פורטה אוטוטו כאן. תגובות אך ורק לפה!

nini6

New member
אני בטוח במאה אחוז

(קודם כל, צאי מזה- אף אחד לא עף עליה. יכול להיות שדמיינת מישהו משתגע מול המחשב וצורח בקולי קולות שלא יכול להיות שמישהי חושבת שתום לא כותב טוב, אבל כולה לא הסכמתי איתה) ואני עומד מאחורי מה שאמרתי. באמת לא הפריעה לי הדעה האישית שלה, למרות שהבהרתי שאני לא מסכים איתה. את לא מצאת בעיה בניסוח- אני כן. ואני מוכן לנהל דיון גם על זה. ואני לא מחפש אף אחד. אני כותב כשיש לי מה להגיד.

לא אמרתי שאתה עפת עליה,

אבל יש פה מספיק אנשים שעפו עליה ואליהם בעיקר דיברתי. מעבר לזה, אתה כל הזמן אומר שרק אמרת את הדעה שלך שהיא שונה משלה, ובעצם עובדה שגם יש לך כביכול בעיות עם הניסוח [שד"א, מה באמת הבעיה בו? לא היה שימוש בשפה בוטה, קללות, העלבות וכו'. כולה אמרה שהבנאדם לא גאון בליריקה].

nini6

New member
אמרתי את הדעה שלי

גם בקשר לדעה שלה על הכתיבה של תום וגם בקשר לדרך שבה היא ניסחה את הדעה שלה. וכמו שכבר כתבתי, הבעיה שלי היא שקראתי את התגובה שלה בטון יומרני ומתנשא .

נשמת

New member
סתם לשם המחשה,

אני יכולה מנגד לקרוא את התגובה שלך אל הודעתה ה"מתנשאת" כתגובה "עיוורת" ... בדיוק אותו דבר רק ההפך. הרעיון של השירשור הוא שכל אחד יגיד מה שהוא חושב ואין שום זכות לאף אחד לשלול דעה של מישהו אחר כי הוא לא מסכים איתה. אתה יכול להגיד לה "אבל את לא חושבת ש..." ולנסות להראות לה גישה אחרת, אתה יכול להגיב לה שאתה דווקא חושב שה-X שהיא כתבה יכול גם להראות כמו Y אבל להגיד לה לא, את טועה - אין לך זכות. כי הדעות שונות ומגוונות כמו האנשים. ויש מקום להכל. ועכשיו באמת די, כי מיציתי עוד קודם. אבל היה חשוב לי שתבין.

nini6

New member
עכשיו גם לי חשוב שאת תביני רגע

זה ממש לא משנה אם אני כותב את התגובה שלי אליה מתוך עיוורון או לא, מה שחשוב זה שזוהי דעתי וזכותך לקטרג אותי ולהגיד שהאהבה שלי עיוורת (מבלי שאת מכירה אותי) למרות שזה דבר מאוד יומרני ולא מבוסס לומר. אני דיברתי על המשפט הספציפי הזה שנראה לי מתנשא אבל זה באמת שולי וממש ממש לא משנה. אין שום סיבה לכתוב את דעתי כמו נוסחה. אין לי שום דרך לשלול את דעתה. דעתה היא שלה ואין לי שום גישה אליה או השפעה עליה. אני לא הבנתי איך היא יכולה לכתוב כזה דרך ולכן הצגתי עובדה- שתום כתב את רוב השירים ושאני ממש התחברתי לכתיבה שלו ובלה בלה וכו' וכו' לרגע לא אמרתי לה "לא את טועה- אין לך זכות" כתבתי את דעתי וזהו.

נשמת

New member
חח חמוד

"לא את טועה" זה כלפיה ממך, ו"אין לך זכות" כביכול ממני אלייך :) האמת היא שאני מבינה מה שאתה אומר, רק הניסוח זה שעושה את הקצר. אני מבינה שאתה מאד מחובר לליריקה של תום ואני מודה שגם אני. מאוד. לגבי האלבום החדש קשה לי לשפוט כי מוקדם לזה [אפילו לא שמעתי את כולו]. פשוט מאד חשוב שתדע לקבל שמישהו אחר חושב שתום זיין שכל ולא אומן דגול, כמו שאתה ואני . אתה מבין? אני חושבת כמוך, סך הכל. ההבדל ביננו, הוא שאתה שולל את דעתה וחושב שהיא אמרה אותה בצורה מזלזלת. בעוד אני מבינה שהיא פחות מתחברת עכשיו לליריקה, ורואה את דרך הביטוי שלה כראויה. כאמור, אין קללות וכו'. ונשמה, בשביל החיים - חשוב לדעת לכבד דעות של אחרים, לקבל מותר שלא. ולהיות מסוגל להבין אכזבה של מישהו אחר במילים כמו "עכשיו ברור, תום לא גאון ליריקה, הוא שוק הקלישאות" - זו גדולה. הלוואי ותדע להפריד; לדעת להאמין במה שאתה מרגיש גם אם מישהו אחר בעולם הזה חושב ההפך המושלם.

נשמת

New member
(תיקון)

פשוט מאד חשוב שתדע לקבל שמישהו אחר חושב שתום זיין שכל ולא אומן דגול, שלא כמו שאתה ואני

nini6

New member
וואי

כפרה עלייך. הזוי לגמרי... באמת שמטורף שכתבת את זה עליי חח כי זה כ"כ נכון :). ממש כיף לקרוא איך שאת כותבת וסחתיין אחושילינג שהתווכחת איתי כמו אימפריה...באמת עשית לי טוב בהודעה הזאת.
חזרה

yotem 17

New member
"בטח לא לכתוב אותה כמעריצה של הלהקה"../images/Emo83.gif

אהמ, סליחה? מישהו שמאוד אוהב ומעריך להקה מסויימת לא פה רק כדי להלל ולשבח. הוא צריך להגיד את דעתו הכנה, בין אם היא חיובית או שלילית. אז אולי הניסוח שלה לא היה משהו, אבל בגדול היא אומרת את דעתה- לפי דעתה האלבום הזה מוכיח שתום לא מדהים עם הליריקה. אהבה למישהו היא לא עיוורת, ואם יש משהו שלא לטעמה- היא יכולה בכיף להגיד אותו וגם להרגיש עם זה נוח. לאותו אחד למעלה ששאל אותה על סמך מה היא מחלקת ציונים למוזיקה- וול, דעה אישית. זה נהוג בהחלט אצל המון אנשים כשיוצא אלבום חדש לדרג מבחינתם את האלבום. היא לא מתיימרת להיות מבקרת מוזיקה, אבל היא נותנת את אותם ציונים על סמך מה שנראה לה- מה עשה לה את זה, מה פחות, איפה היא השתעממה, איפה היא התרגשה.

Z A M i

New member
יודה. סתם עפת..

וכל מי שעף עליה כאן- מי שמכם!?
בתכלס, הם באמת לא כאלו מומחים גדולים לליריקה. זה גם לא בכוונה להעליב.. בואו נסכם, יש טובים מהם.

nini6

New member
אני לא מסכים איתך.

http://shiron.net/songView.aspx?song_id=717&singer_id=341&song_title=15bc23 http://shiron.net/songView.aspx?song_id=1994&singer_id=341&song_title=d4ebd באמת יש יותר גדולים שכותבים יותר בשנינות, במקצועיות או בפואטיות. ואני כרגע מדבר על תום כי לא ברור לי מי זה "הם" שכתבת בהודעה. אני מאוד מאוד אוהב איך שמאיר אריאל כותב בשנינות ובתחכום. הוא פזמונאי נהדר. אני גם מאוד אוהב את הכתיבה של אביב גפן . אני חושב שבוב דילן גם פזמונאי מחונן וכותב שירי מחאה בחסד. גם קורט קוביין,ניל יאנג, אדי וודר, אריק קפלטון, ערן צור,שלום חנוך ועברי לידר כותבים עמוק ויפהפה לדעתי. יש כאלה שאוהבים את המילים של השירים של שירי מימון, גיים בויז ושרית חדד. אבל אני מאוד התחברתי לכתיבה של תום כמו שהתחברתי לכתיבה של הרבה הרבה אחרים אבל לכותבים אחרים בכלל אין קשר לזה . אני חושב שדבר מאוד חשוב באומנות זה שאין תחרות מי יותר טוב במה או מתן ציונים לאיכויות כאלו ואחרות. זאת אומנות וכל אחד יכול לקחת מילים למקום אחר.

Z A M i

New member
סבבה.אין תחרות וכל אחד לוקח למקום אחר,

אבל התכוונתי שיש אמנים, כמו שאמרת-אביב גפן,מאיר אריאל, ושות' שכותבים בצורה..שונה מהיהודים.. לא אמרתי שהיהודים לא יודעים לכתוב. ממש לא. אם הם היו כאלו 'גרועים' לא הייתי טורחת להגיע לכל הופעה שלהם, ובכלל, לא הייתי מוציאה מהכיס שלי אפילו שקל כדי לקנות את הדיסקים שלהם.. הצחקת אותי שנתת קישור לליריקה שלהם... תאמין לי שאני מכירה את הליריקה הזאת כמו שאני מכירה את הבית שלי. שוב, לא אמרתי שהם לא יודעים לכתוב. אמרתי שיש טובים מהם. כי וואלה?, בכנות?- ככה אני חושבת. צודק, אין "תחרות", וכל אחד לוקח את הליריקה למקום שלו.. אבל ניסוחים ,מטאפורות, פסיחות וכללי כתיבה כאלו-כמו שלמדנו בבית ספר.. אפשר למצוא אצל אביב(הבנשרמוטה
, לדוגמה) יותר משאפשר למצוא אצל היהודים. אבל יכול להיות שזה מה שמשך אותי לשמוע אותם. הייחודיות. השוני. ונכון, לכותבים אחרים אין קשר להתחברות עם הליריקה שלהם.. אבל אמרתי את זה כדי להעבר את דעתי לא בצורה בוטה ומעליבה(לא הלך משהו,מסתבר
). ונתת דוגמה יפה של קורט קוביין, תקשיב, לדעתי- קורט הוא לא כזה מומחה לליריקה
, כאילו,תכלס.. אבל מצד שני נירוונה היא הלהקה שחשפה אותי לרוק בכלל, והיא הייתה הלהקה האהובה עליי במשך שנים ארוכות.. והיא עדיין בין האהובות.ואני אזכור אותה לטובה תמיד. אותו דבר עם היהודים. לא צריך להיות גאון ליריקה בשביל לרגש אנשים או למשוך קהל.. לפעמים מספיק גם לכתוב בצורה יפה, אבל בלי התגנדרויות של ליריקה וכללי כתיבה הזויים. בכל אופן, שום דבר פה לא נאמר בנימה מזלזלת.(*אהם*) אלא ההפך. וזו רק דעתי.. ככה שבאמת לא צריך לשים זין.
יש לי עוד מה להגיד. אבל אני ממש עייפה. אז לא. B.

t o o s h a

New member
הקטע של טקסטים תבניתיים -

זה הדבר שהכי מפחיד אותי באלבום הזה... כי זה מראה על חוסר יצירתיות, על ניסיון למלא נפח בשיר בכוח. בגלל זה גם עד היום אני פחות אוהבת את YG2BM , את אמן ואת מקום אחר. בFATHER הצלחתי ממש בקושי להתגבר על זה. אני כן חושבת שיש טקסטים אדירים של תום - "מחפש תשובה", "יכול להיות", "לפעמים" הם טקסטים גאוניים בעיניי... והטקסטים הם גם אלו שחיברו אותי ללהקה. אם רמת הטקסטים הולכת לרדת, אני הכי הולכת להתאכזב בעולם. עוד שעה אני אוכל לשמוע אותו גם.

t o o s h a

New member
התגובות כאן כל כך הלחיצו אותי - הדיסק טוב!!!!

כרגע הרגשתי הכי אמיתי עם "עד שזה יעבור" ו"לעולם מצידי", למרות ואולי דווקא בגלל שהם כל כך שונים מכל מה שהכרתי אצל היהודים. הרגשתי בהם הכי הרבה חידוש, הכי הרבה שוני. החיבור בין הרצועות "עד שזה יעבור" ו SE הוא מדהים!! עם הנבל בסוף עד שזה יעבור... ממש ממש יפה. לצערי אני חושבת שאפשר לקצר כמעט מכל שיר משהו כמו חצי דקה-דקה בלי שזה יפגע בו... בתחושה שלי הדיסק קצת נמרח וזה מתיש, ויש הרבה שניות שמרגישים קצת מיותר. הנה זה בא - בכלל שיר מיותר בעיני, העברתי אותו באמצע מרב שהוא משעמם. אין לי כוח להמשיך לחפור... אבל בסך הכל ממש לא סבלתי, מצאתי יותר משיר אחד שאהבתי וגם יותר מ-3, אז זה בסדר בינתיים. :)

Tomer TR

New member
אלבום מגוון ומדהים

היהודים נשמעים מצויין כמו שהם יודעים! חגיגה לרגש, לאוזניים ולמערכות סאונד יופי של גיוון יש באלבום, כל שיר עומד בפני עצמו מבחינתי קיץ מצויין לכולם ובהצלחה ללהקה נ.ב. הקולות שלפני הפסנתר ב"לא יכול אחרת" נשמעים כמו המשך ל"אלוהים"

I SOG I

New member
נכון ?! איך שהתחיל שאלתי בשקט ..

.."למישהו יש סיגריה " ?

למעלה