את צריכה להבין את מורכבות העניין,
ואת הבעייתיות שבו. אשרת כתבה זאת בצורה נכונה בתגובה שלה קצת למעלה. העובדה היא שהמפלגות הגדולות נמנעות מלנקוט עמדה ברורה בנושא הזה, ומשאירות זו למפלגות כמו מרצ או שינוי, שמקבלות את מספר המנדטים שהן מקבלות. צריך להבין שמפלגת שלטון חייבת להציב עמדה מרכזית, עמדה שמתיישרת עם הקונצנזוס, עם ההסכמה הלאומית, ואם תתחיל לגעת בכל נושאי המחלקות הקטנים - זה יהיה מאוד בעייתי. הציבור אומר את דברו בעניין כשהוא מצביע למפלגות שחורטות על דגלן את הנושא הזה ונושאים אחרים, והן אלה שמנסות לייצג את הציבור הזה - כמה שאפשר. גם שינוי הבינה שהיא חייבת להתפשר על נושאים מסויימים, והעובדה היא שהיא לא התעקשה על הדברים האלה. אני לא מאמין שהנושאים האלה לא היו מספיק חשובים לחברי הכנסת של שינוי, אבל העובדה היא שהם הבינו שיש גבול למה שהם יכולים לבקש, הם הבליגו, והציבור אומר את דברו כשהוא זונח את האג'נדה הזו ועובר למפלגת שלטון שנועדה כדי לפתור את הבעיות שהוא חושב שהן אלה החשובות והעיקריות במדינה הזו, בראש ובראשונה. ואני באמת לא רוצה להיכנס לדעתי הפרטית בעניין כי היא לא חשובה פה. אני מסתכל פה בראייה שפוייה ורציונלית על המצב כיום, על מה האפשרויות העומדות בפני המפלגות הגדולות, ועל מה נכון שהן יעשו.