עברי לא בטוח שרוצה גם את האחים וגם את האחיות

טוב, אני מרוצה סה"כ

לא שאפוקליפסה היו גרועים או משהו, אבל הם ראפרים, ואני לא מתחברת לסגנון הזה ולא יכולה ממש להעריך אותו אז הם לא יחסרו לי. חבל שהם שלושה אגב, היה יותר מתאים לשם שלהם להיות ארבעה.
רציתי קודם כל שהאחיות יעברו והן יעברו, תיארתי לעצמי שלא יוותרו על מיראז' וגם לא על פיוז'ן, כי זה כ"כ חלק מהקטע להקים להקה בתוכנית והם קיבלו שם מההפקה של אקס פקטור העולמית ואם לא הייתה כוונה להשאירם לא היו טורחים עם זה, אז זה היה בין האפוקליפטים לאחים ואני העדפתי את האחים. יופי.

באשר לבנים, זו נבחרת קצת חלשה, שמחתי שבן גולן עבר, אהבתי את זה שהוא לקח שיר של מאיר בנאי, היה חסר לי קצת רוק בין כל הבלדות המרגשות. באשר לליאור דרעי, כשהוא בחר את ניצוצות שמחתי, כשהוא התחיל לשיר הצטערתי, חבל לי עליו כי יש לו קול טוב. גם יהב טווסי לא היה טוב ולא הבנתי למה סקעת כל כל התלהב ממנו, אבל שיהיה. גם לא הבנתי את ההתלהבות מאורי שכיב, אותי הוא שעמם.

danlevin1

New member
שילך לתיאטרון

יש לו כישרון אבל לא בשירה
בסופו של דבר , זאת תחרות שירה לפני הכל ואחרי הכל

יהב לא מפריע לי כמו לאחרים פה

וגם לא מפריעות לי המחוות הדיוואיות שלו כשהוא שר, והוא דווקא נראה לי ילד חמוד, הוא פשוט לא הרשים אותי במיוחד עד כה ביכולות השירה שלו והוא לא מישהו שמביא משהו יצירתי משלו שמחפה על כך.
לא הצטערתי מרה על כך שליאור דרעי עזב ויהב טווסי נשאר למרות שאני מחבבת הרבה יותר את הקול של ליאור ואת הנישה שלו, כי ליאור בא עם גישה תבוסתנית שחיסלה אותו, ועם משתתפים חזקים מכל עבר במילא אין לו סיכוי בתחרות הספציפית הזו. גם לבן גולן יש בעיה של ביטחון עצמי, אבל הוא בא עם הרבה יותר רעב מליאור דרעי.

xjoiq

New member
את לא היחידה גם סקעת ופורטיס

אבל הנישה הביזארית שלו לא מתאימה לא למיינסטרים ולא לאקס פקטור

X יו יו S

New member
אני מסכימה איתך בקשר לאפוקליפסה

אני גם לא מתחברת לסגנון ולא יכולה להחליט אם טובים או פשוט שונים

תאמת כמו שכבר כתבתי בפורום אחר
אני חייבת לציין שאני מאוכזבת
העונה התחילה עם הרבה מתמודדים שווים אבל אין להם זכר עכשיו
גם כי חלקם עפו כבר וגם כחלקם הביאו ביצוע מדהים באודישן הראשון ומאז הביצועים שלהם פחות יפים

שלום לך!

נחמד לפגוש אותך פה... מה שלומך? לאן נעלם תורג'י מהחתימה שלך?

מי חסר לך מאלו שעפו?

X יו יו S

New member
נחמד לפגוש אותך פה

בדיוק השבוע חשבתי עליך רציתי לשאול אותך משהו
אבל אמרתי לעצמי אין מצב את בטח בתרדמת עד התוכנית הבאה שתעקבי אחריה
ומאוד שמחתי לראות שזאת אקס פקטור

אהבתי את גבריאל זה שהיה שומר\מאבטח בבית אבות
בכלל לא הראו אותו אחרי אודישן הראשון שלו
את חן לוי, מאיה פינטו, בן שופן, ראודור .
זה מה שאני זוכרת
בעיה גם אלו שנשארו ואני בעדם
היו ממש טובים רק ביצוע ראשוני שלהם
כמו אחים אגמי (טום ממש חתיך הוא טיפוס מעצבן אבל חתיכות שלו מנצחת לצערי )
ליאב החתיך , תמר, ומאיה, למרות שלה יש סיבות מקלות אני מקווה שביצוע הבא שלה היא כבר תהיי בריאה

נ.ב נראה לי שכבר דיברו על זה שלא תמיד כישרון גורם להיות בעד אנשים מסויימים

בקשר לאיתי אני כבר חושבת שכל מי שמכיר אותי כבר יודע שאני אוהבת אותו

פשוט לא היה לי מקום ששינתי את החתימה שלי לפני חתימה הנוכחית
אז הרגיש לי מוזר להחזיר את משפט שהתפנה לי מקום
אפילו התעצלתי לתקן את משפט על JTT

בכל מקרה אני עדיין עוקבת אחריו שלשום הוא היה בתוכנית שמועות בערוץ 10
כמובן שהוא שוב הזכיר לי את עצמי בזה שהוא ציין שהוא נוהג לשים מראות בפני אנשים .
לצערילא ברור לי מה נסגר עם סדרה בכיכובו שהייתה אמורה להיות בקשת
והתעצבתי שהוא ואנה נפרדו. לא שהכי הייתי בעדם
אבל ראבק הוא כבר צריך להקים משפחה

ניערתי מעלי את כדורי הנפטלין...

לא זוכרת את גבריאל, זוכרת שהיה מישהו עם שאוורמה צימחונית אבל לא זוכרת מי זה היה...
ככה זה באודישנים, מה גם שהיו טובים שהועברו ולא ראו את האודישן שלהם בכלל כמעט.

חן לוי - אני חושבת שאני מעדיפה אותה על נטע רד, אבל זה בגלל שאני לא ממש זוכרת את נטע רד חוץ מהקטע עם השלישיות וההתנהגות המגעילה של הילה שליו כלפיה, כלומר, דווקא נתנו לה פוקוס ואני זוכרת שעברי התלהב ממנה (?) אבל איך היא שרה, מה היא שרה... לא זוכרת. בכל מקרה בבוגרים יש רק מקום לשלושה, ואני מעדיפה את רוז ומאוריציו ונראה לי שאבישחר בטוח בפנים. אבישר - למרות שעד כה ממש לא התלהבתי ממנו, השופטים ממש נמסו מהביצוע שלו לליונל ריצ'י, אני לא, כלומר, ביצוע טוב וזה, אבל לא ברמה של המקור - כי שמאלץ בצד, ריצ'י הוא ווקאליסט לתפארת ולכן זה קצת בעייתי בעיני לקחת שיר שלו ולעשות אותו כמו שהוא בלי לתת לו איזה טוויסט או פרשנות אישית.

האחים לא מעצבנים אותי בכלל, ואני עוד לא כל כך מזהה מי הוא מי, למרות שהם שונים ווקאלית (כלומר, לעשות את ההתאמות בין השירה לטסטות לחתיכיות). אני בעדם אבל לא נראה לי שיש להם סיכוי, כי כמו שכבר אמרו פה, עברי לידר לא יוותר על הקרקוקליות ולא על מיראז' וההפקה לא תוותר על פיוז'ן. אז נראה לי שיש להם צ'אנס רק אם מיראז' או פיוז'ן יפשלו.

באשר למאיה אמה שרקי ניר מוזס שלום, לדעתי למרות הצרידות היא הייתה טובה גם בביצוע שלה לנות'ינג קומפר טו יו (אין לי כוח לעבור לאנגלית), היא עשתה את זה שונה. כמו במקרה ריצ'י, קשה להתעלות ווקאלית על שינייד או'קונור, לכן כשלוקחים שיר שידוע בביצוע של זמר ממש טוב, כדאי לעשות אותו קצת אחרת וזה היה היתרון שלה. כמובן שאם כל העיבודים שלה ישמעו אותו הדבר זה לא יהיה לטובתה, אבל היא מספיק מסקרנת אותי כרגע וזה כבר טוב.

מאי פינטו הייתה חמודה, הקול שלה יפה (כשהיא שרה, כמובן), היא לא הביאה הרבה רגש או איזשהו יחוד אבל השיר שהיא בחרה לשיר הוא של נינט הוא טופו פרווה כמו כל השירים של נינט*, אז נתתי לה להנות מהספק. לצערי היא עפה בשלב השני בלי שיכולתי להתרשם מהאודישן שלה כמו שצריך (הראו רק כמה שניות) וזה חבל. חבל גם שלא הראו את האודישן השני של אורטל אלקיים, שאולי היה עוזר לי להבין למה ויתרו עליה בשלב השלישי כי באודישן הראשוני שלה היא הייתה בהחלט טובה.

ליאב עזרן דווקא היה טוב לדעתי יותר באודישנים השני והשלישי מאשר בראשון (למרות שרציתי עד שיעבור). התעצבנתי על עברי שאמר לו ללכת הביתה ולשמוע שלמה ארצי, אבל האמת שבאמת התאים לו לשים שיר שלו. הוא מזכיר לי באיך שהוא נראה קצת את דילן מבוורלי הילס בגלל המצח, התספורת והמראה המוטרד משהו (מבחינת חתיכיות אף אחד מהבנים לא עושה לי את זה, האמת).

בן שופן - לא זוכרת בכלל, ראודור - זה הבחור שאחיו נהרג בצבא, לא? הבנתי שהוא מוציא תקליט בימים אלו אז שיהיה לו בהצלחה.

* שזה מוזר, כי היא עבדה עם אביב גפן שיודע דבר או שניים על מלודיות ועם רוקפור ומי לא, וכל שיר שלה הוא יותר טפלון ממשנהו, שוב דבר לא נדבק.

X יו יו S

New member
:)

אם תלחצי על תמונה שלו באתר פה ותרצי קדימה לדקה 2:25 אז את תראי אותו

נכון זה גם מעצבן אותי שהיו שעברו אבל בקושי הראו אותם
ואני לא מבינה מה הקטע הראה כל התחלה זה לא שידור חי אז אמורים לדעת במי להתמקד
ועדייין בכל התוכניות אלו זה לא ככה

למה בבוגרים יש מקום רק לשלושה?

מה? רגע אחד לא צפיתי בגרסות אחרות של תוכנית
כל שופט בוחר 2 והפקה באחד עוד מישהו
והם יהיו בהופעות החיות? ששם כבר אין לקטגוריות השונות משקל?

בקשר לאחים טום הוא גדול
אני לא אוהבת איך שהוא מתייחס לאחיו הקטן אני לא ממש זוכרת כרגע דוגמאות
אבל לפעמים הוא לא נותן לו לדבר או פוסל מה שהוא אומר
בכלל הוא נראה טיפוס שניצחון חשוב לו ויהיה מה
אני לא כל כך אוהבת את זה

אבל בגלל שחיצוני אני אוהבת איך שהוא נראה אז אני בעדו
וגם ביצוע הראשוני שלהם היה ממש טוב

אני בכלל לא מבינה למה זה נראה שאחיות יותר טובות מהם

הקטע עם פיוז'ן מוזר בעיני זה לא שחברה אלו מוכשרים ובאמת לא היה אפשר בלעדיהם
ואני כן מאמינה שרצו ליצור להקת בנים
אבלל לפחות שזה יראה מעניין

בקשר ליאב את צודקת באודישן ראשון סתם היה נראה לי מעניין אבל היה קשה לשפוט לפי שיר קאנטרי הזה שהוא שר
ושהוא שר בעברית זה באמת היה טוב
וזה נדיר אצלי כי אני שונאת שהם שרים בעברית

וואלה הוא באמת דומה לדילן עכשיו שאני חושבת על זה

תאמת אני לא כל כך יודעת מה טעם שלך בבנים

את בן שופן אני גם לא כל כך זוכרת אבל הוא מדרום אז אמא שלי כל כך רצתה שהוא יעבור אז התחלתי להתעניין בו

כן ראודור שגם חתיך בעיני שכחתי לציין את זה
זה שאחיו מת תאמת לא זכרתי את כל סיפור הזה איתו
הוא נראה דומה חיצונית למתמודד מדה וויס 2 אז זה יותר עזר לי לזכור אותו

אני יותר אוהבת קאברים אז שמתמודדים יוצאים מתוכנית הם פחות מדברים אלי

את ראית את העונה הראשונה של כ"נ?

ללחוץ על התמונה של מי?

בבוגרים כרגע יש מקום לארבעה, הולך להיות עוד ניפוי בהמשך?

לא כ"כ שמתי לב לדינמיקה הזו בין האחים, נראו לי חמודים. אני אהיה יותר קשובה להבא (בתקווה שהם ישארו).

וגם אני לא לגמרי סגורה על הטעם שלי בבנים

כאילו, הרבה שם נראים טוב, אבל אף אחד לא גרם לי לעשות וואו! מבחינת חתיכיות, מבחינתי אין לאף את האקס פקטור

זה גם משהו שאצלי בדרך כלל מתלבש ומתגבש בהדרגה אחרי שאני מכירה יותר את הבנאדם.

לא ראיתי את העונה הראשונה של כ"נ או בכלל את העונות הראשונות, זה ההספק שלי בתוכניות של תחרויות שירה טלויזיוניות:
העונה החמישית נדמה לי מרבע הגמר (העונה של מרינה)
העונה השישית (?) - ראיתי רק פרק אודישנים אחד, עם זה ששזכה, ישראל בראון, וחצי מהגמר.
העונה השביעית (?) - אם השביעית היא העונה של רוני דלומי אז ראיתי מהאמצע.
העונה השמינית אם לא טעיתי במיניין היא היחידה שראיתי בשלמותה.
ומאז לא ראיתי.
וראיתי עונה אחת מההתחלה עד הסוף של אמריקן איידול, העונה של ג'ורדן ספארקס שמבחינתי הייתה העונה של מלינדה דוליטל.
ואת שתי העונות של פיים אקדמי הבריטית.

xjoiq

New member
זה יהיה ממש טעות של עברי

אם הוא יעדיף את פיוז'ן על פני האחים(כנראה אלה השניים שמתחרים על הכרטיס השלישי ללייב).
להעדיף להקה שרק נמצאת בחיתולים של החיבור ביניהם שספק רב אם בכלל יתממש ואחרי שלב א' של בית השופטים אפילו התרבו הספקות לעומת אחים שמחוברים בכל הכיוונים ווקאלית מנעדית מנטלית ויכולים פי 1000 יותר בקלות להגיע לשילובי קולות הרמוניים. מה עוד שהאחים שניהם מפיקים טונים מרגשים ומהפנטים ואילו בין החמישה יש 2-3 עם טונים נעימים(עידן טמלר ואדיר טוב וגוסטבו שמרגש הרבה יותר בספרדית מאשר באנגלית/עברית) והיתר עם טונים סבירים עד בינוניים כשאפילו הטובים לא מגיעים לאיכות הטונים של האחים אגמי.

GALxp

Well-known member
מי תודח מהבנות?

יתהפך העולם ופורטיס לא ידיח את עדן, שלדעתי היא לא יותר מבינונית.
גם תמר פרידמן די חסינה, מה שמשאיר אותנו עם שלוש:
מאיה "המגניבה", ענבל בן שטרית המלנכולית וענבל ביבי שבעיניי הפוטנציאל שטמון בה לא קיים אצל אף מתמודדת אחרת.

הערכה שלי: פורטיס לא יוותר על מאיה והשתיים שינופו יהיו ענבל בן שטרית ולצערי גם ענבל ביבי.

בקבוצת הבוגרים מאוד ברור שישארו רוז, אבישחר ומאוריציו.

xjoiq

New member
מבחינת התוצאה נראה לי שמה שכתבת זה מה שיהיה

בתיקון לגבי הדרך:
עדן ותמר חסינות כמו שכתבת.
אבל לגבי השלישית הקרב באמת פתוח ושלושת הבנות אם היה להן שכל(ההקלטות היו כבר כזכור)הן היו צריכות כל אחת להביא את שיר ספינת הדגל שלהן ה-שיר ה-שלאגר שלהן במעמד הזה במיוחד עבור מנטור כמו פורטיס שהוא ספונטני בטבעו.

הערכה שלך שמאיה תעבור,מבחינתי,מבוססת על כך שנראה שהיא זאת שתפגיז במיוחד שהיא תבוא בלי היבלת בגרון שהיתה לה במחנה האימונים וצבע הקול שלה הכי מרשים מכל ה-5 ואני דרך אגב די מסוקרן לשמוע את הביצוע שלה ביום רביעי.

לגבי הבוגרים זה יותר פשוט וכל תוצאה אחרת ממה שכתבת לא נראה שיהיה לה בסיס מוזיקלי.

הקבוצה החזקה נראית קבוצת הלהקות בעיקר בזכות הכרקוקליות
השניה החזקה הבוגרים או הבנים תלוי בטעם האישי
והקבוצה החלשה שבכלל לא בטוח שיהיה לה נציג בגמר היא הבנות(שזה בעצם אנומליה הן לדה וויס הן לכוכב נולד המקורי והן לאקס פקטור בעולם).

juspan

New member
הקבוצה החלשה זו הבנות??

מבחינתי, באובייקטיביות ובלי שום קשר להעדפותיי האישיות (בגדול אני פחות מתה על קולות נשיים, וכמעט אין באמפיאדה האישית שלי זמרות/סולניות של להקות וכו') 2 מהמתמודדות בקטגוריה הזו נכון לשלב המיונים מסומנות אצלי לגמר - תמר פרידמן, בגלל הפשטות הכובשת שלה בשירה נטולת מניירות, ועדן (שכחתי לרגע את שם המשפחה), מהסיבות ההפוכות בערך - מין פרחולה כובשת כזו, מלאת ביטחון, חן ושמחת חיים, המון המון נוכחות בקיצור (כזו שאפשר לדמיין בארץ אחרת הופכת לכוכבת פופ גדולה באמת).

xjoiq

New member
כן!עדיין נראה שהקב' החלשה היא הבנות ואני אסבי

קודם כל אני נהנה מהחשיבה הנשית שלך על פיה הצלחת להעביר בצורה בהירה את הערך המוסף שיש לטעמך ב-2 המתמודדות שציינת לטובה. גם אני מסכים שיש בהן את ערך מוסף.
הבעיה היא יותר במינון של התמהיל בין השירה נטו צבע הקול חינניות ומוזיקליות הטונים הדיקציה חיתוך מילות השירה הדינמיקה וחלק מאוד חשוב התחברות לטקסט לבין הדברים שמעבר,שאמנם לתמר ועדן יש להן בזה וי אחד גדול אבל זה לא החלק העיקרי.
הבעיה העיקרית של תמר ועדן היא שהן נמצאות בתחרות כשלצידן יש מתמודדים כשבכל פרמטר חשוב למתמודדים האחרים יש יתרון עליהן "בגוף השירה"(להבדיל מהדברים מעבר כפי שהיטבת לתאר) לרבות ה-X factor(הדבר המיוחד השונה והמרגש).

נ.ב.: ואני דווקא כן "מת" בדרך כלל על קולות נשיים ורוב הזמרים שאני שומע הן בנות רק בתחרות הזאת יש אנומליה.

juspan

New member
אז בוא נשמע למי יש יתרון בעינייך?

באינטואיציה שלי שתיהן האסיות הגדולות (נכון שגם האחיות קרקוקלי <אופס לא זוכרת אם זה הכל בק'> מסומנות גם נכון לכרגע מבחינתי).

זה כמו שעוד בשלב האודישנים או בסופו בדה ווייס ישראל היה לי (ולא רק לי מן הסתם) ברור שהתחרות תהיה בין קתלין לליאור דיין (שפרשה בסופו של דבר).

זה כמו שבשלב האודישנים היה ברור לי שמלני אמרו תזכה ויהי מה (אקס פקטור אמריקה), גם כשכביכול הודחה בשלב הבתים כמדומני ואמרתי שאין סיכוי. כמו התחושה אחרי האודישן הראשון של קרלי רוז (נו, ברור שאת זה שזכה באמת לא סימנתי, לא מבינה כלום בז'אנר המשמים הזה בעיניי ובלך הרוח האמריקאי).
מודה שהשנה באקס אמריקה לא היתה לי שום אינטואיציה כהוא זה, וטוב שכך, ממילא עונה מקושקשת וחסרת היגיון.

אז נכון שהכל אלו סתם תחושות בטן כאלה, אבל כשאני באה לחשוב על התחרות הישראלית והקהל הישראלי אני פחות רואה מישהי כמו רוז זוכה (והלוואי שאטעה) גם אם היא זמרת מצוינת, כי נו, זה אקס פקטור ישראל ולא בריטן גוט טאלנט
. אני כן חושבת שמחפשים פה איזה חיבור מקומי חזק, הרי אין כאן שום תעשיית מוזיקה באנגלית.

מודה שהקטגוריה של הבנים הכי פחות מדברת אלי במקרה הפעם, ואולי מסתתר שם זוכה שאפילו את שמו אני לא זוכרת (כמו אותו טייט מאמריקה). בשלב ההופעות החיות כבר בטח אקלוט דברים נוספים.

xjoiq

New member
תראי בואי נסתכל על זה בצורה מסודרת

קודם כל לצורך הענין בואי נעריך את מי ככל הנראה נפגוש בהופעות החיות

בבנות:
עדן בן זקן
תמר פרידמן
מאיה אמה/(ענבל ביבי)
20%/80%

בבנים:
בן גולן
אורי שכיב
ליאב עזרן

בבוגרים
אבישחר ג'קסון
מאוריציו סקליוני
רוז פוסטנס

בלהקות
האחיות כרקוקלי(דרך אגב אם שאלת לגבי שמן אז זה משהו שמקורו בעיר כירכוך,עיר כורדית בצפון עירק-כן הן ממוצא כורדי)
מיראז'
האחים אגמי/פיוז'ן
35%/65%

עכשיו מתוך הרשימה הזאת מי יהיה מסוגל לתת את הטון תרתי משמע?
-כמובן הכרקוקליות ברמת בטחון מאוד מאוד גבוהה שהן גם עילוי אחת אחת במוזיקליות
-מייד אחריהן בן גולן בעל צבע קול חלומי מטריף מרסק עם גרון שלא נגמר שעדיין לא שלף את החומר המקורי שלו ואפילו הוא הספיק לכתוב עוד שיר מקורי בין שלבי האודישנים
-עוד כוכב עולה זה אורי שכיב בחור בן 15.5 שמתחיל להשתפר מתוכנית לתוכנית מעבר למקום השירה היפה לכיוון התחברות מרשימה לטקסט מה שעשוי לייצר בשילוב עם צבע קול שלא הולך ברגל שירה מצמררת-איזה יופי של עתודת זמרים נוצרת לנו יחד עם בן גולן
-רוז פוסטנס יש לה גרון יש לה ריאות אין בקטגורית הבנות מישהי שיש לה גרון/ריאות כאלו. נכון יש לה בעיה שהיא נעולה על אנגלית וגם עד כמה שזכור לי לא שמעתי אותה מצטיינת בנמוכים דברים שיעצרו אותה באיזור הטופ5.
-אבישחר ג'קסון בחור כשרוני בטירוף שהכשרון ממש נשפך ממנו בלי שהוא צריך להתאמץ צופה לו שישרוד לפחות עד טופ7 וגם לא אתפלא אם הוא יגיע לטופ4
-מאוריציו סקליוני עשוי להיות "הסוס השחור" בתחרות בעל צבע קול מעולה חם ומענג הבריטון המרטיט של התחרות.
-האחים אגמי(מאוד מקווה שהם יעברו את בית השופטים)בעלי גרון ערב במיוחד צבע קול מלטף ושירה מהפנטת
-מיראז' הדבר הכי גרובי בתחרות זורם ונעים לאוזן

עכשיו איפה את רוצה לשבץ פה את הבנות?נכון תמר יש לה שירה אנטי-מנייריסטית אבל מה עם צבע קול? מה עם התחברות לטקסט?ועדן בן זקן? למרות החן והכריזמה שיש בה(ויש בה!) הטונים שלה צורמים משהו ולא מתיישבים בנוחיות אחד ליד השני.
דווקא מאיה אמה יש לה סיכוי בזכות צבע הקול המיוחד שלה וגם מוזיקליות משהו שיש בה אבל השאלה עד לאיפה היא תתברג?והאם היא תצליח "להאפות" בצורה מזורזת-מואצת במהלך התחרות?

למעלה