פרק 7 - אבודים בגיאורגיה

xcalibur

New member
ההפקה הייתה צריכה לשלוח להן רכב חלופי

בדיוק כפי שעשו בעונה האמריקאית כשהם הפכו שם ג'יפ וכמעט הרגו את הצלם.

תודה שהזכרת לי....

באמת שאלתי את עצמי למה לא שלחו לאחיות רכב חלופי במקום לבוא ולצלם את התיקון של הרכב במפעל.

25330

New member
אני מניחה שיש לזה כללים ותקנון

ישנו הבדל בין תקלה טכנית עמצאית ושלא תלויה בזוג - שאז מוצדק לתת רכב חלופי, לבין "תקלת נהג" - תדלוק, תקר, מילוי אויר/מים/שמן...

תדלוק לא נכון או איבוד מפתח זו תקלה "באשמת" הזוג ולכן לפי ההגיון שלי (אם אני הייתי מנסחת את התקנון) אין לתת רכב חלופי במקרים כאלה.

xcalibur

New member
רגע "והתהפכות" זו לא תקלה באשמת הנהג?

25330

New member
ההתהפכות אירעה בארה"ב ולכן לא מתחייב קשר תקנוני או אחר

לדעתי פספסת את הנקודה. ההבדל הוא בין מתן "ביטוח" לפשלה של נהג (אי-תדלוק, תדלוק לא נכון...) לבין בעיה מיכאנית שלא תלויה בנהגת, ושמתן רכב חלופי לא יתן יתרון על-פני זוגות שלא פישלו - נגיד תדלקו בזמן; תדלקו נכון; מילאו אויר....

בהתהפכות, יש מעיין פשרה. מצד אחד ההמתנה לרכב חלופי היא על-חשבון הזוג המתהפך ומצד שני ללא רכב חלופי המירוץ נגמר בגלל אמצעי (רכב) ולא בגלל כשלון בעצם המירוץ. "פשרה" זו גם "מפצה" זוגות שלא התהפכו בכך שהיא מעכבת את הזוג המתהפך אך לא מוציאה אותו לחלוטין מהמירוץ.

אגב, עם שליטת הדואניות בגרוזינית והתמצאותן המפתיעה בגיאורגיה וסדריה לא נראה בלתי-סביר לנחש שהן קיבלו לא מעט עזרה מהפקת המירוץ וקבלניה/נותני שירות המקומיים מטעמה - החל בגרר ועד לטיפול אקסטרה-אקסטרה VIP (שים לב שהגרר צולם מאחור - היינו, היה צוות צילום נוסף חוץ מזה הצמוד להן בתוך הרכב) במוסך ששחרר אותן הכי מהר שאפשר בזכות ההפקה והפיצוי הכספי שכנראה שולם למוסך על ההעדפה של משתתפות המירוץ ע"ח לקוחות אחרים של המוסך. אם זה היה תלוי רק בדואניות (ולא בהפקה ושירותי התמיכה שלה) הן לא היו יוצאות מהמוסך כל-כך מהר (מזרחי וטילטיל עדיין היו עם הכבשים כשהן הגיעו).

פרארי1

New member
בהחלט סביר שההפקה שילמה אקסטרה למוסך

אבל אני מניח שהיו עושים את זה עבור כל זוג.
זה גם מתקשר למשהו שכתבתי במקום אחר - הלג בגאורגיה נמשך בלי סוף כי כנראה שיחסית זה זול להפקה, בטח בהשוואה לאירופה המערבית / ארה"ב.

xcalibur

New member
מה הקשר בין המקום לתקנון?

במה שונה גיאורגיה מארהב במקרה הזה? בזה שכולם נוהגים שם כמו אינדיאנים אז החוקים לא חלים עליהם? לא הבנתי את הכותרת שלך.
&nbsp
כל חברת השכרה שמכבדת את עצמה מחייבת בביטוח מקיף.
אם יצא לך להשכיר רכב את לבטח יודעת שגם על דברים הרבה יותר קטנים מזה החברה שולחת רכב חלופי.
ככה או ככה:
ההתהפכות - ביטוח צד ג'.
מילוי דלק לא נכון - ביטוח צד ג'.
עצם העובדה שהבן אדם צריך להמתין עד שיועיל בטובו להגיע הרכב המחלץ - די בכך על מנת להוות עונש/פשרה/פיצוי יחסית לשאר הזוגות. במקום זה, מענישים את הצופה בזה שהוא צריך לראות בפעם השניה את רוני מתבכיינת וחבורת מוסכניקים מיוזעים שעירים ומשומנים מפרקים איזו סטודיבייקר שנת 56. ממש מעניין למישהו את התחת.
&nbsp
אני באמת לא מצליח לראות איך הגעת מזה ששלחו את הדואניות עם הז** ביד למוסך לזה שהן קיבלו יחס "אקסטרה-אקסטרה VIP". חוץ מזה שעושה רושם שלא עשו להן שום הנחה כאן, הרי שהתוכנית ערוכה בצורה סופר-מגמתית. הן יכלונה להיות במדינה אחרת בין לבין ככל שאנו יודעים.

פרארי1

New member
אני מניח שהיא התכוונה לתקנון המירוץ האמריקאי לעומת הישראלי

שלא בהכרח חופפים במאה אחוז.
&nbsp
אגב, מישהו כבר הזכיר כאן שהאחיות גמר קיבלו רכב חלופי בקובה, אבל שם זה היה פשלה של ההפקה שמלכתחילה נתנה להן רכב דפוק, לא פשלה שלהן כמו במקרה של הדואניות, זה לגמרי תומך במה שנאמר בשרשור לגבי מתי מחליפים רכב ומתי לא.

גםצופה

Member
מנהל
אבל גם שם

הן קיבלו רכב חלופי אבל לא את הזמן שבוזבז עד שהן קיבלו אותו...

עונה 7, האחים התהפכו בדרך חולית באפריקה

וקיבלו רכב חלופי.
למרות שלי זה היה ניראה שהם דוהרים בחוסר אחריות, הם כניראה לא חרגו מהמהירות שהוגדרה להם "בהוראות הנוספות" שלא הראו לנו את התוכן שלהם.
אם אני מבין נכון תירצו את זה שנתנו להם רכב חלופי בזה שהרכב התהפך בגלל תנאי הדרך ולא בגללם.
&nbsp
שאלה טובה בכל מקרה. לא עזר להם :) הודחו פרק אחר כך...

JAMES DEAN

New member
אם אני זוכר נכון הביאו להם צלם אחר

כי הקבוע שלהם נפצע. ואפילו שאלו לשלומו. וכמו שאמרת הם הודחו למחרת.

ddvic

New member
התדלוק הלא נכון זה ממש לא באשמתן

המתדלק היטעה אותן.
הן מצידן נזהרו ונהגו נכון ושאלו מה מתאים ואילו המתדלק היטעה אותן בגדול.

פרארי1

New member
ואם מישהו אומר להן להמשיך ימינה במקום שמאלה

זו גם טעות של ההפקה?
חלק מהעניין זה להסתדר עם המקומיים בכל מדינה.
&nbsp

ddvic

New member
ימינה שמאלה וניווט זה חלק מהמשימה - אבל בנזין/סולר אף אחד לא

אמור להיות נביא.
&nbsp
זה בערך כמו לשלוח זוגות לשדה תעופה לקנות כרטיסים למדינה הבאה מבלי לספק להם שום רמז להיכן הם צריכים לטוס שיטוסו לאן שיטוסו בכל מקרה יהיה להם לפחות סיכוי של 1 ל-100 להגיע ליעד הבא נכון.
&nbsp
חלק מהעמדת הרכב לנהיגה עצמית אמור להיות בתנאי השכרת רכב ששם וודאי יודיעו לך איזה סוג דלק צריך למלא.
כאילו טיול בחו"ל עם משימות.
&nbsp
לעומת זה לגבי ניווט כל אחד יודע שלשאול מקומי שאלה בניווט זה תמיד בערבון מוגבל וידוע לכל שזה חלק מהמשחק ואלמנט האקראיות.
&nbsp
וחוץ מזה אולי תגלה לי,אדוני כבוד הנביא, איך היית "מסתדר" עם המקומיים ומגלה באמצעותם את סוג הדלק שבשימוש המכונית שקיבלת?או באופן יותר ספציפי איך היית נמנע ממה שעבר על הדואניות?

פרארי1

New member
אני ממש לא נביא

אבל אני לא אתפלא אם הזוגות לא קיבלו תדרוך על הרכבים ואיכשהו, מישהו לא כל כך הקשיב בשיעור...
עובדה שאף אחד אחר לא טעה לא הפעם ולא באף עונה קודמת.
תכלס, קובי וטליה יכולים לאשר או לשלול את ההשערה שמקבלים תדריך ו/או שיש מדבקה ו/או שיש ספר רכב שאפשר לעיין בו ולא להזדקק למתדלק שלא מבין אנגלית.

ddvic

New member
קובי וטליה אייכם - התערבותכם בשלב זה רצויה ואף נחוצה

לי בכל מקרה נראה שזה היה מחדל של ההפקה והדואניות המתוקות לא נראות אסטרונאוטיות שחלמו בהדרכות.

התקנון אותו התקנון, עד כמה שהבחנתי

ספציפית לפי כמה סעיפים שהחוק האמריקאי דורש אבל ממש לא רלוונטים לישראל ובכל זאת הופיעו.
רכב חלופי מסופק במידה ויש תקלה מכנית או משהו כזה (יש "פסקה" שלמה שפיל מסביר על זה בכמה מהעונות הראשונות באמריקאי).
על הזמן לא מקבלים פיצוי.
הסיבה שרואים את הגרר מצולם מאחורה היא סיבה אחרת ממה שצויין אבל אני לא יכול לפרט על זה.
אם אתם זוכרים את הרכב השכור אף אחד לא נתן להם - הם פשוט לקחו אותו משדה התעופה ולכן גם לא היה עניין של לשאול את חברת ההשכרה.
יש כל מני דרכים לדעת שרכב הוא בנזין ולא סולר, והאחיות פיקששו את זה ("possibly not that "well traveled).
השאלה שיותר מעניינת אותי זה האם היה באמת ביטוח, אחרת גם עלות התיקון עליהן וזה כבר ממש ממש כואב.

למעלה