אין קשר להתארכות ארובות העין.
בקוצר הראיה האמיתי (שמה המדעי מיופיה) אין שום התארכות של ארובות העין יש רק התארכות של גלגל העין. בנוסף למיופיה יש מום זמני שנקרא קוצר ראיה מדומה (שם מדעי פסאודו-מיופיה) , הפסאודו-מיופיה היא עייוות מסויים ברקמות שבתוך גלגל העין (לא זוכר אילו רקמות מתעוותות).
הפסאודו-מיופיה נעלמת מעצמה בנסיבות מסויימות (כלומר זה מום זמני בלבד) לא רוצה לפרט כאן את הנסיבות. כמו כן, רופא עיניים יכול להעלים את רוב הפסאודו-מיופיה למספר שעות על ידי טיפטוף טיפות עיניים (טיפות העיםן הנ"ל משתקות את שרירים בתוך העין במיוחד את שרירי המיקוד האוחזים בעדשת העין).
אני מעדיף להגיב ביותר אריכות בתגובה שתבתי לבעל הניק "אני רק עובר" , יתכן שאוסיף שם עוד פרטים אם אתפנה.
כפי שאמרתי, יש צלך בילבול בין "גלגל העין" (שקשורה למיופיה) לבין "התארכות ארובת העין" שכלל לא קיימת אצל בני אדם בריאים בוגרים. אצל בוגר אם יש בכלל התארכות של ארובת העין הרי היא בגלל "גידול" בעצמות.
אצל ילדים יש גידול מתון בכל הגולגולת עד גיל ההתבגרות וארובות העין גדלות באופן פרופורציוני, אבל אין שום תאימות זמנים בין קוצר ראיה לגידול הגולגולת. אצל ילדים גידול הגולגולת (והתארכות ארובות העין בגללה) הוא תהליך שמתחיל בגיל אפס ומסתיים בערך בגיל 18. מיופיה מתחילה בעיקר החל מגיל 10 (הגיל בו מתחילה קריאה\כתיבה מרובה אצל ילדים) ונעצרת בגיל 18-40 . (העצירה היא בהתאם לעיסוק של האיש (אצל נהג מקצועי היא תעצר נניח בגיל 18 , אצל רואה חשבונות היא יכולה להעצר רק בגיל 40 .) שאלתי במקרה אתמול רואה חשבון מבוגר מה אחוז קצרי הראיה בין העמיתים שלו והוא מעריך שיותר מ- 90 אחוז מהם הם קצרי ראיה.
כנראה נפלה טעות במינוחים (או שהזכרון מטעה אותך, או שהאופטומטריסט אמר נכון ואת קלטת לא נכון, או שהאופטומטריסט התכוון ל"גלגל העין" אבל אמר בטעות "ארובת העין"). קשה לי להאמין שהאופטומטריסט התכוון ממש לארובת העין, יותר סביר שהוא טעה במינוחים אם הוא טעה במשהו.