קיומו של אלוקים?!?!?

amirjak

New member
אחרי קריאה חוזרת הבנתי מה כל הסיפור

זאת כהנת של האל היווני (או הרומי - אין לי מושג) אפולו... ובכל מקרה אם בא לך לדעת מה המשפט ממנו התחמקת תסתכל כמה הודעות למעלה

G o v er n o r

New member
אני אדם עסוק. אני טוען שהפרכתי כל

"הוכחה" אמונית שהצגת. אם לא תאות להצביע באמצעות קשור על ה"הוכחה" אשר, לטענתך, לא הפרכתי, לא נוכל אלא להסיק שהיא כן הופרכה. ...It´s up to you

G o v er n o r

New member
אתה רשאי לפרוש מן הויכוח מובס,

מושפל, וידיך על ראשך המעופר. עדיין. יש אנשים שאיני מאפשר להם זאת. לגביהם, מדיניותי היא לל"ש(*)... (*)לא לוקח שבויים

נו באמת... תעבור קצת על הפורום...

אין מליוני אנשים שמעידים שהם ראו, ואין גם ספרי הסטוריה שמאשרים זאת. אפילו אין ממצאים ארכיאולוגים. הדבר היחיד שיש, זה ספר אחד שבו כתוב שמליוני אנשים היו בעת נתינתו. להרבה דתות יש ספר אחד שבו נכתב כל מיני דברים שלטענתך שיקריים.

amirjak

New member
עוד טעות

קיים ספר אחד ויחיד שלא היה שורד אם לא היה אמיתי.

uuuaaa

New member
הנוצרים והמוסלמים לא משקרים

אב לא משקר לבנו, והם אכן מעבירים מדור לדור שפעם היה איש שטען שהיתה לו התגלות. (והם בחרו להאמין לו)

ובנוסף...

גם היהודים מעבירים מאב לבנו שפעם בהיותם שבט נוודים היה להם מנהיג, שנתן להם ספר בו הוא טען כי קרו הרבה ניסים. (זוכר שלפי התנ"ך עצמו, משה כתב את התנ"ך בחלקים במשך הזמן?) (זאת רק אחת מהתיאוריות. יש עוד)

uuuaaa

New member
לא

אענה על ראשון ראשון. 1. אני נוטה להאמין לעם של כמה מליוני בני אדם שטענו שראו התגלות אלוקית, ולא לאדם בודד שטען זאת. זה גם לא כל-כך קשה להוכיח שהתיאוריה הנוצרית שגויה. 2. היהודים לא מעבירים שמישהו נתן להם ספר. (אולי זה מה שהעבירו לך באוניברסיטה) היהודים מעבירים מדור לדור, שאבות אבותם היו במצרים עד שה´ גאל אותם, וקרע לפניהם את הים, ונתן להם את התורה, והביא אותם לארץ ישראל וכו´... מה זאת אומרת אחת מהתיאוריות ? לא הבנתי על איזו תיאוריה אתה מדבר ? אני מקווה שאתה מתכוון לתיאוריה יהודית דתית.

טעות,

*אין עדות של מליוני בני אדם שראו התגלות אלוהית, אלא רק כתוב בספר שהם ראו. הספר נכתב לטענת מפרשי התנ"ך לשיטתך - על ידי משה, במשך הזמן (הוא לא קיבל אותו בהר סיני). *גם אם היהודים ראו ניסים, אינך יכול להוכיח שמקורם שונה ממקור הניסים שנראו אצל ישוע. *היהודים הסכימו לספר התנ"ך למרות שדברים רבים הם לא ראו בעיניהם (כל מה שמסופר בתנ"ך על התקופה שלפני שהם נולדו). האפשרויות אם כך: שלטון כהנים דיקטטורי שאילץ אותם להאמין / נוודים תמימים שיאמינו בהכל (כמו בעגל הזהב) / התורה נכתבה מאוחר יותר (בסגנון של הברית החדשה) וקבוצת הנוודים קיבלה אותו כאמת באותה צורה של הברית החדשה / ועוד... *אינך יכול להוכיח שישוע הנוצרי אינו בנו של אלוהים ומשיחו.

ועוד הפרכה:

בהנחה שלמרות חוסר העדויות המוחלט, בכל זאת היו שם מליוני אנשים: אינך יכול להוכיח שמה שהיה שם לא היה כישוף או אחיזת עינים, בדיוק כמו נס הלחם והדגים של ישוע.

amirjak

New member
ידעתי שמישהו יגיד את זה

לכן כל העם היה נוכח במעשה ואילו בנוגע לישוע היו נוכחים רק מס´ אנשים שאולי שיקרו אבל אני חוזר עם שלם לא יכול לשקר. יש גבול.. עוד הוכחה שהנצרות גם היא שקר וכזב. ניסון ליצור "יהדות קלה".

שטויות

אצל ישוע היו אלפי אנשים. כמו שמליונים לא יכולים לשקר, כך גם לא אלפים. (אחרת, אומר שרק מליארדים לא יכולים).

וזה גם בדיוק כמו במתן תורה

כמו שלטענתך בני ישראל היו מדגם מייצג מכל האנושות לקבלת התורה (ולא כל האנושות קיבלה), כך גם היו את קבוצת אלפי המשיחיים אצל ישוע שהיו מדגם מייצד לאנושות לקבלת הברית החדשה.

amirjak

New member
תסלח לי אבל

אכן אלפי אנשים היו נוכחים בניסיו של ישו. אני לא מפריך אותם אני מפריך את הברית החדשה שאין לה שום קשר לישו. אי אפשר להוכיח את הברית החדשה. התורה ירדה מול כל העם. הברית החדשה לא ירדה מול כל העם!

(ראה גם)

ראה גם המפרשים על (דברים פרק ל"ד, פסוק כ"ד): "ויהי ככלות משה לכתב את דברי התורה הזאת על ספר עד תמם"

למעלה