סיפור לשבת

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך
הגזמת לחלוטין.

או קיי, כשזה יקרה לך. תקומי ותאכלי בישורתים. אני לא. אבל תודה על העיצה המעשית.

Arfilit

New member
מה שמחזיר אותי

להמלצה שהיתה כאן לנשים מניקות להניק בשירותים. התגובה שלך מאוד מדוייקת - זה לא מתאים לשלוח אנשים לאכול בשירותים. נכון. ואנשים - זה כולל גם תינוקות. וזה גם לא מתאים - בעיני - לשלוח אנשים לעשות פעולות אחרות - רפואיות למשל - בשירותים. השירותים הציבוריים נועדו לדברים מאוד מסויימים - והנקיון שלהם (בסניף מקדונלדס'...) לצערי הוא לא הנקיון שאני מאכלת לחדר אוכל או למרפאה. ואגב - גם בבית אני לא אוכלת ולא מצפה מבני ביתי לאכול בשירותים - למרות שאנו באמת אנשים נקיים למדי....

עייפתי

מלהתמודד עם רגשי הנחיתות וחוסר הבנת הנקרא של אנשים כאן. אני שלחתי אותך להניק בשירותים??????? אני מרימה ידיים, מידת ההתגוננות ועיוות הנקרא כאן עברה מבחינתי כל גבול. אם באמת זה מה שהצלחת להבין -תנחומיי לך. הלכתי יאללה ביי.

Arfilit

New member
וגם לטעון שאני לוקה ברגשי נחיתות

\ה לכל הפחות לא מנומס (ומי שמכיר אותי יוכל גם להעיד על מידת הנכונות של האמירה הזובכלל ובכל הקשור להנקה בפרט). אני מודה לך על משלוח התנחומים. בתשובתי המקורית אלייך - ציינתי שהיתה אמירה כללית בשרשור ששלחה אמהות להניק בשירותים. מכל מקום - אם אני זוכרת נכון - כשתי הודעות למטה מכאן - ביקשת את עצמך שהזרקה / החתלה / הנקה וכיו"ב יעשו בשירותים או במקום אחר. אז כן - את מבקשת שאניק בשירותים (או במקום מסתורי אחר - שאינני יודעת מהו - חוץ מביתי).

Arfilit

New member
ועוד דבר

אם תקראי את דבריי פעם נוספת תראי שכתבתי: "להמלצה שהיתה כאן לנשים מניקות להניק בשירותים." לכשכתבתי לך לא בדקתי של מי בדיוק בשרשור היתה ההמלצה - ולכן כתבתי "ההמלצה שהיתה כאן" ולא כתבתי "ההמלצה שלך" או משהו דומה. לא התייחסתי להמלצה שלך (למרות שבעקבות תגובתה הלא נעימה כלפי של ונוס וניל טרחתי וראיתי גם מדברייך השתמעה ציפיה דומה - ואני מפנה אותך לתשובתי לונוס וניל בענין) - והקפיצה שלך אינה במקומה. נראה לי שיהיה מי שיגיד ש"הפוסל במומו פוסל".

XUXA141

New member
אבל לא מדובר כאן בפעולת האכילה.

מדובר בפעולת חליצת השד. אם התינוק היה אוכל גרבר למשל, אז לא היתה הבעיה עולה אני מניחה. גם אם האמא היתה לובשת נגיד חולצה רחבה ואז מרימה רק את החלק התחתון ומכניסה את התינוק מלמטה ואז מרימה, כשהוא כבר מחובר, גם לא נראה לי שהיתה בעיה. כל הבעיה היא החשיפה שבאמצע...

Arfilit

New member
ההנקה נועדה להאכיל את הילד

אני לא מניקה את בתי כדי לדגדג אותה, או כדי שהיא תלמד מזה לדבר או כדי שהיא תתאמן במציצת שד לקראת חייה כלסבית בעתיד... הנקה = האכלה. חשבתי שלפחות על זה אנחנו מסכימים. נכון שלשם ההנקה צריך לחלוץ שד - ומכאן מקור הויכוח. לענין זה אני מפנה אותך לדבריה של גרטרוד - שכתבה נכון ומדוייק והרבה יותר טוב ממה שאני אצליח לנסח את הדברים.

טל קר

New member
וואלה, אפפעם לא ידעתי שאמורים

להציץ לשולחנות של אחרים, לדחוף את האף למה שהם עושים, ואז להתלונן על העדר דיסקרטיות. אני משתדלת להתמקד בMY OWN BUSINESS, כל עוד לא מפריעים לי בכוונה.

בואנה..אתן קשות.

*לא אלך לאכול בשירותים. המקדונלדס נועד לאכילה ולכן מי שעוסק שם באכילה, שיישב בשולחן. מי שלא, שיעשה את ענייניו במקום הנכון. באמת, האם זה ניסיון סתם לעורר פרובוקציה או מה?? את באמת מאמינה ש למישהו שיושב במסעדה אין זכות לאכול בשקט? שהוא זה שצריך ללכת ?? כאילו, אני בספק. נראה לי שאת אומרת את זה לחלוטין כדי לעורר פרובוקציה ולא באמת מתכוונת לזה. *שליחה, הגברת התיישבה בוושלחן שלנו. לא בשולחן אחר, לא בצד.בשלוחן שלנו.הבנת?

בעצם..

נראה לי שבמקום להקשיב לרוח הדברים ולהישאר בתוך דיון שהוא נכון -מה שקורה כאן זה סוג של "בוא נחפש איפה אפשר להתווכח". אף אחת מכן לא ישבה שם, לא חוותה. אף אחת לא מכירה את הסיפור. אבל זה לא מפריע אתכן להאשים אותי בדחיפת אפי לענייני אחרים ("האחרת שהתיישבה לשולחני הרימה חולצה ותקעה לעצמה זריקה מדממת ללא לשאול אפילו אם זה מפריע), לשלוח אותי לאכול בשירותים כי זה הפריע לי (למרות שללא ספק מסעדה נועדה לסועדים, ואין לי ספק שהעדיפות היא לאלה שבא לשלם ולאכול ולא לאנשים שבאו להניק/לחתל/להזריק ללא שמץ התחשבות בסועדים סביבם), ולהתייחס בכלל לכל הסיפור במעין התחסדות מצטדקת, כן, העיקר שיהיה ויכוח . אז אין ויכוח. למרות הצורך המאוד בולט שיהיה כזה- אין. זה לא מקובל עליי ובטוחני שאילו הייתן שם במקומי, זה גם לא היה מקובל עליכן. אולם קל לשבת מאחורי מקלדת ולהטיח האשמות ,ווכחנות ולוחמה "למען הצדק" מבלי לחשוב טיפה קדימה, למשל שמציאות אינה מסך מחשב ובמציאות יש מערכת מובנית . אנשים משלמים במסעדה כדי לאכול. בקולנוע כדי לראות סרט. במועדון כדי להנות מהמוסיקה. וכל מי שנכנס לשם ומתעסק בעיניינים שעלולים להיות מפריעים או מאוד לא נעימים לאחרים- מן הראוי שיגלה התחשבות. כן, זה לא מוכר לכן ? אולי, בכל זאת, בחברה הישראלית התחשבות זו אכן מילה גסה. אבל די כבר עם ההתחסדות. התחשבות. אני בעד.

טל קר

New member
איזה סיפור? של הזרקת אינסולין?

יצא לי לראות פעם אחת בחיים, לא התעלפתי, השתדלתי לא להסתכל, והבנתי את האשה שעשתה את זה (וגם חשבתי עד כמה זה מבאס להיות חולה בסכרת). היא אמורה לשאול את הסובבים אם זה מפריע להם? מה קרה לדיסקרטיות? מסעדה נועדה לסועדים ולפעולות שהם עושים, כולל להשתעל, לנגב תאף, לדבר או להזריק אינסולין. העיקר הוא לא שיהיה ויכוח, העיקר מבחינתי הוא להפיץ שני רעיונות : א. את הנושא עליו דיברה גרטרוד בנוגע להפקעת השדיים ב. את ההתחשבות והאמפטיה לצרכי הזולת ועל כך שבחיים במרחב הציבורי יש עוד זולתנו (וגם על כך אני זוכרת הודעה מצוינת של גרטרוד). אם בדרך אצליח גם להחמיק את סלידתי מכך שאנשים כותבים שהם בטוחים שהם יודעים מה הייתי עושה (כשבפועל אין להם מושג קלוש), זה רק בונוס.

Arfilit

New member
התחסדות?

קודם כל - אני מוחה על השימוש בשפה מעליבה. אני משתדלת להישאר עניינית. אני מניקה. כבר קצת יותר משנה שאני מניקה. ובהודעתך את שולחת את בתי הפעוטה לאכול בשירותים. נראה לך? מקדונלדס' (להבדיל אגב ממול-ים) הוא מקום שנועד - "ביי דפינישן" לבילוי לכל המשפחה (יש מי שיחלקו על כך שזה בילוי...). אני לא חושבת שזה סוג המקומות שצריך להימנע מלהביא אליו ילדים או תינוקות - ואני כן חושבת שלתינוק יונק יש זכות לאכול לא בשירותים לשם את שולחת אותו. ואם אפשר לא לקרוא לי מתחסדת - אני אשמח.

סליחה אבל...

מאיפה הבאת את השטות הזאת?????????? את בסדר?יודעת לקרוא???? אני קראתי את כל השרשור הזה ולא ראיתי בום מקום את קונכיה שולחת אותך להניק בשירותים, והיא בכלל לא דיברה על הסוגיה הזו. מה הקשר?????????

Arfilit

New member
הממממ....

כן - טוב. אז כמה תשובות: א. אני לא חושבת שזו שטות. ב. אני בסדר (כך לפחות אומרים לי הסובבים אותי) - אבל תודה על הדאגה. ג. אני יודעת לקרוא. למעשה ביותר משפה אחת. ד. אני מצטטת משלוש הודעות של קונכיה סגולה: הראשונה: "לראות הנקה עושה לי תגובה מאוד מאוד לא נעימה בגוף (לא משתמשת במילה בחילה כדי לא לפגוע, אבל תבינו לבד).... במילים אחרות, תעשו את זה אם אתן חייבות- אבל בב3קשה תחסכו את המראה ממני ומאנשים אחרים שבסך הכל רוצים לאכול בחוץ או להנות קצת בציבור. באותה מידה אני מתייחסת להחתלה ולשאר פעילויות "שהן חובה" עבור האם והילד- יש מקומות לזה, היו בהם- לא חושבת שצריך לאלץ ציבור שלם להריח או לראות דברים שהם בין אם ותינוקה ,וזה לא קשור לעירום אלא לפעולה עצמה שללא מעט אנשים עושה תחושה מאוד רעה,גם פיזית. ... אני מבינה את הצורך הבריאותי בכך-אבל בחייך..לכי לשירותים- פעולת הזרקה בשולחן אוכל -כולל ניגוב הדם וכו'...זה קצת מוגזם , וכמו שהיא יכולה להגיד: זו זכותי ואין לי ויכוח על כך, יש עדיין מידה של התחשבות במי שסביבך שבהחלט מתקבלת על הדעת בעיני. וזה כולל הנקה, החלפת חיתולים,הזרקות, גזיזת ציפורניים,חבישת פתע וכו' אחר כך: "היו שם שירותים מרווחים ונקיים" (זה נאמר נדמה לי ביחס למקדונלדס') ולאחר מכן: "לשלוח אותי לאכול בשירותים כי זה הפריע לי (למרות שללא ספק מסעדה נועדה לסועדים, ואין לי ספק שהעדיפות היא לאלה שבא לשלם ולאכול ולא לאנשים שבאו להניק/לחתל/להזריק ללא שמץ התחשבות בסועדים סביבם)". טוב - אולי אני לא בסדר, לא יודעת לקרוא ומביאה שטויות משומקום - אבל אני רואה קשר. והערה נוספת - זה שאת מתחילה את ההודעה שלך במילה: "סליחה" לא הופך אותך לפחות גסת רוח באופן שבו כתבת אליי. זה שאני חושבת אחרת מכן לא הופך אותי למתחסדת (כפי שכתבה קונכיה סגולה), לא הופך אותי ללא בסדר, לא הופך אותי ללא יודעת לקרוא, לא הופך אותי למדברת שטויות - לא שום דבר מכל אלה. זה הופך אותי בסך הכל לחושבת אחרת ממך. אולי בגלל זה אני רגישה במקומות אחרים וקוראת דברים באוריאנטציה אחרת ממך - אבל זה עדיין לא הופך אותי לכל אחד מהכינויים והתארים האלה שניתנו לי בהודעה שלך. מישהו הזכיר כאן קודם את החבר ההישראלית ואת חוסר ההתחשבות? גם גסות רוח זה מאפיין מצער של החברה שלנו.

אני לא

הסנגורית של קונכיה סגולה,אבל ההשגות והמסקנות שלך מכל מיני משפטים תלושים שחיברת יחד לאיזה מסקנה משלך -לא אומרות לי כלום. לדעתי- כיאה למישהי שבאמת לוקה בהבנת הנקרא- אספת אוסף של משפטים והפכת אותם למשהו שמקושר אחד לשני והחלטת שלזה התכוון המשרוו- ואז הגבת לזה. גסת אוח אולא, לי זה נשמע מצוץ לחלוטין ותפור בדיוק ע:פ מה שהתחשק לך והתיאם לך לקרוא, לא ע"פ מה שכתוב באמת.

Arfilit

New member
אני אנסה שוב

והפעם אצטט רק הודעה אחת - על מנת שלא תאשימי אותי בליקוט מקרי של משפטים: "לראות הנקה עושה לי תגובה מאוד מאוד לא נעימה בגוף (לא משתמשת במילה בחילה כדי לא לפגוע, אבל תבינו לבד). והיות ומעולם לא הסתרתי את התחושות הללו, יוצא כשאני מבטאת אותם מסתבר שיש לא מעט אנשים נוספים שחשים כך, אז כן- בהחלט מבקשת התחשבות ברגשות שלי ושל הציבור שסביבי.\. במילים אחרות, תעשו את זה אם אתן חייבות- אבל בב3קשה תחסכו את המראה ממני ומאנשים אחרים שבסך הכל רוצים לאכול בחוץ או להנות קצת בציבור. באותה מידה אני מתייחסת להחתלה ולשאר פעילויות "שהן חובה" עבור האם והילד- יש מקומות לזה, היו בהם- לא חושבת שצריך לאלץ ציבור שלם להריח או לראות דברים שהם בין אם ותינוקה ,וזה לא קשור לעירום אלא לפעולה עצמה שללא מעט אנשים עושה תחושה מאוד רעה,גם פיזית. לפני כמה ימיםפ הייתי במקדונלדס, נכנסה אישה ,ישבה לידינו -שלפה מזרק והזריקה לעצמה אינסולין. חשבנו שאנחנו מתים. אני מבינה את הצורך הבריאותי בכך-אבל בחייך..לכי לשירותים- פעולת הזרקה בשולחן אוכל -כולל ניגוב הדם וכו'...זה קצת מוגזם , וכמו שהיא יכולה להגיד: זו זכותי ואין לי ויכוח על כך, יש עדיין מידה של התחשבות במי שסביבך שבהחלט מתקבלת על הדעת בעיני. וזה כולל הנקה, החלפת חיתולים,הזרקות, גזיזת ציפורניים,חבישת פתע וכו'." עד כאן הציטוט - שהובא במלואו וללא דילוגים על מנת שכאמור, תאמיני לי שאני לא מוצאת משפטים מקריים לנוחותי (אציין שגם הציטוטים הנוספים שהבאתי לדעתי היו בתשובות ובהקשר מתאים אבל נניח לזה). עכשיו - נכון שהיא לא אמרה את המלים: "שילכו כל המניקות לשירותים" - אבל אפשר להגיד את זה גם בלי להשתמש במלים האלו. היא התייחסה במפורש לאותה אישה שהזריקה ואמרה שתלך לשירותים. לגבי המניקות - היא אמרה ש"יש מקום לזה" (לכל הפעילויות שבין אם לילדיה...) - ואני מודה - שאני לא מצליחה לחשוב על שום מקום שמיועד להנקה - לא במקדונלדס', לא בקניונים, לא בחנויות ולא בשום מקום אחר (שוב - ביוצא מן הכלל של איקאה). אז לאן בדיוק היא שלחה אמהות להניק? איפה המקום המסתורי הזה המיועד לכך ושכל המניקות לא שמעו עליו (ואני בכלל לא מתייחסת לשאלה האם ראוי להגלות את המניקות מכלל הציבור משום שלחלק מן הציבור לא נוח לראות הנקה). ואם כל זה לא מספיק, הרי שבסוף ההודעה, היא הבהירה, ברחל בתך הקטנה, שהיא מתייחסת באופן זהה להזרקות, להנקות, להחתלות וכיו"ב. אז כן גסות רוח או לא גסות רוח - זה לא מצוץ ולא תפור, לא גזור ולא מזוג. ובזאת אני מסיימת את הויכוח איתך - כי את אכן לא הסנגורית של הקונכיה, ולא נעים לי לנהל ויכוח עם מישהו שחושב שמותר לו להגיד לי כל מה שעובר לו בראש בצורה הכי גסה - ושסבור משום מה שזה הופך אותו לצודק יותר.

טל קר

New member
לאכול בשקט? עכשיו ההזרקה גם

מרעישה לך באוזן? המרחב הציבורי כולל כל מיני פעילויות כאלה שאנשים צריכים לעשות מדי פעם, כמו להזריק לעצמם אינסולין. אם שירותים ציבוריים נראה לך המקום לעסוק בפעילות רפואית, אם חו"ח תצטרכי תלכי את ותזריקי לעצמך בעודך מרחפת מעל האסלה בתנאי הגיינה משהו משהו. כשאת רואה משהו שלא נעים לך (מישהו מנגב ת'אף, מתעטש, משתעל, מזריק אינסולין וואט אבר) אפשר גם לא להסתכל, אפשר לחשוב איזה אחוז מחיינו כבר עובר מול הזרקות אינסולין. את לא חייבת לאחוז בידה ולומר לה שאת משתתפת בצערה על כך שהיא חולה במחלה שיכולה לגרום לסיבוכים מהגהנום, ועל כך שהיא צריכה להזריק לעצמה באופן יומי, אבל האם לצפות שפעם בכמה שנים שיוצא לך לראות כבר מישהי מזריקה, תתני לה לבצע מבלי לשלוח אותה לשירותים זה מוגזם?

למעלה