קבוצת העירות

Talia E

New member
../images/Emo62.gif רעיון:

לפעמים, כשמצליחים משהו שמציבים בתור מטרה - נניח לקלוע כדור לסל - אז בפעם הראשונה מצליחים
זוהי פעם שהתכוונו בפשטות אל הגשמת אותו דבר - לקלוע. אחרי שקולעים כבר פעם אחת - לפתע הדברים משתנים...: במקום להתכוון בפשטות אל הגשמת הדבר, אנחנו מתחילים להתכוון לחיקוי ההישג הקודם שלנו (ואולי גם מוסיפים מערכת של לחצים בנוסח "עכשיו כבר יש ציפיות") - מה שגורם להתכוונות פחות יעילה ולעתים להצלחה פחותה. אולי תנסי לדמיין שהיום זו הפעם הראשונה שקבלת את המשימה: פשוט התכווני להגשימה בטריות ובפשטות
אני מאד אשמח לשמוע על התקדמותך ואשמח לתת רעיונות נוספים אם זה לא יעזור

התהוות

New member
שאלה לגבי משימה מס' 4

גיליתי שלפעמים אני מתוך שינה ממצמצת- פוקחת עיניים לשניה ומחזירה אותם לעיניים עצומות- וזה בעצם מה שמעיר אותי (זה קורה שלא נעים לי לישון). מה עושים בבקרים כאלה? הרי פקיחת העיניים היא זאת שהעירה אותי...

Talia E

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשיתוף בחוויות../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שתפו כאן בחוויותיכם
שימו לב להבדיל בין שיתוף בחוויות לבין תצפיות על עצמכם (שלהן יוקדש מדור נפרד...).

Talia E

New member
חוויות מהחתירה להשלמת שלב 4

גיליתי שמה שזמין לי כשאני ערה לגמרי במהלך היום (למשל, המשפט שיש ללמוד בע"פ) ממש לא זמין לי בהכרח במעבר בין שינה לערות... הגעתי כמה וכמה פעמים למצב שבו אני מגיעה למודעות לפני שאני פוקחת את העיניים, ואז אני מוצאת את עצמי מתבחבשת עם המשפט: ה"על מנת" הופך לי ל"למען", או שאני נעצרת באמצע שלו ולא זוכרת אותו... זה די מחרפן... אני רוצה לנסות ללמוד אותו באיכות גבוהה יותר, כך שהוא יהיה זמין לי גם במצבים מטושטשים יותר.

התהוות

New member
טליה

אם את קולטת שאמרת "למען" ולא "על-מנת" האם את לא יכולה פשוט לחזור על המשפט שוב רק בצורה מתוקנת? האם זה לא נחשב?

Talia E

New member
האופן שבו עשיתי את זה

היה מעורפל: לרגע לא היה ברור לי איזו מן המילים היא הנכונה והתחלתי להזכר מה היה ניסוח המשפט. מבחינתי ביצוע של המשימה כהלכה, זה פשוט לומר באופן מיידי ומדויק את המשפט, מבלי להצטרך לשחזר אותו או להזכר בו מחדש. לכן, לא החשבתי את הנ"ל להצלחה.

kung fu

New member
חווייות מהחתירה להשלמת המשימה ה-8

אתמול ביצעתי את המשימה בשעה 17:45. יהההה!!! היום ביצעתי את המשימה עכשיו! התחלתי בשעה 15:24. יש!!!!! רוצה לעשות אותה מחר בין 15:00-18:00 (הזמן שקבעתי מראש שהוא אמצע היום), ואז אסיים איתה כבר קיבינימאט
אני פשוט מרגישה שיעמום כל כך גדול בביצוע של המשימה הזו. אני לא עושה כלום ב-5 הדקות כי אני מנסה להיות נגישה לעצמי. ואין לי מושג מה אני כן יכולה לעשות, אז אני פשוט לא עושה כלום במהלך ה-5 האלו, ורק מתמקדת בלהיות נגישה לעצמי, וזוכרת שיצרתי לעצמי בית של 5 דקות, וזוכרת שזה חלק ממשימות העירות, ופשוט מתבוננת ומנסה להיות נוכחת ברגע זה. וזה קצת מעצבן....

kung fu

New member
אגב סחתין על הצלילות שלי

אתמול עשיתי את המשימה לאחר שיעור שעברתי במשהו שאפשר לקרוא לו "צלילות". זאת אומרת, מצב התודעה שלי היה במקום אחר. היום עשיתי את המשימה אצל ההורים. דווקא כאשר אני במקומות "פחות נוחים" הצלחתי לזכור את המשימה!
אולי בגלל שהייתי מאד ממוקדת בה, בגלל שידעתי שאני אהיה במקומות האלו.

kung fu

New member
אולי....! וואלה ../images/Emo13.gif

לא חשבתי על ההיבט הזה! מצד שני אני מאד משתעממת ב"בית" הזה......

kung fu

New member
היום עשיתי את הפעם ה-3

זה היה בסביבות 15:20. משהו כזה. עשיתי את זה בשירותים כי הייתי אצל חבר ורציתי לא להיות נגישה לאף אחד. (חוץ מלעצמי כמובן).

kung fu

New member
אוי "אלוהים" ../images/Emo6.gif

קראית עכשיו את המשימה ה-9. דווקא מגניבה יותר.....לא חייבים להחליט מראש על המיקום של ה"בית". אמור להיות כשאני עירנית, אפשר בסמוך להתעוררות... ואז קראית את ההגדרה הקצרה של המשימה: זה אמור להיות 20 דקות!!! 20 דקות לא לעשות שום דבר!! בעעעעעע
אני כל כך רוצה להעיף את המשימה הזו, שאני פשוט אתקתק אותה!

גם היום ../images/Emo13.gif

זכרתי למחוא כפיים באמצע היום, בין השעות שהגדרתי. עשיתי את זה גם אתמול כך שנשאר לי רק עוד את מחר... זה היה מצחיק היום, באמצע שיחה עם מישהי פתאום נזכרתי ומחאתי שלוש פעמים כף. מצחיק.

Talia E

New member
סוף סוף הצלחתי היום לומר את המשפט

בבוקר כמו שצריך ובלי שיבושים
יצא שאמרתי אותו כמה פעמים, כי נרדמתי והתעוררתי שוב ושוב כהרגלי
עוד יומיים למנאיק

Talia E

New member
גררר

הבוקר קרה לי מקרה שכאילו "מבלי שהתעוררתי ממש" פקחתי עיניים לשניה וסגרתי אותן... אז מחר אנסה מחדש ליצור רצף של שלוש פעמים

kung fu

New member
כן כן מוכר ../images/Emo6.gif

זה קרה לי כשעבדתי על המשימה הזו. פקחתי עין אחת באופן אוטומטי...

Talia E

New member
זה קורה לי כל הזמן מאז ../images/Emo4.gif

אבל האמת היא שלא התכוונתי באמת להצליח. היו לי התנגדויות השבוע גם לזה...

למעלה