמא מראשל"צ/רחובות/חולון וכו', נניח להרצליה,
למעט רכב פרטי.
זה אמנן לוקח כשעה ורבע בפקקים, אבל כל כל אופציה אחרת תהיה ארוכה יותר.

למפונקים אין אפשרות כזאת, מצידי שיגורו 100 מטרים מהתחנה

לנסוע באופניים\אוטובוס וברגל עד לתחנות הרכבת וחזרה יקח גם קצת מעל שעה, פחות זמן מברכב (הפקקים רק יגברו עם השנים, בעתיד שעה ו45 שעתיים יהיה זמן סביר ברכב)
ועוד הוצאות רכב, לא מאמין ראה פה.
https://www.rail.co.il/pages/trains...e&IBA=true&BDate=20180422&BHour=1700&IOB=true

Fellowship

New member
המתמטיקה המצערת מנצחת:

להלן זמני מינימום, בהנחה ואתה לא גר על תחנת הרכבת ו/או המשרד לא נמצא על תחנת הרכבת:

• הליכה ברגל מהבית לתחנה = 5 דקות
  • אוטובוס לרכבת כולל המתנה = 15 דקות בממוצע
  • רכבת כולל המתנה והחלפות = 50 דקות
  • אוטובוס מהרכבת למשרד כולל המתנה = 15 דקות בממוצע
  • הליכה ברגל מהתחנה למשרד = 5 דקות

סה"כ 90 דקות מינימום, בפועל זה לוקח כשעתיים.
ונראה לי שמיצינו

Midriff

New member
מיסים

דומה?? עומס המס פה נמוך משמעותית מישראל גם אם אתה מרוויח במדרגות המס הגבוהות יותר.
חינוך - שווה להשוות גם עלויות של גנים לפני הבית ספר הציבורי (אנחנו כבר לא שם אז אין לי מושג).
מבחינת תחבורה ברוב ארה"ב למעט הערים הגדולות (ולא בכולן) מאוד קשה עד בילתי אפשרי להסתמך על תחבורה ציבורית. ורכבות ואוטובוסים בין מקומות - השירות יקר מאוד ומאוד לא יעיל. בארץ סה"כ אפשר להגיע לכל מקום עם אוטובוס וברוב הערים מגודל בינוני ומעלה אין בעיה להתסובב רק עם תחבורה ציבורית. אבל ההשוואה הזאת מאוד לא פרית כשאנחנו מדברים על ארץ כ"כ הרבה יותר גדולה. ההשוואה המתאימה מהבחינה הזאת תהיה יותר קלות התנועה במדינה כמו ניו ג'רזי מול ישראל ולא כלל ארה"ב

Fellowship

New member
מיסים

זו היתה שאלה, לא קביעה

לא הסתכלתי עדיין על טבלת מדרגות המס בארה"ב.
&nbsp
מבחינת גן פרטי בישראל, כאן שילמני כאלף דולר לחודש, בישראל קצת פחות.
&nbsp
תחבורה ציבורית - ואם אתה משווה את NJ לישראל?
כן, גם בישראל יכולנו להגיע לעבודה ברכבת, טכנית,
אבל זה היה לוקח יותר זמן אפילו יותר מאשר ברכב והיה דורש שילוב של אוטובוס (או הליכה ארוכה) או שילוב של נסיעה לתחנה.
אם אתה לא גר מספר דקות הליכה מתחנת רכבת והעבודה שלך באופן דומה, זה לא ממש רלוונטי.
התחבורה הציבורית בישראל גרועה.
&nbsp
&nbsp

3rd CYR

New member
אולי גרת בשכונה טובה מידי

ראה הודעתי למעלה. אולי ברעננה וכד' זה שונה, אבל כאמור, כמה שהייתי מלאה טענות על התחבורה הציבורית בישראל -- היא שרתה אותי נאמנה והייתה VIABLE OPTION (עובדה, לא היה לי רשיון נהיגה עד שהגעתי לארה"ב). כאן, באיזורים עירוניים באותה רמת איכות חיים כמו המקומות בהם גרתי בישראל -- זה לא קיים.
&nbsp

Fellowship

New member
נסי להגיע מראשל״צ/רחובות/חולון להרצליה (נניח)

זה יקח לך בין שעה לשעה וחצי עם רכב פרטי בפקקים שהם סיוט, לכל כיוון,
או אפילו יותר זמן בשילוב של רכב/אוטובוס-רכבת-אוטובוס.
אין באמת תחליף לרכב פרטי.

למעלה