סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

איזה כייף שלא אני צריך להחליט..

מחד גיסא, אני מאמין שיש לאפשר חופש מוחלט בנושאים אלו, ומסכים עם רב התוכן שבמאמר הבא. מאידך, אני רואה כפרובוקצייה מסויימת את ההתערטלות והחשיפה המוגזמת, בעיר שכל כך הרבה תושבים מתנגדים לה. איזה כייף שלא אני צריך להחליט :)

טשאפק

New member
שו התערטלות?

מתוכנן למיטב ידיעתי מצעד מכובד בלי השטויות שיש במצעדים בת"א. מובן שאת החרדים לא מעניין אופי המצעד, אלא עצם קיומו תחת דגל השיוויון לחד מיניים.

התערטלות וחשיפה..

במובן המטאפורי. זאת היתה כוונתי. אני לא רואה את הסטרייטים חוגגים כל שנה את המיניות שלהם. למרות שלמיטב זכרוני.. ישנה גם חשיפה גופנית לא קטנה, באותם מצעדים. קל וחומר, כשבסיטואצייה כזאת פרובוקצייה אחת גוררת שנייה - יהיו גם כאלה שיעשו דווקא.

JaboGirl

New member
הרבה זמן לא ראיתי סקר רציני

בפורום פוליטי בתפוז
ולעצם העניין, אני מתנגדת. פרובוקציה מיותרת.

אתם לא חושבים שיש אבסורד שהאירגון

שנוטה להיתיימר שכך שהוא הכי ליברלי סובלני ופתוח מתעקש על פגיעה ברגשות דת של מיליוני אנשים?

אשרת

New member
מה אבסרוד בזה?

הליבראליים דוגלים ב"חיה ותן לחיות" באופן כללי. בנתיים במדינה הזאת יש חופש דת אבל חסר חופש מדת. אין סיבה שמישהו יתחשב בך, כאשר אתה לא מתחשב בו כלל ועיקר. האם החרדים מתחשבים במשפחות שהם עלולים להרוס, כאשר הם עומדים בפתתחי בי"ס חילונים ומחלקים את הזוועות שלהם?! האם החרדים מתחשבים במנוחת השכנים כאשר הם פותחים כוללים במקומות אסורים?! ושאני לא אדבר על המוסלמים.ך..

חיה ותן לחיות זו סיסמא נחמדה..

אך כשאתה בא למקום המקודש ביותר עבור משהו אחר ומחלל ומטמא את המקום אתה לא נותן לו לחיות. איש לא כופה על אף אחד דבר. חיזוק האמונה, עדיין לא נחשב לאיזושהי עברה במדינת ישראל. אני לא כ"כ מבין ממה נובעת המרירות שלך כלםי האוכלוסיה החרדית.

אשרת

New member
ירושלים

קודם כל זאת עיר בירה. כן כן, גם של אלו שלא אוהבים נשים וגם של אילו שלא מתות על המין הגברי. מה לעשות?! שנית, המצעד לא נעשה במקומות הקדושים, לא במאה שערים ולא בשכונות חרדיות. חיזוק אמונה אינה עבירה במדינת ישראל. אבל מה דעתך על כך שיש לי את הזכות להיות חופשיה מהדת? למה שאני התחתני הייתי צריכה לשלם 600 ש"ח לרבנות , לטבול במים מזוהמים של המקווה, ולשמוע את הרבנית מבלבלת לי במוח על סרטן הרחם למי שלא טובלת במקווה, וכיצד אני אמורה לענג את בעלי במיטה על פי כללי היהדות (ושרק להסביר לך - זה נושא שאני גם לא מדברת עם החברות הקרובות ביותר שלי). מומלץ שגם חופש מאמונה וכיבוד וסובלנות כלפי אנשים אחרים מבלי להפעיל עליהם טרור, יחשב כדבר מבורך.

ירושלים, אולי עוד לפני שהיא עיר

הירה היא עיר קדושה למיליוני אם לא מליארדי אנשים בעולם שבעינהם המצעד הזה פסול. אני מסכים איתך שבכמה מקומות הדת היהודית ולשנית במדינת ישראל אבל זה היחוד שבה, מדינת ישראל היא מדינה יהודית של היהודים יותר ממדינת כל אזרחיה. ייתכן שיש לחפש אלטרנטיבות עבור מגזרים מסויימים, אבל זה לא קשור לדיות הזה.

אשרת

New member
ירושלים היא בירתה של מדינת ישראל.

לצערך הרב ולצערם של החרדים , ההומואים הם אזרחי המדינה והם משרתים והם משלמים מיסים ונוטלים חלק פעיל בחברה הישראלית. זאת זכותם הדמוקרטית והחוקית לקיים את המצעד שלהם גם בירושלים. כמו שזאת זכותם של החרדים לעמוד באמצע ת"א ולנסות להחזיר אנשים בתשובה ותוך כדי כך להרוס משפחות. תבין, אני אשאר יהודיה גם אם אני אתחתן בחתונה אזרחית ואת ה-600 ש"ח הללו יכולתי לתרום אותם למשל .... למקלט לנשים מוכות. נראה לי יעיל יותר מאשר לתת את זה למוסד מסואב כמו הרבנות הראשית ומאשר לשמוע מישהי אשר לא ברור לי באיזו זכות היא דוחת את אפה לחדר המיטות שלי!

וזה חוק שמעוגן בדמוקרטיה הישראלית

לא לפגוע ברגשות דת. מצעד בעיר המקודשת ביותר ליהדות ולנצרות ואחת מהקדושות ביותר לאיסלאם היא עבירה על החוק. במילים אחרות משתתפי המצעד הם עבריינים. ירושלים יותר משהיא בירת ישראל היא סמל תרבותי, קיום מצעד הגאווה בי-ם הוא לא יותר מנסיון להראות כוחניות ופרובוקציה מיותרת שמעמדה המשפטי עוד איכשהוא מוטל בספק. עם הפיסקה האחרונה כבר הסכמתי איתך. הדת היהודית פולשנית במובנים מסויימים במדינת ישראל. אני לא מבין מדוע טרחת לרשום אותו שוב.

אתה יודע שמבחינת הדת זה פוגע מאוד

העובדה שאתה כותב כאן בערב שישי. אז אתה עבריין בדיוק כמו הצועדים.

ברגשות דתיים של מי אני פוגע?

אני עושה משהו בפומבי? אני מארגן מצעד מחאה בי-ם שבו ישתתפו 10,000 איש וכולם ישחקו בלפטופים שלהם במקום? אני מוצא שההשוואה שלך לא רלוונטית.

the new L

New member
להגיד

שהומואים מטמאים את ירושלים זה בדיוק כמו להגיד שיהודים מטמאים את מוסקבה (אם להתייחס לאנטישמיות במהלך המאה ה-20 כתור אנלוג). אלו לא דיעות שמדינה מודרנית צריכה להתחשב בהן!! זה לא לגיטימי לדרוש מהמדינה להתייחס להומואים כאל גורם מטמא. ומי שחושב שהם מטמאים את ירושלים - שיחשוב ככה - אין לי שום רצון להתחשב בו על כך, בדיוק כמו שאין לי שום רצון להתחשב בשונאי יהודים אם אחליט לטייל ברחבי אירופה עם מגן דוד על צווארי.

אוי נו...

לפי הא6מונה היהודית מעשי התועבה הללו מטמאים מקומות קדושים ועל כן הם מהווים פגיעה ברגשות דת. ההשוואות שלך חולניות ואינן רלוונטיות, בוודאי שלא למקרה הזה.

אשרת

New member
למה לא?

חסר אנישטמיים שחושבים כך לגבי היהודים? צר לי לומר לך, אבל ירושלים לא שייכת לאף רב ואינה בלעדית לחרדים, במיוחד שלא הם אלו שמשלמים את המיסים שם...(למשפחות מרובות ילדים יש הנחה בדרך כלל בארנונה, וכנ"ל לאנשים עניניים). העיר הזאת שייכת ל-כולם. זאת בירת המדינה וזכותם של האנשים לקיים שם מצעדים. המצעד לא עובר מתחת לבית של החרדים , כך שיפסיקו ליילל.

אשרת

New member
אני חשובת שאתה פספסת את כולנו.

אף אחד לא משווה בין תורת הגזע הנאצית לבין הדת היהודית. משווים בין איסורים של אקטים מסוימים בגלל רגשות הציבור. זה הכל.

למעלה