../images/Emo206.gif קבלו ציטוט לסיכום ../images/Emo206.gif
היופי הוא להגיד מה שרוצים, כל עוד זה לא בא על חשבון האחר. לפגוע בבני האדם זה גועל נפש, רק כי הם קצת שונים ממך. כולנו בסופו של דבר בני אדם. ועכשיו אני רוצה לחלוק עם כולכם ציטוט מקסים מההקדמה של הספר "הגזענות - כפי שהסברתי לבתי" (
)מאתר טאהר בן ג'לון: "הגזענות היא תופעה האופיינית לבני האדם בלבד. בקרב בעלי החיים היא אינה קיימת. שום ג'ירפה תמירת צוואר אינה לועגת להיפופוטמים על שהם מגושמים. שום זברה מפוספסת בשחור-לבן אינה צוחקת על סוסים חומים. עוד לא פגשתי חתולה סיאמית שמתעבת חתולים פרסיים, גם לא כלב רועים גרמני שיש לו רגש עליונות על כלבים מסוג בוקסר אנגלי, למשל, או להפך. את הגזענות המציאו בני האדם, כשפגשו באנשים זרים שלא הכירו, שנראים אחרת מהם וצבע עורם שונה משלהם, שמדברים ומתנהגים אחרת ממה שהם רגילים לו, שהמאכלים שלהם מריחים אחרת, שחגיהם שונים וכדומה. חוקרים רבים ואנשים בעלי מצפון חברתי ורצון טוב הטרידו את מוחותיהם בכל התקופות בשאלות מדוע זה קורה, איך זה שאנשים מתמאלים שנאה כך]י אנשים שלא עוללו להם כל רע, וכל "חטאם" מסתכם בצבע עורם או בהשתייכותם לקהילה אנושית אחרת או לעם שונה. וגם, איך יתכן שמי שהיה בעצמו קורבן לדעות קדומות ולהתנכלויות בשל מוצאו, יהפוך בעצמו לאדם בעל דעות קדומות, ולעתים אף לא יהסס לפגוע בכבודו האנושי של הזולת ובזכויות האדם שלו. ומעל לכל, איך זה קורה שאף ילד לא נולד גזען, ובכל זאת ילדים רבים, רבים מדי, מתבגרים והופכים להיות כאלה, ובבוא העת אף מנחילים את הגזענות לילדיהם, לעתים מבלי להרגיש בכך.." פירוש המלה גזענות הוא אפליה על רקע דת, צבע, מין, גזע, לאום וכו'. "נטייה מינית" היא אינה חלק מההגדרה של גזענות אך היא נתונה לאפלייה, לכן הטקסט הנ"ל התאים לי פה. בזוקה, כמובן שאני בדעתך שאיש איש באמונתו יחיה. ואני מאוד בעד ההופעה. אבל זכותם למחות. מחאה היא לא דרך "על חשבון האחר", היא דרך להביע דעה (בהנחה שזו מחאה לגיטימית...) דיון באורך עמוד שלם בפורום בתפוז זה לגיטימי למדי. יום טוב חבר'ה
הספר מומלץ מאוד !! באמת