סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

אני לא חושב שפיספסתי דבר.

את משווה בין הסלידה של הדת היהודית מהנושא ההומוסוקסאלי, לאנטישמים שסלדו מיהודים. אני חושב דווקא שאתם פיספסתם משהו.

אשרת

New member
זה אותו דבר.

סלידה ממשהו שונה והרצון למנוע מאותו שונה פעולה שהיא חוקית לחלוטין רק משום שאתה סולד מזה. אתה פספסת ובגדול. אני בכל מקרה מצטרפת ל-NEW L ומסיימת את הדיון עמך בנושא זה בנקודה זו של השרשור.

יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא...

אבל אם את וthe new L החלטתם שלנהל איתי לא הולם אתכם, אני לא אמשיך. לילה טוב, היה טוב וטוב שהיה.

אשרת

New member
לא קשור ללא הולם אותנו.

אני מדברת בשמי. אני משערת שכל אחד הבין את הדעה של הצד השני. אני לא אשכנע אותך בצדקת דרכי, אתה לא תשכנע אותי בצדקת דרכך. זה הכל.

טשאפק

New member
חילול שבת חמור כמו משכב זכר

ודינו ע"פ ההלכה סקילה. בכל שבת שנייה יש חילול שבת המוני בירושלים כשבית"ר משחקת. אז למה החרדים לא מפגינים שם? לא מאיימים ולא מתפרעים? זה לא "פוגע ברגשות"? פשוט, מאוהדי בית"ר הם פוחדים. הפגיעה ברגשות היא רק תירוץ להתפרע ולהוציא קיטור. ממצעד שלא עובר באיזור חרדי או בעיר העתיקה, הם יכולים להתעלם כמו ממשחקי בית"ר.

the new L

New member
העניין מאוד פשוט לדעתי

אין שום סיבה שלא לקיים את המצעד בירושלים. מי שיש לו בעיה עם הומואים - זאת הבעיה החולנית שלו. בדיוק כמו שבגלל קיומם של אנטישמים זה לא הגיוני לאסור צעדה של יהודים בערי אירופה שונות - זה שקיימים שונאי הומואים או אנשים שחושבים שיש משהו לא בסדר או טמא בהומואים - בשום אופן לא אומר שיש לאסור על קיומו של מצעד הגאווה - בכל מקום בו ירצו לקיים אותו.

trigotrigo

New member
הקרב על ירושלים

חזון מלחמת האחים נדמה כי סופו להתנפץ על מרכבות המצעד. האם בשם ה"דמוקרטיה" מוכנה הקהילה ההומו-לסבית לעשות כל שביכולתה ולהילחם בחירוף נפש על קיום מצעד בירושלים? האם בשם חופש הביטוי שלהם יידרס חופש הביטוי של אנשים מאמינים או אזרחים שהדבר מפריע להם בקנה המידה שיתקיים, ולא משנה מאיזו סיבה? למה ההתעקשות צריכה להיות דווקא על הדבר הכי גדול ומרעיש שאפשר למצוא? לדעתי זה באמת חבל.

the new L

New member
כן!

בשם חופש הביטוי יידרס חופש הביטוי (חופש הביטוי דווקא?) של אנשים מאמינים. כל אדם יכול להאמין במה שהוא רוצה, אבל לא חייבים לכבד כל אמונה. אם נוצרי מאמין שיהודים הם חוטאים ולכן נפגע מקיומם של יהודים, זה לא אומר שצריך לא לאפשר ליהודים לצעוד רק כי זה פוגע בנוצרי. וליהודים האלה יהיה מותר לצעוד גם בעיר שרוב תושביה הם נוצרים. כך - חובה עלינו לאפשר לקהילה לצעוד בירושלים, למרות שרבים שם נפגעים ממנה. כי הקהילה ההומו-לסבית לא עשתה שום דבר רע לתושבי ירושלים ולא ניסתה לפגוע בה בשום צורה שהיא.

trigotrigo

New member
לא חייבים לכבד כל אמונה?

זה בדיוק עומד בסתירה לבקשה שלך לכבד את רצון ההומו-לסבים, שהרי קיום המצעד עומד בגדר קיום אמונתם שלהם באידיאולוגיה שלהם. כל מי שמתנגד לקיום המצעד נפגע עצם קיום המצעד.

the new L

New member
אז אתה תומך

בכיבוד האמונה של אנטישמים לפיה יהודים הם אנשים רעים ולכן אסור להם להתקרב לאיזורים בהם מתגוררים אנטישמים?

trigotrigo

New member
אני מראש אימנע מלהיכנס לאזור שאותו

מאכלסת אנשים שאני יודע שהשקפת העולם שלי ושלהם אינה עומדת בקנה אחד.

the new L

New member
זכותך

אבל אתה חושב שצריך לאסור על אנשים לצעוד במקום שבו גרים אנשים שמתנגדים להשקפת עולמם? אני אישית חושב שאם במקום מסויים גרים אנטישמים - אז דווקא על יהודים לצעוד שם - על אפם ועל חמתם של שונאי היהודים. אתה מתנגד לכך?

trigotrigo

New member
אני חושב שלעשות בכוונה לא עוזר בכלל

ההתעקשות הזו כוללת הרבה יותר מסתם להגדיל את סידורי האבטחה. היא כוללת פגיעה ממשית בזכויותיהם של אחרים, על מנת לקיים זכויותיהם של המשתתפים במצעד.

the new L

New member
אסור לוותר לאנטישמים!

גם אם זה אומר שצריך להגדיל את סידורי האבטחה. זכותם של היהודים לצעוד בכל מקום בו הם רוצים לצעוד, ואין שום סיבה להתחשב ברגשות של אנטישמים.

trigotrigo

New member
זה לא עניין של ויתור.

זה עניין של לא לעשות דווקא. יש מאות אלטרנטיבות אחרות לקבוצה יהודית לצעוד במקום בלב "מעוז אנטישמי" כלשהו. כך גם לקהילה ההומו-לסבית. הם יכולים לצעוד גם במקום שאינו ירושלים, ולו בגלל הייחודיות של ירושלים כבירה שאינה ככל בירות העולם.

אבל זה לא לעשות "דווקא"

מדבור כאן בעיר בירה של ישראל. מדובר כאן באזרחי ישראל. הכי הגיוני בעולם שאזרחי ישראל, יירצו לצעוד בבירת ישראל. זה שיש שם כמה פרימיטיביים חוליגנים, זה לא בעיית הצועדים.

trigotrigo

New member
זה בדיוק לעשות דווקא.

למה? כי מראש ידוע להם שהסוגייה בעייתית ושירושלים היא לא עיר בירה רגילה.

the new L

New member
אז לדעתך

כן צריך להתחשב בכל אמונה, גם אם האמונה היא שנאה חסרת כל פשר לקבוצת מיעוט מסויימת?

trigotrigo

New member
צריך לאפשר למי שמחזיק באמונה זו

להחזיק בה, כן. בזה אני מצדד. זכותו הבסיסית של אדם להאמין במה שהוא רוצה. אני לא יכול להכריח מישהו שרוצה לחשוב שהשמש זורחת בערב שיחשוב שהיא זורחת במזרח.

the new L

New member
כמובן

שצריך לאפשר לכל אחד להחזיק בכל אמונה. זה לא אומר שצריך להתחשב באמונה שלו. האם צריך להתחשב באמונה של כל אדם?

למעלה