צדקת השמאל

razre

New member
הציונות???

הרי גם ז'בוטינסקי וגם ויצמן היו ציונים והיו להם דעות שונות כל כך... ציונות זאת לא אמת מוחלטת וזאת לא תנועה עם דעה אחת ויחידה - הרי יש סוגים של ציונות...

doresh shalom

New member
ואם כבר תגובות לגופו של אדם../images/Emo41.gif

עד כמה שאני ידוע לאילן פפה יש בעיית אמינות קטנה...

NorthernStar

New member
ממש לא

קודם כל, אחרת לא היה לו המוניטין המעולה בעולם. ודבר שני, אין לך מושג מה הייתה הפוליטיקה מאחורי פרשת תדי כ"ץ. מכיוון שהייתי בכנס שדן גם בפרשה הזאת, ומכיוון שנחשפתי ללחצים מאחורי הקלעים שהופעלו שם, אני יכולה להגיד שהיה שם תרגיל מאוד מלוכלך, רק כי למישהו לא היה נוח לשמוע את האמת. הממצאים של כ"ץ מאוד מאוד VALID.

NorthernStar

New member
ועוד מילה לגבי טבח טנטורה

החומר הקשור בטבח, כולל העבודה של כ"ץ נמצאים כאן. ובקרוב, בסוף אוקטובר, ייצא ספר חדש לאילן פפה בשם Ethnic Cleansing in Palestine שיספר גם את הסיפור הזה וגם מעשי זוועה וגירוש אחרים.

אם הממסד הטעה אותי בצורה מכוונת

נגד זה אין לי מה לעשות, קונספירציה שכזאת
אם כי לא ניראה לי סביר. בכל מקרה יש לך קישור למאמר או עמוד המוכיח את דברייך? (אני תמיד שמח ללמוד דברים שלא ידעתי).

razre

New member
כל ישראל

לא של היהודים, אבל מי קבע שלערבים יש זכות יותר גדולה על הארץ הזו מלנו? אנחנו התיישבנו בחיפה, בתל-אביב וכו' והם יכולים לטעון שגזלנו מהם את אדמותיהם, אבל אז יבואו הקודמים להם ויגידו שהם גזלו מהם, ויבואו הקודמים וכן הלאה. כאשר עלו ארצה יהודים, היו בארץ לא ריכוזים עצומים של ערבים ולא בכל כך הרבה מקומות. זה שהם חושבים שאם הם ישבו פה ושם אז זה נותן להם את הזכות על רדיוס של 100 קילומטר מסביב לנקודות האלו, זה משהו אחר. ועוד משהו - יש מקומות רבים שיהודים קנו ביושר אדמות מערבים - האם אלו אדמות של ערבים כיום, או של יהודים? גם על אלו יש להם זכות?

NorthernStar

New member
אז אם אני אבוא אליך הביתה

אדחף אותך החוצה מהדלת, אטרוק אותה בפניך ואומר: שלי מעתה, תהיה שלם ובסדר עם זה?

razre

New member
לא אבל אם תתישבי לידי

בבית השכן - גם אם תהיי השכנה הנוראית ביותר מבחינתי - אני לא אוכל לעשות שום דבר ולא יהיו לי טענות כלפיך, כי זו זכותך המלאה. ואם יבואו ויעברו לשכונה שלי מלא אנשים ערבים, שנגיד ויפריעו לי, אז אני אצטרך להתמודד עם זה או לעבור דירה.

NorthernStar

New member
הגירוש מהבית שהזכרתי קודם

הוא אלגוריה לנכבה. לא, לא מדובר ב"שכן", מדובר בגירוש. היכנס בבקשה לאתר "זוכרות" בחתימתי, וראה את רשימת הערים, עיירות וכפרים שהיו שם בפלסטין לפני 1948. הציונים לא התיישבו לידם, כשכנים, הם גירשו אותם מבתיהם והתגוררו שם תחתם.

NorthernStar

New member
והנה, אפרופו הנכבה

סיפור גבורה שמסופר אחרי שנים של השתקה והכחשה - סיפורם של כפרים פלסטינים מדרום לחיפה, שעמדו במשך זמן מה בנסיונות הציונים לגרשם מביתם, והסיום העצוב לעמידתם.

razre

New member
מהכפרים האלו ירו על ישראלים

אני באמת לא יודע מי התחיל, אבל אין לזה חשיבות. מה רצית שיעשו היהודים? פשוט יחיו תחת יריות וחשש לחייהם? אולי שיברחו? כמובן שהאנשים שהיו שם היו מסכנים, אבל זה לא אומר שהציונים הם האשמים היחידים. חוץ מזה, תמיד אפשר לתת דוגמאות לכאן ולכאן - ואם אני אתן לך דוגמה של כפר ערבי ששלח מחבלים להרוג יהודים ממנו, אז זה יקבע שכל הערבים פושעים או שאנחנו המסכנים בכל הסיפור? יש מספיק סיפורים על ההתנכלויות הערביות ליהודים.

NorthernStar

New member
ושוב, אני באמת מציעה לך לקרוא

אנשי הכפרים הגנו על חייהם ורכושם מפני הפורעים של הפלמ"ח, או גרוע מהם - האצ"ל או הלח"י. אני לא מבינה למה אתה מתעקש להתווכח בנושא שלא קראת בו אפילו. לכן שלחתי אותך לבני מוריס, ואחריו אשמח לתת לך המלצות נוספות.

razre

New member
אני בטוח שקראת יותר ממני

אבל זה שקראת לא הופך אותך לצודקת. יש מספיק אנשים בעולם שקראו על איך שהיומן של אנה פראנק הוא זיוף, שלא היו תאי גזים, שהשואה לא התקיימה ושהיהודים מנסים להשתלט על העולם. גם בנושאים האלו יש ספרים ואם תעייני בהם תגלי שיש שם אפילו טיעונים טובים בצורה מפתיעה. עדיין זה לא הופך את האנשים המשכילים שקראו אותם לצודקים. (ואני לא מנסה להשוות אותך אליהם). חוצמזה אני קראתי ספרים אחרים וגם הם נכתבו על ידי אנשים רציניים - מי יקבע מי צודק? הרי ישנם דוקטורים ופרופסורים המצדדים בצד זה ויש המצדדים בצד אחר... זה שבמקרה הפרטי שלנו את יותר משכילה ממני, לא אומר שהנושא הזה סגור ולא נתון לויכוח.

NorthernStar

New member
ההיסטוריוגרפיה הציונית הותיקה

בעיקר עסקה במפעל ההשכחה וההדרה - לא רק של הפלסטינים, אלא של קבוצות גדולות מאוד - נשים, "מזרחים" (יהודים-ערבים על פי ההגדרה המקורית), מתנגדים פוליטיים ועוד. כל כך הרבה נכתב על ההיסטוריוגרפיה הציונית והדה קונסטרוקציה שנעשה ל בשנים האחרונות, שבאמת, מספיק לחפש און ליין כדי לקרוא כמה מאמרים.

NorthernStar

New member
ועל הרויזיה,

קריאת התיגר על ההיסטוריוגרפיה הותיקה, המכונה בחוגים מסוימים "פוסט ציונות" (מושג כללי מדי), ואשר אני גם חלק ממנה, אפשר לקרוא מאמר של הנרייט דהאן כלב כאן. ואפרופו דהאן-כלב, אני ממליצה בכל לב על מאמר ותיק שלה, מ2000, שמתקשר להדרה של מגזר אחר ספציפי משדות הכוח הסמליים והפוליטיים, כפי שהם עולים מתוך סיפור החיים האישי של הכותבת. למאמר קוראים "את כל כך יפה, לא רואים שאת מרוקאית".

NorthernStar

New member
ומי שמעוניין להעמיק

יש כתב עת מעולה בשם "תיאוריה וביקורת", שבו כותבים כמה מבכירי האינטלקטואלים של ישראל, נציגיהם של דיסציפלינות רבות (בעיקר במדעי הרוח והחברה). ההמלצה שלי - תעברו על הגיליונות, תקראו, קחו את הזמן. הכותב האהוב עליי: יהודה שנהב, בכיר הסוציולוגים בישראל, אבל יש שם רבים וטובים.

MarXer

New member
מאמר תשובה

לא מכוון ישירות לכלב, אבל מכוון לגישה שלה של בן דרור ימיני: http://ofakim.org.il/zope/home/he/1124479600/1124896986

NorthernStar

New member
אתו בן דרור ימיני שתומך במלחמת

האימפריאליזם האמריקנית? אותו אחד שמאמריו נוטפי שנאה לאיסלאם? שקורא לעיתונים להחניק את חופש הביטוי? אותו אדם שמפרסם מאמרים נגד בית המשפט העליון וסמכויותיו? הבן דרור ימיני הזה?

doresh shalom

New member
מה עם תשובה לגופו של עניין? ../images/Emo41.gif

אני חושב שהמאמר שהועלה פה טוען כמה טיעונים חזקים, ואשמח את תתייחסי לטיעונים ולא למי שאומר אותם

למעלה