פרק 26 - הדחה דרמטית

אגב ליאל- התחנונים שלה למחמאות מעוררים רחמים

למה אתה אף פעם לא מחמיא לי, סוף סוף הוצאתי ממנו מחמאה- ליאל נשמעת באמת כמו אישה קטנה וחסרת ביטחון שזקוקה לחיזוקים ולאישורים כל הזמן מבעלה [לעתיד] האדיש, שמחלק אותם במשורה ולפי האינטרסים שלו.
יש פה חוסר סימטריה בולט ביניהם. בעוד שלגל לא ממש מזיז מה ליאל אומרת עליו, ליאל פשוט חיה מהמחמאות שלו.

just Orli

New member
זה גם מה שמאפשר לו להתייחס אליה בזלזול...

לא הייתי מאשימה את ליאל, כולנו זקוקים לתשומת לב ואהבה מבני הזוג שלנו, ולפי איך שהם תיארו את הזוגיות שלהם בהתחלה - כנראה שבתהליך החיזור הוא כן השקיע ונתן לה להרגיש רצויה ומבוקשת. עכשיו, אחרי שהוא כבש את לבה, הוא יכול לנהוג בזלזול והיא תמשיך לחכות שהגלגל יסוב לאחור לימי האהבה הראשונים שלהם. דפוס מוכר בזוגיות, אגב, ולאו דווקא בקרב גברים מתעללים. פשוט שני סוגי אישיות שמתחברים טוב אחד לשני - כאשר אחד דומיננטי והאחר יותר פאסיבי ונזקק - אבל למרבה הצער בדרך כלל זה גורם נזק לאחרון. מקווה בשביל ליאל שהשיקוף הזה על המסך ידליק נורה אדומה לשניהם, ולכל הפחות הם ידברו ויעבדו על הדברים הללו יחד כזוג - אם גל באמת מתכוון לשמור עליה ולחיות איתה לאורך זמן. אחרת חבל עליה, היא בחורה מתוקה ומפרגנת ומגיע לה בן זוג שמתייחס אליה באותה צורה.

DDN

New member
אני שומע את מה שהוא אומר

ומקלל אותו בקולניות.
זה נטו קריאת אזהרה למערכת יחסים שתגיע לאלימות.
ומההתחלה הוא היה ככה כלפיה.
&nbsp

כמהאפשר

New member
טוב, אלימות גם מצדך היא לא פתרון:)

אני חושבת שיש שניים במערכת יחסים.
יש שם שנים, ביחסים הללו. האשמה והאחריות לא עליו- פשוט בטלוויזיה זה יוצא החוצה ממנו. אני לא חושבת שביחסים יש שה תמים וקורבן- ומצד שני מישהו שמאשימים אותו בהכל.
&nbsp
יש שניים. ושניים בוחרים להכנס ליחסים, להשאר שם, להמשיך ולבנות את היחסים הללו.
למה? מה עושה לה טוב? מה ממשיך את זה?
אני לא יודעת.
&nbsp
אבל, שוב, אם זו הייתי אני, ואני מקווה שזו לא תהיה,
לא הייתי נשארת. עם כל האהבה, גם לו הייתה(ודברים כאלו, יחס כזה רואים מההתחלה. זה לא משהו שלרוב "פתאום מופיע"..).
&nbsp
תראה, יחסים הם דבר מורכב(אתה לא בן 12:) מניחה שעברת כמה יחסים לפני שהתחתנת ואתה ב"ה יודע). מה היה שם מ"ההתחלה", אנחנו לא יודעים. אבל, אני מניחה, בזהירות רבה.. שגם התפרצויות כאלו היו. ודווקא לראות מהצד, חמש דקות ממהלך חיים שלמים, חיי שגרה, לפעמים מביא לשיפוטיות אבל גם מביא לראות את המציאות. בשחור לבן, בעובדות הפשוטות. כמו שהן. כמו שזה. בלי הרגש, רק התכלס.
אלו הקטעים שאני אומרת תודה שיחסים שלא הסתדרו לי, נקטעו. כי אני רואה לאן זה מגיע.

DDN

New member
אני מסכים ולא מסכים

אלימות היא אף פעם לא הפתרון.
אבל כשאני מקלל לעצמי וזה לא מגיע אל מישהו אחר - זו דרך פריקה (זה כמו להרביץ לשק אגרוף)
&nbsp
לגבי מערכות יחסים, אני לא מסכים.
לפעמים, לצד הסובל שום דבר לא עושה טוב, אבל הוא נשאר כי הצד השני מקטין אותו, גורם לו לחשוב שאין משהו אחר. יש את הבושה להודות, יש את הפחד, את חוסר הבטחון העצמי.
&nbsp
אני גם לא חושב שזה משנה מה היה בהתחלה, מילים כאלה לא צריכות להיאמר, לא ביחס הזה, ובטח לא מול אנשים אחרים.
השפלה, חוסר כבוד, הקטנת האחר, אין לזה מקום במערכת יחסים.
&nbsp
ספציפית לגבי גל, גם לצעקות באמצע משימה: "אם תפשלי פה אני אקרע אותך" אין מקום. גל אלים בזוגיות שלו. נקודה. זה תמיד מתחיל בדברים הקטנים.
&nbsp
&nbsp

כמהאפשר

New member
סורי על העיכוב, הקור ואני לא חברים טובים

מסכימה איתך. עם זאת, בעיניי צורת התגובה שלנו למציאות(בין השאר לעצמנו, לאחרים)-
היא ענין של ערכים. יש שקוראים לזה "התייפייפות" או להיות יפת נפש.
בעיניי אין דבר רע כאשר יש למישהו נפש יפה, כל עוד זה לא צבוע.
&nbsp
כאשר יש שאיפה לנפש יפה יותר, מרגע לרגע.
&nbsp
כאשר אנו מרביצים לשק אגרוף, הנפש שלנו לא מתכערת. כאשר אני מגדפת- אלו עדיין גידופים. אלו עדיין קללות. כל אחד ומה שנכון לו, כמובן. ובאופן אישי, אני רחוקה להיות קדושה:)
אבל נניח אני משתדלת כן להמנע משפה שהיא בוטה וגסה. בעיניי זה סנן עצום למי שאני נמצאת על ידו, לדוגמא.
אין לי בעיה עם חריפות, אבל כן עם בוטות וגסות רוח.
&nbsp
לגבי מערכות יחסים-
כמובן, כמובן שלוקח זמן לקום וללכת. ברור. אבל יש שם שניים. הצד הפוגע הוא לא השטן והצד הנפגע הוא לא שה תמים. יש שניים, שניים ששניהם סובלים. ה"עושה טוב"- זה ענין פסיכולוגי. וכל עוד אדם נשאר במקום מסוים, זה אומר שיש משהו שמשרת אותו שם. זה לא דבר פשוט להבין והרבה יותר קל להתקיף כאשר אומרים את זה, אבל במבט לאחור, (לרוב זה במבט לאחור, מפני שלרוב קשה לעשות את העבודה הזו תוך כדי) אנחנו מצליחים להבין מה זה ולהתעמת עם זה. להתמודד, לשנות את התבנית.
&nbsp
במערכת יחסים לא בריאה יש שני צדדים שלא טוב להם, שני צדדים סובלים. אין צד אחד קדוש וצד שני מענה. יש שניים.
&nbsp
הענין של "מה היה בהתחלה" הוא לא מתוך משנה או לא משנה. זו עובדה. מזהים, לומדים להתעמת, להתרחק, לא להכנס לשם.
&nbsp
לגבי גל- אני לא יודעת מה קורה ביניהם. יכול להיות שכך זה עובד ביניהם וטוב להם בצורה כזו. אני לא יודעת. אני רק יודעת שכמו שזה נראה מבחוץ, לי, באופן אישי, זה לא היה עושה טוב.

DDN

New member
משהו קטן וקצת קשור

שכשאנחנו מרביצים לשק אגרוף, הנפש לא מתכערת, אבל כשמגדפים, עדיין מגדפים (כאילו רמזת שכן)
ישנו הביטוי "פה של נהג משאית", והרבה פעמים, היות שאני מקלל בלב, אני אומר ש"קיללתי כ"כ הרבה בלב, שהלב שלי נראה כמו פה של נהג משאית", אז כנראה שאני גם מסכים איתך ברמה כלשהי, שכשאנחנו מקללים, יש פה משהו שמעכיר אותנו.
&nbsp

כמהאפשר

New member
אכן.

כמו שכתבתי, ראשית אני לא מתיימרת להיות צדיקה. הלוואי.
עם זאת, התנהגויות מסוימות (שלי ושל אחרים ) גורמות לי להרגיש מאוד לא נוח. צורמות לי מאוד, בין אם בחברה ובין אם רק ביני ובין עצמי. הרי גם כאשר "איש לא רואה ", כביכול, אני רואה ויודעת. התנהגויות כאלו לא תלויות במי רואה (בסביבה ) אלא רק בי. אני זו שזה יוצא ממני.
&nbsp
זו דעתי.
&nbsp
אז גם אני מדי פעם מגדלת ועצבנית וסרקסטית - לא באופן היותר יפה שלי. אבל כאשר זה קורה, אני מאוד משתדלת להבחין בזה ובמקום לתת לעצמי להתבהם במקום הזה ולהתובסס בזה, פשוט לעבוד על זה. לעשות דין וחשבון עם עצמי ולשנות:

תמיד הגנתי עליו ומאוד חיבבתי אותו אבל מה שהיה אתמול

פשוט הזדעזתי..
&nbsp
לא יודעת אם הייתי מסתכלת באותה צורה על בן זוגי אחרי דבר כזה...
נכון, זאת תחרות ויש המון לחץ אבל זה בסהכ משחק...מה יקרה כשיהיה מדובר במצב הרבה יותר קשה?
&nbsp
ממש נגעלתי...ובאותו הזמן, ממש ריחמתי עליה...

ny22

New member
מנהל
המשימה עם הריקודים בסוף ממש לא הוגנת...

הוא הורסת לזוגות את היתרון שלהם

&nbsp
וגם המשימה עם השוורים - מה בדיוק היה הקטע שלה?
המתמודדים לא נדרשו לעשות משהו... (שדומה לשאר המשימות).

Gרר

New member
כנראה שתי המשימות הכי מטומטמות בתולדות המירוץ ever

המשימה עם השור בהתחלה הייתי בטוח שהם אמורים לסחוב את העגלה במקום השור. פתאום אני רואה שהשור סוחב. חשבתי אולי הקטע שהשור לא יסכים ללכת במסלול שנקבע ויהיה צורך לדרבן אותו בצורה כלשהי לחזור למסלול. נאדה. השוורים האלה הלכו יותר מסודר מסוסי פוני ששמים עליהם ילדים בלונה פארק ולא משנה מה יקרה הם ילכו כמו רובוטים באותו מעגל. אז מה נשאר שם? לשכנע זוג לעלות על השור? מילא משימות שבהם נאלצים לשכנע אנשים לעשות משהו לא נחמד כמו שהיה בלונדון שהיו צריכים לשכנע אנשים להחליף בגדים שלהם לבגדים מעפנים. אבל כאן כל מה שהיה צריך זה "לשכנע" מישהו לעשות טיול נחמד על עגלה רתומה לשור חביב??!?! משימה מיותרת שלא ראיתי אפילו זוג אחד שהתקשה בה. באנו. היינו. המשכנו. ביזיון,.

המשימה השניה - לרקוד מחופשים חמש דקות. זה בערך מה שכל עם ישראל הולך לעשות עוד חודש בקרנבלים של פורים. ומילא שאין פה ממש משימה, אבל זה שזוג שבמקרה מגיע שתי שניות לפני שהמוזיקה מסתיימת מוזנק הלאה באותה שניה יחד עם זוג שהגיע עשר דקות לפניו זה כבר באמת מביש. אני בעד משימות שמשנות סדר הגעה של זוגות. זה כל מה שכיף במירוץ הזה. אבל בשביל שזוג יקבל צ'אנס לסיים קודם זה צריך להיות בגלל סיבה כלשהי. שהוא עשה משהו יותר טוב. שהוא בחר בטקטיקה יותר נכונה. שהוא היה חזק יותר פיזי. לא משנה מה. אבל שתהיה איזושהי סיבה לכך שזוג הצליח לעקוף. כאן זוג שהגיע קיבל צ'אנס לעקוף בלי כל סיבה, וזה לא הוגן. שני ביזיונות אחד אחרי השני בפרק אחד, אחד הגרועים במבוך.

ומזל שזה לא העיף את וובה ואלה ואם זה היה קורה זה היה ממש מעצבן אותי, לא שאני מבין איך זה קרה כנראה אלכסה בכל זאת קצת סוחבת רגל עדין כי אחרת בתחרות ריצה בלי שום ניווט אין לאלה וובה שום סיכוי נגד אלכסה ורז. תודה לאל שהם אלו שעפו.

אין קטע עם המשימות הללו...

משימות בנאליות של סוף החלק הזה של המירוץ. רק המיץ היה מעניין ועל השאר אפשר לדלג. זה מה שקורה כאשר מחלקים את הקטע למספר תוכניות.

גםצופה

Member
מנהל
זאת המטרה של המשימות האלה....

שיהיה לפחות איזה 'קרב' לקראת המירוץ לשטיח...
&nbsp
ואני לגמרי מאושרת שוובה ואלה נשארו.

ny22

New member
מנהל
לפי הפנים שלהם ומה שהראו - וובה ואלה יודחו

בגלל החיבוק של אלה (היא חיבקה את רון) ובגלל המבט שלה...
&nbsp
וגם - לפי איך שזה נראה אלכסה ורז היו לפניהם...

DDN

New member
דווקא בגלל הפרומו הזה

חשבתי שבאמת אלכסה ורז ילכו
ואז נרדמתי בפרסומות ופספסתי את המאורע

למעלה