קפיטליזם, אתאיזם, דת,

sagima

New member
סתם בקשר ליציאת מיצריים

אין הוכחות שזה קרה, ה"הוכחה" היחידה שיש היא התנ"ך, וזאת כמובן ממש לא הוכחה.

pieceofmadness

New member
פשוט ניסיתי ליישב את התמיהה שלו

והבססתי על האמירה שלו. והתנ"ך זה דיון אחר. יש לי הוכחות לזה - בפעם אחרת, אולי מחר. עכשיו הולכים לשחק כדורסל.

RichardSmith

New member
כן מצאו איזה הירוגליף...

המספר על בריחת עבדים לא חשובים. יש כאלו העומדים את שבט בני ישראל כ 40,000. יש כאלו העומדים כ 400,000 הרי הם היו צריכים לכבוש את הארץ, יריחו וכו'. מצד שני, כל כך הרבה אנשים היו משאירים עקבות די ברורים במדבר... 40 שנה של נדודים, בלי אף שריד ארכיאולוגי?

sagima

New member
לא מכיר

אם יש לך לינק או משהו, אני אשמח. לגבי כיבוש הארץ... אז לפי ממצאים ארכיאולוגיים אף פעם לא קרה דבר כזה, בתקופה המדוברת הערים האלה היו נטושות, ואז כל מיני שיבטי נוודים וכל מיני אחרים התישבו במקומות האלה... בלי שום מלחמה, בלי קריסה של חומות יריחו או משהו בסיגנון.

RichardSmith

New member
זאת הסברה שלי.

העם היהודי נוצר בסביבות 800 לפנה"ס, שאול, דוד ושלמה הם אגדות. בסביבות 350 לפנה"ס היה כיבוש יוון כמדומני, 100 לפנה"ס הרומאים הגיעו, 70 לספירה חורבן בית ראשון. צריך לבדוק את התאריכים הללו אבל פחות או יותר, זאת התמונה שלי יש.

pieceofmadness

New member
40 שנה בלי שריד ארכיאולוגי? סליחה??

בדקת פעם את הנושא לעומק, אבל ממש? זהו, שאני עשיתי זאת. שוחחת עם היסטוריונים וארכיאולוגים?? שוב, אין לי מקום, פנאי וחשק לפרט פה, כל מה שאני יכולה לעשות זה להפנות אותך לספר נוסף, ארכיאולוגי, של ד"ר עמנואל זליקובסקי. תהנה!

pieceofmadness

New member
Here you go

Immanuel Velikovsy AGES IN CHAOS volume 1 A Reconstaction of Ancient History from the Exodus to King Akhnaton

MajorWinters

New member
אתה צריך לבחור את הקרבות שלך...

ברחת מנושא הדיון! אני מסכים שאין אלוהים. אני לא מאמין באלוהים, ואני מסכים שלהגיד שאלוהים עשה את הלמה זה לא נכון (לדעתי). אבל אלוהים לא מפריע למדע. הכנסיה היא אנשים! ואנשים, רדיקליים, קיצוניים ובורים מנעו מקופר' וגלילאו את התגליות שלהם! הם עשו את זה "בשם הדת", אבל הדת לא אשמה, האנשים אשמים. הדת לא מפריע למדע משום שהיא לא עובדת באותו מישור כמו המדע, ועובדה שלא הצלחת למצוא דוגמא למקרים שעומדים יחד מבחינה דתית ומבחינה מדעית.

sagima

New member
אני לא מבין

איך אתה מנתק את הדת מהאנשים... הרי האנשים הם אלה שמרכיבים את הדת, הם אלו שהמציאו אותה הם אלו שמקיימים אותה וקובעים את החוקים שלה.

MajorWinters

New member
אבל מי קבע אילו אנשים מרכיבים אותה?

מי אמר שדווקא האפיפיור הוא הסמכות? רב הנוצרים מאמינים שזה נכון. אבל זה לא משנה. אתה יכול להיות דתי ולהאמין שיש ברקים כי זאוס כועס. ועדיין לחקור את התופעה. ואז יבוא האפיפיור ויגיד "לא!". אבל לך לא אכפת, אתה חקרת וגילית שזה נכון, ואתה עדיין אדם דתי, כי אתה עדיין מאמין בספרים ההסטוריים, וחי לפי המנהגים שאתה רואה בהם לנכון.

sagima

New member
לא ממש הבנתי את ההודעה

בכל מקרה, כל דת מורכבת מהרבה פלגים שלכולם יש מחנה משוטף (בגדול הם מאמינים באותו דבר), נוצרי קתולי לא ימרה את פיו של האפיפיור, לנוצרי פרוטיסטנטי לא תהיה בעיה עם זה... בעצם כל אחד מהפלגים קובע מי הסמכות שלו.

RichardSmith

New member
קיצונים הם לא רדיקלים!

זה יותר עמוק מזה. כן, במישור שאתה מתכוון אליו אין הפרעה. אני מסכים עם זה. מבחינת תפישת עולם, יש ניגוד. אביא דוגמה, אל דאגה.

Nimst

New member
זה לא תמיד יכול ללכת ביחד

הדת לא רק מסבירה למה דברים קרו, היא טוענת לדעת גם מה קרה. הדת תגיד שאלוהים ברא את האדם והמדע יגיד שהוא התפתח באבולוציה. זה מתנגש. אז כן, יש דתיים שמפייסים את שתי התפיסות ואומרים "אלוהים עשה את האבולוציה". אבל הרבה אחרים זורקים את ההסבר האבולוציוני לפח ונשארים רק עם התפיסה של בריאה.

יותר גרוע מלזרוק את ההסבר האבולוציו

ני, זה "להרוג" אנשים שטוענים לרעיונות שסותרים את הפרדיגמה הדתית ( חלוצים מתחום החלל למשל). אחרי כמה שנים לקבל את המהפיכה כנכונה, אבל עדיין לטעון שטיעוניהם נשענים על האמת שכן הם מתוקשרים עם רוח הקודש. איך אפשר?!!

mantrix

New member
אפשר למצוא עוד הסברים

לכך ששני הטענות לא סותרות. אבל זה כבר לדיון אחר.

למעלה