סיפור לשבת

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

Kalla

New member
טוב, נראה לי שהעמדות כאן ברורות

אז לא אחזור שוב לנושא הזה. שבוע טוב גם לך.

Kalla

New member
ואגב, כשאני מדברת על לחזור

לאורח חיים "טבעי" כביכול, אני לא מתכוונת דווקא אלייך, אלא להשקפת העולם של "באופן טבעי", שלפיה איך שחיו פעם היה טוב יותר כי זה היה קרוב יותר לטבע ולכן יש לשאוף לחזור לזה.

habubnik

New member
עוד לא יצא לי לחשוב על הנושא הזה

עד עכשיו. אני לא מאוהדי העירום הפומבי, מה לעשות. הפעולה עצמה מקובלת עלי כל עוד היא לא חושפנית. אני יודעת שאפשר להניק מבלי לחשוף שדיים בציבור, כבר ראיתי את זה נעשה מאות פעמים. אי אפשר לתת לתינוק לרעוב כי הם באמצע מסע קניות או משהו. אז מייניקים. פשוט לא לעשות את זה במרכז העניינים, אפשר למצוא פינה שקטה, שירותים, ספספל בצד או משהו ולעשות זאת בצנעה. ודרך אגב, לא כל דבר שנעשה בצנעה זה בגלל שצריך להתבייש בו. לא תמיד צנעה זה משהו רע. וזה ממש לא קשור לשוביניזם או לחברה שלימדה אותי להסתכל על נשים כאובייקט (כן, רק אני...). אני לא מרגישה נוח עם שום עירום ציבורי. אני לא אוהבת את הרעיון שיכפו עלי עירום.

ט ו ש ה

New member
הבעיה שלי מתחילה במקום אחר

כשמישהי מניקה בהפגנתיות זה מביא לי את הסעיף. אני מסכימה שתינוק צריך לאכול, ושאמא שלו לא צריכה לשבת בהסגר עד שהוא ייגמל, ואפילו עם זה שהיא לא צריכה להיות מנודה לאיזו פינה חשוכה במהלך ההנקה, אבל ממה שראיתי אצל חברות שלי (שמניקות בפומבי) אפשר לעשות את זה עם ממש אפס חשיפה, בוצורה מאד מוצנעת. אני אישית לא מתלהבת מנשים שעושות "דווקא" - "אני מאכילה את התינוק שלי ושכולם יחנקו" זה ממש לא מרשים בעיני ויש בזה הרבה יותר ענין של אג'נדה פוליטית-פמיניסטית-חברתית (איך שתרצו לקרוא לזה) מאשר הצורך הקיומי של התינוך. לא חושבת שאישה צריכה להסתיר את ההנקה שלה או את החזה שלה, אבל גם לא צריך לנפנף בו בראש חוצות (Literaly...)

t32

New member
מסכימה ומוסיפה

שאותן נשים שעושות "דווקא" בנושא ההנקה הן לרוב עדריות לחלוטין בכל תחום אחר . איכשהוא ה"ביטוי האישי" מגיע רק כשזה חשיפת שד בציבור. או כשזה נוגע לחופש של הילד לעשות ככל העולה על רוחו במקום ציבורי. וכן, גם לי יש חברות מיניקות ואחות שהיניקה את כל חמשת עולליה עד גיל שנה לפחות ומעולם לא ראיתי אותה חושפת שד בפומבי והיא נוסעת עם הילדים, מבלה איתם, לוקחת אותם לכל מקום אפשרי כמעט- כנראה שהיא לא זקוקה לקריירה נוספת בתור חשפנית.

אישית

לראות הנקה עושה לי תגובה מאוד מאוד לא נעימה בגוף (לא משתמשת במילה בחילה כדי לא לפגוע, אבל תבינו לבד). והיות ומעולם לא הסתרתי את התחושות הללו, יוצא כשאני מבטאת אותם מסתבר שיש לא מעט אנשים נוספים שחשים כך, אז כן- בהחלט מבקשת התחשבות ברגשות שלי ושל הציבור שסביבי.\. במילים אחרות, תעשו את זה אם אתן חייבות- אבל בב3קשה תחסכו את המראה ממני ומאנשים אחרים שבסך הכל רוצים לאכול בחוץ או להנות קצת בציבור. באותה מידה אני מתייחסת להחתלה ולשאר פעילויות "שהן חובה" עבור האם והילד- יש מקומות לזה, היו בהם- לא חושבת שצריך לאלץ ציבור שלם להריח או לראות דברים שהם בין אם ותינוקה ,וזה לא קשור לעירום אלא לפעולה עצמה שללא מעט אנשים עושה תחושה מאוד רעה,גם פיזית. לפני כמה ימיםפ הייתי במקדונלדס, נכנסה אישה ,ישבה לידינו -שלפה מזרק והזריקה לעצמה אינסולין. חשבנו שאנחנו מתים. אני מבינה את הצורך הבריאותי בכך-אבל בחייך..לכי לשירותים- פעולת הזרקה בשולחן אוכל -כולל ניגוב הדם וכו'...זה קצת מוגזם , וכמו שהיא יכולה להגיד: זו זכותי ואין לי ויכוח על כך, יש עדיין מידה של התחשבות במי שסביבך שבהחלט מתקבלת על הדעת בעיני. וזה כולל הנקה, החלפת חיתולים,הזרקות, גזיזת ציפורניים,חבישת פתע וכו'.

טל קר

New member
לא למות כל כך מהר

למה לשלוח לעשות טיפולים רפואים בשירותים? זה יותר סטרילי שם או מה? אני יכולה להבין למה לא להחליף חיתולים בשולחן האוכל, ולמה לא לגזוז ציפורנים (זה יכול לחכות), אבל פעולות יומיומיות שלא קשורות לעשית צרכים? למה לדחוף אנשים לבתי שימוש? כו-לה אשה הזריקה לעצמה אינסולין, לא נעמדה על השולחן והכריזה (אני מניחה), לא איימה להזריק גם לך, אלא עשתה פעולה שיגרתית עבורה. אולי זה לא הכי אסתטי בעולם לדעתך, בעולם קיימים דברים לא הכי אסתטיים, ככה זה בחיים.

inbal76

New member
אמנם גם אני לא בעד לשלוח לשירותים

אבל רק רציתי להעיר שבעניין זריקות, זה יותר מלא אסתטי. יש אנשים שקשה להם מאוד לראות את זה. (לי למשל, ואני לא לבד. פחד ממחטים שכיח מאוד באוכלוסיה.)

orlyt

New member
זה נכון

אבל לאנשים יש פחדים מכל מיני דברים, וכל עוד אותה אישה לא הציעה לכל יושבי המקום לחלוק איתה את המחט זה בדיוק כמו כל אי נעימות אחרת, שאין מה לעשות כנגדה מלבד לא להתייחס ולא להסתכל.

inbal76

New member
לא כל אי נעימות צריך ואפשר לקבל

במקום ציבורי. עבור כל אחד הגבול עובר במקום אחר, עבורך זריקה זה דבר נסבל, ואני מבינה למה קשה לך להבין מה המשמעות של זה עבור אחרים, אבל אני בטוחה שיש דברים שגם לך יפריעו אם מישהו יעשה אותם מולך במקדונלדס, ומישהו אחר יאמר "זו אי נעימות קטנה, לא רוצה אז אל תסכלי". אי אפשר לדרוש מאנשים ללכת עם עיניים עצומות. מקום ציבורי הוא מקום שאנשים רואים אנשים אחרים, מרצונם או שלא מרצונם, ולכן ראוי להתחשב בו ברגשות הסובבים.

orlyt

New member
ניסחתי את עצמי לא נכון

לא כל אי נעימות... אלא כל אי נעימות שלא מכוונת כלפי. אם אותה אישה היתה מתיישבת בשולחן שלי ואומרת לי "זוזי קצת הצידה" זה קצת גבולי, אבל אם מישהי לידי היתה אומרת שהיא חשה חולשה הייתי זזה מהר וגם מביאה לה כוס מים. האישה המדוברת ישבה בשולחן אחר, ועשתה משהו שהיא חייבת לעשות כי אחרת היא עשויה להתעלף. במסגרת האיזונים בין אי הנעימות שלי לבין הבריאות שלה, אני בוחרת בבריאות שלה. כמי שגם אינה חובבת מחטים, פשוט הייתי מסבה את מבטי. היה לי ברור שהיא לא עושה לי את זה בכוונה, כמו שאם מישהו לא חש בטוב ומקיא באוטובוס, עד כמה שזה מגעיל ועלול לעשות גם לי בחילה, אני לא אתעצבן עליו ואומר לו שהוא מגעיל (אוי, זה מזכיר לי בדיחה..), אלא אנסה לסייע לו (טישו, מים, ווטאבר), אני מניחה שלו לא נעים הרבה יותר מאשר לי..

inbal76

New member
אבל לא זאת הסוגיה

ברור לך שכולם היו מסייעים בדיוק כמוך לאדם במצוקה, גם מי שזה לא נעים לו, נכון? כל מה שנאמר כאן הוא שבמקום ציבורי ראוי לעשות מאמץ להתחשב בסובבים ולא לבוא בגישה של "זכותי לעשות מה שבא לי ומי שזה מפריע לו שיקפוץ לי". מובן מאליו שאף אחד לא אומר לחולת סכרת "לכי תמותי", ואם היא חייבת אז אף אחד לא יבוא אליה בטענות, אלא בסך הכל בקשה לעשות במידת האפשר כדי להצניע מה שלא מתאים לעשות בפומבי ועלול להפריע.

orlyt

New member
כפי שכתבתי במקום אחר כאן בשרשור

אני מניחה שהיא לא מגיעה מדי יום לסניף על מנת להזריק לעצמה (כמו גם לא רודפת אחרי אותם אנשים ומזריקה לידם כל היום), ולכן ניתן להניח שהיא היתה חייבת. היו אנשים שחשבו שהשירותים הם אלטרנטיבה ראויה לצורך הזרקה והנקה, ואילו אני טענתי אחרת (בשל שיקולי מרחב והיגיינה).

מה אני אגיד לך

שיהיו בריאים כאן האנשים. הרגע גם הוסבר לי ששלחתי למישהי להניק בשירותים, מעבר לכל שאר המסקנות המזהירות בדבר רגישותי, כבודי לזולת, מקום האכילה המומלץ לי-יש מידה של עיוות וסילוף שעמה אפילו אני כבר לא רוצה להתמודד. הזהרי נא ענבל פן תואשמי בעבירות קשות יותר כי לא בא לך לת ביס סלחמניה כשמול ענייך מזרק ,מחטים,ודם - ואם זה קשה לך, תקומי משולחנך ותלכי. משהו פה לא תקין- מאוד לא תקין. פעם חשבתי שזה טרולים,היום אני כבר מתחילה לחשוב אחרת. תהיינה בריאות. שלום.

אכן

ובאמת,אני חושבת שעם כל ה"פוליטיקלי קורקט"- יש דברים שמוטב שייעשו בצינעת הפרט. מחטים ודקירות ודם הם אחד מהם. אני מבינה שזה בטח קשה לה והיא צריכה יומיום לעשות את זה ובשבילה זה עניין של מה בכך, אבל עבור אנשים שיושבים סביב ואוכלים וצריכים לצפות בזה, זו יכולה להיות חוויה טראומטית למדי שלא לדבר על הרס הארוחה והבילוי בחוץ. האמת שדי נמאס לי מכל הכיבכול פתיחות הזו שנותנת איזה לגיטימציה לכפות על ציבור דברים שבאמת אינם מענייניו. וזה כולל כל מה שהזכרתי קודם. אנילפחות- הייתי נוהגת אחרת לחלוטין ולי חשוב מאוד שלא לגרום לאחרים אי נעימות בגלל צרכיי האישיים.

orlyt

New member
זה לא פוליטיקלי קורקט

(שעל פניו אינו דבר רע, אבל איכשהו התפתח בצורה כזו שנתפסת כפלצנות..). מדובר על הדרה של אנשים שאפשר להכניס את כולם תחת השם (הלא מדויק בחלק לא קטן מהמקרים) "בעלי מוגבלויות". אני מניחה שאותה אישה לא משתמשת באותו סניף מקדונלד כמקום הקבוע שלה להזרקה, אבל גם הדרישה שלך שתעשה את זה בשירותים היא מגוחכת. היא זקוקה למרחב (שלא תמיד קיים בשירותים, גם אם נתעלם לרגע מכך שהשירותים הציבוריים אינם בדיוק ה-מקום הכי נעים לשבת בו), היא זקוקה למקום להניח עליו את הערכה, ואני בטוחה שגם היא היתה מעדיפה לעשות את זה בפרטיות. לפעמים אין ברירה.. במקום לחשוב שעושים לך בכוונה, אולי כדאי להתייחס לדברים בפרופורציה הנכונה. הפתיחות הזו לא נובעת מהרצון לעשות דווקא, אלא מהרצון לאפשר גם לאנשים עם צרכים מיוחדים להשתלב בחברה, ולא להיות סגורים בבית. זה דורש מהחברה פתיחות, קבלה וסובלנות. האישה הזו הזריקה לעצמה לא בשביל הכיף, כמו שבעלי מוגבלויות אחרות שעשויות להיות לא נעימות לעין לא באים על מנת להגעיל אותך בזמן שאת אוכלת, אלא בשביל עצמם...

אז לא נסכים על כך.

היו שם שירותים מרווחים ונקיים. את הזרקה אפשר היה לעשות בחוץ ,היכן שהיו מעט אנשים , עם זה באמת עולה בכלל כשיקול. ואפיול הזרקה כזו אפשר לעשות באופן דיסקרטי. פשוט לא מקבלת את זה שכל מי שמסביב אמור לצפות בזה ולהמשיך לאכול כאילו כלום. לא מקבלת.

orlyt

New member
מי שמסביב

לא אמור לצפות בזה, אבל כן אמור להמשיך לאכול כאילו כלום. לא נעים לך תסובבי את הראש, או שתלכי לאכול בשירותים המרווחים והנקיים...

למעלה