צימחונות\חנונים

thorondor

New member
../images/Emo45.gif, בעיקר בגלל הרפרנס לגיימן.

זה לא המקום להתנצחות אידיאולוגיות.

DDN

New member
a baby is the other other white

meat אני לא אשלוף את הטיעון של "קשה לי להסתדר עם צמחונות כרגע" כי זה לא הדיון. אני גם לא אמרתי ש"החיות לא סובלות אז אולי זה לא נורא". אני הגבתי, לבחור שתקף את אוכלי הבשר, וטענתי שהדברים הם לא כ"כ חד צדדיים ואכזריים כמו שהוא מתאר אותם. לא כתבתי שהחיות לא סובלות, ולא כתבתי שזה לא נורא. כתבתי, שאנשים שמבינים יותר ממני בנושא אמרו לי משהו בנוגע לבשר סטייקים. (* אנשים שמבינים יותר ממני - אנשים שלדעתי מבינים בתחום הבשר, אין להם שום הסמכה מקצועית בתחום כזה או דומה) אני אוסיף, שאני לא מסכים עם הטענה שאנחנו לא צריכים לאכול בשר בגלל שזה אכזרי איך שמגדלים את החיות. אז ישלחו ציידים לצוד. מה ההבדל?

DDN

New member
../images/Emo10.gif

רציתי להמשיך את ההודעה, כתבתי הודעה, צירפתי שני קישורים, החלטתי לכבד את הקוראים ולהפוך אותם לקישורים במקום להשתמש בתגובה מהירה, וכל ההודעה הלכה לקיבינימאט כשנתקלתי בהודעת SQL ERROR מעצבנת. בכל מקרה, הסכמתי עם מה שאמרת בנוגע לאנונימוס בהודעה אחרת שלך בפתיל, וכתבתי, שלמרות שהבחור לא בדיוק התקיף, אני כן הרגשתי מותקף. כתבתי גם, שאני עומד מאחורי תירוץ שרשרת המזון, ושהאדם הוא טורף שנמצא מעל התרנגולות והפרות בשרשרת זו. דבר נוסף שציינתי, זה שאני מעדיף אוכל צמחוני, אני חי בבית הרבה על טבעולים ועל אוכל חלבי, אבל כן אוהב לאכול משהו בשרי מדי פעם, ולכן לא הייתי מגביל עצמי. מקווה שההודעה הזו תישלח.

אוי, נו. ../images/Emo113.gif

זה כזה בולשיט. זה בערך להגיד "הם-לא-יסתדרו-לבדם-אז-בואו-נשים-אותם-בכלובים-קטנים-ונשכנע-את-עצמינו-שאנחנו-מועילים-להם-ואז-נשחוט-אותם-ונאכל-הידד". עשה לי טובה.

thorondor

New member
יש הבדל בין לפעול לטובת חיות,

לבין מה שהם עושים. הם משמיצים והם מגזימים, והאמת היא רק המלצה בשבילם. הם לא מעט יוצאים כנגד ארגונים שאין להם שום יד או רגל בעניין, ולא אכפת להם ללכלך ולשקר. הם פועלים על שלהוב המונים. זה גם נקרא דמגוגיה. לא זו הדרך לפעול.

ailag

New member
לא ממש

עיקר הדברים שהם עושים זה לזעזע ולדחוף תמונות של חיות מתות בפרצוף שלך. זה לא משכנע וזה לא נעים לאף אחד. גרוע מזה - אוכלי בשר מקבלים את הרושם שצמחונים הם מטורפים שידחפו לך תמונות של גוויות חיות מול העיניים, ולכן מתרחקים מצמחונות בעצמם. אני פוגשת בהרבה אוכלי בשר שלא יודעים אפילו למה ואיך להיות צמחונים, אבל נרתעים מזה נורא. ומי בכלל קהל היעד לדברים כמו סרטוני הזוועה שלהם? הרי זה לא ישפיע על אוכלי בשר, הם בכלל לא יכנסו ללינקים כאלו. אז מי כן?

מסכימה איתך

אני צמחונית, אבל גם נרתעת מהשיטות של אנונימוס. יצא לי פעם לראות סרטון מזעזע ברחוב שינקין שבו רואים שחיטת פרה. רוב רובם של האנשים המשיך ללכת ואני (שכבר הייתי צמחונית כמה שנים) בהיתי בזוועה כמו בתאונת דרכים.

goldyboy

New member
הם רק מספרים את האמת

אתה הוא שבוחר להתעלם ממנה. האמת קשה ומכוערת ואי אפשר לייפות אותה. לא נעים? מעניין, גם לבעלי החיים זה לא נעים.

ailag

New member
זה יפה שאת אוטומטית

מניחה שאני אוכלת בשר, כשעומדות בפנייך כמה וכמה הודעות בשרשור שלי שסיפרו שאני צמחונית והודעה אחת שהתנגדה לאנונימוס. למה לחשוב קצת אם אפשר לכתוב תגובה תוקפנית בחזרה באותו זמן? אז כן, חיות מתות. לא, לא צריך לדחוף לי כצמחונית את הזוועה הזאת לפרצוף. מה כבר עשיתי לכם? לא, לא צריך לדחוף לאוכלי בשר את הזוועה הזאת לפרצוף, כי אף אחד חוץ מפנאטי אנונימוס לא ישתכנע מהן. אנשים יודעים טוב מאוד שחיות מתות וסובלות בשביל מאכלי בשר שהם אוכלים, פשוט לפי השיקולים שלהם יהיה להם קשה לאכול בצורה מסודרת בלי בשר. את רק גורמת לצמחונים להראות כעדת פנאטיים שאין להם מה לעשות חוץ מלעמוד ברחובות, לצעוק "בשר זה רצח" ולדחוף תמונות זוועה לעיני אנשים. נראה לך שתצליחי לשכנע מישהו? אולי ההישג היחיד יהיה שהם יחשבו "טוב, אם אוכלי בשר נרתעים מהתמונות האלה, מי לא? אה .. הצמחונים הפנאטים" (אם בכלל יקדישו לפנאטים מחשבה נוספת).

Deep1

New member
לא, אנשים לא יודעים

הרבה אנשים מתפכחים רק אחרי שהם רואים את תמונות הזוועה האלה. אני הפכתי לצמחוני אחרי שראיתי סרטון באנונימוס, ואני מודה להם מאד על כך שגרמו להתפכחותי, בניגוד לחברות הבשר הצבועות והאכזריות שמפרסמות את המוצרים עם פרות מחייכות. חבל לי שאת גורמת נזק למאבק, ועוד בתור מישהי שבעצמה צמחונית.

ailag

New member
לא ידעת שבשר עשוי מבשר?

שהורגים חיות בשביל המבורגרים? אני לא גורמת נזק למאבק. בזה שאני לא כופה צמחונות ולא מתנהגת כמו פנאטית, אנשים רואים ביום יום שצמחונות זה בדיוק כמוהם רק בלי לאכול בשר, כלומר לא כזה קשה. כבר היו כמה אנשים שאמרו שהם מעריכים אותי ואמרו שהם משתדלים לאכול מעט בשר, אני משערת שאחרי שאמרו את זה הם באמת הסתכלו על מה שהם אוכלים ואכלו פחות. ויודע מה, שני כמעט-צמחונים זה יותר טוב מספרית מצמחוני אחד. אני אישית התחלתי להיות צמחונית בגיל 23 ומשהו, אחרי שכל חיי ידעתי בדיוק מאיפה בשר בא ושום סרט של אנונימוס לא היה מחדש לי (אולי הסרטים של הטבעונות, אבל לא טיעוני צמחונות), ובכל זאת פשוט משהו לא הסתדר לי עם להפסיק לאכול בשר. בשלב כלשהו פשוט היו סביבי מספיק צמחונים, אף אחד מהם לא רמז שאולי אני צריכה להיות צמחונית והם קיבלו את הפסטרמה בסנדויץ' שלי בהבנה מוחלטת. אבל היתה לי סביבה נוחה אז יכולתי לעבור. אני מנחשת שיהיו יותר מקרים כמו שלי מאשר כמו שלך. ולא, אני לא הולכת עם השיטה שלי כי אני חושבת שככה יהיו יותר צמחונים, אני הולכת עם השיטה שלי כי ככה נחמד לי ללכת :)

Deep1

New member
כל אדם מושפע בצורה

אחרת, אבל למה לשלול דרך שגורמת להרבה אנשים להפוך לצמחונים? אותם "פנאטיים" שללו בצורה כזו את הדרך המתונה יותר? זה מאד לא פלורליסטי מצידך

ailag

New member
כי היא גם מרתיעה אחרים

וממה שראיתי, ההרתעה גדולה בהרבה. גם אם נשווה הרתעה לקבלת הצמחונות (ולאו דוקא "הצטמחנות")

Dooritos

New member
אני איתך!

בתור צמחונית- יפה מאוד שאת לא מסכימה לשיטות של אנונימוס... למרות שלא נראה לי שאי פעם ראיתי סרטון שלהם, ואני א מתנגדת לאגודה או משהו, אבל אם הם מראים סרטי זוועה כאלו במקומות ציבוריים לדעתי זה לא בסדר...

yosi211

New member
אם כך, אין לדעתך שום רע בפרסום

תמונות של אנשים מתים, בזמן מלחמה למשל, כדי לעודד את העם/לגרום לו לעזור יותר למאמץ המלחמתי? או תמונות של אנשים מתים כתוצאה מפיגוע, בשיטה של אנונימוס (שאני מניח שכוללת הרבה איברים פנימיים, ודם, וגועל נפש)? ואיפה הגבול? (המטרה תמיד מקדשת את האמצעים?)

Deep1

New member
סרטוני זוועה

יש זוועות בחיים, אז צריך להסתיר אותם? יש גם פיגועים, אז זה אומר שצריך לא לשדר תמונות בטלוויזיה? צריך להציג את המציאות בדיוק כפי שהיא, והתמונות (מן הסתם!) לא מבויימות. הן מייצגות את האמת. ואני חושב שצריך להראות את התמונות כמה שיותר, כדי שאנשים יבינו מה ההשלכות של קניית שווארמה "תמימה".

ailag

New member
ושוב

אנשים הם לא מטומטמים כמו שאתה מציג אותם. הם יודעים שהמבורגר בא מפרה מתה. הם גם די בטוחים שלא יחיו בלי ההמבורגר, ולכן יש סיבה לאכול אותו. אז תפרסמו תחליפים צמחוניים, לא חיות מתות. הטיעונים שלך לא שווים כלום כי אנשים מבינים את ההשלכות של קניית שווארמה "תמימה" ובכל זאת אוכלים בשר. עם התמונות האלו אתה רק מגעיל אותם, זהו. מה הרווחת?

ailag

New member
אתה צודק, ועדיין

פרובוקציה לא תפתח את עיניהם ואוזניהם של אנשים. אולי אצלך, אצל רוב האנשים שאני מכירה זה רק מרתיע. אשכרה היו אנשים שמכירים אותי די הרבה זמן, וכשהפכתי לצמחונית הם נרתעו והפצירו בי לא לנסות לשנות אותם ולא לדבר כמו פנאטית - וזה אחרי שהם יודעים שאני לא כזאת. זה הרושם שהם קיבלו מצמחונים, וזה בגלל דיבורי ה"אתה אוכל גופות" ותמונות הזוועה.

למעלה