קפיטליזם, אתאיזם, דת,

sagima

New member
צודק

באמת התחלתי לדבר על אלוהים באופן כללי, ובאמצע עברתי לאלוהים היהודי/נוצרי/אסלאמי/...

sagima

New member
אולי

אם תגיד יותר דברים נכון, אני אסכים איתך יותר

mantrix

New member
אם לא היית עושה טירונות

אז לא היית מקבל את הספר הזה, ממקום אחר בזמן אחר? וחוץ מזה, ממתי אלוהים הוא הגדרה משותפת, ולא אישית של כ"א?

MajorWinters

New member
ממתי שהדיון הגיע לזה...

זו בדיוק הטענה שלי. שאפשר להאמין באלוהים אישי, ועובדה שהסכמנו.

mantrix

New member
אבל מעבר לכך אפשר גם לרצות לדעת

*האם* אותו אלוהים הוא אישי, או שמא הוא אחד יחיד ומשותף ורק ההתגלות היא אישית...? אני לא רוצה להאמין, אני רוצה לדעת.

אלוהים אישי?

אבל אז אי אפשר לדבר עליו, כי כ"א משתמש בשפה אחרת. חייבת להיות הגדרה ברורה.

RichardSmith

New member
למה חייבת?

באיסלם לאלוהים יש 70 שמות. בצירוף מקרים מוזר, ביהדות לירושלים יש 70 שמות. כל שם זה תיאור: "אל רחום" וכו'. אפשר לדבר עליו, לתאר אותו. מצד שני, כל אחד רואה פן אחר של האל (במידה והוא מאמין...) באופן כללי, הרעיון של אלוהים זה זכר אלפא הכי גדול. כלומר דמות אבהית עליונה. מלבד העובדה שקיבלתי את אי האמונה בירושה מהורי, קיבלתי גם התבגרות נטולת דמות אב. הוא בערך היה שם אבל לא ממש כ-אב. היו לי נגיעות לאלים בזמני, אם מבחינה פילוסופית או משחקי תפקידים... אני אוהב את המשפט של קיטיארה אות' מטאר מסדרת רומח הדרקון: "האלים לא קובעים את דרכי" או משהו בסגנון. לא מצאתי את הציטוט המדוייק. האמונה היא פשוט לא בשבילי. טוב, התגובה הזו לא היתה ממש קשורה.

זכר אלפא, למה לקרוא לו אלוהים?

זו כבר פרשנות . זה כמו אבולוציה בקפיצות. אם אלוהים הוא אישי, אז לכל אלוהים אישי, יש טווח תכונות אפשריות. ואולי כגודל האדם גודל האלוהים שלו, ולאתאיסטים האמת היא האלוהים (אבל מה עם פרדוקס השקרן). לגבי אבא שלך.....חבר שלי לשעבר הוא בריטי. היינו אצל חברים שלו באנגליה, וכולם מגדלים את הילדים שלהם בשלט רחוק. (האמא באה לבקר ביום ראשון עם הילד). חשבתי על זה הרבה אח"כ... את האמת , לא הבנתי את זה.

RichardSmith

New member
כי ככה ../images/Emo3.gif

סתם. הוא פשוט ה limsup של זכרי אלפא... כלומר תקחי את הזכר אלפא הכי גדול/חשוב, אלוהים יהיה יותר גדול ממנו. פשוט היררכיה של להקה/שבט. אני אשתדל להיות עם בני כמה שיותר זמן.

mantrix

New member
זה בכלל לא סותר

כמו שהחתול שלי הוא אישי, וחתול של מישהו אחר הוא אישי, אם אכנס לפורום חתולים כולם שם יבינו על מה אני מדבר.

למעלה