סיפור רע על מעבר לארצות הברית - צריך את עצתכם

יש סיבה שלא לאשר?

זה בטוח שאני לא מנסה כל מיני משחקים, ולא אסע בצורה כזאת כשאני לא יודע מה הסטטוס שלי. מעולם לא ניסיתי להערים על אף אחד, לא ניסיתי לשחק משחקים, והדבר האחרון שאני רוצה הוא לפגוע במשפחה שלי אחרי שאנחנו נלחמים כלכך הרבה בשביל להיות ביחד סוף כל סוף. לא אסכן הכל בצעד פזיז וטפשי, לא אסכן הכל בשביל שום דבר ואף פעם לא רציתי לפגוע.
יש סיכוי שלא יאשרו ויזת הגירה? כמה זמן לוקח לקבל את ויזת ההגירה הזאת למיטב ידיעתכם?

naf86

New member
אבל כבר שיחקת משחקים

אמנם אתה טוען שזה בתום לב, אבל מחלקת ההגירה האמריקאי לא בהכרח יסכימו.

האישור לאיחוד משפחות הוא לא אוטומטי. תצטרך לעבור בדיקות רפואיות וכלכליות לפני שאתה מקבל את הויזת הגירה. אם אני לא טועה בימינו מדובר על בערך 9 חודשים.

איזה משחקים?

מה שיחקתי? אם הייתי משחק משחקים הייתי אומר בקלילות במעבר הגבול בקנדה שאני גר בישראל ועכשיו הייתי בניו יורק. הכל בתום לב ומתוך כוונה להיות כן ולעשות את הדברים נכון. לא הייתי מאמין שיכולה להווצר בעיה. אם הייתי חושב כך, האם הייתי מסכן את כל הדבר הזה בשביל לילה במונטריאול? בסך הכל היתה פה אי הבנה, ואני מצפה מבני אדם להסתכל על כל מקרה לגופו, לחקור בצורה אובייקטיבית, ולא לכנות אותי פושע מלחמה ולנסות להפעיל לחץ בשביל לשבור אותי, בזמן שאין כאן שום שקר, שום דבר שאני מסתיר, להיפך. באתי ואמרתי את האמת בכל פעם שנפגשתי עם השלטונות, ושילמתי על זה מחיר יקר. אם הייתי משקר - הייתי עכשיו בניו יורק בלי שום בעיה. אפילו האחראי על המשמרת שם אמר לי את זה בפירוש.

naf86

New member
הפוך

היית צריך להגיד שאתה גר בישראל וזמנית אתה בניו יורק. זה האמת, בגלל שמבחינת הרשויות לא קיבלת אישור להגר.
אבל אתה אמרת "אני גר בניו יורק" וזה גרם לפקיד לגרד בראש ולחשוב "איך הוא גר בניו יורק אם הוא לא אזרח ואין לו אישור הגירה? משהו פה מסריח".

אתה בעצם הודעת לפקיד הגירה שאתה כבר עברת לארה"ב למרות שאין לך אישור לעבור. נכון, אתה תכננת לבקש אישור ולקוות שיאשרו לך. אבל בפועל לא היה לך אישור ביד.

לכן אם היית אומר את האמת (שאתה רשמית גר בישראל, ורק באופן זמני בניו יורק) היו ממשיכים לתת לך לטייל בניו יורק. מכיוון שהצהרת משהו שהוא לא אמת/מדויק (אני גר בניו יורק) עיכבו אותך.

בסדר

אני לא עורך דין ולא חושב בצורה כזאת. הגעתי ואמרתי אמת, הייתי טיפש ותמים כנראה, ולא הבנתי כמו שמנהל המשמרת שם אמר לי - היית משקר, היית עובר.
השאלה החשובה שלי היא כמה זמן ייקח להוציא את ויזת המהגר הזאת.

naf86

New member
אתה ממשיך עם אותה טענה

אתה לא אמרת אמת, אלא שיקרת. רק שאתה לא מבין ששיקרת.
נכון, זה היה בתום לב ולא בכוונה. אבל זה עדיין לא הופך את זה לאמת.

אתה לא גר בניו יורק. זה לא מקום המגורים הרשמי שלך כי אתה לא תושב העיר. נכון להיום, אין לך זכות להתגורר בארה"ב. אתה אפילו לא ביקשת באופן רשמי. מבחינת ארה"ב, אתה אזרח זר שבא לבקר.

נכון להיום אתה עדיין תושב ישראל באופן רשמי. זה שפיסית היית בניו יורק בחודשיים האחרונים לא אומר שאתה גר בניו יורק. אתה שם באופן זמני.

לכן הגעת ואמרת משהו שרחוק מהאמת. אם היית אומר את האמת, היית עובר. אבל כנראה לא הבנת מהו האמת במקרה שלך.

debby12

New member
מנהל
זה אכן לא נכון. יכולת להוציא ויזת הגירה

בשגרירות בתל-אביב לפני שנסעת. זה מה שהרבה מאוד אנשים עושים (ועם הנחיתה בארה"ב היא הופכת לגרין קארד)

BW37

New member
הדבר האחרון שאתה רוצה

הדבר האחרון שאתה רוצה כרגע זה לעורר דובים ישנים
ולהתלונן על ההגירה של ארצות הברית

האם זה יגרום לך להיכנס עם ויזת תייר עכשיו ? לא
האם זה יכול לעצבן את הפקיד שיטפל בעתיד בבקשה שלך ? כן

אז לקבל את הקביעה שאני פושע מלחמה?

אתה אומר שאסור לי להתלונן על מה שעברתי כי זה יכול לעכב את הויזה שמגיעה לי בתור אחד שנשוי לאזרחית ואבא לבן אזרח אמריקאי? האם אני יכול להכנס עם ויזת תייר עכשיו בכלל? מה זה משנה?

BW37

New member
שוב סמנטיקה

ברוב מדינות העולם המערבי
כמו קנדה ואוסטרליה
אם ישראלי יצהיר אמת במהלך בקשת הגירה
ויספר על כל השירות הצבאי שלו
על שירות בשטחים, בלבנון, בהתקלויות , בכיבוש אזרחים זרים
בכניסה לבתים באמצע הלילה, בחיפושים...

הוא לא יקבל ויזת הגירה, בדוק
ישראל היא הכבשה השחורה של העולם המערבי
וכן, חלק גדול ממה שעשית בצבא, היה עברות על החוק הבין לאומי
היה לך בנגמש פצצות עשן מתפוצץ ? כן, כי יש בכל טנק ונגמש
זה זרחן, על עברות קטנות מזה הולכים לכלא

זוכה001

New member
אל תשכח שהוא לא ידע

הרבה חיילים גרמנים במלחמת העולם השנייה זוכו תחת העובדה שביצעו פשעים ללא ידיעתם וחשבו שמדובר במשהו שהוא חלק מהמלחמה.

סביר להניח שגם הוא יצא מזה, אלא אם יוכח שהיה מפקד ואז חלה עליו אחריות כלשהי..

274

New member
לא ידע מה?

אתה משווה סכסוך לא פתור (ויש יאמרו בלתי פתיר) במזה"ת, שבה מעורבת מדינה שמקבלת עליה את כללי הדין הבין לאומי של מדינה שמחזיקה בשטח שאיננה מחילה עליו ריבונות - לנאצים?

אתה מבין מה שאתה כותב? מה קרה לך?

ולפותח האשכול -

אני הייתי מפריד לגמרי את ביחס שקיבלתי מהפקיד (ואכן קיבלת יחס נוראי, ואני מקווה מאוד שאותו בחור יפוטר אם לא גרוע מכך), לסטטוס ההגירה שלך.

אקדים ואומר (מניסיון) שדבר ראשון שהייתי עושה זה לכתוב את כלל השתשלשות העניינים (עד הפרט האחרון). עם הזמן מתחילים לשכוח פרטים.

ראשית והכי דחוף, הייתי מטפל בסטטוס ההגירה - אך אם הזמן דוחק - הייתי נעזר בעורך דין בעל ניסיון שיכול לזרז את העניין.

לאחר שהתאחדת עם משפחתך והעניין נפתר, גש או פנה לרשויות בארה"ב וספר את הסיפור על יחסו של הפקיד. שמור את הכעס (המוצדק ביותר) לאחרי שתפתור את בעיית ההגירה. חוץ מהעובדה שעליך לטפל כרגע בעניין ההגירה, בתור תושב מקומי תקבל גם יחס יותר טוב (זו דעתי בכל אופן).

בכל מקרה, מאוד הצטערתי לשמוע על המקרה שלך, גם ההגירתי וגם יחסו של הפקיד.

בהצלחה,
נסה לעדכן,

זוכה001

New member
חיילי הוורמאכט לא נחשבו כנאצים

הוורמאכט היה צבא לכל דבר ועניין, וזה אחת הסיבות שהם לא נשפטו.

זוכה001

New member
זה מה שנקבע עוד לפני נירנברג. שיילים שלחמו

בחזית לא ישפטו אלא אם ימצאו ראיות ספציפיות (ולא קולקטיביות) כנגדם.

מעבר לכך, מתקן ההכשרה של חיילי הוורמאכט היה ממוקם במקום אחד ואילו של האייזנצגרופן (שהיה חלק מה-S.D, יחידת המודיעין), היה במקום אחר.

עמדה רשמית

אז אני רוצה לקבל את זה כעמדה רשמית של ארצות הברית ואז הפקידים שלהם יכולים להצהיר את זה בלי בעיה. כרגע זה נראה לי חמור מאד. אבל זה משני. הדבר המרכזי הוא לחזור למשפחה שלי שם ואני לא יודע איך וכמה זמן זה ייקח.

טל ר

New member
מה בדיוק הבעיה בזרחן?

האיסור בחוק הבין-לאומי על שימוש בפצצות תבערה הוא כנגד מטרות אזרחיות בלבד. לגיטימי להשתמש בהן כנגד מטרות צבאיות שאינן נמצאות בקרבת אוכלוסיה אזרחית.

BW37

New member
סמנטיקה ?

יצא לך להעביר פעם חבילה מדודה לבן שלה בחול ?
יצא שאישתך \ חברה שלך ארזה לך את המזוודה ?

כששאלו אותך בביטחון אם ארזת לבד ואו נתנו לך משהו להעביר
מה אמרת ?
אם אמרת אמת לא היית עולה על הטיסה

האם קנית משהו בחול שהיה צריך מכס ? קנית יותר מבקבוק קטן של אלכוהול
ולא דיווחת
אל תהפוך את הסיפור לבחור הישר וההגון שעצרו אותו סתם

אני ישר

אני בחור ישן והגון. פעלתי במקרה הזה מתוך יושר כמו בכל מקרה אחר, ועשיתי מה שנאמר לי. לא ביקשתי שום סיבוך, ולא ניסיתי לעשות שום דבר לא תקין.

למעלה