הלו אבן
, מה המצב?
אז כהרגלינו אתייחס לפי פסקאות, אבל הפעם בסדר אחר, מהקל אל הכבד (לפחות עבורי
). ואציין גם כי ישנם הרבה דברים מסביב שרק יוצרים מיסוך על הנקודה המרכזית, ואין להם באמת שום השפעה בעניין. אז אני מקווה שתביני אותי בזה
.
אז לגבי שטיפת-המוח, כמו שאמרתי זה לא באמת חשוב האם אני שטחי כי ההורמונים והדנ"א שלי מובילים אותי להמשך לחיצוניות מסויימת או אם בגלל שהמדיה והחברה מובילים אותי להמשך לחיצוניות מסויימת שונה קצת. עדיין זו תהיה שטחיות, ומי שיהיה יותר שטחי בטיבעי גם ישאר יותר שטחי במזוייף ולהפך
.
אז זה לא חשוב אם אני אמשך לחזה-גדול או קטן, לשומן או רזון, לבלונד או לברונט, כמות המשקל שאיחס לזה תהיה זהה מבחינתי. כך אשאר שטחי בכל מקרה, ואני מאמין שבאותה המידה.
מעבר לזה ישנם המון דברים שטחיים שמדליקים אותי אישית, שאני די בטוח שלא לקחתי אותם מהסביבה או מהמידיה הפופולארית
. ובהמשך אומר כי ישנם גם מאפינים חיצוניים שמעידים על קצת יותר מרק החוץ... וגם הם יחשבו לצופה מהצד כשטחיים בלבד, למרות שהם יכולים גם לרמז (ורק לרמז!) על משהו מעבר (למשל תספורת מסויימת, או קעקוע, או סגנון לבוש, או פירסינג... וזו רק תחילת הרשימה...)
.
לנושא הבא - "שיהיה משהו שידליק וימשוך זה לא מוגזם לבקש...." וכו'.
שוב, כל-אחד ומה שמדליק אותו, ויש כאלה שלא נדלקים ונמשכים חיצונית בקלות, בין אם במודע או בין אם בלא-מודע, והם צריכים מספר גורמים חיצוניים או אני לא יודע מה - כדי להמשך. אז מה אנחנו יכולים לומר להם? אתם שטחיים? בסדר, אמרנו... ועכשיו מה?
ואת עדיין לא מצליחה להבין את הנקודה המרכזית. נכון כאורך הרשימה של המאפינים-החיצוניים הרצויים כך למימד-השטחי יש יותר משקל בסוגית בחירת בן/בת הזוג, וכן בחירה זו תחשב ליותר שטחית! בהגדרה....
אבל פה יש שני דברים שאת מפספספת, ואולי יותר... זה מה שאני חושב עליו כרגע:
א. אדם שמבצע בחירה-שטחית בתחום מסויים לא בהכרח יבצע בחירות-שטחיות בתחומים אחרים. ולכן לא ניתן לכנות אותו כשטחי באופן-כללי רק בגלל "בחירה-שטחית-יתרה" בתחום מסויים.
ב. עדיין לא הבנתי מי קבע את ההררכיה שלהיות פחות-שטחי זה נחשב יותר? בעינך אולי, ואולי גם בעיני, אבל זו רק דעה אישית! שנוחה לנו לאמץ כי אנחנו כאלה
. ואת מציינת לראשונה את החיבור שאת מבצעת בין הררכיה לשיקולי עלות-תועלת, ואולי מפה יבוא הפתרון וההסכמה בינינו
.
ולנושא של הררכיה כמשקפת יחסי עלות-תועלת... אני עדיין לא יודע למה... כי אף-פעם לא חשבתי על זה לעומק, אבל אני כבר יודע או יותר נכון מרגיש - שאת טועה בצימוד הזה כנכון תמידית. ואני אנסה לחשוב על מספר דוגמאות להמחיש זאת...
אבל זה פחות רלוונטי, כי אני לא בדיון לשוני, אם זה החיבור מבחינתך, אז מעולה. אני יכול להבין אותך לחלוטין! ככל שנוסיף פריטים לרשינת המכולת שלנו הסיכויים להצלחה יפחתו. אבל גם לאנשים "עמוקים" ישנן דרישות, כן? וגם אם הן לא תתמקדנה במימד החיצוני, הן תתמקדנה במימד הפנימי. אז לענות עליהן תהיה משימה עוד יותר בלתי אפשרית, לפחות לדעתי. ואומר גם כי הסיכוי ששני אנשים "שטחיים" יתחברו ויהיו מאושרים יחד הוא לדעתי (האישית והטריה בנושא) הרבה-יותר גבוה מזה של אנשים "עמוקים" לעשות זאת
.
מה לעשות התשובות לשאלות "השטחיות" הן הרבה יותר פשוטות ומידיות, לעומת התשובות לשאלות "המעמיקות"... וכדי ששני אנשים "מעמיקים" יצליחו לחיות זה לצד זו - יש צורך בהמון-עבודה, לפחות בהתחלה... כי כל אחד מביא איתו עולם-ענקי ומדומיין (מופשט) אותו הוא מכיר הייטב, ואוהב, ומעריך - ואז מוצג בפניו עולם-ענקי ומדומיין וחדש ושונה, ואומרים לו - בוא לכאן...
. אפילו בכדי להפגש באמצע צריך נס
.
בפועל? מה יותר
יעיל? להפסיק לבזבז את הזמן בלעמוד בכללים עליונים, ופשוט להתחיל לחיות! עמוק/שטחי/קריטריונים, כולם פה מתבכיינים בפורומים... אני נשבע לך! החיים האלה עפים מהר... מהר מידי, ועד שנסיים לחשוב ולהעמיק... זה כבר לא יהיה רלוונטי - כי אנו כבר לא נהיה פה
.
ועוד משהו אומר לך ולי (ולא אישי
), אבל להבנתי את כרגע רווקה ולא בקשר זוגי, כן? וכך גם אני...
, אז מבחינת תועלת - אין לנו הרבה מה להציע לאחרים, כן? עם כל "העומק" שלנו...
ולסיום, וזו הפסקה שאני מסכים בה איתך לחלוטין (לפחות ממה שאני זוכר
), אבל גם פה שני דברים:
1. כמו שאמרתי אכן ככל שרשימת-המכולת ארוכה יותר, כך הסיכוי למצוא מישהו יקטן, כי פשוט מסננים כל דבר אפשרי - מה שנקרא - "המצויין הוא האוייב של הטוב". ולדעתי ברי-מזל מסויימים (נשים וגברים, כן? אני תמיד כותב כזכר, אבל תמיד כל מה שאני כותב נכון לשני המגדרים
) מצאו בדיוק כל מה שהם רוצים, אחרים עדיין מחכים גם כשהשנים חולפות, ואחרים אומרים לעצמם - טוב, הגיע הזמן לתובנות חדשות בחיים - כי המצב שלי הוא שונה היום ממה שהיה כשהייתי בן 18! ואז לומדים מה חשוב יותר ומה פחות לנו... ומסירים פריטים מרשימת הדרישות. אבל גם פה אומר כל אחד לפי העדפתו! (ואתייחס למה שמפריע לך עדיין בסעיף הבא
).
2. את צודקת באמירה שלך שלקריטריונים שונים ישנה משמעות או חשיבות שונה... אבל את מפספסת שלכל אחד יש את ההעדפות שלו. עכשיו כן, לחיבור עמוק אולי תהיה יותר משמעות והשפעה לטווח הארוך, אבל מה עם הטווח הקצר? בלי הטווח הקצר - לא יהיה טווח ארוך! אז זה כן חשוב. וחוץ מזה, שישנם גם קריטריונים חיצוניים/שטחיים שיכולים להכניס המון משמעות, ואנרגיה-חיובית לזוגיות לאורך המון שנים, למשל חיבור-מיני ברמה גבוהה מאוד. שיחסי-המין כבר קופצים מדרגה והם לוקחים חלק רציני בזוגיות. את לא תביני זאת, ואולי גם לא אני... אבל יש כאלה שבהחלט יבינו זאת - וירצו בזאת. בעיניך זו תהיה שטחיות בהגדרה, אבל בפועל זה דווקא מה שמגביר את הסיכוי שלהם להצליח.
ואסיים רק בזה שאומר, אני לא אתעקש לשלול כל הררכיה בין קריטריונים, כי גם לי יש אחת! אבל היא עבורי רק בגדר העדפה או דעה-אישית, או ההבנה שלי את החיים - ואני לא יכול לבוא למישהו ולומר לו - אני מבין יותר ממך! אני רק יכול להשאיל לו את המשקפיים שלי, ולתת לו הצצה. אבל אם לא מוצא חן בעיניו, ולא מדבר אליו כלל? מה לעשות? זכותו - והוא לא נחות ממני בכלום... ובטח כשאני לא חי את הזוגיות המושלמת
בכל הדיון הזה מסתתרת לה שאלה הרבה-יותר גדולה של משמעות החיים, ושל מה חשוב בחיים, ושל הדרך אל האושר כפרט, ואחר כך גם כזוג... ואלה שאלות קשות שבטח אין להן תשובה אחת עליונה ועדיפה
. וזה המקום שלדעתי את מפספסת... אחד יקבל משמעות ואושר מאומנות, אחר מהמשפחה, אחר מהעבודה, אחר מיחסי-מין, אחר מזוגיות, אחר ממדיטציה והתכנסות פנימה, אחר מעזרה לאחרים, אחר מעבודת-כפיים... אני? נכון לעכשיו - מלחיות בלהקה ולפי חוקי-הלהקה
. עבורי זה הכי-עמוק שאפשר ונושא איתו המון משמעות, עבור שאר העולם? זה בטח ישמע כמו ממבו-ג'מבו
. וכמובן שלרוב לא ידובר רק על רכיב אחד, אלא על שילוב של כמה וכמה רכיבים... ובמינונים שונים - וכל אחד לפי העדפתו
.
והכי בקיצור? המטרה היא להיות מאושרים לא עמוקים, ולקיים זוגיות מאושרת, לא?
או שעומק = אושר, או הדרך היחדה אל האושר?
לילה-טוב