על החסימות: משהו שקיבלתי בדוא"ל

מיטלוש8

New member
סתמו להם את הפה

כלומר- אפילו משאל עם לא הסכימו לעשות, כדי לברר אם העם איתו או לא.

כינוי1982

New member
לא ראיתי משאל עם על נישואין אזרחיים

או מעמד השבת. נושא שנמצא על סדר היום כבר כמה עשרות שנים. נושא שאגב, מועצת רבני יש"ע שכעת מלינה על רצון העם, בורחת ממנו כמו מאש כשזה מגיע למשאל עם. האמת? לא ראיתי משאל עם כשהחליטו להרחיב את גושי ההתנחלויות. אבל למה שזה יהיה אכפת למתנגדי ההתנתקות. הכל כשר, כולל שקרים ודמגוגיה. ואם משאל עם הוא הדרך היחידה שלכם להפגין ולפתוח את הפה זה באמת עצוב. למקרה ששכחתם, אפשר לתאם הפגנות עם המשטרה (כמו שגם עשו מתנגדי ההתנתקות בעבר), אפשר לחלק סטיקרים, לכתוב לעיתונות וכו'. תפסיקו כבר עם התעמולה חסרת האחריות שלכם.

nooshP

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד

לא ראיתי משאל עם כאשר החליטו ליישב אותם שם, ולכן אין גם משאל עם כשמאותה סמכות מחליטים לפנות אותם משם. אני מאוד לא מסכימה שהחרדים לא משרתים בצבא. אבל אף אחד לא שואל אותי ולא עושים על זה משאל עם למרות שזה נושא מהותי מבחינתי. לחסום כבישים זאת אלימות, שמונעת מאמבולנסים לעבור ומסכנת חיי אדם, ואני עוד לא התחלתי לדבר על אנשים ששופכים שמן על הכביש או מפזרים דוקרנים, שזה דבר שמשול בעיני לניסיון רצח.

מיטלוש8

New member
לגבי החרדים

זה בדיוק כמו סרבנים נעשה משאל עם על סרבנות? הרי ברור שהרוב נגד סרבנות. הרוב גם נגד השתמטות מצבא. אבל מה לעשות? זו השקפת העולם שלהם והם פשוט לא יעשו צבא, כמו הסרבנים שפשוט לא יסכימו לפנות אנשים. זה לא קשור למשאל עם, זה השקפת עולם של כל אחד בפרטי. לגבי היישוב- אני לא ראיתי משאל עם אם בכלל לשבת בארץ הזאת. אז בואו נעוף מפה..

nooshP

New member
זה בכלל לא כמו סרבנות

כי זה אישור ממשלתי, סטטוס קוו שנשמר, ולא סרבנות פרטנית. זה אישור שהמדינה נותנת להם, ומאפשרת להם להיות בעלי זכויות יתר ולא למלא את שאר החובות שאזרחי ישראל ממלאים. זה לא משהו אינדיבידואלי,, כמה אנשים שהחליטו לא לשרת. המדינה צריכה לחוקק חוק שיכריח אותם לחלוק איתנו בחובות, והיא לא עושה את זה משיקולים קואליציוניים. אז זה כן קשור למשאל העם.

מיטלוש8

New member
תראי

אם היית עושה משאל עם אז ברור שהרוב היו אומרים להם ללכת לצבא. אז מה?? מה זה משנה בכלל?? הם לא מוכנים והם מנסים להתפשר על דברים אחרים.. זה לא קשור בכלל למשאל עם, כי זה לא היה גורם לכלום, הרי ברור מה העם חושבץץ

nooshP

New member
וזה שונה במקרה שלכם?

מי ערב שאם היו עושים משאל המתנחלים היו מסכימים לתוצאות ומקשיבים להם?

מיטלוש8

New member
אף אחד לא ערב, אבל...

אני מבטיחה לך שהרבה יותר היו רגועים ולפחות היינו יודעים שככה הציבור רוצה. עכשיו אנחנו לא יודעים. לפחות לא היו לנו טענות על משאל עם, כרגע זה סתם גורם לקרע שיכל להימנע.

מיטלוש8

New member
מה הקשר??

שאלו למה סתמו להם את הפה, עניתי. לא היה משאל עם בנושא כל כך גדול, לכן זה כמו סתמו להם את הפה. כשנדבר על דברים אחרים אני אענה לך. כרגע מדברים על ההתנתקות. זה נושא מספיק חשוב בשביל לעשות משאל עם. אולי גם נושאים אחרים, אז מה? כרגע מדברים על הנושא הזה!

nooshP

New member
זה קשור מאוד

מדברים על נושא משאל העם, ולכן זה רלוונטי להסביר שההתנתקות היא לא הדבר היחיד שמפלג את העם, וכמו שלשאר הדברים אין משאל עם, אז גם להתנתקות לא יהיה.

מיטלוש8

New member
יש דברים

מספיק גדולים כמו הארץ שלנו, שנוגעים לכל אחד ואחד מהאזרחים (ויש כאלה שלא אכפת להם אבל זה כבר עניין פרטי) שבעניין כזה צריך לעשות משאל עם. בנוסף, אם רואים שעניין כזה גורם לקרע בעם, ואם רק היו עושים משאל עם הם היו מתפנים בשקט יחסי (או לא מתפנים, לדעתי, אבל נניח לזה) וזה היה חוסך את כל מה שקורה בעם עכשיו- אז רואים שצריך לעשות משאל! זה היה חוסך הרבה.. לגבי הדברים האחרים שהזכרת לא היה כל כך הרבה רעש וקרע בעם כמו לזה.

nooshP

New member
בטח שהיה הרבה רעש בגללם

אבל זה לא עזר, כמו שלא יעזור לכם....

מיטלוש8

New member
אני שומעת שמחה לאיד?

ולפחות אנחנו נאבקים על מה שאנחנו מרגישים. האידיאולוגיה שלי לא תשתנה כי אם להפך, תתחזק. אולי זה לפחות יצא טוב מהתוכנית.

כינוי1982

New member
אז כל עוד אין בני זוג שלא מאשרים

להם להתחתן שיוצאים לחסום כבישים עם צמיגים בוערים, לא הייתי פותח את הפה ואומר: "מסכנים מתוקים שלי, נוער יקר שלנו...". יש דרכים אחרות לבטא את עצמך, בין משאל עם לבין חסימת כביש.

Princess Galush

New member
אוקיי בקשר למשאל..

דבר ראשון- זה היה אולי אקטואלי לפני כמה חודשים, עכשיו לא. הפינוי כבר קרוב ונערכים אליו. ובאמת, זה לא כאילו שעל כל נושא עושטים כאן משאל.. תמיד יש בחירות ונבחרי העם קובעים! אז אם החוק עבר בכנסת ואושר על ידי בג"ץ, למה בעצם לעשות משאל עם? מה גם שהסקרים מראים שרוב העם תומך... נכון, התוצאה דיי צמודה, אבל בכל זאת.. ובאמת, מה זאת אומרת סתמו להם את הפה? אני שומעת דעות נגד ההתנתקות כל הזמן באמצעים שונים, באמת שלא מצנזרים אותם יותר מידי...

ולמה לא עשו משאל עם?

בואו נשאל את השאלות האמיתיות כי החרדים מפחדים שמשאל עם משמעו גם משאל עם על נישואים אזרחיים וברור מה התוצאה של משאל כזה? וזו רק דוגמא אחת מיני רבות למה הניסיון להעביר חוק למשאל עם בכנסת נפל אנשים פוחדים שמנגנון משאל עם יפתח פה תיבת פנדורה שהם לא רוצים להתמודד איתה .... ואותם אנשים שהשתיקו את משאל העם הם אותם אנשים שאמורים לייצג בכנסת את ה"כתומים" הללו אז אנא לדייק בעובדות לפני

silverhawk

New member
אני מצטער, זה לא נקרא סתימת פיות

משאל עם זהו לא דבר הכרחי ואין שום קשר בינו לבין זכות הדיבור. את יודעת כמה משאלי עם נערכו במדינת ישראל מאז הקמתה? תבררי את את זה ותחזרי אלי - את לא תאהבי את התוצאה. ישנן מספיק דרכים חוקיות להביע מחאה במדינתנו, שתודה לאל היא עדיין דמוקרטית. חלוקת הסרטים בצמתים היא לא הבעת דעה? ראיונות לטלוויזיה ולעיתונות הם לא הבעת דעה? כתיבה בפורומים ברשת, בדיוק כמו שאת עושה כאן - לא הבעת דעה? הפגנות באישור, כפי שכבר היו וכפי שעוד יהיוף מן הסתם - לא הבעת דעה?

Nimst

New member
למה אתה שולח אותה לחפש?

אין צורך להתאמץ, אפשר לפרסם את העובדות על גבי הפורום. היו 0 משאלי עם במדינת ישראל מאז הקמתה.

למעלה