סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

איפה זה כתוב בחוק?

זה חדש לך שא"י כולה קדושה? מתוך הערך א"י בויקיפדיה- "בארץ ישראל התרחש חלק ניכר מההיסטוריה היהודית, ורוב היהודים (בפרט הציונים שבהם) רואים בה מרכז לאומי ודתי. לארץ ישראל חשיבות רבה, מבחינה דתית והיסטורית, גם בנצרות ובאיסלאם, ולפיכך היא מרכז חשוב לדתות האלה כמו גם לדתות אחרות שיצאו מהן." כוונתי הייתה כשאמרתי "דרגות קדושה" הייתה שיש ערים כמו 4 ערי הקודש (צפת טבריה ירושלים וחברון) קיום המצעד בהם היה מקומם יותר מאשר במקומות אחרים בארץ. ובאמת הויכוח איתך מתחיל להיות מאוס.

the new L

New member
אתה זה שטען

שיש במצעד עבירה על החוק, ואף הבאת שורה של ציטוטים לא רלוונטים. לפיכך עליך להראות שזה כתוב בחוק הישראלי או בפסיקה של בית המשפט. אם אינך יכול לעשות זאת - סימן שטענתך בקשר לקדושת ירושלים, טענת סרק היא. אני לא יכול להוכיח לך שזה לא כתוב בחוק, כי בשביל זה אני אצטרך לצטט לך את כל חוקי המדינה ושתראה שבאף אחד מהם לא כתוב שירושלים היא מקום קדוש. הדבר היחיד שיכולתי לעשות בעניין הוא להביא את רשימת המקומות הקדושים מאתר משרד הדתות וכך עשיתי. מכיוון שעל פי החוק הישראלי העיר ירושלים אינה מקום קדוש (אלא רק חלקים ממנה) - אין שום בעיה בקיום המצעד בירושלים. מצחיק אגב שאתה חושב שירושלים כולה היא מקום קדוש. אלוהים מחליט מהו מקום קדוש על פי החלוקה של מדינת יישראל לערים ומועצות איזוריות?

אתה צריך להוכיח לי שהחוק הישראלי

טוען שמערב י-ם היא לא קדושה. פסיקה שמראה שמאשרים את המצעד בגלל שמערב י-ם לא קדושה. מצחיק שאתה חושב שי-ם היא עיר לא קדושה. לא הוכחת שום דבר.

the new L

New member
לא! אתה זה שטען

שהיא כן קדושה, ולכן אתה צריך להוכיח זאת. אף אחד לא יפסוק שמערב ירושלים לא קדושה, כי אף אחד מעולם לא טען זאת בפני בית המשפט. עובדה היא שבית המשפט אישר את הצעדה, ואף חייב את עיריית ירושלים להשתתף בהוצאות הצעדה.

the new L

New member
אתה קורא את מה שאני כותב?

דיברתי על הוכחה מהחוק הישראלי, לא מויקיפדיה. גם הציטוט שלך מויקיפדיה לא דיבר על החוק הישראלי...

מערב ירושלים מקודת ליהדות לאיסלאם

ולנצרות הוכחתי לך ע"פ ויקיפדיה. תוכיח שהחוק הישראלי מבטל את הנחה זאת. אני לא יכול להוכיח לך שהוא תומך בה כי זה מובן מאליו ואני לא רואה את הטעם לנסות ולחפור בזה. בעיות הבנה עמוקות זו כבר לא הבעיה שלי.

the new L

New member
אז שניה

תן לי להבין את טענתך. כל ירושלים היא קדושה. עכשיו, נניח שיש שכונה שקרובה מאוד לירושלים אבל לא נמצאת לפי החלוקה של ישראל לשטחים מוניציפלים בירושלים עצמה. לכן, היא לא מקום קדוש. מחר בבוקר תחליט ממשלת ישראל שאותה השכונה תהפוך להיות חלק מירושלים. אז לדבריך - השכונה הפכה לקדושה על פי החלטת ממשלת ישראל. כלומר, לממשלת ישראל יש את הכוח להפוך מקומות לקדושים! מדהים!

the new L

New member
בהתחשב בעובדה

שגבולות ירושלים נקבעים משיקולים פוליטיים המסקנה היא שאתה מחליט מה קדוש ומה לא לפי שיקולים פוליטיים שאנשים עושים. פשוט לא יאמן.

אל תאמין איש לא מכריח אותך.

אגב, גם גבולות ירושלים בימי דוד נקבעו ע"פ שיקולים "פוליטיים" אז?

the new L

New member
אז זה מוזר בעיני

שאתה קובע קדושה לפי שיקולים פוליטיים של כל מיני אנשים. אבל טוב, זכותך. שבת שלום, נראה לי שהדיון הזה מיצה את עצמו מזמן...

בהחלט...

אני חושב שזה עצוב שאנשים הגיעו לרמת בורות כזו שהם טוענים שי-ם לא קדושה.:/

אשרת

New member
שים לב למה שהוא אמר - מבחינתו.

רק שמה - מה שבחינתו- זה לא מה שהחוק אומר, וכנראה שגם לא מה שבית המשפט טוען, וגם לא מה שמנע מהמשטרה לאשר את המסלול של מצעד הגאווה. פשוט מדהים אילו תירוצים ממציאים חלק ממתנגדי המצעד. תגיד, אם אני אחליט שבמחניתי כל מה שקשור לעיר מגורי הוא קדוש, אתה חושב שהוא באמת כזה?

החוק לא הגדיר אחרת, אלא אם כן

תביאי ביסוס דבר שאני מחכה לו כבר זמן רב משניכם.

אשרת

New member
מה שהביאו לך

אלו האתרים המקודשים על פי משרד הדתות. זה הקובע לא מה שאתה מחליט פתאום שזה קדוש. מה הבעיה בלהבין זאת? אתה טוען שמערב ירושלים קדוש - בבקשה תוכיח. תביא קישור לחוק שבו נכתב שמערב ירושלים מהווה אתר קדוש!!!

אתרים..

א"י היא שטח קדוש ליהדות, היא מופיע שם? לא! כי האתר הזה לא עונה על השאלה שנשאלת,.. השאלה היא אם י-ם היא עיק קדושה והאתר מראה על אתרים קדושים בלבד. ויקיפדיה והאמונה היהודית, הנוצרית והערבית אומרים שכן, ירושלים כעיר היא מקום קדוש. ביסוס שהחוק הישראלי חולק עליהן עוד לא ראיתי.

המשמעות של "חוק" זה דבר מוגדר.

אם "העיר ירושלים כולה" הייתה מוגדרת כמקום קדוש, זה היה כתוב בחוק. כל עוד לא כותבים בחוק כי קניון מלחה הוא מקום מקודש, הוא לא מקום מקודש, הוא קניון. אתה צריך להביא הוכחה כי עפ"י החוק הישראלי קניון מלחה במערב ירושלים הוא מקום קדוש לכל הדתות.

למעלה