פורטה אוטוטו כאן. תגובות אך ורק לפה!

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifאגב...

זאת לא הפעם הראשונה שאני שומעת שיר תבניתי, ובטח שלא מהיהודים, ואני גם לא אומרת שיש משהו פסול בזה. להפך, זה יכול להיות מאוד חזק במקרים מסויימים. מה שצרם לי באלבום היה העובדה שזה הופיע הרבה פעמים. - ב'מציאות נפרדת' יש 15 רצועות, ו2 שירים שאפשר לקרוא להם תבניתיים (אם ממש מנסים חזק) : קח אותי ("מי אמר לך.....") ואלה ("אני יודע ש....). - ב'היהודים' יש 12 רצועות, ושיר אחד אחד תבניתי (גם, אם מנסים ממש חזק: סמי (סמי סמי סמי.....) - בפחד מוות לעומת זאת, יש גם 12 רצועות אבל יש בו 4 שירים כאלו: את אמן ("אני רוצה להאמין...."), father עם ("....no one") מקום אחר ("שוב פעם אני.....") ויובגטו עם "....i'm gonna" . אבל 7?

Axxxel

New member
אין לי מה לומר...

פשוט דיסק חזק, אני מת עליו, כ"כ הרבה זמן ציפיתי לו ועכשיו שהוא יצא, פשוט תענוג לאוזניים אני חושב שהיהודים הוציאו את אחד הדיסקים הטובים שלהם

invAsion

New member
מישהו יודע אם המילים

כבר באינטרנט?..
אין לי את הדיסק

invAsion

New member
אני אהפוך את זה לבקשה ../images/Emo92.gif

אם למישהו יש המון רצון, סבלנות ורחמים (
) ויכול להקליד את המילים של השירים (חוץ מאין לך מקום, גם כשלא בוכה, הנה זה בא) ולשלוח לי זה יהיה נחמד מאוד אני יודע שזה דיי הפרת זכויות יוצרים אבל זה עד שאקנה את הדיסק ביום ראשון!!! תודה ענקית מראש, נדב

izzys

New member
../images/Emo130.gifבאוזן השלישית בחיפה עלה 59.90../images/Emo130.gif

../images/Emo121.gifעשקו אותי!../images/Emo12.gif

ב"צליל" בקניון חיפה זה עולה 69.99!! קקות חח אבל אני גאה להיות הראשון שקנה שם, הגעתי בדיוק כשפתחו את הקרטון עם כל הפורטה-ים בתוכו

izzys

New member
זה ידוע שהם שודדים. בגלל זה קונים באוזן ../images/Emo13.gif.

1Just Me1

New member
פורטה- ביקורת מלאה שלי!!! ../images/Emo124.gif../images/Emo58.gif

ספויילר מטורף, מזהירה מראש. קניתי את הדיסק אעבור שיר שיר ואז אסכם, מאד מאמינה מהתרשמות בשמיעה ראשונה: 1. Don't like- ללא ספק שיר גאוני, השיר הכי טוב שלהם עד היום באנגלית, הפקה וירטואוזית. הגירסת אולפן מבחינתי פשוט הפתעה. שיר אדיר, אין לי מילה אחרת. ללא ספק שיר שצריך להיות ממוקם ראשון באלבום. ציון: 10 2. אין לך מקום- גם כאן ההפקה מעולה, תום נשמע במיטבו אבל מרגיש לי שהליריקה מזלזת באינטליגנציה, אני לא חושבת שממשפט שחוזר 50 פעם בשיר של 6 דקות אפשר למצוא עומק, ובאמת להבין את כוונת המשורר. הלחן נחמד פלוס, אבל שוב הליריקה לדעתי מחסלת את השיר הזה. ציון: 6 3. ככה אני- שיר של אורית. בשיר הזה מבינים שזה שרמת הסאונד שלהם קפצה בדיסק הזה ב5 רמות לפחות עושה חסד לקולה של אורית. היא נשמעת הרבה יותר טוב משני הדיסקים הקודמים (להוציא את מציאות נפרדת). שיר חביב, יש לו חלקים שהוא אפילו מצליח לחדור, אבל לא הייתי מכתירה אותו כשיר מצויין או טוב מאד. ציון: 6 וחצי 4. הנה זה בא- תום- בתים, אורית- פזמון. לא כל כך הצלחתי להבין מה הם רוצים בשיר, זה כאילו שיש משמעות אבל לא באמת, המילים כתובות בסדר אבל ביחד הם לא מסתדרות ולא נותנות לי שום משמעות ברורה. לא התלהבתי מהשיר הזה, בלשון המעטה. ציון: 4 5. עד שזה יעבור- שיר נוסף של אורית. לא התחברתי כל כך, הליריקה לא רעה בכלל, אבל סך הכל השיר הזה דיי שיעמם אותי ועשה לי סתם רעש באזניים. ציון: 3 6. Somebody else- המילים בשיר הזה קצת בנאליות, אבל השיר מצליח להשמע כמו שיר רציני באנגלית, הפזמון מאד קליט, סך הכל שיר טוב, נשמע כמו חומר מקורי תוצרת חוץ, אם לא הייתי מכירה את היהודים בחיים לא היייתי מנחשת שזה שיר של להקה ישראלית. אחלה שיר. ציון: 7 וחצי 7. ניו יורק סיטי- שיר של תום, עם צעקות כמו: "יותר אנלא נשאר" השיר הזה נשמע שיר תום טיפוסי, כמו "ליפול" מפחד מוות או "גניבה" מהאלבום השני. יש משהו מאד אותנטי בשיר הזה, אני אהבתי, שיר מקפיץ וזורם בצורה הנכונה. ציון: 7 8. להיות- סוג של בלדה. השיר הזה נשמע כמו שיר שצריך לשמוע שוב ושוב, אבל הוא תפס אותי מהשניה הראשונה. השקט של השיר הזה גורם לתום ואורית להשמע מצוין. יופי של שיר. ציון: 8 9. גם כשלא בוכה- אני חייבת להגיד שיש משהו מאד חזק בשיר הזה, אבל כאילו יש הרגשה שהוא יכול היה לצאת הרבה יותר טוב, המילים שאורית שרה לא כל כך ברורות, אבל כשקוראים את הליריקה הוא חזקה, חזקה מאד אפילו. שיר עם פוטנציאל, אבל אחרי השמעות חוזרות ונשנות מאמינה שאצליח להתחבר ולאהוב. הסאונד חזק מידי, יותר מידי רעש גם בשיר הזה. הייתי מעדיפה אותו עם ווליום נמוך יותר וגם הייתי מקצרת אותו קצת. ציון: 7 10.לא יכול אחרת- תום במיטבו!!! זה ה"לא קל" של האלבום הרביעי, אמנם שיר שונה לחלוטין אבל מרגש ועוצמתי בדיוק כמוהו. אחד השירים הבולטים והטובים באלבום, מהשמיעה הראשונה זה כבר ברור. ציון: 9 וחצי 11. learning- למרות שאני לא כל כך מתחברת לשירים שלהם באנגלית השיר הזה חביב, עשוי בצורה מקצועית לחלוטין, שוב לא נשמע משהו מתוצרת הארץ. מאמינה שאלה שאוהבים את האנגלית שלהם יאהבו את השיר הזה, אני אישית פחות אוהבת. ציון: 6 12. חופשי- ה"אלה" של האלבום הרביעי- "על שפת ים בהודו, יושב לו מחויך" מהשירים הזורמים, שיר הופעות, חביב פלוס. ציון: 8 13. what about you?- מזכיר בחלק מהקטעים את "פאדר" מהאלבום השלישי. ליריקה נחמדה, אבל השיר הצליח לשעמם אותי בחלקים מסויימים, בכל מקרה לא יכולה להגיד שהוא גרוע. ציון: 6 14.לעולם מצידי- הקצב של השיר איטי מידי, הוא מתקדם לאט לאט ולרגע נאבדת הסבלנות. אבל אם מקשיבים טוב טוב יש חלקים קטנים שהוא מבריק. מה שכן הסולו של הגיטרות יפה...סוף סוף. ציון: 6 15.חולמת- בלדה של אורית. משמיעה ראשונה משעמם משעמם משעמם. ציון: 3 לסיכום: *שמיעה ראשונה מאד מתישה, האלבום הזה ארוך! *היהודים מאד השתנו מאז פחד מוות, הלאבום הזה כל כך שונה. לטובה בולטת ההפקה הוירטואוזית שעוד לא שמעתי בארץ באיכות כזאת, מה שגם שהיא משדרגת את הקולות של תום ואורית. * עכשיו זה ברור: תום לא מומחה גדול לליריקה, רב הליריקה מורכבת מקילשאות ודברים ששמענו וראינו כבר קודם, אחרי האלבום הזה אני יכולה להגיד בוודאות שתום מתמחה הרבה יותר בכתיבת הלחנים מאשר בליריקה. משפט סיכום אחרון: לא יכולה להגיד שאני מאוכזבת, ומצד שני גם לא יכולה להגיד שהתלהבתי ושהאלבום עונה על הציפיות. מה שבטוח הוא דורש שמיעות חוזרות ונישנות כדי לגבש דעה קצת יותר מוצקה. השירים הטובים ביותר: "דונט לייק", "להיות" ו"לא יכול אחרת".

nini6

New member
"עכשיו זה ברור: .....

תום לא מומחה גדול לליריקה, רב הליריקה מורכבת מקילשאות ודברים ששמענו וראינו כבר קודם, אחרי האלבום הזה אני יכולה להגיד בוודאות שתום מתמחה הרבה יותר בכתיבת הלחנים מאשר בליריקה." בחיים לא שמעתי משהו יותר עצוב מזה ממישהו שאוהב את הלהקה. תום עשה את הלהקה הזאת בליריקה שלו ולקרוא את הדבר הזה שאת כתבת לך צורם לי מאוד כי כמעט ולא התחברתי לכתיבה של מישהו כמו שהתחברתי לזו של תום. אני חושב שהוא כותב אמיתי וכנה גם אם באלבום הזה יש קצת שירים שבקריאה ראשונה לא נראים משהו.

izzys

New member
תחווי דעה, בכיף.

אלבום חדש, לוקח זמן להתרגל, מבינה אותך לגמרי. אבל כמה דברים ממש הציקו לי בביקורת: את יכולה להגיד בכיף "לא התחברתי לטקסטים/לא אהבתי/לא משהו" או שלל וריאציות שקופצות לך לראש, אבל: " עכשיו זה ברור: תום לא מומחה גדול לליריקה, רב הליריקה מורכבת מקילשאות ודברים ששמענו וראינו כבר קודם, אחרי האלבום הזה אני יכולה להגיד בוודאות שתום מתמחה הרבה יותר בכתיבת הלחנים מאשר בליריקה." גובל בזלזול. ובאמת שזה צורם לראות שורה כזאת. ומה שאפילו עוד יותר הרגיז אותי, איך בדיוק את מחלקת ציונים מספריים למוזיקה שלהם? באמת הייתי שמחה לשמוע על סמך מה את זורקת 3 על שיר אחד ו6 וחצי על אחר וכו'. חבל.

1Just Me1

New member
אז ככה

לא התכוונתי לעצבן אף אחד ובטח שלא לזלזל, פשוט רשמתי את דעתי האישית. אתם מזכירים לי את עצמי לפני כמה שנים טובות בתקופה של ה-ללכת בצורה עיוורת. אז אני יכולה להגיד לכם עכשיו שבגיל 21, אחרי שהלכתי עם הלהקה הזאת לאורך כל הרבה זמן צעד צעד, זו דעתי, ומי שחושב אחרת מוזמן להביע את דעתו בדיוק כמוני.

nini6

New member
לא הבנת

לא הייתה לי שום בעיה עם הדעה האישית שלך אבל לבטל את הכתיבה של תום בצורה כל כך גורפת זה פשוט לא מובן מבחינתי. אל תתנשאי מעלינו בבקשה גם אני ממרומי גילי שזה שנתיים מתחתייך כבר לא פנאט, ובתור מוסיקאי בעצמי נפתחתי להמון כיוונים חדשים ואני חושב שזה בהחלט מקובל ואפילו חשוב לבקר אמנים שאתה מעריך אבל מה שאת כתבת היה פשוט מתנשא, מגוחך ולא הגיוני מאחר שאת בעצמך הלכת אחרי הלהקה הזו הרבה זמן שהיא בעצם הפרוייקט של תום.

למעלה