ציטוטי אתאיסטים

אלף כל, אנחנו לא רעים.

אנחנו לא טובחים בהם ושוחטים אותם (כמו שהם עושים בנו). בית כל, לערבים יש 24 מדינות ערב שהם יכולים ללכת לשם, ואילו ליהודים לא מגיעה מדינה אחת קטנטנה? (שעכשיו עומדת להצטמק עוד יותר?) ג' כל אני חושבת (ובטוחה) שהערבים היו רוצחים אותי מיד, ואפילו לא היו מעלים בדעתם אפילו לשמור אותי אצלם... אבל אם אתה מתכוון בנגיד ש, אז הם היו עושים לי שטיפת מוח שהיהודים הם מפלצות... רות סוף.

zubash

New member
אנחנו טובחים בם בדרכנו אנו

(או לפחות כך הם רואים את זה --- מה שלא אומר שזה לא נכון...) כמו שאמר מי שאמר --> אם הייתי פלשתינאי - סביר להניח שהייתי מצטרף לחמאס אז בשבילך זה לא לגטימי להצטרף לחמאס או לאחד מהאירגונים האלו, אבל כן לגיטימי להצטרף ללח"י (או לאחד מהאירגונים הללו). אז תעשי לעצמך טובה גדולה ולפני שאת פותחת את הפה - תסתכלי על עצמך במראה. כן - מה היית עושה לו היית בצד השני של המתרס ...(?)

האם אנו באמת טובחים בהם?

חמוד, האם אנחנו אלה שמבתרים גופות? (כמו שעשו ברמאללה את הלינץ' והראו לכולם את דמם של הנרצחים בידיים מגואלות בדם?), האם אנחנו בכוונה מכוונים ויורים לתינוקות תמימים בראש כדוגמת שלהבת פס התינוקת בחברון?, האם אנו בגישה של מלחמת ג'יהאד שמטרתה לחסל את כל הערבים (כשם שהם מתאווים לכך?). אז זהו שלא. אז חמוד, לפני שאתה משתמש בביטוי "ההתגוננות הטובה ביותר היא ההתקפה", חשוב קצת ותשתדל להרהר בדבר... ודרך אגב, אירגון האצ"ל והלח"י לפני שבצעו את הפיצוץ במלון "המלך דוד" הזהירו את הבריטים שהם עומדים לבצע את הפיצוץ ואף טרחו להודיע על כך שלוש פעמים בטלפון שכן המלון היווה מפקדה והם לא רצו שאנשים יפגעו אבל הבריטים לא שעו לאזהרותיהם. אז אל תבלבל את המוח ותגיד שהם לא היו מוסריים. לגבי השמוק (אהוד ברק) שלא תיפקד כמנהיג לעם ואף לא כראש ממשלה אני בכלל לא רוצה להתייחס כי אדם שלא משמש דוגמא והוא בעל רגשי נחיתות חזקים כאלו, לא ראוי להתייחסותי.

ASGARD

New member
והם חושבים כך כי ..

יש להם את אותה פונדמנטליסיות דתית שקיימת בכל דת אחרת בעולם זה לא אלוהים שהורג זו האמונה בו רוב המלחמות בעולם היו בגלל הדת ורוב האנשים שמתו במלחמות האלו היו חילוניים אולי יש אלוהים אולי אין, אבל כל דת וכל זרם בכול דת לוקח לעצמו את המונופול על האמת האלוהית ועל האמת בכלל , ו"אם אני צודק אז מסכנה אתה טועה" - ולכן אתה בין מוות ( ראי - מלחמות הצלב , ג'יהדים , מחבלים מתאבדים , טרור דתי ..." אני ממליץ לך לראות את הסרט "דוגמא" ( עם בן אפלק ) למרות שהסרט יוצא מנקודת הנחה שיש אלוהים ( של הנוצרים דווקא ) הוא יכול לתת לך קצת מבט חדש על הדת ואני אסיים בציטוט מהסרט ( וסליחה אם אני לא מדייק ) הבעייה עם דתות היא שהן לקחו רעיון טוב ובנו מסביבו מערכת של אמונה ... רעיונות ניתן לשנות, אמונה זה כבר הרבה יותר קשה .

האם מגיע ליהודים למות בגלל שהם רצו

לקיים בשקט את חוקי התנ"ך ולחיות בשלווה?! הדתות האחרות שאפו לסלק את היהודים רק משום שהם קינאו בהם, בעמידתם הטובה לעמוד מול החוקים והמצוות של התורה.

StarDustGirl

New member
הוא רוצה שאני אהיה מאושרת?

סבבה! תודה רבה! אני מאושרת כאתאיסטית. ברגע שאני אפגוש אותו אני אגיד לו "אני מצטערת שהיו לי ספקות, אני בסך הכל בת אדם עם פגמים רבים, סלח לי, כעת אני מוכירה לך טובה על כל אשר עשית לנו". ובאמת ובתמים אתכוון לכך. כשאפגוש אותו (או אותה, או שנייהם)... ועוד שאלה לי אליך-אם ה' נתן לנו את האפשרות לבחור בין טוב לרע, אם ה' גרם לנו להיות מספיק חלשים לבחור ברע, איך הוא יכול להאשים אותנו אחר כך? כך שלא ממש חשוב אם יש אלוהים, כל מה שבאמת חשוב היא הבחירה בין להיות בנאדם מוסרי לבין להיות ברברי רוצח. אין שום קשר לאמונה כאן, כל עוד אתה מכבד את סביבתך ולא מתנהג כמו שמוק- תאמין במה שתאמין...ואיפה המוסר של ה' יהיה כאשר יאמר שהצדיקים הם אלו שהאמינו בו, בעוד שהרשעים הם אלו שלא האמינו בו וחיו את כל חיים כשהם עוזרים לזולת, נותנים כבוד, אהבה ולא פשעו? הרי אני נשבעת להיות בנאדם טוב עכשיו, אך לעולם לא לחזור בתשובה. אז הוא יעניש אותי על כך? ואם אחזור בתשובה, ואהיה מניאקית אנתיפטית..הוא לא יעניש אותי? אז מה הוא רוצה, גם טעם וגם ריח? אם הוא היה רוצה שנהיה כל כך מושלמים, היה יוצר אותנו ככה. העובדה שנתן לי את הזכות- אז זאת אומרת שיש לי את הזכות. כלומר שאין לי שום חובה לקיים את מצוות היהדות. כמובן שאני מודה למי שיצר אותי כל יום, אני אוהבת את החיים ומעריכה אותם מאוד..רק שזו אהבה מופשטת. אני לא מוכנה עכשיו לדפרס את כל רגשות המשיכה המינית ולא לגעת בבנים עד לחתונה. אני לא מוכנה להתחתן מתוך איזה שידוך חסר רגשות. אני לא מוכנה שיום אחרי שסוף סוף אעשה את זה אהיה כבר בהריון. אני לא מוכנה שאת כל חיי אבזבז או במטבח, או בהריון, או בעבודת אל. אני לא מוכנה שהמשפחה העצומה שאקים כדתיה תתקיים מנדבות ומהמדינה ותעזור לשפל הכלכלי בגלל שכל מה שמעניין את בעלי הוא ללמוד תורה. אני לא מוכנה להפוך להיות מכונת שירות משומנת של דת! אני רוצה לחיות!!! ואני גם לא מוכנה לוותר על צ'יז-ברגרס! no way!

זכותך להאמין במה שתרצי

אך האם חייך מלאים בתוכן ובמשמעות? לגבי שאלתך: בני האדם הם לא חלשים. ניתנה להם אפשרות הבחירה. יכול להיות שהיצר הרע גבר עליהם, אך שוב, הכל נתון בידי האדם (ולדעתי, אם האדם בחר ברע אז מגיע לו עונש). אני בטוחה שהצדיקים קיבלו גמול על כך שהם היו צדיקים ולא - היו מפסיקים להיות צדיקים. (היה להם טוב עם זה שהם היו צדיקים לכן הם המשיכו להיות כאלו). לא אמרתי שמי שלא מאמין באלוהים הוא רשע. מספיק שהוא אדם הגון וישר, בעל מעשים טובים לזולת ובכלל. כמו שנאמר שבסוכות מברכים על ארבעת המינים שהם אתרוג, הדס, לולב וערבה. האתרוג מסמל אנשים שמקיימים את התורה ובעלי מעשים טובים, ההדס והלולב מסמלים אנשים שמקיימים את התורה אך לא עושים מעשים טובים ולהיפך: עושים מעשים טובים אך לא מקיימים את התורה ואילו הערבה מסמלת אנשים שלא עושים לא זה ולא זה, אך מה? בכל זאת הם אנשים שראויים לאהבתו ולהגנתו של אלוהים, וזאת משום שהם יהודים. אין קשר בין לחזור בתשובה (של החרדים) לבין להיות בנאדם טוב. מספיק שתהיי אדם טוב ותרצי להשתדל לעשות מעט מצוות בסיסיות. (יכול להיות שאדם לא יודע על המצוות הכ"כ חשובות לחיי היומיום שהוא מעדיף לשנוא את התורה בגלל בורותו...
) שאר הדברים שאת אומרת קשורים לחינוך גרידא (מה שאת טוענת שאת לא מסכימה עם המצב לא לגעת בבן עד החתונה. זה עצוב מאוד שאת אומרת ככה. תזכרי - רק את יכולה להפגע מזה. הבחור יכול לזרוק אותך אח"כ ואת תפגעי). בשאר את צודקת. חבל מאוד שאת לא יכולה לוותר על צ'יזבורגר, כי אם היית מתעמקת בעניין היית מגלה שיש כאן עניין מוסרי שהוא לא לאכול את העגל בחלב אימו, כלומר יש כאן עניין שאומר שאסור לאכול את האמא והגור שלה ביחד. זה סוג של התעללות ופסיכופטיות. קפיש?

SilentMike

New member
כמו סרט אמריקאי.

כמו בסרט אמריקאי ארוך מדי. למה שאת תקבעי מה מותר ומה אסור (בשם התנ"ך או בשם אחותך, זה לא חשוב). למשל צ'יזבורגר. נכון. בתנ"ך כתוב גדי בחלב אימו. אבל צ'יזבורגר זה לא גדי בחלב אימו (זה סתם מגעיל). צ'יזבורגר זה פרסות טחונות מעורבבות עם זנב טחון עם חלב של סתם פרה בצורת גבינה. זה לא קשור למנהג העתיק של "גדי בחלב אימו" (שזה כנראה איזה מנהג פגאני מפעם). אז מה את מתלהבת עם פסיכופטי? את כנראה לא מבינה על מה את מדברת. קפיש? אז בואו ונכתוב זאת נכון: "אין קשר בין לחזור בתשובה (של החרדים) לבין להיות בנאדם טוב. מספיק שתהיי אדם טוב" וזהו. בלי המשך עם מצוות והשטויות האלה. רוצה לקיים מצוות תעשי מה בראש שלך. אבל מאיפה את באה להגיד לאחרים מה לעשות?

אני לא באה להגיד, הילדה שאלה שאלה

אז עניתי לה לפי הבנתי. היא יכולה לקבל את זה או לא. ותגיד לי מה הקשר של המשפט עם העניין של הפגאנים, לא ניראה לי שהם השכילו אז להבין את כל הקטע של המוסריות וההתעללות בבע"ח. רגע, אתה לא מסכים איתי שהם לא היו מוסריים? אוכלים חלב של חיה עם הגור ששתה אותו. אתה קורא לזה נחמדות?!

qet1

New member
בואי נתחיל מזה

שאני באופן אישי לא רואה את ההבדל הגדול בין לאכול את הגדי בחלב אימו לבין לאכול אותם בנפרד (בהפרש של 6 שעות או וואטאבר). אני בטוח שגם הגדי וגם העז יהיו מאושרים מהידיעה שאת נאלצת להמתין זמן רב מהרגע שאכלת את הגדי עד הרגע שאת יכולה לשתות את החלב של אמא שלו (במקרה ששתית את החלב קודם אז לא צריך לחכות בכלל מה שהופך את זה לעוד יותר תמוהה). אבל גם אם *נניח* שזה לא מוסרי: מה לא מוסרי בלאכול תרנגולת בחלב של פרה שהיא מעולם לא פגשה??? או פרה בחלב של פרה אחרת שאין בניהם שום קשר משפחתי (פרות לחלב ולבשר הם זנים נפרדים שמגודלים בנפרד)? או גדי בחלב של עז ממחלבה אחרת (כך שהיא לא אמא שלו...)? או בקיצור - כל בשר בכל חלב כל עוד אין בינהם קשר רגשי?

בקשר לשאלתך הראשונה...

טוב, אתה באמת לא מבין את העניין של לאכול בשר וחלב ביחד או שאתה עושה את עצמך?! כמה אפשר להסביר?! אני אומרת שזה סימלי שלא אוכלים את הבשר והחלב ביחד, לכן אוכלים אותם בנפרד במרווח של זמן. חוצמיזה, אתה לא עושה את זה בשביל העז או הגדי או לא משנה מה, אתה עושה את זה בשביל עצמך - כדי שאתה תלמד להיות מוסרי, מה שנראה שלא.. וכנראה התעללות בחיות מדבר אליך מאוד. שאר השאלות שאתה שואל אותי הן הלכתיות והן מעמיקות יותר. אתה רואה שמה שכתוב בתנ"ך מחייב העמקה של דברים ומחשבה? כלומר הדברים הם לא סתם?

SilentMike

New member
אני לא קורא לזה נחמדות.

מצד שני אני לא בטוח שהייתי קורא גם לשחיטה של פרה סתם ככה נחמדות. אני מתייחס לזה כמנהג קדום שעבר עליו הכלח. בכל מקרה לא לאכול בשר עם חלב לא קשור. מי שאוכל צ'יזבורגר לא משתתף בפולחן פגאני. הוא סתם אוכל צ'יזבורגר (איכס) ללא כל קשר משפחתי בין הגבינה לקציצה. אני לא מסכים לתפיסה המונוליטית שלך כאילו הם לא היו מוסריים והיהודים כן. היהודים לא המציאו את המוסר, וגם אצלם היה הרבה מאוד חוסר מוסר. ובכלל היהדות התפתחה מפגאניות, כך שלא הייתי קופץ.

היהדות לא התפתחה מפגאניות

הכל התחיל שתרח אבי אברהם ונחור היה עובד אלילים. אז קם בנו אברהם ואמר שיש אלוהים אחד והוא ה'. הוא התחיל לשבור את כל האלילים והפסלים וההמשך ידוע. למה אתה מתייחס כמנהג קדום? לשחיטה? אנחנו לא מדברים כאן על השחיתה כפגאניות אלא כשחיטה במינימום סבל לחיה. יחסית לדתות אחרות, היהודים נחשבים למאוד מוסריים. זה שהרבה יהודים וישראלים לא מוסריים הרי זה בגלל שהם לא מקיימים את התורה (יכול להיות שהם לא מתעניינים בה מספיק).

netbird

New member
באמת?

ומה בקשר להקרבה? הקרבת קורבנות לאל הם כביכול מתנה בשבילו ולנו מותר לאכול רק חלק ממה שנשאר. המקור ברור. בטקסים של עבודת אלילים הקריבו גם בני אדם (להזכירך אברהם ממש כמעט הקריב את בנו בהוראתו של מישהו מההנהלה). אז התורה לא מרשה להקריב בני אדם אבל חיות כן. מה מוסרי בזה. סתם לשרוף בשר? לא חבל? או שאולי הם היו המגנליסטים הראשונים? אני מקווה שאת רואה את הפרקטיות שבזה. צליית בשר. אבל הם לא המציאו שום דבר חדש ובסך הכל העתיקו את המנהג.

אברהם עשה זאת כדי להראות את

נאמנותו לה'. (כניראה שהיה לו קשר אליו יותר משאר בני האדם). קשה לי לראות את העלאת החיות כקורבנות כחוסר התעללות, אני לא יודעת מדוע הרשו דבר כזה. בנוסף למה שאמרתי קודם שאברהם עשה זאת כדי להוכיח את נאמנותו ואין זה המקור לעבודת אלילים. למה אתה מתכוון שאתה אומר שזה פרקטי - צליית בשר?

netbird

New member
הערך האדפטיבי שבצליית בשר

בזמן צליית בשר, מחוסל כל דבר חי שהיה בו, גם הפתוגנים (גורמי מחלות). לכן בשר צלוי טעים יותר. לכן גם כל דבר מומלח ומתובל טעים יותר.

SilentMike

New member
אברהם.

הוא דמות פיקטיבית. הוא לא הרס שום דבר כי הוא לא התקיים מעולם. אברהם הוא סיפור גם של העברים הקדומים (ובטח גם אותו גנבו מאיזו תרבות אחרת ושינו אותו). אני מתייחס ל-"גדי בחלב אימו" כמנהג קדום לאכול גדי בחלב אימו כאיזו סגולה. זה לא קשור לצ'יזבורגר, כי "גדי בחלב אימו" זה לא סתם בשר עם חלב אלא ממש בשר של גדי בחלב של אימו הפרה. היהדות כן התפתחה מפגאניות. אבות היהודים הראשונים היו כנענים פגאנים שהאמינו בשני אלים עיקריים בעל ואישה. יהוה והאשרה. עם הזמן התגבר זרם כהני שהשליט אמונה פילוסופית-מונותאיסטית יותר על אותם יהודים (בני ממלכת יהודה). וזו התורה כולה.

Bar code

New member
יש לי כל כך הרבה להגיד לך

אבל בינתיים אסתפק בשתי שאלות: 1. את אומרת שכל היהודים ראויים לאהבתו ולהגנתו של אלוהים, אז למה באסון ורסאי למשל היה רב חכם שאמר שזה קרה בגלל שרקדו מעורב? למה באסון המסוקים עוד רב חכם אמר שזה בגלל שהם לא שמרו מצוות? למה כשלחילונים קורה משהו רע- כל כך קל להאשים אותם באי שמירת מצוות? למה "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו"? 2. לאכול את האמא והגור שלה ביחד זה סוג של התעללות ופסיכופטיות. צודקת, לאכול אותם בהפרש של 6 שעות זה כבר בהחלט הגיוני ומוסרי.

לא צריך להאמין לכל שטות שיוצאת

לאיזה אדם שקורא לעצמו רב... אסון ורסאי לא נגרם בגלל הסיבה הזו. אסון ורסאי נגרם בגלל חוסר מקצועיות ורשלנות של הקבלן שבנה את המבנה. האנשים הטיפשים שאמרו זאת אכן טיפשים מטופשים שכן הם זורעים רק שינאה בעם, ובכך גורמים רק נזק. אוכלים בהפרש של שש שעות משום שרק כך יש הפרדה של המזון, כלומר אוכלים כל מאכל בנפרד. לא ביחד.

Bar code

New member
עדיין לא ענית לי

למה גם לאנשים צדיקים, שמקיימים מצוות ומוסריים ואנושיים- קורים אסונות? אלוהים לא אמור להגן עליהם ולשמור עליהם? מה שרציתי לומר זה שהעובדה ששוחטים פרה ומגישים אותה למאכל זו התעללות ופסיכופטיות בפני עצמה. הגבינה שאוכלים דקה אחרי או יומיים אחרי כבר לא ממש משנה. ואני אגיד לך עוד משהו, אני דווקא התחנכתי להפריד בין בשר וחלב ולשמור כשר אבל ככל שאני חושבת על זה יותר- הדברים האלה נראים לי כל כך מגוחכים, מיותרים וחסרי משמעות. בכל מקרה, אנחנו יכולות להתווכח פה עד מחרתיים אבל כל אחד וההגיון שלו והאמונה שלו.

למעלה