על עריכה ואינטואיציה

Flagg1

New member
ואיך אתה שונה בדיוק?

אתה בעצמך ממשיך להגיב בשרשור למרות שגערת בנו שאנחנו עושים את זה, ובנוסף גם אתה מנסה להעליב כמה שיותר (פעם שניה שאתה אומר שאני מתנהג כמו ילד קטן). אז אני שוב תוהה לעצמי מה זה אומר עליך.. אגב, אתה אח של מיכאל במקרה?

ELECTRA POWER6

New member
חלאס כבר אתה לא מצחיק די

להיות תינוק. מילא להתווכח עם אנשים כמוך שמדברים שטויות כמוך אבל לא לתת כבוד למבוגרים יותר שאומרים לך דברים נכונים זה הגבול.

ELECTRA POWER6

New member
חה חה חה איזה צחוקים איתך.

מאוד הגיוני שכולם טועים ואתה היחיד שצודק. כמו שאלירן אמר - תתבגר כבר.

Seventh Element

New member
יש לי מלא מה לומר בנושא... אבל

אין לי כח וזמן לכתוב עכשיו סיפור שלם פה. בכל אופן, אתה טועה בחלק גדול מהדברים שכתבת. ותקרא את התגובה שלי לחמימו וברמו הנכבד. עוד דבר, אכן אפשר לקרא ל-99% מהדברים טריקים, אבל זה תלוי אם אתה מחשיב שיטות כמו NLP, שפת גוף וסוגסטיות על אנשים, כטריקים. כי כל השאה שקוסם או מנטליסט אומר, זה בעצם טריק בפני עצמו, אבל צריך ללמוד לעשות את זה! כנ"ל לגבי לדעת לקרא שפת גוף שם אנשים, זה גם "טריקים" שלומדים! אבל שום, צריך ללמוד לעשות את זה!! ומה לגבי קריאת שרירים למי שמכיר? גם לזה אפשר לקרא "טריק"... ולגברי אנשי משטרה, דוגמה ממש לא חכמה נתת. מה אתה בכלל מדבר על אנשים משטרה? לא ידוע לי שמלמדים אותם פסיכולוגיה ושיטות שונות לדעת אם הבן אדם דובר שקר או אמת... וגם אם מלמדים, אז תאמין לי שאיזה קורס של כמה שיעורים זה ממש לא מספיק! שלא לדבר ששוטרים בארץ זה זה לא סוג האנשים הכי חכמים שיש...

michaeler

New member
הכוונה הייתה למקרים בהם מעורבים

חפצים פיזיים נוספים מכל סוג שהוא. ומסכים עם רוב הדברים שאמרת.

רן המלך2

New member
גם לי..

מצטער, לא קראתי את תגובתך לחמו מפאת אילוצי זמן, בכל אופן, ברור שאינני מחשיב שיטות כNLP, שפת גוף וסוגסטיות כטריקים ומהנחה זו כמובן נגזרת טענתי - נמרוד משתמש ב99% מהמקרים בטריקים של קוסמים. אי אפשר באמצעות השיטות שפורטו דלעיל לשלוט בתגובותיהם של בני אדם במצבים מסויימים, לאתר חפצים, להבדיל בין אמת לשקר וכו'. מנטליסטים אוהבים להשתמש במונחים מעולם המדע ובכלל במונחים מתחומים רציניים אחרים כדי להעניק מימד רציני ואמין לטריקים שהם מבצעים, הם מנצלים את חוסר הידע של חלק מהאנשים שאינם מודעים למגבלותיהם של תיאוריות, תורות, טכניקות ושיטות.לא משנה כמה תלמד ותתאמן בקריאת שרירים ושפת גוף, לעולם לא תצליח לעשות באמצעותם את מה שנמרוד ומנטליסטים אחרים טוענים שאפשר. לגבי הדוגמא על המשטרה, "לא ידוע לי" זה לא אומר שלא קיים, תן לי לחדש לך, יש במשטרה ובגופים אחרים האמונים על אכיפת החוק תפקידים שונים ומגוונים, לא כולם שוטרי תנועה או מפזרי הפגנות לעת מצוא, יש את היס"מ, הימ"ר, יחידות שיטור עילית, הימ"ר, ימ"מ, ימ"ס, ימ"ג, יחידות בילוש מיוחדות, מודיעין וכו' ( ועוד לא התחלנו לדבר על מערכת המשפט...) לא כל אנשי המשטרה טיפשים כפי שאתה חושב ולמען האמת, אני משוכנע שהחריפים והמוכשרים מביניהם, אפילו יודעים שבלתי אפשרי לאתר חפצים ע"י קריאת שרירים...( פרט לאריה עמית אולי..) לגבי "תאמין לי שאיזה קורס של כמה שיעורים ממש לא מספיק".. קורס של כמה שיעורים אולי לא מספיק, אך ניסיון של 40 שנה בתחום, תואר בקרימינולוגיה ומסלול הכשרה מיוחד בהחלט יכולים להספיק, הרבה יותר מה-2 וחצי ספרים שקרא נמרוד על "טכניקות מיוחדות" של מנטליסטים..

Seventh Element

New member
אתה יודע איזה הרגשה יש לי?

לי יש הרגשה שאתה בחור לא חכם במיוחד שבעקבות תוכניות ה"על טבעי" האחרונות החליט לגלות איך הם עושים את זה והתחיל לחפש.... אז יופי שמצאת חנות באלנבי שמוכרת כל מיני טריקים לכל אדם שישלם להם כסף! ואני שמח מאוד שגילית שיטות שונות ל"קריאת מחשבות" שהן שיטות זולות ופשוטות שכל אדם יכול לעשות את הטריקים האלה עם אימון מסויים, אבל מה שאתה לא יודע זה שעולם הקוסמות והמנטליזם זה לא רק טריקים זולים... לפי התגובה שלך כאן רואים שמצאת כמה טריקים ושיטות לקסמים מסויימים והתאכזבת, ועכשיו אתה חושב שהכל זה טריקים מהסוגים האלה! זה ממש לא!! אם אתה כבר נכנס לעיניין הקסמים, אז תהיה חכם ותכנס לזה עד הסוף! איך אתה יכול לומר שאין דבר כזה NLP ושפת גוף? קראת בכלל משהו על התחומים האלה? יש לך ידע מסויים בזה? אני מניח שלא, אחרת לא היית כותב את מה שכתבת למעלה! קודם כל תקנה ותקרא ספרים בנושאים הללו(ולא יודע לי על ספרים בעברית), ואז תוכל להביע דעה מסויימת... כרגע אין לך שום ידע ,אז אל תזרוק מילים סתם באוויר!

Flagg1

New member
למה להזכיר NLP בפורום של נמרוד?

הוא בעצמו אמר כמה פעמים שהוא לא באמת מאמין ב-NLP ושזה רוב הזמן סתם שטויות, אז איך הוא יכול להשתמש בזה בתוכנית עצמה? או זה אומר שגם נמרוד לא מבין בכלום?

Seventh Element

New member
אני לא יודע מה נמרוד אמר ומה לא...

אני לא מעריץ שלו ולא עוקב אחרי כל ראיון שהוא נותן... אז לא יודע מה הוא אמר ומה לא! אני רק יודע שלפי ההכרות שלי עם ה-NLP, אז אין מה לא לאמין לזה, כי זה בדיוק כמו פסיכולוגיה! לפעמים זה עובד, לפעמים לא! NLP זה לדעת להכיר ולשחק עם המח של עצמך, או של אחרים, וזה כולל בתוכות גם שפת גוף, סוגסטיות וכו'... אני יכול לומר בוודאות לפי הניסיון האישי שלי, שניסיתי כמה פעמים להשפיע על אנשים בעזרת סוגסטיה מסויימת שקראתי איך מציגים אותה (אמרתי להם שאני ממנסה איתם סוג של קסם מסויים), וזה הצליח לי! ואני כמעט וחסר ניסיון במנטליזם, כי אני קלפן! אז כמובן שאנשים שעושים בזה שנים, יכולים לעשות דברים מדהימים עם זה!

donlondon

New member
נמרוד לא משתמש בקריאת שרירים

וגם לא בשפת גוף וגם לא בקריאת שפתיים הוא משתמש רק בקליפ בורד נקודה קופי פתקים שנקראים כל זה יוצא החוצה בעריכה תשאלו כל סלברטי שהיה שם כולם פתאם ראו שמה שהם כתבו על הלוח לא נכנס לתכנית\\לדוגמא ביגי ושורטי הוא אמר שהוא לא ידע איך מאייתים את השם ציפי שביט עם ת או ט אבל לא ראו אותם כותבים כלום אז למה להתלבט ?????????????????????????? היה פעם בארץ אחד רוסי שעשה קריאת שרירים נמרוד יודע לעשות רק עריכה בטלויזיה וגם זה רק אחרי דראן בראון הכל מועתק

Seventh Element

New member
כמו שאמרתי, אין לי מושג במה משתמש..

נמרוד הראל בתוכנית שלו! אני רק יכול לנחש! וגם אתה... וזה מעצבן שאתה מדבר כ"כ בביטחה כאילו שאתה הבמאי של התוכנית ויודע הכל! אני דיי בטוח שנמרוד משתמש בשפת גוף, סוגסטיות ו-NLP... לעומת זאת לא ראיתי אותו אף פעם משתמש בקריאת שרירים, ואת הדוגמה הזאת נתתי רק בשביל להדגים. ולא היה פעם באץר אחד רוסי שעשה קראית שרירים... זה לא כזה נדיר אנשים שיודעים קראית שרירים! לפי מה שאני יודע זה גם לא כזה קשה ללמוד... יש לי כמה ספרים בנושא הזה. עדיין לא קראתי אותם כי אין לי זמן... אבל אני בטח מתישהו אגיע לזה ואז אוכל לפרט. בכל אופן, אני מאמין לנמרוד כשהוא אומר שהוא לא משתמש בעריכה בתוכנית שלו על מנת להוריד חלקים מרוטינות שהוא עושה כדי שיקראה יותר "על טבעי" בטלויזיה. וכן, הוא מעתיק דיי הרבה מדרן בראון... אז אתה רוצה לומר לי שאתה גם "בטוח" שגם דרן בראון זה הכל "עריכה" וטריקים זולים? כי אם כן, אז יש לך עוד הרבה מה ללמוד.

Flagg1

New member
גם דרן משתמש בקליפבורד לפעמים

היתה פעם אחת שהוא השתתף בתוכנית אירוח והוא "קרא" את המחשבות של המנחה שם. לאחר מכן בכותרות שמעו אותה לוחשת שהיא לא מאמינה שהוא הצליח לגלות את המילה שהיא כתבה לפני שהתוכנית התחילה. הרבה מנטליסטים משתשים בטריקים פשוטים כאלה וב-Preshow מסוים. לא כל מה שאתה רואה בטלויזיה זה באמת מה שקורה במציאות. ושוב, זה מצחיק שאתה עדיין דיי בטוח שנמרוד משתמש ב-NLP בתוכנית, בזמן שהוא טוען שזה רק שטויות.

michaeler

New member
NLP זה תחום שקיים, וזה לא שטויות.

אפילו יש פורום בתפוז. אבל לטעון שעל זה מבוסס המנטליזם זה טעות, וכאן אני מסכים לחלוטין עם פלאג1. גם אם קיים קשר בין NLP למנטליזם אז הוא לא גדול כל כך, ויעידו על כך גם אנשים שמתמחים בתחום שנים רבות(אתם מוזמנים להכנס לפורום NLP בתפוז ולשאול). "אין לי מושג במה משתמש נמרוד הראל בתוכנית שלו! אני רק יכול לנחש! וגם אתה... וזה מעצבן שאתה מדבר כ"כ בביטחה כאילו שאתה הבמאי של התוכנית ויודע הכל!" -
אף אחד מאיתנו לא יודע ב100% במה משתמש נמרוד וברור שכל הדיון מבוסס על השערות... מה שכן אנחנו בהחלט יכולים לדון בדרכים האפשריות, וזה(לרוב) מהנה למדי עד עכשיו

Seventh Element

New member
אתה צודק

NLP זה בהחלט לא תחום של מנטליסטים או קוסמים! NLP זה כמו פסיכולוגיה ואין לזה שום יחס ישיר למנטליזם, אבל מה? אם לומדים את זה אז זה בהחלט יכול לעזור ולעלות את המנטליסט או הקוסם רמה למעלה!

donlondon

New member
N NLP

צודק יש פורום בתפוז על NLP אז זה בטח נכון והכל שם בדוק יש גם פורום על נמרוד הראל וכן אני בטוח וגם הבמאי יודע כי הוא מוריד בעריכה את כל הרטעים עם הקליפ בורד תשאל כל סלברטי שהיה שם הם כולם כתבו על קליפ בורד אבל זכותך לחשוב שהוא משתמש ב NLP ברור שאתה צודק

michaeler

New member
רק אנא, לא לכתוב פסיכולוגיה וNLP

באותו משפט
NLP ביסודו זה בעצם תחום שעושה צחוק מהפסיכולוגיה. מספיק לקרוא את הספר הכי בסיסי של ריצ'ארד בנדלר(ממיסדי הNLP) כדי לראות כמה שהוא בז לפסיכולוגים למינהם ולשיטות שלהן, זה ממש, אבל ממש לא אותו דבר.

למעלה