קדימה וגאווה...

אני לא יודעת אם זה טוב ששינוי

התפרקה...... אני לא אוהבת את שינוי בגלל הקיצוניות האנטי דתית שלה, שמסוכנת לציביונה היהודי של המדינה. אבל מצד שני - שינוי נמצאת מרכז וימינה במפה הפוליטית, ועכשיו שהיא התפרקה, המצביעים שלה עלולים ללכת לכיוון השמאל, וזה כאמור לא חיובי... וגם יש עוד דבר, ששינוי עכשיו לא תהייה בקואליציה עם הימין... מצד אחד היא תומכת בחד מיניות ולכן מתאימה למרצ והשמאל ולא יכולה לשבת באותו מקום עם הדתיים, ומצד שני היא קפיטליסטית ויותר ימינה בהשקפת עולמה המדינית, ולכן מתאימה יותר לימין (שבה גם יושבים הדתיים)???

מה מעוות בזה?

את לא מבינה שכשאת אומרת שזה לא לגיטימי את לא עוזרת ולא מסייעת ולא נותנת להם עזרה להתמודד? את גורמת להם להרגיש נחותים, שונים, דפוקים, וזה ל-א נכון! בנאדם לא נמדד לפי מי שהוא מכניס למיטה, הוא נמדד לפי האופי שלו, לפי הערכים שלו, לא לפי הנטיות המיניות שלו! ומה הקשר בין הומוסקסואלים לאנרכיה?
למה הטרוסקסואלים יכולים להצהיר על אהבתם בפומבי והומוסקסואלים לא? :\

omrikiky

New member
קהיליה

קודם כל בנושא השאלה המקורית: יחסן של מפלגות ישראל לקהיליה החד מינית - לאן? עד היום היו כמה פעילים מאוד חזקים בתחום של חקיקה לטובת הקהיליה. מספיק שנזכיר את יעל דיין ששנים לוחמת למעננו ואת פרופ' עוזי אבן (לשעבר מרצ) שנשבע לכנסת כהומוסקסואל הראשון. אבל היו עוד רבים וטובים. גם בכנסת היוצאת אנשים כמו אברהם פורז ורשף חן (שינוי), רומן ברונפמן (הבחירה הדמוקרטית) ואפילו ציפי לבני נאבקו בחולי האמיתי שיש בתחום, חשיבה צרת אופקים ופרימיטיבית של מספר מצומצם של אנשים בכנסת (נחשו לבד מי). אבל לא די בכך. נציגי הקהיליה שולבו במפלגות הליברליות באופן שוטף, כשמרבית הכוח האלקטורלי היה במרצ ובשינוי. לדאבוני, דווקא לקראת מערכת הבחירות המכריעה הזאת, שתי המפלגות עסוקות יתר על המידה בויכוחים פנימיים ופחות בלוחמה למען ציבור שזקוק לתמיכתן. ואחרי שהסברתי את הנושא הראשון, עליי לגשת מיד לנושא השני. הומופוביה שיש כאן, לכאורה פורום פוליטי תמים, אבל לבי נצבט כשאני קורא את התגובות. הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנס הם אנשים בדיוק כמותכם וכמוכן. הם מתעוררים משעון מעורר בבוקר, שותים קפה חלש, מקדימים כל יום בחמש דקות את הפסקת הצהריים שלהם (אני כבר אוכל צהריים בחמש בבוקר), חוזרים הביתה, לא מוצאים חנייה, רואים ארץ נהדרת וצוחקים בדיוק כמו כל אחד מכם. אם מישהו היה פותח את הפה ואומר - למה שאתיופים יתחתנו? למה שאתיופים יגדלו ילדים? זה לא קרוב אליי, נראה לי שזה לא בסדר. אם מישהו היה מדבר ככה, הייתם מתעצבנים, נכון? כנ"ל לגבי נכים, בעלי תסמונת דאון, שומרונים, חובבי סאדו מאזו וכדומה. ובכל המקרים הללו מדובר בזוג שהם גבר ואישה. אז מה הופך בנאדם, נורמלי לחלוטין (זוכרים, כמוך וכמוני) שה"פשע הגדול" שהוא ביצע היה להתאהב בבנאדם מאותו מין. זה לא פשע, זו המציאות. זה כן טבעי, וזה כן חלק מהטבע (אגב, מלומדת שלומדת ביולוגיה, יש כל-כך הרבה זנים של חיות, מטורפים ועד חרקים, שיש אצלם יחסים חד מיניים אז מה את מברברת?!) וזה היה קיים גם לפני אלפיים שנה וחמשת-אלפים שנה וזה יהיה קיים לנצח. כי את ההומופוביה יצרו הדת והפוליטיקה (אגב, בסך הכל שלוש-מאות שנה שאסור, לפני זה היה מותר ואף רצוי, תשאלו את המקורות) ולא החברה. הומואים יכולים להתחתן בהרבה ארצות בעולם (הולנד, קנדה, אוסטרליה, ספרד), להביא ילדים לעולם ולהיות להם אבות חוקיים, לרשת את בן זוגם לאחר מותו ולאהוב את בן הזוג בדיוק כמו שלכם מותר. המלחמה כאן היא לבער את הגזענות. נישואים חד מיניים בישראל - ועכשיו נ.ב. סליחה על ההודעה הארוכה, זה חשוב!

NIKESTYLE

New member
אתה מסית בכוונה מן הדיון העיקרי

אין כאן מטרה לתקוף את קהיליית ההומו-לסביים בארץ. אין כאן עניין להיות בורים וחשוכים. עוד לא ראיתי קריאה לאסור אותם או לצלוב אותם או חס ושלום לפגוע בהם פיזית. מה שכן יש כאן זה דיון אמיתי על איזה ישראל אנחנו רוצים לראות כאן,כי השאלה היא לא רק מי יהיה רה"מ אלא צורת החשיבה ,התברות,הערכים ,הלויאליות ליהדות. יש אנשים שמאמינים שהומואים צריכים להתחתן כי ככה הם יקבלו שוויון.אני לא מסכים לטענה הזו אבל אני יכול לקבל אותה כאמיתית. יש אנשים שרואים את הצעד הזה בנישואים חד מיניים עכוד צעד בפירוק הקהילייה היהודית והפן המסורתי-דתי שיש בארץ.זה לצערי מאוד מסוכן.בכל מקרה בכל שאלה כזו של פתיחת חנויות בשבת ,נישואים אזרחיים,מכירת בשר חזיר ,ונישואים חד מיניים אתה חייבל לקחת בחשבון את הפן הערכי היהודי. תאר לעצמך שתהיה קבוצה מסויימת באוכלוסייה שתרצה לכרסם בערכים הדמוקרטים של המדינה.אז בהתחלה נראה מצידם התגברות של אלימות ואח"כ תהיה פגיעה במגזרים של מיעוטים ואחר כך פגיעה בחופש הביטוי וכו' .ברור לך שזה לא מציב אידיאלי ולכן יש לחסום גם את הצד הזה. בכל מקרה אתה חיי במדינה יהודית ודמוקרטית,זה אומר שאתה ממש לא יכול לקום כל בוקר מחדש ולהחליט לקבוע חוקים חדשים בשם החופש,השוויון והליברליות.אתה לא יכול לחוקק חוק לנישואים אזרחיים ובכך לפלג את העם שחלקו הגדול ייראה בכך צעד של פגיעה.גם ככה המדינה שלנו נמצאת במצב גרוע מבחינת השסע החברתי והכלכלי והאתני בו אנחנו נמצאים. צריך לחשוב חכם ,לחשוב קדימה לעתיד.

omrikiky

New member
בתקיפות

כתבת טיעון רהוט למדי, אבל בעייתי משהו. אמת, מדינת ישראל היא מדינת היהודים והציביון היהודי היה עמוד הליבה שלנו ויישמר כך. מצד שני אנחנו לא יכולים להיות טהראן. האם הגבול בין דמורקטיה, חופש, שיוויון וליברליות עוצר בנישואים חד מיניים? או בנישואים אזרחיים באשר הם? אז חוקי הגמרא הם אלה שקובעים את המדיניות. בואו נלבש כולנו שטריימל (סליחה, נשים לא) ונלך להתפלל, הרי בין כה וכה כל החוטאים והגויים יישרפו באש השאול כשרק היהודים הטהורים והזכאים יישארו בעולם גן העדן הזה. הגזמתי? לא בטוח. כל אחד שייך לאיזה שהוא מיעוט, לא כן? אני הומו יהודי ונכה. אם הייתי חי לפני שישים שנים כבר היו מחסלים אותי שלוש פעמים בגטו. אנחנו בשנות האלפיים, וצריך לומר תודה כל בוקר שאנחנו לא בשום ארץ אחרת. אבל, וזה אבל גדול, שנות האלפיים כן נותנות לנו את הלגיטימציה של ללכת לסרט ביום שישי בערב, לאכול המבורגר עם גבנ"צ ולהתחתן עם מי שאני רוצה, איך שאני רוצה. הלוואי שאמצא עוד הומו יהודי נכה כמוני שירצה להקים בית בישראל ולשאת דברנו בפני השם (ואמרו אמן). אם זו מדינה דמוקרטית באמת, אז חופש הביטוי, חופש התנועה וחופש הבחירה כן אמורים לחול עלינו בכל רמ"ח אברנו. מסעודה משדרות לא תיפגע אם אני אחיה עם גבר. רבי פרקש הירושלמי לא מתעניין בקניון של הרצליה בשבת, הוא חושב רק על התפילה. ומי שאוכל מזון בהשגת בד"צ בין כה וכה לא קונה בטיב טעם, אבל אם יש אנשים שחיים במדינה הזו ורוצים - אז למה לא??????????? מי באמת ייפגע? אם אני חוטא, אתה לא תיפגע. אם השם ייקח אותי השאולה, אתה תדע שצדקת ותגחך לאידי. אבל עד אז, בחיית אנשים, תנו לחיות בשקט. אנחנו לא מתערבים לכם, אל תתערבו לנו. ואמרו... כן יהי רצון

תשמע...

אני יהודיה. אני לא מאמינה באלוהים. אני לא מאמינה בדת. ואני מעדיפה להגדיר את עצמי כאתאיסטית, מאשר כיהודיה אם ההגדרות שלך ליהודיה זה שומרת מצוות. אני לא מתכוונת לשמור מצוות. אף פעם. אתם לא יכולים להגיד לי לשמור על המצוות ועל ערכי המסורת והדת, אם אני לא מאמינה בהם. זה חלק ממדינה דמוקרטית. איש באמונתו יחיה, ואתם לא תגידו לי איך לחיות את חיי. ואם הדת שלכם אומרת להפלות בנאדם בגלל מין/גזע/דת/נטייה מינית/לאום/כל דבר אחר, אני לא רוצה להשתייך אליה. אני מתביישת להשתייך לדת כל כך גזענית. בעיקר לדת שלפני 61 שנה עברה גזענות כל כך קשה על בשרה, והיום היא עושה את אותו הדבר.

mean girl 16

New member
אויי זה פשוט זוועה איך שהתבטאת

בחיים אל תשווי את השואה לכלום ובטח שלא לאיסור של פתיחת חנויות בשבת/נישואי של אותו מין, את לא מרגישה כמה זה מגוחך מה שאת אומרת? להשוות רצח עם על רקע גזעי לשטויות מעין כאלה? לא מתאים.

אני לא משווה.

המשפחה של סבתא שלי כולה [חוץ מאח אחד] נרצחה בשואה. אני בחיים לא אשווה. אבל אני מדברת איתך כאן על הגזענות. האנטישמיות והשואה נבעה מגזענות. והיהדות... היא דת גזענית לדעתי. מצטערת.

mean girl 16

New member
היא מאוד לא.

אם היית יודעת יותר טוב, לא היית אומרת זאת. היהדות, לפני כל מצווה רוחנית אחרת, שמה בראש ובראשונה את הצדק החברתי. אל תגידי סתם. היהדות היא אולי הדת החיובית ביותר. התכוונתי, שכל שימוש במושגי השואה לצורך אחר ממעיט ממנה ופשוט אסור לעשות את זה. אני מבינה שלא התכוונת ואני מקבלת את זה.

אני יודעת טוב, לצערי.

יותר מחצי מהמשפחה שלי דתית. הדת עצמה אולי חיובית, אבל אם האנשים שחיים לפיה חיים בצורה שהיא לטעמי שלילית וגזענית ומפלה, אז ככה אני אתייחס לדת. בכללי, בגדול, אני נגד כל דת באשר היא.

mean girl 16

New member
אז כאן את סתם מכלילה.

אני מסכימה שיש אנשים שמקצינים את הדת ומשניאים אותה. אסור להכליל ולשנוא את הדת בגלל אותם אנשים. נראה לי, יעלוש, שכרגע את בעיצומו של אקט מרדני פורץ מוסכמות. גם זה יעבור.

מממ ציפי?

את אולי האדם היחיד בויכוח הזה שנראה לי מספיק אינטליגנט בשביל שאני אתייחס אליו בכבוד. א-ל תגידי לי בתוך מה אני ואל תנתחי אותי בחיים, או שאני לא אתייחס אלייך כפי שציינתי למעלה. את כולה גדולה ממני בשנה, אל תתנשאי.

mean girl 16

New member
מתנשאת?

קצת הומור לא מזיק אף פעם, ככה לפחות חשבתי. לא מנתחת אותך. את יודעת מה? עזבי. זה לא שווה תגובה אפילו. את מתנפלת על כל ציוץ ואני מרגישה שכבר אין לי מה להוסיף.

למעלה