על החסימות: משהו שקיבלתי בדוא"ל

...

להציג קבוצת אנשים, פעם אחר פעם, באור שלילי בתקשורת - זה לא לסתום תפה, אבל זה גם גורם לעצבנות.. מה זה לסתום להם את הפה?? לראיין מישהו בטלוויזיה בלי לתת לו לבטא את עצמו - זה לסתום תפה. לא לקיים משאל עם בנושא כל כך טעון - זה לסתום תפה. לתת אישור להפגנה, ולבטל את האישור ברגע האחרון - זה לסתום תפה. טוב - אין לי עוד דוגמאות.. but u get the point.. ועוד משהו - סטודנטים חסמו כבישים, נכים חסמו כבישים, ציבורים רבים חסמו כבישים.. אז עכשיו תגיד: זה שאנשים עושים את זה לא הופך את זה לחוקי. נכון - אבל למה נזכרתם רק עכשיו?? ודרך אגב - אני לא חסמתי כבישים, ואני לא בעד זה.

nooshP

New member
כשסטודנטים חסמו את הכביש

המשטרה הפעילה נגדם הרבה יותר אלימות ממה שהפעילו כנגד הכתומים. ושלא לדבר על אוקטובר 2000 וחסימות הכבישים של ערביי ישראל....

E טי

New member
איש מהם לא נעצר

רק בשבוע שעבר קיבלה נערה בת 14 מעצר עד תום ההליכים. באוקטובר 2000 ירו הערבים על שוטרים ואזרחים, זרקו סלעים מגשרים, זרקו בקבוקי תבערה וגלגלים בוערים על מכוניות. אין בכלל מה להשוות.

כינוי1982

New member
נעצרו גם נעצרו

בהפגנות הגדולות בסוף שנות התשעים נעצרו המון סטודנטים. גם בהפגנות השנה באונ' חיפה נעצרו מפגינים. על מה אתה מדבר??? המפגינים הערבים בצעו את מה שאתה אומר היו מיעוט ובאזורים מסוימים. הקשר בינם לבין המפגינים שנורו לא תמיד התקיים.

E טי

New member
אני מדבר על השנה

רק לפני שבוע, חסמו החקלאים כבישים, איש מהם לא נעצר. לפני חודש חסמו עובדי תעש את גשר תעש, איש מהם לא נעצר. לפני חודשיים חסמו נהגי המשאיות כבישים במחאה על העלאת מחירי הסולר, איש מהם לא נעצר. והרשימה עוד ארוכה... המפגינים הערבים נהרגו במקום שבו היתה סכנה ברורה לחיילים, שוטרים ואזרחים.

כינוי1982

New member
הרבה דברים מעצבנים אותי

גם אנשים שאחרי שנים מצביעים נגד נישואין אזרחיים ופתאום מזדעקים על אהבת אחים וזכויות אדם כדי להמשיך לגרור את אחי לשמור על היישובים שלהם תחת אש, מעצבן אותי. אז? שאני אכין את הדוקרנים? מראיינים לא נותנים לאף אחד לבטא את עצמו בטלוויזיה. ועדיין עומדת לכל אזרח ישראלי האפשרות להתבטא בעיתון, בטלוויזיה, ובהפגנות. לצעדה האחרון של מתנגדי ההתנתקות לא ניתן אישור מלכתחילה, עד הרגע האחרון מארגניה סרבו למסור פרטים על מקום ואופן פיזורה. אבל למה שזה יהיה אכפת למישהו. זה טוב לצעוק "סתימת פיות". סטודנטים חסמו כבישים. נכון. הם גם נגררו על הכביש והוכו בידי שוטרים ונעצרו. כשערבים חסמו כבישים גם ירו בהם. אבל אף אחד מהם לא זרק גלגלים בוערים, שמן או דוקרנים לכבישים סואנים. וחשוב מכל - מעולם לא קבלתי מכתב "תתחשבו בסטודנט המתוק הזה, הוא כזה קושקוש, הנעור היקר שלנו, הוא רק היה עצבני....". חוצפה שאין לה גבול.

E טי

New member
ערבים זרקו בקבוקי תבערה

שלא לדבר על צמיגים בוערים על מכוניות. מה שאי אפשר להגיד על מתנגדי ההתנתקות. מה גם שחברי ההסתדרות ועובדי הנמלים זרקו צמיגים בוערים על הכביש ואיש מהם לא נעצר. והחקלאים רק שבוע שעבר זרקו פירות וירקות על הכביש, דבר שהרבה יותר מסוכן משמן ומסמרים. כמובן שגם מהם, איש לא נעצר. כשנהגי המוניות חסמו כבישים, נעצרו בודדים ושוחררו אחרי חצי שעה. שבוע שעבר, קיבלה ילדה בת 14 מעצר עד תום ההליכים על חסימת כבישים. איפה הצדק?!

כינוי1982

New member
לא זכורה לי אף השלחת גלגל בוער

על התנועה באף הפגנה שציינת. מספר בקבוקי התבערה שנזרקו אז היה קטן יחסית. והם לא נזרקו בידי כל המפגינים שנורו. העובדה שמישהו לא נעצר לא אומרת שזה בגלל שנתנו לו ללכת. למשל, יכול להיות שלא תפסו אותו. והנערה לא קבלה מעצר עד תום ההליכים כי חסמה כבישים, אלא כי הפרה את תנאי השחרור שלה מהמעצר הקודם שעליו נעצרה כי חסמה כבישים.

Soul Cake Duck

New member
מספר בקבוקי התבערה אינו רלוונטי.

גם לא מי זרק או לא זרק אותם. באופן דומה ניתן להתפלפל על כך שרק כביש אחד מולכד באופן מסוכן כל כך וגם זאת בידי אלמונים. אבל כל זה לא רלוונטי. הדיון נסוב על היחס למפירי סדר חוסמי כבישים. אני חושב שניתן לקבוע בוודאות שהיה יחס נוקשה גם בהפרות הסדר קודמות, כגון באלה המסוכנות של אוקטובר 2000 (שימוש באש חיה), ובעימותים עם סטודנטים ואחרים. יש לזכור גם כי נוקשות הטיפול עולה עם היקף וחומרת הפרות הסדר: שלושה אנשים המנסים לחסום כביש אינם מקבילים להתפרעות בעשרות יישובים ערביים או לחסימה במקביל של כמה עורקי תחבורה ראשיים. בהתחשב בהיקף הפרות הסדר, איני סבור שניתן לקבוע במידת סבירות טובה כי יחס המשטרה למתנגדי ההתנתקות היה קשוח יותר מאשר במקרים אחרים.

silverhawk

New member
תראי...

אני לא אטען שהתקשורת אובייקטיבית לחלוטין. אני מודה שזה לא המצב, אבל זה עדיין לא אומר שהיא חד צדדית לחלוטין. לא חסרים אנשי תקשורת אשר כן מביעים את דעתם לטובת המתנגדים, ובסופו של דבר המצב לא רחוק מלהיות מאוזן. אז נכון שלאחר פעולות לא חוקיות כגון חסימות כבישים והמצב שנוצר בכפר מיימון ישנה התלהמות קצרה על המתנגדים, אך לטעמי זה מובן לחלוטין. ואם כבר, לאחר תום האירועים בכפר מיימון, לא חסרו דיוווחים אשר משבחים את שני הצדדים על השמירה היחסית על האיפוק ועל השלום.

כינוי1982

New member
רחמים

חסמו אותם בכל כך הרבה כיוונים! כי הרי מופעלת צנזורה כבדה על כל בעל טור ימני או על כל עיתון ימני. כי הרי תוכניות אקטואטליה מסרבות לתת פה למתנגדי ההתנתקות. כי הרי הפגנות אנשי ימין בכיכר רבין או מול הכנסת או ביהמ"ש נופצו באכזריות. כי הרי המשטרה רודפת בצמתים אחרי כל נער ונערה שמחלקים סרט כתום. באמת, חסמו אותם מכ"כ הרבה כיוונים... וזה גם מעצבן אותם, חבר'ה. תבינו אותם. הגנה חדשה במשפט הפלילי הישראלי - עצבים. תתחשבו בבעל המכה את אשתו, הוא היה עצבני. תתחשבו בדוקר במועדון, הוא התעצבן כשראה איך מתחילים עם החברה שלו. באמת, הם היו עצבניים. נמאס כבר מהדמגוגיה שלכם. עצבים זה לא תירוץ לכלום. ואתה יודע מה? אם זה כבר תירוץ למשהו, זה תירוץ לפעולה ספונטנית. פעולה מתוכננת של חסימת כביש לא נובעת מ"עצבים" רגעיים. וכשבא נשיר זימבבוה לבקר, חוסמים את הכבישים במחסום ובתאום משטרתי, ומודיעים על כך מראש שנהגים יוכלו לנסוע בדרכים חלופיות. אף אחד לא מגלגל צמיגים בוערים פתאום באמצע היום לנתיבי איילון, עם כל הכבוד לנשיא זימבבווה ולמכבי תל אביב.

E טי

New member
דמגוגיה?

"כי הרי מופעלת צנזורה כבדה על כל בעל טור ימני או על כל עיתון ימני." אין בעלי טור ימניים בעיתונים הגדולים (ידיעות, מעריב) "כי הרי תוכניות אקטואטליה מסרבות לתת פה למתנגדי ההתנתקות." תקשיב לזה. "כי הרי הפגנות אנשי ימין בכיכר רבין או מול הכנסת או ביהמ"ש נופצו באכזריות." לא, ההפגנה בנתיבות נופצה לאכזריות. "כי הרי המשטרה רודפת בצמתים אחרי כל נער ונערה שמחלקים סרט כתום." בפירוש כן. אני מכיר אישית שני אנשים שנעצרו על חלוקת סרטים כתומים. "אף אחד לא מגלגל צמיגים בוערים פתאום באמצע היום לנתיבי איילון" גם לא מתנגדי ההתנתקות.

כינוי1982

New member
בוודאי

א. רק מידיעות אחרונות - ג'קי לוי, אורי פורת, אורי אליצור. שלושה ימנים. והוא עוד נחשב שמאלני ביחס למעריב. ב. הלינק שלך לא נפתח. ג. ברור שההפגנה בנתיבות לא תאושר (לא ממש נופצה, מי שנפץ משהו היה המפגינים את המחסום המשטרתי בכניסה לכפר מיימון). כשלא מבקשים אישור ומצהירים שמטרת הצעדה היא לסכל את הפינוי ע"י כניסה לשטח שהכניסה אליו אסורה, למה שלא תנופץ? תפגינו כמו בני אדם, לא יעשו לכם כלום. ד. אין לי מושג על כל הפרטים. בגדול - אפשר לחלק סרטים כחולים באין מפריע. יש לי חדשות בשבילך. את איילון לא חסמו עם כמה שירי קלייזמר וריקודים. או שאולי אתה רוצה לדבר על השמן והדוקרנים?

E טי

New member
תגובה

א. ג'קי לוי לא שמאלני את כל השאר אני לא ממש מכיר... (אני לא ממש קורא עיתונים) ב. הלינק ג. להפגנה בנתיבות ביקשו אישור חודש לפני. המשטרה אישרה. בבוקר ההפגנה החליטה המשטרה לבטל את האישור. ד. ברור שלחלק סרטים כחולים אפשר. סרטים כתומים אי אפשר. "יש לי חדשות בשבילך. את איילון לא חסמו עם כמה שירי קלייזמר וריקודים. או שאולי אתה רוצה לדבר על השמן והדוקרנים?" יש לי חדשות בשבילך. את איילון חסמו בזמר וריקודים! (כלי זמר לא היו, מחשש לשוטרים אלימים)

כינוי1982

New member
תגובה

א. ג'קי לוי אכן אינו שמאלני. והוא דוגמה לכותב שכותב בידיעות. ואם אינך קורא עיתונים ולא מכיר כותבים ימניים זו בעיה שלך, אבל אל תדבר על זה שאין כאלו. ב. הקשבתי ללינק. לא מבין מה הקשר לזה שהמראיין לא נותן זמן תגובה הולם לימני בשונה משמאלני. ג. המשטרה הודיעה כבר *יום לפני הצעדה* שאין אישורים. גם הבאתי לכאן לינק מאותו יום. כולם ידעו על זה. רק אתם איכשהו לא ידעתם. ולמה לא ניתן אישור? כפי שאמרה המשטרה: עד לרגע זה מאגני הצעדה סרבו למסור פרטים על פיזורה (מעניין למה, אולי כי הם רצו לפרוץ לגוש?). ד. אני לא יודע אם חלוקת סרטים מותרת בחוק או לא, אבל אני יודע שלי הציעו המוני נערים סרטים כתומים. בצמיתם ראשיים וגלויים לעין במשך שבועות. דווקא שמעתי בחדשות של פעילת שמאל שחלקה סרטים כחולים ונעצרה (הגם שאני מניח שהיא עשתה משהו מעבר לחלוקת הסרטים). לא נהיה קטנוניים - איילון או כביש אחר נחסם בצמיגים בוערים. כבר הודת בזה בעצמך באחת התגובות למעלה. עוד הצהרת שלקחת חלק בחסימות.

E טי

New member
טעות שלי

ג'קי לוי לא ימני אני מקשיב לו ברדיו מידי פעם (המילה האחרונה), אפילו עירית לינור יותר ימנית ממנו. ב. ינון מגל אומר שההתייחסות של העיתונאים אל הימין היא לא שווה להתייחסות שלהם לשמאל. ג. המשטרה הודיעה למועצת יש"ע רק באותו בוקר שאין אישורים. וזה לא סותר את הפעולות הדיקטטוריות שבהם נקטה המשטרה... ד. המוני אנשים גם חוסמים כבישים. איילון כמו כל הכבישים, נחסמם בשירים וריקודים. לאחר חסימת הכביש, הובערו צמיגים בשביל להקשות על המשטרה לפנות.

כינוי1982

New member
אז אולי כדאי שתקרא כמה מהטורים שלו

הוא אולי לא אפי איתם, אבל הדעות שלו הן לא ממש שמאל. ינון מגל אמר. ואני אומר ההיפך. ראית פעם טוק שוואו? לאף אחד שם לא נותנים להתבטא. בבקשה אל תכריח אותי לחפש את הלינק הזה שוב. יום לפני הצעדה כבר פורסם שאין לה אישור. וחסימת הפגנה לא חוקית אינה פעולה דיקטטורית. חסימת כביישם אינה חוקית. לגבי סרטים - אני מניח שזה חוקי. גם אם לא יש מספיק דרכי ביטוי אחרות. נו, אז אתה בעצמך אומר שכבישים נחסמו בצמיגים בוערים. אני לא מבין על מה הויכוח.

למעלה