קיצור שמות ברוסית

B o o o o M

New member
סריי זה קיצור מאוד מקובל

אצל הרוסים... כל סרגיי שאני מכירה עונה לכינוי סריי. אז מה שיוסף קיבל את הכינוי טומי? כשידיד שלי הגיע לארץ קראו לו דימה, ושינו לו את השם לשרון ... אז לפעמים יש דברים לא קשורים לחיים.! אין צורך לשייך אותם לקיצורים של רוסים

טומי לפיד

אני לא חושב שהטומי בא מה"יוסף" אלא משמו הקודם של מר לפיד - טומיסלאב (או משהו כזה...). כמו שבוגי לא בא מהשם "משה", אלא כינוי ילדות. כל אחד והמקרים הספציפיים שלו.

B o o o o M

New member
חחחחחחח טומיסלאב !

חזק. אם כבר דברים עם סלב: יש וויצ'יסלב, ויש סטאניסלב ושניהם נקראים סלבה. שכחנו גם לציין שיש ויקטור = ויטיה וסיליי = וסיה פטר = פטיה

זכותו של כל אחד להיקרא איך שהוא

רוצה, ובפרט, לאמץ לעצמו את השם שהדביקו לו כאן, ואפילו "להקדים רפואה למכה" ולשנות את שמו מראש. למשל מיֶקָטֶרִינָה לקטרין. או מסעיד להרצל. בקשר לאוקראינה אני פחות נחרץ - הייתי שם מעט מאוד, אבל אני גם כן די מסופק. אם לא קשה לך, אתה יכול לשאול את אלכס מאוקראינה, אם הוא בחר רק כאן בארץ להיקרא כך, או כך קראו לו גם באוקראינה - הוריו, ידידיו. אַליק - כבר ציינתי שזה קיצור מקובל. בנוגע ל-אַלֶק, אם אינני טועה זה פולני. אבל שוב: אם הוא מקובל גם באוקראינה, בעיקר באזוריה המערביים - אינני יודע. ואני מזכיר, שגם אין שם רוסי כזה גרֶגורי. יש רק גרִיגורי, אבל בארץ מעוותים. מסכן צבי בן ארי: גם מתעלמים משמו הרשמי, וגם מעוותים את שמו המקורי
מי שמעלה באמת את חמתי, זו ה"עיתונאית" העלובה נטשה מוזגוביה. הרי היא יודעת מצוין את כל מה שכתבתי לעיל, אבל מרוב להיטותה להיראות יותר "ישראלית" מה"ישראלים", הוא מצטרפת ל"חגיגה" הזאת ומסלפת - במקרה שלה: ביודעין - את שמותיהם של אנשים.

Eldad S

New member
בוא, עם כל הכבוד,

נשאיר את ה"תארים" מחוץ להודעה: כדי שדיון לא יסטה לפסים לא ענייניים (שאח"כ נצטער עליהם) - עדיף ללא "כינויים" (מה גם שהבהרת כבר בשרשור אחר מה דעתך על נטשה מוזגוביה).

תודה!

אני אשאל. אבל לא הבנתי מה עם צבי בן ארי - מה היה שמו הקודם? ולמה טועים בהגיית שמו הנוכחי?

זהירות!

כבר העליתי מספר דיונים בנושא זה, שהיו די לוהטים. שמו הקודם היה גרִיגורי לרנר, וכאן כולם קוראים לו משום מה "גרֶגורי" לרנר: גם מתעלמים מהשם הרשמי שהוא נטל לעצמו (צבי בן-ארי), וגם מעוותים את שמו המקורי. ובכן, בדיוק בשאלה זו - למה?! - כבר היו כאן ממש מלחמות.

Eldad S

New member
יאן, אם תחפש "גריגורי לרנר"

אצלנו ב"חיפוש המתקדם" בפורום תוכל למצוא את הדיונים שפתח טלמון בעניין. כמובן, אפשר לחפש גם "גרגורי"

Mits Petel

New member
גם בארה"ב מקובל אלכס

אולי דוקא לא המצאה ישראלית, אלא המצאה אמריקאית שאומצה בישראל

B o o o o M

New member
אלכסנדרה

זה שם מאוד מקובל אפשר גם לקצר לLEXIE שזה נשמע יותר אמריקאי, או ALEX שזה שם אמריקאי לכל דבר ... בינלאומי

למעלה