פורטה אוטוטו כאן. תגובות אך ורק לפה!

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifאיזה משפט מעליב.

ואפילו מקומם למדי. מי את שתבואי ותצהירי שתום לא מומחה גדול ללירקה? עזבי את העובדה שזה פוגע ומעליב כל אדם שנותן 5 וחצי שנים מהחיים שלו על אלבום. את יכולה להגיד שלא אהבת. שלא התחברת, שלא ריגש אותך. אבל לצאת בהכרזות על יכולות הכתיבה של אומן כזה או אחר? חמודה, את קופצת כמה קילומטרים טובים מעל הפופיק. לכל אחד יש ביקורת כזאת או אחרת על האלבום, וכל אחד חושב משהו שונה על הלחן, על הליריקה ועל היכולות הווקאליות. אבל שנייה אחרי זה לכתוב שאת צריכה לשמוע עוד כמה פעמים כדי לגבש דעה מוצקה? אל תכתבי דברים כל כך בוטים אם את לא מספיק מגובשת כדי לעמוד מאחוריהם. נכון, גם אני לא חושבת שהכל מוש* מו!שלם, ושיש מקומות חזקים וחזקים פחות, ההערה שלך הייתה מאוד טיפשית ומיותרת, והיה עדיף אם היית שומרת אותה לעצמך, בטח שלא לכתוב אותה כמעריצה של הלהקה. חלק גדול מהאיכות של המוזיקה של היהודים שמורה ללירקה החזקה. להבא תשקלי מילים כאלו.

נשמת

New member
מה אתם כל כך מתרגזים?

כל אחד מדבר פה כאילו הוא מינימום עו"ד של תום. הילדה מעריצה לא קטנה שלהם [או לפחות עד ולא כולל, האלבום הזה] וגם בפורום היא לא חדשה. סכ"ה היא מביעה דעה אישית ומסקנות שהיא יוצאת אליהן... אף אחד לא מבטיח להלל את חברי הלהקה כשהוא פותח כאן הודעה. האלבום הזה הגיח אלינו אחרי אחרי 5 וחצי שנים עם תהפוכות גורליות במהלכן, טבעי שיהיו כאלה שימצאו עצמם מרגישים "לא בבית". לא נוח. לא זהה. לא מחובר. וזה בסדר. היא התאכזבה, אתם לא. וכאן זה נגמר. היא לא קיללה ולא השתמשה במילים מכוערות. יש מקום גם להודעות שלה וגם ל"תיתי שולתתת!!!1".

nini6

New member
מה את קשורה

אף אחד לא ביקר את דעתה האישית ואף אחד לא אמר שהיא קיללה או שהיא חייבת לאהוב את האלבום הזה. תקראי שוב את ההודעות שכתבנו ותנסי להבין שוב מה אנחנו בדיוק מבקרים בהודעה שלה.

נשמת

New member
אתה רואה?

זו הגישה העיוורת שלכם. לא ראית כלום במה שכתבתי ובטח לא את הקשר בין התגובה שלי להודעה שלה עם התגובות שלכם. מי שיבין יבין אל תעקם את הריצפה. תודה.

nini6

New member
טוב אז בואי תגידי לי אם הבנתי

את אומרת לי שאין לי על מה להתרגז כי זו רק דעתה האישית ומותר לה לא לאהוב את האלבום הרביעי והחדש של להקהת היהודים. עד כאן נכון? (בהנחה שכן ואם לא את מוזמנת לתקן אותי) "עכשיו זה ברור: תום לא מומחה גדול לליריקה" הדבר שהפריע לי זה לא דעתה האישית, ולא העובדה שהיא לא אוהבת את האלבום אלא- א. הניסוח. ממש בולטת החוצפה וההתנשאות שלה. ב. בהנחה שהיא לא אוהבת את האלבום הזה אז עד האלבום הזה תום כתב 90 אחוז מהשירים של היהודים ולי מפריע שאחרי שהיא אהבה את הלהקה כ"כ הרבה שנים היא מגיעה למסקנה שבעצם תום כותב גרוע. להודעה שלך באמת אין קשר לקטע שציטטתי מההודעה שלה ואין לזה שום קשר ל-"עיוורון" כביכול שאת מדביקה לי מבלי שאת יודעת מי אני או מה הגישה שלי כלפי הדיסק, תום או הלהקה. אבל הכי חשוב שאת בטוחה שאת יודעת יותר טוב מאיתנו וכותבת ברמזים שאת ואלוהים יודע מי עוד מבינים

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifאני ממש לא התעצבנתי על דעתה.

יש דרך וצורה להגיד כל דבר, ויש דרך גם לבטא חיבור לא מוצלח ללירקה. ולקום ולהצהיר שתום הוא כותב לא מוצלח- זה פוגע ומעליב ולא כי זה תום, אלא כי לא מגיע לאף אדם שכותב וחושף את עצמו ברמה כזאת לספוג ביקורת כל כך בוטה, ולא אכפת לי אם היא מעריצה ותיקה או מלכת אנגליה. המשפט הזה היה משפט מגעיל, מיותר ומנוסח בבורות מוחלטת בנוגע להיהודים ולמוזיקה שלהם. מצטערת. מצידי שתשנא את הדיסק ותחזיר אותו לחנות לטובת החדש של מאיה בוסקילה, אבל לא צריך לקלל או להשתמש במילים מכוערות כדי לזלזל ביצירה.

yotem 17

New member
אממ../images/Emo83.gif

"לא מגיע לאף אדם שכותב וחושף את עצמו ברמה כזאת לספוג ביקורת כל-כך בוטה". כי את צודקת, מעולם לא הייתה פה הודעה שהתבטאה כך ואפילו יותר גרוע כלפי אמן כלשהו |סינרגיה|. תעשי לי טובה. אלה קטעים של צביעות מסויימת לדעתי, כי אני בטוח בזה שכל אחד בחיים שלו עשה את זה פעם אחת או יותר, כל עוד מדובר באמנים שהוא לא אוהב. את בעצמך רמזת לזה בהודעה הזאת ("החדש של מאיה בוסקילה", באמת אין לי מושג אם היא כותבת או לא אבל זה לא העניין). העניין הוא שפה מדובר בלהקה שאת אוהבת ומעריכה, וזה ההבדל מבחינתך. אבל שימי לב ותראי שהמון אנשים עושים בדיוק את אותו הדבר כלפי אמנים שלא מזיזים להם. זה לא הופך את זה לבסדר- אבל זה קיים, ומשפט כמו המצוטט בתחילת התגובה שלי פשוט מראה על צביעות.

נשמת

New member
נשמה,

רק להדגיש שהתגובה שלי שורשרה לתגובתך, אינה אומרת שהיא ישירה לתגובתך אלא לרוח השירשור. פשוט את האחרונה שהגבת לה. העניין הוא שאנחנו באמת עוקבים אחר היהודים כבר תקופה ארוכה חלקנות מלווים אותם מראשיתם, חלקנו מלווים אותם משמיעה ראשונה. את לא תסכימי איתי שהיינו רגילים לקבל טקסטים קלילים וכובשים? אין מה לעשות, הטקסטים הורידו מעוצמתם. לפחות בחלקם. את שלושת הדיסקים הראשונים אני אוהבת באותה מידה. כלומר, אוהבת גם את כל רצועות-האלבומים. מה לעשות, עם התהפוכות שהלהקה עברה. דברים משתנים. בעצמכם חלקכם כתבתם "מגוון". ולא כולם רוצים "מגוון" כי יש פה חבר'ה, והיא אחת מהם שכנראה רוצים את היהודים של מציאות נפרדת, את היהודים של פחד מוות. היהודים שתמיד היו. ואין מה להגיד "אין לך מקום, אין לך מקום, אין לך מקום, אין לך מקום, אין לך מקום, " לא בדיוק משחזר את ההצלחה. {וזו לא דעתי האישית לגבי השיר, כי השיר בהחלט עשה צמרמורת. ועושה. למרות ובזכות.} פשוט אנחנו צריכים להבין שיש אנשים שלא אוהבים את האלבום החדש או לא אוהבים את הקטע החדש של היהודים. להגיד שהקו שלהם נשאר אותו דבר - אי אפשר להגיד. יש שינוי. והיא בחרה להגיד אותו בדרך של תום-לא-מלך-הליריקה או משו בסיגנון... זכותה. למה? כי כל אדם שנחשף ביצירה שלו יודע שהוא עלול להחשף גם לביקורות לא מחבקות בדיוק כמו הביקורת שלה וזה בסדר. תהיי בטוחה, שתום יחיה. תום יסלח. תום יבין, שלא כולם מקבלים הכל באותו אופן.

nini6

New member
תביני דבר אחד

היא לא כתבה שבאלבום הזה היא חושבת שתום לא כתב טוב היא כתבה שהאלבום הזה רק חידד לה את דעתה שתום הוא לא טוב בליריקה . אז צאי מזה שאנחנו חושבים שכולם חייבים לאהוב את האלבום הזה או את תום כולה התייחסנו לאמירה הזאת ספציפית ולכן כל הנאום הזה שכתבת והתווית הזאת שהדבקת לי בכלל לא רלוונטים

נשמת

New member
מותק,

הנקודה חשובה היא, שזה בסדר לחשוב שתום לא גאון. היא חושבת שהחומר שלו שווה לאוסף קלישאות ואת\ה לא. לא קרה כלום. העולם לא נחרב. אפשר לחיות בדו-קיום.

nini6

New member
ואיפה בדיוק בהודעה שלי

רשמתי שאני שאני חושב שזה לא בסדר שזו הדעה שלה? אני לא התעצבנתי או התרגזתי שהיא חושבת ככה. היא רשמה את הדעה שלה ואני את שלי ופה זה נגמר אני לא מבין למה את חושבת שלדעתי זה לא בסדר לחשוב שתום לא גאון או שהעולם נחרב כי היא חושבת שתום כותב חרא. זאת באמת נקודה חשוב מאוד מה שהצגת אבל אין לה שום רלוונטיות לויכוח שלנוץ

nini6

New member
"הבעיה" ?

היא כתבה משהו שלא הסכמתי איתו אז כתבתי את הדעה שלי על מה שהיא כתבה.

וזאת זכותה המלאה

מי אתם שתחליטו למי מותר להגיד מה? אם בא לי להגיד שתום כותב שירים גרועים, שטיטי נשמעת כמו מסור ביום רע אני אגיד את זה וזה יהיה לגיטימי לחלוטין. הרי אם היא הייתה כותבת "עכשיו זה ברור - תום מומחה לליריקה" כולכם הייתם מקבלים את זה, ואפילו מעודדים את זה. למה זה לא בסדר כשזה בא בכיוון ההפוך? אם אתם מוכנים לקבל ביקורות טובות תהיו מוכנים לקבל ביקורות/חוות דעת רעות. אם אתם לא מוכנים לקבל את זה, אז כנראה שאי אפשר לבקר יותר כלום בפורום הזה.

nini6

New member
מה יש לכם

אני אמרתי שאסור לה להגיד את זה? אני אמרתי שהדעה שלה לא לגיטימית? אני אמרתי את דעתי שהיא מנוגדת לדעתה. ברור שאם היה הייתה כותבת "עכשיו זה ברור - תום מומחה לליריקה" אז הייתי מקבל את זה כי אני מסכים איתה, אבל היא כתבה את ההפך אז כתבתי את דעתי המנוגדת ושלדעתי היא טועה. בדיוק כמו שאם היא הייתה כותבת "כל הערבים מחבלים" או "גבינה צהובה זה מגעיל" הייתי כותב את דעתי המנוגדת ולא מסכים איתה.

אתה בטוח?

"הדבר שהפריע לי זה לא דעתה האישית, ולא העובדה שהיא לא אוהבת את האלבום אלא- א. הניסוח. ממש בולטת החוצפה וההתנשאות שלה." לא מצאתי שום בעיה בניסוח שלה. אז או שאתם סתם מחפשים אנשים או שאתם סותרים את עצמכם כל הודעה. בכל מקרה, ההודעה שלי שורשרה אליך אמנם, אבל היא מכוונת לשלל האנשים שעפו עליה.

למעלה