ציטוטי אתאיסטים

בקשר לדבר הראשון שאמרת

אני באמת לא יודעת, אולי זה זה בגלל חוסר זהירותם? אין לי מושג.. קרה לך באופן אישי? אבל בקשר לדבר השני שאמרת, בקשר לשחיטה, אני רוצה להגיד לך בוודאות שהדבר נעשה במינימום סבל לחיה. השוחטים יודעים בדיוק היכן לחתוך כדי למנוע סבל מיותר לחיה. גם אני חשבתי ככה. בהתחלה ניסיתי להיות צמחונית אבל לאחר שהיה לי חוסר בברזל חזרתי לאכול בשר. אבל מצד שני האדם הוא אוכל כל וניזון גם מבשר, שכן יש לו ניבים וכ"ו.. ובהתפתחות האדם הוא לומד לצוד ולהשתמש בכלים, לא? העיקר שהחיה תסבול כמה שפחות. (לעומת זאת, השחיטה הלא יהודית נעשית סתם, ללא חשיבות היכן לחתוך..). את יודעת שלפני כל שחיטה השוחט אומר תפילה?

Bar code

New member
לא קרה לי באופן אישי

אבל למישהו שאני מכירה קרה אסון. אז הוא אמנם לא שומר מצוות אבל כן מאמין באלוהים והוא הבן אדם הכי מוסרי, אנושי, מתחשב ונחמד שאני מכירה. גורם לי להרהר איפה היה אלוהים בכל הסיפור שלו. שחיטה יהודית או לא יהודית זה כבר נושא אחר לגמרי. את דיברת על אכילת בשר וחלב ביחד ופה אני לא רואה איפה ההגיון. זה שאוכלים צ'יזבורגר למשל זה יותר פסיכופטי מהמבורגר לבד? 6 שעות עושות את זה יותר מוסרי?

תשמעי לפעמים דברים קורים

ואין להם הסבר... אני מצטערת שקרה לו אסון..... יש אסונות שקורים בגלל טעויות אדם.... בקשר לדבר האחר שאמרת - רואים שאת אוהבת חיות ולפי דיבורך אני מניחה שאת צימחונית? כתבתי זאת בהודעות הקודמות שהאדם ניזון גם מבשר לכן אני לא רואה זאת כהתעללות בפרה, אלא אם כן - וזה מה שקורה בארץ - לא מגדלים אותם כראוי אלא עם הרבה סבל נפשי ופיזי, וזה באמת שגוי ולא בסדר. אבל השחיטה היהודית נמנעת מלהוסיף עוד סבל מיותר לחיה ובזה גדולתה משאר הדתות.

StarDustGirl

New member
ברקוד! ../images/Emo6.gif קרעת אותי!

אכן..מה זה משנה מתי אנחנו אוכלים את העגל ומתי את חלב אמו? מה זה -באמת- משנה? אם נאכל אותם בכמה שעות הפרש..האם זה יגרום להם לא להיות מתים? לא, החיים שלי אינם מלאים משמעות. בעצם, כל יום אני יוצאת למסע המרתק של למצוא משמעות, של לחקור...במקום להיות רובוטית, מקובעת, מסוגרת ותקועה על הביטחון הדוחה הזה, על האפסיות הזו שמאמינים בוחרים בה, על להשאיר את עצמם בגודל מתפרס של תולעים ורק לשבח את הכוח החזק מהם. במקום לסגוד לכוח, אני רוצה לגעת בכוח, להיות בעלת כוח. אני לא רוצה להשתפן בפני הלא נודע למען הביטחון המקובע. וגם אם אתחיל להאמין, חיי יקבלו משמעות רק משום שאמנע מעצמי כל ספקנות לגבי אי קיום המשמעות. אני בעצם אחסן את עצמי מפני הלא נודע, ובכך לעולם לא אחשוף את עצמי לנפלאות המגרות של המגוון, של הריגושים. כמו שאמרת בטיפשות רבה- מה פתאום את רוצה מין? הרי יכול להיות שאותו אדם יזרוק אותך ויפגע בך! זה משפט מחץ יקירה, כי זו הוחכה שאת מפחדת. את מפחדת מהאפשרות לחוות ספקנות, הססנות, כאב, חוסר יציבות, חוסר משמעות. אני יודעת שאותו בנאדם עתיד לפגוע בי מתישהו (בתקווה שלא אתחתן עם הראשון שאשכב איתו), אבל מעצם החוויה- אני חייה בשביל לחוות, לא בשביל להיות בטוחה בחוסר-חוויה. מי שהמציא את הקטע הזה של "אנשים רעים נענשים" הוא התם שחושב שהעולם הוא פיירי. נקח לדוגמה את הסולן של סאבנימינאל, שהוא מניאק צבוע ושובניסט. הוא מנהל עכשיו חיים מוקף בכל חפצו ובפרסום חלומי. איפה הענישה כאן? כמובן שיש את הקטע של המצפון...אבל ברשעים כל כך מטומטמים, שאפילו הם לא יודעים מה זה מצפון. אין להתווכח על העובדה שמגיעה להם לסבול, אבל יש להתווכח על השאלה האם הם אי פעם באמת יסבלו. דרך אגב...אני לא אנטי-יהדות כמו שאני נשמעת. אומנם אכלתי היום הרבה מאוד חמץ (לצערי הרב, איזו שטות..אני בהלם אוכל זמני) אבל ערכנו את סדר פסח (בסגנון ארץ נהדרת ("והההההההייייייאאאאא שעמדה...") לא שאת תביני על מה אני מדברת בגלל שאת אוסרת על עצמך לראות טלויזיה ביום שישי..אבל לא חשוב) ואני צמה ביום כיפור (מתוך מסורת וגם מתוך מצפון אישי שכל אחד צריך לסבול מעט בביל העוול שעשה בשנה החולפת לאנשים בלי כוונה) ומשפחתי אפילו מדליקה נרות ביום שבת! (ד"א...מה הקטע של להסתיר את העיניים? משהו עם יראת קודש?). אז בעיקרון אני מקיימת כמה מצוות.

netbird

New member
אולי זה לא מוסרי

אולי לא מוסר היא הסיבה לאיסור. אולי הסיבה לכך היא הרבה יותר פרקטית (כמו הכשרת בשר). בזמן עיכול חלבון, קורית תופעה מעניינת - קצב המטבוליזם עולה למשך מספר שעות. זה לא קורה בעיכול של פחמימות או שומנים. זה קורה רק לגבי עיכול חלבון ממקור חוץ גופי, כלומר עיכול חלבון שהוא חלק ממסת הגוף (למשל שרירים) לא גורם לכך. אולי משום שרמת הלקטאז בדרכי העיכול שלהם אז לא היתה גבוהה (בגלל שכיחות נמוכה יותר של מוצרי חלב) ואולי משום שחלבון ממקור חוץ גופי יכול גם להכיל פתוגנים (המערכת החיסונית מזהה את החלבונים שבמעטפת שלהם), על כל פנים, נראה לי שהסיבה לכך היא פרקטית, תוצאה של ניסוי וטעייה ולא מוסרית.

חשבתי שמהות האלוהותזה עצם ה"כל יכול

וחוצמזה דווקה המאמינים הם אלה שאומרים שהערבים הם רק "שליחים של השם",לא? כשנוח אז האלוהים הוא כל יכול וכשנוח זה האדם. לא, זה לא סתירה, זאת נוחות. סטו.

נסתרות הן הדרכים של ה'

אני לא יודעת למה הכוונה "שליחים של השם" אולי בעקיפין אלוהים שולח את הערבים לפגוע בנו כדי שנבין שאסור לנו להיות מסוכסכים אחד עם השני. כי לא סתם חרב בית המקדש, הוא חרב משינאת חינם...

zubash

New member
פפההה

את באמת מאמינה לאבא שלך (או למורה שלך) שסיפר לך שמשה הניף את ידיו וים סוף נחצה לשניים?? קשה לי שלא לגחך..

תתפלא, אולי יש לזה הסבר מדעי...

יכול להיות שבאותו זמן היה מצב של גאות ושפל שאפשר לבני ישראל לעבור בחרבה.

cloud21

New member
הסיבה שאני התקרבתי לדת היא...

שפשוט אני כמו רבים לא בדיוק "מתים" על העולם ואני רואה שאנשים אכזריים והכל אלים ומרובה מאבקים אזאמרתי לעצמי שעל הסיכוי שיש עולם הבא ושם יהיה טוב,אז כדאי שאני אשקיע בו קצת,אני בכלל לא דתי אבל שומר עדיין על דברים שנראים לי חשובים יותר בין אדם לחברו ואולי ככה אם יש עולם הבא אז לא יהיה בו מעפן כמו העולם הזה

qet1

New member
כמו שכתוב בהגדה:

"...לא אחד בלבד עמד עלינו לכלותנו. אלה שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו וכוח צבאי עדיף מצילנו מידם..."

SilentMike

New member
חלקו כן וחלקו לא.

אבל לא האמונה באדושם שבשמיים מנצחת, אלא הלחימה העיקשת והנשק המשובח. וגם אם האמונה משפיעה זה ברמת שיפור הלחימה העיקשת ולא ברמת התערבות פרסונלית של האל.

Charles Darwin

New member
זה קרה בתנ"ך כל הזמן לא? מה קרה שזה

פתאום הפסיק? כי אז בני ישראל היו צדיקים? אבל אז זה לא יסתדר עם 'צדיק ורע לו'. למה לא היו מכות מצרים בשואה? אולי מאותה סיבה שלא היו מכות מצרים במצרים...

לא, פשוט

לא הייתה דרישה של העם לאלוהים והם לא היו בצרה. אני חושבת שהיהודים מלכתחילה לא היו צריכים להיות באירופה ובכלל בגולה..

Charles Darwin

New member
../images/Emo12.gifלא היו בצרה??? מה עוד היה צריך

לקרות בשואה כדי שזה יוגדר 'צרה'
ואם כבר, היהודים לא היו צריכים להיות במצרים. הם הלכו למצרים מרצונם החופשי, בגלל בצע כסף. לעומת היהודים באירופה שגורשו לשם על לא עוול בכפם. אז למה הוא עזר לבני ישראל במצרים ולא לאלו באירופה?? אכן נסתרות הן דרכי האל. נסתרות מאוד...

חחחחח

צ'רלס, למה הורדת לי את העניין עם הג'וקים??? אני רוצה לתקן אותך בקשר לזה: היהודים ירדו למצרים משום שהיה רעב בארץ ולא בגלל בצע כסף כמו שכתבת. חוצמיזה, אלוהים רצה להפגיש את יעקב ובניו עם יוסף שהיה במצרים והוא היה יכול לעזור להם כי הוא היה בעל מעמד. למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב שהיהודים גורשו? מאיפה?

למעלה