קפיטליזם, אתאיזם, דת,

sagima

New member
בכוונה לא רציתי להתעסק עם הגדרות

הכוונה שלי שהם חזרו למים. עזוב, לא משנה... זה לא שווה את זה.

mantrix

New member
גם בני אדם הלכו לכיוונים שונים

יש כאלה שהסתגלו למדבר ועורם נהיה חסין לשמש, יש כאלה שהסתגלו וקיים בכפור שקשה לנו לדמיין, ואם תתממש תחזית אל-גור והמים יציפו את היבשות אז בטח יהיה גם כאלה שיסתגלו לחיות במים. ועדיין הם דומים יותר ביניהם בהיותם בני-אדם, מאשר שהם דומים לאותם בעלי חיים שנמצאים ומותאמים לכ"א מהסביבות הנ"ל.

Nimst

New member
נו, באמת, דין

איזה מין בייגלה אתה צריך להיות כדי להגיד שזה שאלוהים ברא את האבולוציה זה ההסבר הכי הגיוני? כתוב בתנ"ך שאלוהים ברא את האדם. אפילו שני סיפורים יש, ובאחד מהם האדם בכלל נברא ראשון. כתוב ככה, שחור על גבי לבן. אם מאמינים בתנ"ך זה הרבה יותר מתבקש לא להאמין באבולוציה. אולי יש איזושהי דרך לפייס את שתי התפיסות - בדרך כלל יש איזה משהו - אבל זה יהיה משהו שילך עקום. זה קצת אירוני שכשמישהו אומר שאלוהים ואבולוציה לא הולך יחד אתה אומר "זה שאנשים בוחרים לפרש דברים איך שבא להם... טוב זה כבר בעיה שלהם.". זה לא שהפירוש שלהם מוזר או "איך שבא להם", זה פשוט מה שכתוב שם. לעומת זאת מי שרוצה לנסות לפייס את האבולוציה והבריאה של אלוהים צריך לפרש את התנ"ך "איך שבא לו" ונגד ההיגיון הישר.

אבל המדע לא מצא את זאוס

והמדע גם לא מצא את אלוהים שיושב בשמיים. אותם שמיים שמגדל בבל הוחרב ע"י אלוהים, כדי שבני האדם לא יגיעו אליו.!.!.! ובכך המדע גם עונה על ה - למה, יותר נכון, המדע מפריך כמה סיבות אפשריות. המדע לא עונה על : איך כ ד א י להתנהג. אבל המדע יכול לענות על זה הכי טוב (למשל פסיכולוגיה, פסיכוביולוגיה ותורת המשחקים).

mantrix

New member
המדע (עדיין) לא מצא מים על מאדים

זה אומר בהכרח שאין שם חיים?

mantrix

New member
אם היה לי שקל עלכל פעם שאמרו "אולי"

...אז אולי היו לי כמה שקלים
בקיצור, ברור שראיתי את הכתבה הזאת מהימים האחרונים, שמצאו הבדל בין תמונות שצילמו עכשיו ובעבר, אבל זה עדיין לא אומר שמצאו בהכרח מים, וגם לא פעם ראשונה שהם אומרים שיש סיכוי.

הם לא רצו לאמר אנחנו לא יודעים, אז

המציאו סיפור על זאוס. ילד גדול יכול לאמר אני לא יודע. ולהרגיש סבבה עם עצמו. אולי זה פוגע בסמכותיות שלו. וסמכותיות הם בוודאי רצו לייצר.

majsbi

New member
למה????!!!!!!!!

אתה בעצמך אמרתה " דברים שאנחנו לא מבינים" אז מישהו, משהו כן מבין ויצר את הכול. אחרת אך הכל נוצר, סתם ככה במקרה שאתה מסוגל לחשוב ולהרגיש רגשות? אז כן קיימת ישות אלוהית. אני לא מאמינה שאי פעם נדע את כל סודות העולם הזה. לאנוס נובע מדחף בלתי נשלט וחיפוש אחר אלוהים נובע מרצון להבין יותר. אלה שני דברים שונים.

sagima

New member
לא הייתי אומר

שתהליך של מיליארדי שנים זה "סתם ככה". את אומרת "איך הכל נוצר", המשפט הזה בעצם לוקח אותנו לטיעון השען והשעון, הטיעון אומר שכמו שלדבר מורכב כמו שעון יש יוצר (שען) גם לעולם שמורכב לא פחות צריך להיות יוצר (אלוהים), הטיעון הזה בעייתי כבר מההתחלה, אבל נניח שהוא נכון, אז מה עם אלוהים עצמו? הוא לא צריך בורא? ואם הוא לא צריך, את יכולה להגיד בודעות שאין דברים אחרים שגם להם אין יוצר? טוב... אני מתחיל להרגיש כמו מטיף דתי, אז נראה לי שכדאי להפסיק עם זה, או לשנות פורמט.

אבולוציה היא "כח" יוצר

גם במעבדה, יוצרים זנים של חיידקים שעמידים לכל מיני דברים וכו ע"י חשיפה לתנאים "קשים". וגם אלגוריתמים גנטיים יוצרים דברים חמודים.

pieceofmadness

New member
אז למה

לא מצאו שום מאובנים של צורות הביניים?? של תהליך ההתפתחות? מוסכם על כולם שיש מאובנים שונים זהים במבנהם, שנכחדו בתקופות מסוימות, ואחרי זמן מה מתחילות להופיע צורות שונות לגמרי, בלי שום זכר ושריד לצורות הביניים. משהו מוזר פה, לא? דארווין בעצמו ביסס את התיאוריה על כך ש*עדיין* לא נמצאו צורות אלה, אבל הוא לא פקפק בקיומן. כיום יודעים שהן אינן. דארווין עצמו כתב בספרו "מוצא החיים" שאם אין צורות כאלה, חאראם על התיאוריה. אני לא אומרת שזה לא קרה, אני פשוט מעלה נקודות מעניינות. התופרה קיימת בכל מקום, אם בודקים לעומק. אם תרצו הוכחות, אני אפנה אתכם למאמרים שהתפרסמו ב NATURE.

RichardSmith

New member
פשוט מאוד

האוביליסק באפריקה, בירח ובאירופה, הירח של צדק. (כמדומני). נו, אודיסיאה בחלל.

Nimst

New member
אבל.. כן מצאו מאובנים של צורות הבינ

יים. עדיין לא מצאו את של כולם, אבל לאט לאט. אם תרצה הוכחות אני אפנה אותך לפרופ' יואל רק מאת"א, שמעביר קורס (משעמם להחריד) על אבולוציה ונחשב לאחד החוקרים המובילים בתחום.

sagima

New member
בנוסף

ראו התפתחויות ושינויים אבולוציונים שניסויים ומחקרים, ואלה כבר לא מאובנים אלא יצורים חיים.

pieceofmadness

New member
אחד הפרופסורים באוקספורד אמר לי

שלפי הממצאים, כל מין מופיע בפתאומיות, שורד במשך מאה אלף דורות עד מליון ויותר, ואז נכחד באותה פתאומיות. אין שום הוכחה מבוססת לגבי השינויים האבולוציוניים. זו אמנם התיאוריה ההגיונית ביותר, אבל עדיין רק תיאוריה.

אבולוציה בקפיצות

המרחק הגנטי בינך לבין חולה ב דאון סינדרום, הוא כרומוזום שלם נוסף. הרעיון הקוונטי תקף גם בביולוגיה, למשל, אם תשני גם הורמון וגם את הרצפטור שלו באופן שהם יכירו אחד את השני, תישארי עם אותו פנוטיפ. אך אם תשני את ההורמון בלבד, תקבלי יצור עם מוטציה. נגיד שמקוף שחי ביער צריך לפתח קוף שחי במערות. צריך לשנות 2 תכונות ביחד, גם שהוא יאבד תלות בשמש לעניין ייצור ויטמין D וגם שהוא יהיה עמיד לקור. ייתכן שהיו טיפוסי ביניים, שעמידים רק לקור, אבל הם לא שרדו מספיק כדי להשאיר מאובנים. איך יוצרים שינויים גנטיים רבים תוך דור? זה פחות מסובך ממה שנדמה. ישנם גנים שתפקידם לשמר את מבנה הכרומוזומים, ולמנוע "חיבורים" ו/או "שברים" לא רצויים. מוטציה אחת שם. מובילה לשינויים רבים, במהירות רבה (וכל מה שנותר לאבולוציה זה לברור את המתאימים). במחלת הסרטן רואים תופעות כאלה לעיתים מזומנות. (בכ 50% מהסרטנים רואים מוטציה ב p53, חלבון שחשוב לתקינות דנ"א, בין היתר (כמו שתמיד צריך לסייג בביולוגיה) אפשרות אחרת היא שהייתה אבולוציה בכוכב אחר.... ואז היה מיזוג. אבל אין הזדקקות לכך.

הנאו-דרויניסטים סותרים את דרוין

פה ושם. גם התיאוריה של ריצ'ארד דוקינז בגן האנוכי, על אלטרואיזם, סותרת את דרווין הקלאסי. אנחנו על גב של ענקים יותר גבוהים.

למעלה