קפיטליזם, אתאיזם, דת,

prefect

New member
זאת בכלל שאלה מעניינת

(אם כי מכיוון שונה לחלוטין) די ברור לי שהחתולה שלי לא יכולה לפתור משוואות דיפרנציאליות, וגם לא להבין את המשמעות שלהן. האם קיימות בעיות (מדעיות, טכנולוגיות, פילוסופיות) שהיחס בין היכולות שלנו לרמה שלהן הוא כמו היחס בין חתול למשוואות דיפרנציאליות? נועם חומסקי היה הראשון שהתעסק בשאלה הזאת, אם אני זוכר נכון..

mantrix

New member
האם באמת "די ברור"? ../images/Emo2.gif

האם לדעתך המוח של החתולה לא מסוגל להבנה אבסטרקטית שכזאת, או שמה הבעיה היא ביותר בקושי להעביר את המושגים והגילויים של בני אדם בתחום בשפה שתהיה מובנת לה? (או שאולי בכלל אתה זה שלא מסוגל להבין כיצד חתולתך חושבת?)

prefect

New member
לגבי החתולה שלי כן

היא בקושי מבינה איפה השירותים שלה >>האם לדעתך המוח של החתולה לא מסוגל להבנה אבסטרקטית שכזאת אכן. יש דברים שאני לא מרגיש שום צורך למצוא להם נימוקים משכנעים, כי יש גבול >>או שמה הבעיה היא ביותר בקושי להעביר את המושגים והגילויים של בני אדם בתחום בשפה שתהיה מובנת לה? לא, לא צריך שפה בשביל להבין את המשמעות של רוב המושגים המתמטיים >>או שאולי בכלל אתה זה שלא מסוגל להבין כיצד חתולתך חושבת? פייר, אין לי מושג. מה זה משנה?

mantrix

New member
אז אולי רק החתולה שלך

שלי ז"ל הייתה מאוד חכמה, ידעה להתמצא בכל הבית וגם בכל השכונה, הייתה בעלת הבנה טכנית (למשל שכדי לפתוח את הדלת צריך למשוך מצד אחד, או לדחוף מצד אחר) וגם אנושית (ידעה בדיוק למי להציק ואיך כדי לקבל מה שרצתה). ייתכן שאיפשהו בפנים גם הבנה פילוסופית. אם הייתי רוצה להשקיע בזה והיה לי זמן והזדמנות, אפשר היה ללמד אותה גם חשבון, וגם מעבר. יש תוכים, כלבים וקופים שלמדו דברים יוצאי דופן. יש מצד שני גם בני אדם, שלא הייתה להם הזדמנות ללמוד, שלא יודעים את הדברים שאולי תראה כבסיסיים.

אני רוצה תשובה..!.......

אמרת "דרגת החופש שיותר קשה לעקוב אחריה בנושא הזה היא הפירושים וגזירת המשמעויות, אבל לדעתי ברוב המקרים אין שם בעיה יותר מדי רצינית"והכוונה לפירושים של מושגים בתנ"ך. אבל..... למה לעזאזל צריך לכתוב דברים פשוטים בצורה כ"כ מסובכת!!!!!!!!! למה אלוהים(?) צריך לכתוב את הטעויות המדעיות של בני דורו, בשמו הוא!!!!! (באופן שצריך פירושים וגזירות משמעויות כהגדרתך, כדי להבין שהוא יודע יותר)

prefect

New member
את רוצה שאני אסביר מה

הייתה המוטיבציה של אלוהים לעשות את זה? אנאערף, מאיפה אני יודע? אולי הוא לא כתב את זה, אלה רק יצר את העולם כך שבשלב מסוים חבורה של חבר'ה מוזרים תחליט לרשום כמה סיפורים שהם שמעו מפה ומשם בספר אחד ולהגיע למסקנה שכל אחד מהסיפורים האלה הוא אמת טהורה?

זה לא מתייחס לקיום אלא לאמיתות.

זה שחתמתי "כל מה שכתוב פה הוא שקר מוחלט", זה בטח לא אומר שאני לא קיימת (להפך, אני אומר, ולא רק אני חושב, משמע אני קיים). מה שזה אומר, שהטענה "כל מה שהגן האנוכית אומרת הוא אמת", היא טענה לא נכונה. (בהנחה שאני לא אומרת דברים בסגי נהור) אם אלוהים הוא אלוהים אישי, אין לי בעיה עם המשפט אלוהים כתב את התורה. כי אולי בשבילך יושבי ארץ כנען היו אלוהים. גם הנוצרים וכו..(ישו). ואם תאמר אלוהים לא אומר אמת, כי יש לו היגיון משל עצמו.. גם סבבה, אבל אז אין לך "קלף" להבדיל בין כתביו לבין כתבי אותם יושבי ארץ כנען. סתירות בין משפטים בתוך התורה, בטח שיש (אצטט לך בהזדמנות אם תרצה), אבל גרוע מכך סתירות בין התורה לבין המציאות.

pieceofmadness

New member
התורה וסתירותיה

לא נוגדות את קיומו של "שכל עליון" מעל לטבע. אלו שני דברים נפרדים בהחלט.

נסתרות דרכי האל...של מוחמד

עפ"י שיטת "נסתרות דרכי האל", בסופו של דבר אתה נשאר באותה דת שבה חינכו אותך, כי יש מקום לסתירות. אם היית נולד מוסלמי או פגני גם היית דבק בדרכך. אולי היית מפוצץ את עצמך בסבארו. אנשים לדעתי ראויים לכך שהדרך שהם בוחרים בה תראה להם דרך הישר, גם מבחינת אמת. זה נכון שחוץ מאשר אמת שקר יש עוד קריטריונים לבחינה של טענות. אבל רצוי להיות מודעים לכך כשבוחרים בקריטריונים האחרים הנ"ל. (טוב רע למשל). אז גם מותר לשאול האם יש דרך יותר "טובה"? (מה שבטבעיות לא שואלים על אמת (האם יש יותר אמת?

mantrix

New member
איזה חיים אלה, בלי שאלות ותהיות

אכן התשובות הפשוטות הכלליות, שאינן בהכרח נכונות, לא משאירות מקום לספקות. אבל אז האמונה היא עיוורת, כברירת מחדל, ולא מבוססת על הבנה אמיתית וכנה. מה היא שווה אם כך, ואיזה חיים* אלה אם אין מקום להטיל ספק בכל הידוע לך, ולשאול להבין ולדעת את האמת? * הכוונה כמובן לחיים של חנונים, שאר בני האדם כנראה יכולים להסתדר מצויין בבורותם...

RichardSmith

New member
:- D ../images/Emo45.gif

אבל עובדה שתיקים באפלה הצליחה לזכות בגראמי או משהו כזה... כלומר, יש ציבור לא חנוני שקרוב אלינו בחשיבתו.

mantrix

New member
יש הבדל בין בידור לדרך חיים

וחוץ מזה, אולי המכורים לסדרה כן חנונים ברובם. מצד שני, לי אישית כמעט ולא יצא לצפות בה אי פעם.

RichardSmith

New member
כמובן.

הטענה שלי היא שהסדרה מדברת על נושאים שלא ממש נחשבים מיינסטרים. "לבזבז חצי שעה שבועית על חייזרים?" הסדרה זכתה בפרס כי הקהל הרחב אהב אותה. (יותר מסדרות אחרות).

לסדר סתירות - מזכיר לי שקרנים

שמנסים להמציא סיפור שיכסה על השקר הקודם, ואז מנסים להמציא עוד סיפור שיכסה על השקר החדש. אם התורה למשל הייתה ניתנת מכח אלוהים שהוא אמת (טענה שמאמינים בה 3 הדתות המונותאיסטיות) היא הייתה צריכה להיכתב בלי קשקושים שמתאימים לבני תקופה עתיקה (בריאת העולם המוזרה למשל). גם אם תמצא אלף תירוצים שמסדרים את הכל שישמע טוב, למה מלכתחילה לכתוב את זה "עקום".

MajorWinters

New member
מי שממהר להסיק ממהר ליפול...

ממתי אלוהים הוא כל יכול? הרי לא דיברנו על האלוהים היהודי, ההוא שכתוב עליו בספר שאתה מקבל בסוף הטירונות. מדובר על השגחה עליונה, מהות גדולה יותר. שמע, גם אני לא מאמין באלוהים. אבל לפני שאתה מדבר על "סתירות לוגיות", אתה צריך לבסס את "מה זה אלוהים".

למעלה