קצור ראייה- למה שרד באוכלוסיה?

כמו שאתה רואה...

ועכשיו אני גם מפחד לשאול אותו פנים אל פנים, שלא ידע שאני שלחתי את המייל.
מבחינתי, אפשר להשאיר את זה ככה.
 

Cahill

New member
לדעתי זה דומה למשקפי שמש

כאשר אתה מרכיב משקפי שמש, אתה מתרגל ל"פינוק" שלהם וכבר לא יכול ללכת בלעדיהם.

לכן, נראה לי שאם לא מרכיבים משקפיים, אז המצב אולי לא ישתפר, אך מה שכנראה כן נכון, שמשקפיים יכולים לדרדר את הראיה וזאת גם הסיבה שהמספר שלך גדל עם הזמן לעומת אם לא היית מרכיב.
 

tombenarye1234

New member
קוצר ראייה זה עניין pure גנטי?

אם היה מדובר בגן דפוק שגורם לקוצר ראייה הייתי מסכים איתך, אבל נראה כי קוצר ראייה היא תופעה חדשה יחסית אשר נובעת משינוי "סביבתי" מודרני יחסית (AKA קריאה, טלוויזיה וכו'). לכן גם אם יש גנים שמעודדים קוצר ראייה בתנאים המודרניים, הם לא היוו עול בתקופה הקדומה ולכן לא הייתה סלקציה כנגדם.
 
סיבות

דברים בעולם המודרני שהורסים לדעתי את הראייה :
1. עודף קריאת ספרים
2. עודף שימוש במחשב
3. שימוש באור מלאכותי ולא טיבעי
4. פחות מידי שעות שינה
5. פחות מידי שהות בשמש
6. פחות מידי פעילות גופנית

אגב, תופעה מעניינת : שימו לב שאנשים עם ביטחון עצמי נמוך - הסיכוי שיהיה להם בעיות ראיה - גבוה יותר , מעניין למה .
 
תשובה

1. קראתי לפני כמה זמן חומר של שיטת בייטס ששם ניטען שמתח נפשי יוצר בעיות ראייה

2. סיבה אנקדוטלית : אני מכיר הרבה אנשים שיש להם בעיות ראייה ובעיות של ביטחון עצמי. כך שאני נוטה להאמין שיש קשר סטטיסטי בין הדברים. כמובן שאפשר לטעון שהמצב הוא הפוך , ושבעיות ראייה גורמות לפגיעה בבטיחון עצמי ..... אינני יודע מה האמת .
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מתאם אינו סיבתיות...

אבל אם אתה חושב על חנונים שאינם מלכי הכיתה והעובדה שרבים מהם קצרי ראייה, יש כאן מתאם. אבל זה לא אומר שאחד גרר את השני או שאין גורם שלישי שמשפיע על כל זה (למשל שאנשים שעסוקים יותר בלמידה וקריאת ספרים הם גם הביישנים יותר שאינם מסמר המסיבה). אם כבר, הייתי מחפשת דווקא מתאם בין קוצר ראייה לאינטליגנציה.
 

tombenarye1234

New member
נשמע לי הפוך

אנשים עם בעיות ראיה יהיו כתוצאה מכך עם ביטחון עצמי נמוך. אינטואיטיבית זה נשמע יותר הגיוני.
 

ranisharoni

New member
האופטומטריסט שלי טען

שקוצר הראיה שלי נובע מגדילת ארובות העין מה שמשנה את העקמומיות של עדשת העין. לכאורה זה נשמע גנטי (למרות שהראיה שלי התדרדרה מהר כשהתחלתי את לימודי תואר ראשון).
 

amni

New member
לא "ארובות העין" אלא "גלגל העין".

ארובות העין לא מתארכות. מה שמתארך בקוצר ראיה זה גלגל העין (גלגל העין זה השק בצורת ביצה שמכיל את כל חלקי העין למעט השרירים החיצוניים, השרירים החצוניים תופשים את גלגל העין ומזיזים אותו לכל הכיוונים).
 

ranisharoni

New member
יש לך הסבר לתופעת התארכות גלגל העין?

חשבתי שאיך שהוא זה קשור לגדילה לא פרופורציונלית של חלקים בגולגולת כמו הארובה (לפחות זה מה שזכור לי שנאמר).
 

amni

New member
אין קשר להתארכות ארובות העין.

בקוצר הראיה האמיתי (שמה המדעי מיופיה) אין שום התארכות של ארובות העין יש רק התארכות של גלגל העין. בנוסף למיופיה יש מום זמני שנקרא קוצר ראיה מדומה (שם מדעי פסאודו-מיופיה) , הפסאודו-מיופיה היא עייוות מסויים ברקמות שבתוך גלגל העין (לא זוכר אילו רקמות מתעוותות).

הפסאודו-מיופיה נעלמת מעצמה בנסיבות מסויימות (כלומר זה מום זמני בלבד) לא רוצה לפרט כאן את הנסיבות. כמו כן, רופא עיניים יכול להעלים את רוב הפסאודו-מיופיה למספר שעות על ידי טיפטוף טיפות עיניים (טיפות העיםן הנ"ל משתקות את שרירים בתוך העין במיוחד את שרירי המיקוד האוחזים בעדשת העין).

אני מעדיף להגיב ביותר אריכות בתגובה שתבתי לבעל הניק "אני רק עובר" , יתכן שאוסיף שם עוד פרטים אם אתפנה.

כפי שאמרתי, יש צלך בילבול בין "גלגל העין" (שקשורה למיופיה) לבין "התארכות ארובת העין" שכלל לא קיימת אצל בני אדם בריאים בוגרים. אצל בוגר אם יש בכלל התארכות של ארובת העין הרי היא בגלל "גידול" בעצמות.

אצל ילדים יש גידול מתון בכל הגולגולת עד גיל ההתבגרות וארובות העין גדלות באופן פרופורציוני, אבל אין שום תאימות זמנים בין קוצר ראיה לגידול הגולגולת. אצל ילדים גידול הגולגולת (והתארכות ארובות העין בגללה) הוא תהליך שמתחיל בגיל אפס ומסתיים בערך בגיל 18. מיופיה מתחילה בעיקר החל מגיל 10 (הגיל בו מתחילה קריאה\כתיבה מרובה אצל ילדים) ונעצרת בגיל 18-40 . (העצירה היא בהתאם לעיסוק של האיש (אצל נהג מקצועי היא תעצר נניח בגיל 18 , אצל רואה חשבונות היא יכולה להעצר רק בגיל 40 .) שאלתי במקרה אתמול רואה חשבון מבוגר מה אחוז קצרי הראיה בין העמיתים שלו והוא מעריך שיותר מ- 90 אחוז מהם הם קצרי ראיה.

כנראה נפלה טעות במינוחים (או שהזכרון מטעה אותך, או שהאופטומטריסט אמר נכון ואת קלטת לא נכון, או שהאופטומטריסט התכוון ל"גלגל העין" אבל אמר בטעות "ארובת העין"). קשה לי להאמין שהאופטומטריסט התכוון ממש לארובת העין, יותר סביר שהוא טעה במינוחים אם הוא טעה במשהו.
 
הרקמה היחידה שמשפיעה על מיופיה היא העדשה

שינויים בעדשה ובאורך גלגל העין הם היחידים המשפיעים על הכוח התשבורתי של העין.
 

amni

New member
המידע שלך חסר ומטעה. פירוט אולי בפעם אחרת.

 
בשביל מה פירוט? ציין רקמה אחרת שמשפיעה על

התשבורת.
רקמות אחרות (כמו זוניולות צין) משפיעות בצורה עקיפה, ע"י פעולה על העדשה, אבל בסופו של דבר זה העדשה ואורך הגלגל.
 

amni

New member
בקיצור: אתה מומחה לקיצורים וחושב שהם הכל.

"קיצורים" של עניין מסובך הם סוג של בורות, טוב לדעת שאתה מרגיש טוב עם הבורות "הקצרנית" שלך. לא טוב לדעת שהמטופלים שלך (אם יהיו) ינזקו מכך.

אגב, הקרנית תורמת לתישבורת יותר מהעדשה (עד כמה שזכור לי). מרוב להיטות לקצר שכחת אותה.
 

Sophalin

New member
תגידו, מה הקטע פה,

שעל כל חוסר הסכמה בין שניים מתחילים לרדת לפסים אישיים?
 

amni

New member
זה לא עניין אישי או נימוסים והליכות

DESTINATIONCHAOS מפיץ מידע מוטעה בכך שהמידע שהוא מוסר הוא מידע חלקי מאוד. לאמר חצאי אמת זה יותר גרוע מלאמר שקר, שכן השומע ההדיוט מתרשם מחצי האמת וחושב ש"יש בזה משהו" ומדובר רק ב"חילוקי דעות".

אין פה עניין של "חילוקי דעות" . זו התרשמות שנפלת אליה משום שהתרשמת יותר מדי מחצי האמת שהוא הביא כאן. האמת היא (מתוך מה שהוא אמר) שהוא אינו מבין את התהליך של קיצור הראיה (פרט להיבטים בסיסיים ביותר של התהליך). אני מבין.

להגנתו אפשר לאמר שרבים מרופאי העיניים והאופטיקאים לא מכירים את התהליך. למשל, אחד הדברים שקוממו אותי היה מכון הלייזר של פרופסור פרוכט. פרופסור פרוכט כירורג העין המהולל, תאב הבצע, עודד בזמנו ניתוחי לייזר לקצרי ראיה בני 18 או בני עשרים. פרופסור פרוכט טען שאם קיצור הראיה נעצר לשנתיים הרי תהליך קיצור הראיה לא יתחדש, זהו בולשיט גמור. תהליך קיצור הראיה מואט עם הגיל ונעצר לחלוטין רק בערך בין גיל 30 ל- 40 (גיל ההעצרות הוא עניין אינדווידואלי, קשור מאוד לתחום העיסוק).
 

Sophalin

New member
מה עניין שמיטה להר סיני

גם אתם לא תמימי דעים עדין יש תרבות דיון ודרך להביע עצמך.
 
למעלה