סקר מ.ב.ד...

כבר רבע השעה החרפה באויר

ואף אחד לא מסביר מה קורה פה. למי בדיוק היה כאן איכפת ששירשור שממילא מקופל ועומד מתארך לעומקו??? עינו של מי היתה צרה בזה? תענו דחוף! איך אפשר להוריד לטמיון עבודה חשיבתית רבה במחי יד ועוד לא מסבירים? איפה אתה רפי? למה בדיוק בנקודה הזו אתה נעלם? האם אתה קשור לזה? האם נרקח דיל בינך להנהלה שאתה מפסיק להגיב ובתמורה לכך הם מוחקים אותי ומשאירים אותך אחרון או שאני טועה?

אולי תפסיק לבלבל...

את המוח אין לי מושג מה קרה! ואתה ממשיך להיות חשדן ושמרן ואתה עוד לא מבין שמורדכי הוא נמבר 1 נמבר 2 ונמבר 3, ואף זמר לא מתקרב אליו.

אני את דעתי אמשיך להביע

ודווקא כשאני רואה שמוחקים את דברי, אני מתחזק יותר ויותר בידיעה שיש המון אנשים שלא מפרגנים לאברהם פריד שהוא המשקיען הגדול ביותר במוזיקה החסידית, לפניו לא היה כזה ואחריו לא יהיה. מעניין שדווקא כשהצגתי את רשימת השירים החדשה והתחיל להתפתח דיון עניני, מחקה יד נעלמת את הכל מן הכתב. אותי זה לא יבלבל וכך גם לא את יתר המשתתפים כאן.

נחזור לנקודה בה נקטע הרצ

שאלת על ענבי הגפן והצגתי 3 טיעונים שמסבירים את חוסר ההשקעה. ענית על זה "התחיל בסימן טוב ונגמר בענבי הגפן", שאלתי אותך שאתה לא עונה לענין, ובקשר לענבי של פריד, אמרתי שזה לחן סוחף, שילוב אגדי בין שמחה לדבקות ומושמע עד היום בחתונות לעומת שירו של ורדיגר. עכשיו תמשיך אתה ותסביר מה ענית על עצם טיעוניי על השיר ועל כל הרשימה שהצגתי. קדימה.

אם תוכל לכתוב את הרשימה...

אחד אחד וכל הודעה נדון על שיר אחר (ואל תגיד שאין לי סבלנות אליך).

ברצון רב

למרות שאני ממש לא מתכוון לדון איתך על כל שיר כי עד כדי כך אני לא משועמם. א. ושים חלקנו מתוך ניגונים חסידיים. ב. שמע השם מתוך הנני. ג. עושה שלום מתוך נשמה. ד. יענך מתוך משיח במהרה יבוא. ה. אמת אתה הוא ראשון מתוך לולא. ו. יהא רעוא מתוך אני מאמין. ז. ענבי הגפן מתוך אין עוד מלבדו. ח. עוד יישמע מתוך זכרונות. ט. שבח מתוך אותה קלטת. ייתכן שכתבתי כאן שירים אחרים אבל מה אעשה שרבים הם מלמנות.

שמע ה`... עושה שלום...

אני שמעתי אותו הרגע וזה פשוט שיר מרגש ויפה עם עיבודים ישנים של פעם ואני חושב שאתה בוחר את השירים בצורה אקראית ובלתי מקצועית בעליל. לגבי עושה שלום אז זה פשוט עם שיר עם עיבודים מקצועים ולחן יפה מאוד שמזכיר את הצפייה לשלום בין כל חלקי עם ישראל ולא יודע מה מצאת גם בשיר זה פסול.

ועוד דבר על עושה שלום...

השיר מסתיים בצורה יפה של חזנות קלה כמיטב המסורת של מורדכי.

אני רואה שרף התגובות עלה

ל 102. לא יודע מי הכניס את התגובה האחרונה. אני בכל אופן רואה רק תגובות ישירות להודעותי ולא בצדדים כי אני מוחק סימניות. אז נא להגיב לעצם דברי ולא בצדדים.

תגיד לי ר' קומבינטור

אתה חושב שמישהו יכול לשים לב בצורה כזאת של שירשור מי מגיב למי? זה ממש בלתי אפשרי. אבל תמשיך בשלך. זה בכלל לא נורא.

עכשיו אתה מבין

למה א"א לדון על כל שיר? כי מה שאני יאמר אתה תאמר להיפך. חבל מאוד שא"א לכתוב כאן תוי נגינה בפלאפון. או אז הייתי מוכיח לך פלאים איך השירים הללו ועוד רבים אצל בן דוד הם כה מרוחים וחסרי בנין מוסיקלי. איך היה בא לי להראות לך כמה שהשיר שמע השם לא תופס בקושי שני שורות קצרות בדף התוים שלידי כרגע וכמה הוא לא מפותח וענתיקי. טוב. אני מדבר על הקו הכללי, שבן דוד מכניס לקלטותיו שירים בשביל החלל שנותר ולא בדיוק איכפת לו התוצאה.

במחוזותינו נוהגים בשעה ז

לאכול ארוחת צוהריים ואף לפרוש לשינת הצוהריים.

אברהם פריד

כעת אני שוכב ושומע את "אין שכינה שורה לא מתוך עצבות אלא מתוך שמחה של דבר מצוה" של פריד מתוך שטר התנאים. אני מרגיש איך אני נכבש בקסם ובמתיקות של ה"אלא מתוך שמחה". והנה פתאום המוסיקה נעצרת! בום! מעבר חד! הסקספון נותן קולו, הסטרינגס אף הם מנענעים לעומתו והכל יוצא מולי במחול ובזמר! "מצוה גדולה להיות בשמחה ת-מיד" אי אי אי מצוה גדולה, עם כל השמחה, עם כל האושר, עם כל עצמותי, כפי שרק אמן מוכשר וכביר כמו אברהם פריד יודע להמחיש! אח... נס שהוא קיים.

עכשיו אתה מבין

למה א"א לדון על כל שיר? כי מה שאני יאמר אתה תאמר להיפך. חבל מאוד שא"א לכתוב כאן תוי נגינה בפלאפון. או אז הייתי מוכיח לך פלאים איך השירים הללו ועוד רבים אצל בן דוד הם כה מרוחים וחסרי בנין מוסיקלי. איך היה בא לי להראות לך כמה שהשיר שמע השם לא תופס בקושי שני שורות קצרות בדף התוים שלידי כרגע וכמה הוא לא מפותח וענתיקי. טוב. אני מדבר על הקו הכללי, שבן דוד מכניס לקלטותיו שירים בשביל החלל שנותר ולא בדיוק איכפת לו התוצאה.

אני את דעתי אמשיך להביע

ודווקא כשאני רואה שמוחקים את דברי, אני מתחזק יותר ויותר בידיעה שיש המון אנשים שלא מפרגנים לאברהם פריד שהוא המשקיען הגדול ביותר במוזיקה החסידית, לפניו לא היה כזה ואחריו לא יהיה. מעניין שדווקא כשהצגתי את רשימת השירים החדשה והתחיל להתפתח דיון עניני, מחקה יד נעלמת את הכל מן הכתב. אותי זה לא יבלבל וכך גם לא את יתר המשתתפים כאן.

למעלה