הדבר היחידי שההודעה שלך שכנעה אותי
הוא שחתונה זה לא דבר טוב. יותר ממחצית מהזוגות שמתחתנים מתגרשים בסופו של דבר. תקני אותי אם אני טועה אבל בקרב הציבור הדתי הנתונים הרבה פחות מסעירים משהו כמו 5 אחוז שמתגרשים מול 95 ששורדים יחד. מה זה אומר? קודם כל, אין שום סיכוי שזה אומר שבגלל שהבחור נגע רק בבחורה הזאת הוא רק שלה והאהבה בינהם טהורה. בחיים לא. לכל בנאדם יש את החברה שבה הוא נגע בפעם הראשונה, והוא יכול לאהוב אותה ולשמור לה פינה חמה בלב, אבל קשר ונישואין ומערכת יחסים בכללי הם דברים הרבה הרבה יותר מורכבים. אם יש מחסומים פיזיים, שיוצרים מחסומים ריגשיים הקשר אף פעם אל יכול להיות ממוצה ונכון לקראת חתונה. ולכן- הנתונים היו צריכים להיות הפוכים- יותר גירושים במגזר הדתי. אז למה לא בעצם? בדיוק מאותה סיבה שאתם לא נוגעים (בשביל שבבוא העת תתפרקו על האישה שלכם ב-12 ילדים), לא אוכלים דברים מסויימים ומניחים תפילין. הפחד הזה, האמונה הזאת, הסגירות הזאת. אלוהים ישמור- מה בסה"כ ביקשנו קצת אהבה אמיתית ואגב, אף אחד מכם, אנשים הזרם הדתי לאומי הלא נשואים, לא יכול ללמד אותנו, אלו שהתנסו במערכות יחסים אמיתיות, על אהבה. אז אולי פעם תקשיבו לעצתנו? נישואים זה לא טוב. זה לא.