אני לא מרגישה ככה
זה נכון בהרבה מקרים. הרבה פחות כאן..
בהמשך לדיון באתרי היכרויות - פנה אלי מישהו שעשה רושם מעניין ומיוחד, אז צ'וטטתי אתו, והיה נחמד עד ששאלתי מה הוא עושה בעבודתו. הוא ממש לא רצה לגלות לי במשך זמן רב, בטענה שאז אני אשנה את כל גישתי אליו. כבר התחלתי לחשוב שהוא סרסור או סוחר סמים. מה כבר יכול לגרום לי לחשוב שאדם הוא רע ולא מתאים לי? בגלל עיסוק זה או אחר? בסוף הוא אמר לי שהוא ספר
מאז למדתי כמה דברים מעניינים על שגרת יומו של ספר
זה כובן לא גרם לי לחשוב דברים לא יפים עליו.
בערך באותו הזמן פנה אליי (זה לא שאני רק מחכה שיפנו ולא פונה בעצמי, אבל כך קרה עם שני הנ"ל..) אחד שמנהל פרוייקטים בתחום כלשהו (בכוונה לא כותבת איזה, כדי להשאיר קצת אנונימיות). נפגשנו וניסיתי לדבר אתו על מה שהוא עושה. לשאול שאלות, להבין, להתעמק. מהנסיון שלי, כמעט תמיד, כאשר מתעניינים לעומק במקצועו של אדם חדש שמכירים - השיחה קולחת ומגיעה לתחומים מעניינים ונעימים. הבחור הזה התייחס לכל דבר כל כך בשטחיות! היה לי כל כך לא נעים אתו, כל כך שטחי ומיותר.. (כך היה לגבי כל תחום בחיים שניסיתי לדבר תאו, פשוט אדם ללא עומק
)
כתבתי את שני הסיפורים הנ"ל כדי להמחיש את טענתי, ולהסביר למה אני שואלת.
פשוט סקרנות טבעית, ורצון לקבל משהו מההתלהבות. תמיד כשאני מדברת עם מישהו שאוהב את עבודתו אני מרגישה שמשהו מההתלהבות דובק גם בי לרגע. זה פשוט נעים
ולגבי המקום הזה - הפורום - אני חושבת שקיבלת כבר הדגמה למידת ההעמקה כאן - כתבת משהו ולא פירטת לעומק כי חשבת שלא יתעניינו עד כדי כך, וברגע שנכנסת לעומק נוצרו כמה שרשורים מעניינים רבי משתתפים (כאלה שלא היו פה כבר זמן מה..). אני חושבת שזה פחות אופייני לעולם הגדול ומרגישה כאן מקום "בטוח" להעמקה וחוש ביקורת בריא. לכן חושבת שמה שכתבת פחות נכון לכאן.