קפיטליזם, אתאיזם, דת,

prefect

New member
אם כבר לוגיקה

>> להגיד שכל מה שכתוב בתנ"ך הוא אקסיומה זו אמירה, לכל הפחות, בעייתית. בכלל לא. בתנ''ך יש דרגת חופש שאין במתמטיקה: ניתן לתת פירוש לכל דבר שכתוב שם. אני מאמין שאין שני משפטים שתנ''ך שאחד מהם הוא בדיוק ההיפך של השני, ואת ההבדלים בניסוח תמיד ניתן לפרש בצורה פרועה ככל שתרצי. לא נשמע לך הוגן? כללי המשחק הם לא בשליטתנו. אם כבר מדברים על זה, מערכת אקסיומות עם סתירות פנימיות היא מערכת אקסיומות חוקית לכל דבר. היא די חסרת תועלת, אבל היא לא פסולה (מזכיר משהו?) >>דבר שני, ... כמו שהסברתי, המשפט הוא טיפה עקום, אבל בסופו של דבר הטעות בהיסק היא שלך. מהעובדה שתכונה של A מקיימת את התנאי B לא ניתן להסיק ש-A מקיים את התנאיB , ובטח לא שתכונה אחרת חייבת לקיים את התנאי B. כך זה עם אלוהים, פעולות של אלוהים, קיום של אלוהים . ראי דוגמה עם הגן האנוכית. חוץ מזה, אמרנו שלרוב הסתירות שאת יכולה למצוא בתנ''ך תהיה תשובה מתוחכמת בהרבה. >>אין כזה דבר קשרים לוגים שמתקיימים בדרך כלל הכוונה היא לקשרים שנובעים מאקסיומות "שלנו". אני לא חושב שיש כאן בעיה כלשהי. >>עכשיו אנחנו מגיעים לטענה הבאה שלך, שהיא - מי בכלל אמר שזה חייב להיות הגיוני שקיים אלוהים? זאת הייתה סתם תהייה אקראית לגבי איך בכלל הגענו לנושא הזה. disregard.

Nimst

New member
אוקיי

יש הבדל בין להגיד שאין סתירות בתנ"ך - שזו אמירה לא נכונה בפני עצמה - לבין להגיד שאמונה באלוהים היא הגיונית. הכשל ההגיוני המדובר הוא גם בין עיקרי האמונה - אותם עקרונות שעומדים בבסיס - אבל גם ובעיקר בין עיקרי האמונה לבין מה שקורה ת'אכלס בעולם. תשובה מפורטת יותר אשתדל לתת, אם תרצה, ביום שישי אחרי החיבור שיש לי להגיש. לא יכולה להבטיח, לצערי.

mantrix

New member
אמונה הגיונית מאיזו בחינה?

אפשר להגיד שלהאמין במשהו בלי לדעת זה לא הגיוני בשום מצב, ואפשר להגיד שאמונה במשהו כאשר אין מספיק מידע לבדוק זה אינסטינקט אנושי.

Nimst

New member
שאין בה סתירות

כמובן שאפילו אם תצליח להוכיח שאין אף סתירה בין קיום אלוהים לבין איך שהעולם קיים או בין עקרונות האמונה שלך או מה שלא יהיה, עדיין תצטרך לתת הוכחה חיובית שיש סיבה להאמין באלוהים. לא אתה אישית, מן הסתם, אבל הבנת. די לפתות אותי להגיב, יש לי חיבור להגיש מחר

sagima

New member
אין במתמטיקה איזה עיקרון

או הוכחה שאומרת שאף סט של אקסיאומות וחוקים לא יכול להיות שלם? מבחינת זה שתמיד או שמשהו יהיה חסר או שיהיו סטירות... לא ממש נשמע שאת נהנת מלכתוב את החיבור הזה.

Nimst

New member
*סתירות

ישמצב, אבל אם כן אני לא שמעתי עליו. אני לא נהנית לכתוב את החיבור הזה. והרגע הכתה בי האירוניה - החיבור על התנ"ך

RichardSmith

New member
היכן הקו עובר?

הוא מתייחס למערכת אקסיומות סופית. כלומר מערכת לוגית. נניח בעולם הירוק קיים איש ירוק (כל שלכל אפסילון גדול מאפס...) קם בבוקר עם שמש ירוקה, במיטה הירוקה... נסע לעבודה הירוקה במכונית הירוקה וראה לצד הדרך את האיש הכחול. שאל האיש הירוק את האיש הכחול מה מעשיו בעולם הירוק, האיש הכחול אז ענה לו כי הוא בכלל מסיפור אחר. הרעיון של גדל הוא שתמיד יהיה אובייקט/חוק שאי אפשר להגדירו ע"י המערכת הסופית.

pieceofmadness

New member
לא נורא, הוא אנטיפאט... ../images/Emo3.gif

ויצאתי די מפודחת, כי טחנתי קמח שמישהי טחנה דקה אחת לפניי, בזמן שהייתי עסוקה בלהלביש את הגיגיי על המקלדת....

mantrix

New member
איך את יודעת שזה קשור

כלומר שאם את נושמת, אז הדיסלקציה הקלה לא הרגה אותך? הוכחה מתמטית!

prefect

New member
זה כבר לא פייר

אמרת את מה שאמרת כבר כמה פעמים, רק הפעם בלי שום טיעון שתומך בזה או הסבר. לא מקובל. :)

Nimst

New member
אז כדי שלא תצטרך לחכות

אתה אומר "אין סתירות" ואני אומרת "יש סתירות". בוא נדבר תאכל'ס וניתן דוגמאות. כדי שאני לא אצטרך לקבל F על החיבור למען השרשור הזה, אני פותחת הודעה חדשה עם סתירה דתית לתפארת וכולם מוזמנים לנסות את כוחם.

pieceofmadness

New member
../images/Emo45.gif

את לא חושבת שהמוח האנושי מוגבל מעיקרו? אם הכלב שלך לא מסוגל להבין את ההגיון שמסתתר מאחורי מעשייך, זה אומר שאת אינך קיימת??

mantrix

New member
לא יודע מה איתך

אבל אני סומך על החתול שלי שיוכל להבין מה אני עושה

למעלה